Podbeskidzie – Bełchatów 1:0 (kon.) | Wisla Krakov – Pol. Waršava 0:1 (kon.)
konec
Wisla Krakov
0:1 (0:0)
Polonia Waršava
Pátek 09.12.2011, 20:30 • Stadion Miejski im. Henryka Reymana (33 326 diváků) • Polská Ekstraklasa
Předzápasové kurzy
     
    Zápas jako hrom! Velice napínavé utkání až do posledních vteřin. Šest minut před koncem mířil přesně Pavel Šultés a poslal hostující Polonii do vedení. Domácí Wisła i přes několik vynikajících šancí v nastaveném čase vyrovnat nedokázala. Utkání okořenilo mnoho ostrých zákroků, osm žlutých karet a dvě červené. Příjemný zbytek pátečního večera vám přeje Tomáš Martínek
    Střely celkově: 10:15. Střely na branku: 1:5. Rohové kopy: 8:6. Postavení mimo hru: 1:2. Žluté karty: 3:5. Červené karty: 1:1. (22:36:30)
     
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Mohlo být vyrovnáno! Bunoza prodlužoval centr Kirma, který se dostal na nohu Davida Bitona. Sám na úrovni penalty uklízí míč vedle branky a rozhodčí píská konec utkání!
     
    90+5
    Závar po standardce Wisły před brankou Michała Gliwy. Brankář ale schovává míč do náruče.
     
    90+4
    Druhá červená karta v zápase, závěr je hodně hektický. Maciej Sadlok přidržel za dres protihráče, což znamená automaticky žlutou kartu. Po součtu z jeho prvním napomenutím z šestadvacáté minuty je to jasná červená!
     
    90+3
    Žluté napomenutí také pro Tomasze Jodłowiece, který jej údajně fauloval...
     
    90+3
    Gordan Bunoza teď nesmyslně nadává a strká do všech protihráčů, které potkal. Před malou chvíli upadl na hranici šestnáctky a žádá odpískání. Po menší strkanici dostává žlutou kartu.
     
    90+2
    Zdržovací taktika u rohového praporku Wisły. Ježovi se teď kličkování nepovedlo a domácí můžou útočit.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty. Do předu uhánějí hráči Polonie, obrana je hodně otevřená...
     
    90
    Hrubý faul Tomáše Jirsáka ve středu hřiště. Zezadu zajel do Róberta Ježe a může být rád jen za žlutou kartu.
     
    88
    Střelec vedoucí branky Pavel Šultés jde z placu. Nahrazuje jej čistokrevný obránce Aleksandar Todorovski, reprezentant Makedonie. Polonia se asi chystá na totální obranu.
     
    87
    Polonia se překvapivě zatáhla podobně, jako před pár minutami domácí Wisła. Brání v jedenácti hráčích a to by se jim mohlo nevyplatit. Andraž Kirm dával míč do pokutového území, kde se nacházelo hned několik domácích útočníků.
     
    86
    Patryk Małecki čekal po centru Bunozy "za bukem". Míč dostal na pravou nohu, ale střela letící na branku byla ztečována Čotrou na roh. Mohlo být vyrovnáno!
     
    85
    Polonia je při chuti, další ránu na Pareika vyslal Róbert Jež. Míč šel vedle levé tyče asi o dva metry.
     
    84
    Polonia právě vstřelila branku!
    Krásně sehraná standardní situace! Česko-slovenskou spolupráci zakončuje PAVEL ŠULTÉS, který dostal na hranici velkého vápna přihrávku po zemi od Róberta Ježe. Šultés vystřelil a balon si našel cestu mezi všemi končetinami až do sítě.
     
    81
    Po vyloučení Juniora Díaze se ze hřiště úplně vytratil aktivní Melikson. Polonia posílá do velkého vápna jeden centr za druhým, ale nic z toho. Wszołek je teď faulován v blízkosti branky Pareika a hráčům Krakówa bude horko...
     
    79
    Polonia útočí do plných, Wisła se zatáhla na svoji polovinu hřiště. Wilk ovšem získává míč a posílá dlouhý balon naslepo na Davida Bitona, ten byl ale pomalý.
     
    77
    Trenér Zieliński poprvé využívá možnosti střídání a v černém dresu Polonie vbíhá do arény Paweł Wszołek. Ze hřiště byl stáhnut Tomasz Brzyski.
     
    76
    Wisła se na chvíli vzdálila od své brány, ale nic kloudného nevymyslela.
     
    74
    Další stoprocentrní příležitost pro Polonii! Tomasz Jodłowiec se probíjel individuálně až před Pareika. Domácí obránci měli strach, aby jej neposlali k zemi a nekopala se penalta. Naštěstí pro ně dal Jodłowiec placírkou střelu asi metr vedle.
     
    73
    Polonia teď vytvořila menší závar před Pareikovou brankou, posledním zakončujícím byl opět Baszczyński, pro kterého by to byla opravdu zajímavá branka do sítě "jeho" Wisły. Pareiko se štěstím lapil míš skoro na brankové čáře. Chystá se střídání na straně Polonie...
     
    71
    "Dudu" Biton byl faulován, Wisła si tak může odpočinout a v klidu zakombinovat.
     
    68
    Po tečované hlavičce exkrakówského Marcina Baszczyńskiho, který strávil svá nejlepší fotbalová léta právě tady ve Wisłe, následuje další rožek...
     
    68
    Cezary Wilk posílá k zemi Róberta Ježe a Polonia má na kopačkách další standardku. Jež hledal na zadní tyči Trałku a je z toho alespoň rohový kop.
     
    67
    Odražený míč střílí ekvilibristicky zády k brance Albánec Cani. Polonia se dostává stále více do zakončení. Pro Wisłu to ještě bude nepříjemná necelá půlhodina zápasu.
     
    66
    Čotra vyslal ostrou polovysokou přihrávku skrz malé vápno. Núňez raději míč uklízí na roh.
     
    65
    Polonia zřejmě zjsitila, že jich je na hřišti o jednoho hráče navíc. Centr z pravé strany hledal hlavu Ježe, leč neúspěšně. Podruhé střílel Pavel Šultés, ale ani ten nenašel pro míč cestu za Pareikova záda.
     
    63
    Ze zpomaleného televizního záběru šlo nyní jasně vidět, že Junior Díaz udeřil hráče Polonie loktem do obličeje. Navíc během přerušené hry. Jasná červená a vůbec první pro hráče Wisły v aktuální sezoně!
     
    62
    Pro Srba Ivicu Iljeva zápas končí, místo něj přijde rozhýbat zálohu Wisły reprezentant Slovinska Andraž Kirm.
     
    61
    Wisła bude zahrávat přímý kop z blízkosti rohového praporku. Obránci hostů umí dobře hlavičkovat, což dokázali i nyní.
     
    60
    Oslabení domácích nejde prozatím moc poznat, hra se opět odehrává kolem půlící čáry s množstvím skluzů a osobních soubojů. Obávám se, že to nebude dnes poslední červená karta.
     
    57
    Pomezní rozhodčí se hlásí o slovo. Hlavní sudí k němu přibíhá a radí mu vyloučení Kostaričana Juniora Díaze. Rozhodčí jej poslouchá na slovo a ihned tasí z kapsy červený kartonek. Pro Díaze zápas skončil. Z žádného televizního záběru ovšem nešlo vidět, co se na hřišti stalo. Možná úder loktem...
     
    57
    Izraelská spolupráce naslepo. Maor Melikson z levé strany posílá balon na penaltový puntík, David Biton ale míč míjí.
     
    56
    Tomasz Brzyski leží asi minutu na trávníku po skluzu Argentince Núňeze. Melikson je o chvíli později opět zfaulován a gestem prosí hráče Polonie aby jeho kotníky již nechali na pokoji.
     
    55
    Polonia ve druhém poločase zatáhla obranná stavidla a dopředu se prakticky nevydává. Hru nyní diktuje Wisła.
     
    54
    Český fotbalista Tomáš Jirsák je po příchodu na hřiště velice aktivní. Spolu s Maorem Meliksonem pěkně rozdávají míče do stran. Útočníci Wisły se jim ale staví nešikovně do ofsajdových pozic...
     
    52
    Další faul na Meliksona, ten byl ragbyově stažen Tomaszem Brzyskim. Žlutá karta musela být pro tento zákrok samozřejmostí.
     
    50
    Rohový kop Iljeva našla jen pěsti Michała Gliwy. Balon je stále na kopačkách Wisły. Patryk Małecki dával míč šikovně do šestnáctky, obrana týmu z Waršavy je ale jistá.
     
    49
    Střídající Tomáš Jirsák byl úplně opomenut obranou Polonie, ovšem hlavička z deseti metrů vysoko nad není úplně nejlepší zakončení.
     
    49
    Dnes velice aktivní Maor Melikson vybojoval pro krakówské barvy rohový kop.
     
    47
    Úvodní střelu druhé půle si zapisuje Pavel Šultés. Estonský gólman je ovšem pozorný a může rozehrát postupný útok Wisły.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Exteplický Tomáš Jirsák vyběhne do druhého poločasu místo Holanďana Michaela Lameye. Ten byl v první půli neviditelný.
     
    Na hrací ploše stadionu "Reymonta" jsme mohli vidět hned několik soubojů, kde šlo doslova o nohy. Zápas má tempo a náboj, je vyrovnaný, i když střel mezi tři tyče vidíme pomálu. Za chvíli bude zahájen druhý poločas, domácí budou určitě chtít vybojovat tři body pro zraněného Paljiće.
     
    Bezbranková remíza napovídá, že moc brankových šancí na trávníků nebylo. Na domácí straně byl hodně aktivní Maor Melikson, v dresu Polonie nejvíce hrozil Čech Pavel Šultés a Edgar Cani. Doufejme, že nějakou branku v druhém dějství uvidíme. Poločas číslo dvě by měl začít přibližně ve 21:37.
     
    První poločas skončil.
     
    45+7
    Ještě jeden roh pro domácí. Přetažený centr hledá Ivicu Iljeva, ale balon je odkopnut obráncem na roh. Ten už se nekoná, sudí píská konec poločasu a kapitán Cezary Wilk si jde stěžovat. Wisła chtěla ještě jednu standardku.
     
    45+5
    Roh Wisłe nic nepřinesl a tak se balon stěhuje zpátky do středového kruhu.
     
    45+5
    Hra se odehrává na středu hřiště odkud putuje nádherný kolmý pas Meliksona na Patryka Małeckiho. Kličkou se uvolnil na malém vápně ovšem střílí jen do nohou Čotry. Následuje rohový kop...
     
    45+4
    Kraków už se asi vidí v šatně, v útoku vidíme jen hráče Polonie. Centr Baszczyńského krásně lapil ze vzduchu Sergej Pareiko.
     
    45+1
    Tomasz Brzyski prostrkával míč na Caniho, který byl bohužel v ofasajdu. Balon se vrací na kopačky Brzyskiho a ten dává Canimu podruhé. Střelu blokuje Junior Díaz.
     
    45
    V závěru poločasu má Wisła výhodu přímého kopu, faulován byl opět Melikson. Centr se ale domácím nepovedl. Nastavovat se bude šest minut...
     
    44
    Polonia je v tlaku. Jedovku Jakuba Tosika s obtížemi vyráží Pareiko na levou stranu hřiště. Tam si naráží balon Šultés, který se ale vystavil do ofsajdu.
     
    42
    Velice pěkná střela Pavla Šultése nůžkami. Český forvard míjí branku asi i půl metru. O chvíli později se po kombinaci dostal k zakončení Brzyski. Také neúspěšně.
     
    41
    Cezary Wilk teď ostře zajíždí do Tryłky, ale čistě mu odebírá balon. Ke vzteku všech hráčů v červeném se píská faul, navíc Wilk vidí žlutou kartu - šestou v této sezoně.
     
    40
    Brzyski vybojoval faul a Polonia bude rozehrávat zezadu. Nakopávaný míč na Jodłowiece pacifikuje Wilk.
     
    38
    Dobrých patnáct minut jsme neviděli střelu na či mimo branku. Hraje se pouze ve středu hřiště, což není moc záživná podívaná. Fanoušci Wisły a Polonie vytvářejí zápasu naopak úžasnou atmosféru.
     
    37
    Čím dál více vidíme nedovolené zákroky a kouskování hry. Kapitán hostů Trałka teď poslal k zemi obránce Jovanoviće.
     
    35
    Maor Melikson teď naložil Trałkovi asi tolik, co jeho osobě hráči Polonie v předchozím průběhu zápasu. Sudí mohl již poněkolikáté dát žlutou kartu, ale dává zápasu zatím volnější průběh.
     
    33
    Edgar Cani udeřil do hlavy Juniora Díaze, ale okamžitě se omlouval, že nechtěl. Přesto vidí v ruce sudího žlutou kartu a zřejmě po zásluze. Takové údery loktem do fotbalu opravdu nepatří...
     
    32
    U střídaček se poměrně aktivně rozcvičuje záložník Wisły Lukasz Garguła. Mohl by na hřišti vystřídat lehce kulhajícího Meliksona.
     
    32
    Obětí faulu je již poněkolikáté Izraelec Maor Melikson. Maciej Sadlok hodně riskuje na to, že již má žlutou kartu.
     
    30
    V první půlhodině jsme mohli vidět poměrně svižný zápas. Chybí mu ovšem více střelby. Kaňkou na prvních třiceti minutách je doufejme ne příliš vážné zranění domácího Dragana Paljiće.
     
    28
    Hostující Djordje Čotra hledal na středu hřiště Trałku, tomu ale vzal míč Núňez. Rychle rozehrál na Bunozu, kterého zastavil trochu divoce Jakub Tosik.
     
    26
    Wisła Kraków přebírá aktivitu a čím dál více se tlačí před bránu Michała Gliwy. Polonia není schopna udržet míč, domácí dobře napadají.
     
    26
    Patryk Małecki se teď šikovně probíjel do pokutového území Polonie. Byl však trochu sobecký a skončil s balonem za brankovou čarou. Vybojoval alespoň rohový kop.
     
    23
    Polský obránce Maciej Sadlok chytil za dres Meliksona, což ocenil rozhodčí Gil žlutou kartou. První karta v tomto zápase.
     
    23
    Meliksona zastavil nedovoleně Sadlok. Ivica Iljev si připravoval míč ke střele, ale zadáci Polonie byli dostatečně důrazní. Na střely vede hostující tým 5:3.
     
    21
    Kromě střely Meliksona v úvodu zápasu se Wisła nedostala do pokutového území třetího týmu tabulky. Postupný útok bude zakládat na levé straně Bunoza, který nahradil zraněného Paljiće.
     
    19
    Polonia kope další přímý kop, Wisła se zatím jen brání. Míč se opět odrazil k Šultésovi, při zpracování ale použil ruku, což je ve fotbale zapovězeno.
     
    17
    Exekutor přímého kopu Tomasz Brzyski gólmana Pareika neohrozil, balon šel zhruba metr a půl nad břevnem.
     
    17
    Junior Díaz fulaoval v průniku Edgara Caniho a Polonia bude mít podobnou standarku jako před pár minutami krakówská Wisła.
     
    15
    Tomasz Jodłowiec přihrává na pravé straně hřiště Róbertu Ježovi, ten se zdá vybojoval rohový kop. Pomezní rozhodčí má jiný názor a balon bude odkopávat Estonec Pareiko.
     
    14
    Melikson trefuje jen zeď. Odražený balon si bere do své moci kapitán Wisły Cezary Wilk a míč míjí o metr levou šibenici Michała Gliwy.
     
    13
    Izraelec David Biton se svalil na hranici pokutového území a rozhodčí píská faul Macieji Sadlokovi. Přímý kop ze sedmnácti metrů je výhodný pozice!
     
    12
    Estonský brankář Wisły měl velké štěstí. Polonia se teď usídlila na polovině domácích a pokračuje v útoku.
     
    11
    Polonia se také snaží prosadit po levé straně hrací plochy. Róbert Jež dává balon Edgaru Canimu, který vysílá pozdrav na Pareika. Ztečovaný míč ještě stihl na hrací ploše Pavel Šultés a míjí branku asi o metr!
     
    9
    První vážnější ohrožení jedné z branek. Wisła se vydala dopředu po levé straně, Núňez posnul míč na Meliksona, který střílel do nohou obránce Čotry.
     
    9
    Michael Lamey v přemíře snahy dává "šlapák" kapitánovi hostů Lukaszi Trałkovi.
     
    7
    Zraněného Paljiće nahradí hned po sedmi minutách hry Bosňák Gordan Bunoza. Přesněji je to post levého obránce.
     
    6
    Již druhou minutu se nehraje. Na hřiště přijela okamžitě sanitka a zdravotníci nakládají německého beka do vozu. Snad to nebude nic vážného, viděli jsme úder do hlavy.
     
    4
    Albánský útočník Polonie Edgar Cani centroval do malého čtverce Wisły, tam se hlavami srazil Pavel Šultés a Dragan Paljić. Obránce Krakówa leží bezvládně na hrací ploše a přivolává se lékař...
     
    3
    Domácí Dragan Paljić spáchal další faul na polovině hřiště. Měl by si dávat pozor, pokud dnes dostane žlutou kartu, bude mít na příští ligové kolo distanc.
     
    2
    Cezary Wilk fauloval Tomasze Brzyskiho a Polonia se poprvé dostane k míči. Dosud kombinovali jen domácí borci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -1
    Kraków nastupuje ve svých oblíbených červených dresech s bílýma trenýrkama. Polonia přijela v celé černé soupravě, včetně trenýrek a stulpen.
     
    -5
    Zápas dnes bude řídit jako hlavní sudí Paweł Gil z Lublinu. Fotbalisté za chvíli nastoupí na hrací plochu stadionu Henryka Reymana.
     
    -15
    Úvodní sestavy:

    Wisła Kraków: Pareiko - Lamey, Jovanović, Díaz, Paljić - Wilk, Núňez - Iljev, Melikson, Małecki - Biton. Trenér: Kazimierz Moskal.

    Polonia Waršava: Gliwa - Tosik, Baszczyński, Sadlok, Čotra - Šultés, Jodłowiec, Trałka, Jež, Brzyski - Cani. Trenér: Jacek Zieliński.

    Rozhodčí: Paweł Gil.
     
    -30
    Vítejte u večerního utkání, které nabídne prestižní duel mezi úřadujícím mistrem Wisłou Kraków a aktuálně třetím týmem tabulky Polonií Waršava.

    Domácí Wisła Kraków po výhře v Evropské lize nezaváhala ani v domácí soutěži a díky gólu Cvetana Genkova porazila Lódź 1:0. Tím se dostala alespoň na čtvrté místo tabulky, což je i tak pro třináctinásobného mistra Polska málo. Doma to fotbalistům "Białe Gwiazdy" příliš nejde. Bilance pěti výher a tří porážek je sotva průměrná na tak vyzrálý tým.

    Oproti tomu Polonia Waršava má fazonu. Vyhrála z posledních pěti ligových zápasů hned čtyři a v tabulce okupuje třetí pozici. Letos se týmy již utkaly ve Waršavě a zápas skončil dělbou bodů 1:1. Svěřenci trenéra Jacka Zielińského dnes budou chtít v Krakówě "urvat" alespoň bod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Martínek

    Branky: 84. Šultés

    Karty:   41. Wilk (WIS), 90. Jirsák (WIS), 90+3. Bunoza (WIS) - 23. Sadlok (PLW), 33. Cani (PLW), 52. Brzyski (PLW), 90+3. Jodłowiec (PLW)   57. Díaz (WIS) - 90+4. Sadlok (PLW)


    Wisla Krakov: Pareiko - Lamey (46. Jirsák), Jovanović, Díaz, Paljić (7. Bunoza) - Wilk, Núňez - Iljev (62. Kirm), Melikson, Małecki - Biton. Trenér: Kazimierz Moskal. Trenér: Kazimierz Moskal.
    Polonia Waršava: Gliwa - Tosik, Baszczyński, Sadlok, Čotra - Šultés (88. Todorovski), Jodłowiec, Trałka, Jež, Brzyski (77. Wszołek) - Cani. Trenér: Jacek Zieliński.

    Rozhodčí: Paweł Gil
    bahis siteleri