Frölunda – Pardubice 4:5 (kon.) | Jokerit – Luleå 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Plzeň 4:5 (po s.n.)
Linköping – Salzburg 3:4 (po s.n.)
po s.n.
Banes Motor České Budějovice
4:5 (2:0, 1:2, 1:2 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
Sobota 17.12.2011, 20:30European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Mountfield: Kovář - Ptáček, Novák, Mikuš, Kolarz, Němeček, Dvořák - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, Sailer - Červený, Langhammer, Květoň - Kuchejda, Mertl, Pšurný.

    HC Plzeň 1929: Mazanec - Růžička, Kaberle, Marušák, Kinrade, Vykoukal, Dresler, Ruprecht, St. Pierre - Andrašovský, Straka, Vlasák - Mrňa, Kovář, Pletka - Dvořák, Petruška, Heřman - Stránský, Pitule, Johnson.

    Rozhodčí: Thomas Andersson, Patrick Sjöberg - Martin Smeibidlo, Andreas Siegl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Straka byl v úvodním buly úspěšnější, duel o umístění v European trophy započal...
     
    0:15
    Šimánek prověřil už po patnácti sekundách hry pozornost Mazance, plzeňský brankář, který nahradil pro dnešní zápas jedničku Indiánů Svobodu, si připsal první jistý zákrok.
     
    2:14
    I další šanci měl na svědomí tým z jihu Čech. Do čtvrté formace se po zranění vrátil Kuchejda a hned po přihrávce Pšurného mohl dostat svůj tým do vedení. Mazanec byl pozorný.
     
    4:44
    Martin Heřman (PLZ) je prvním vyloučeným hráčem utkání, vysloužil si dvě trestné minuty za podražení.
     
    6:44
    HC Mountfield početní převahu nedokázal využít, Heřman už je na ledě. Plzeň zatím čeká na první vážnější ohrožení branky.
     
    7:34
    Mountfield právě vstřelil branku!
    České Budějovice jsou zatím aktivnějším celkem a dokázaly se ujmout vedení. JAN NOVÁK, obránce, který stále čeká na svou první branku v extralize, se dokázal prosadit a prostřelil Mazance. Asistence: Pavel Kašpařík, Rostislav Martynek.
     
    9:19
    Mountfield právě vstřelil branku!
    A už je to o dvě branky! Přesně zamířil další obránce českobudějovického celku, MIROSLAV DVOŘÁK. Rána od modré si našla cestu za Mazancova záda a čerstvá posila HC Mountfield si připisuje první trefu v dresu HC Mountfield. Asistence: Milan Gulaš.
     
    10:00
    Prvních deset minut proběhlo v režii celku HC Mountfield, českobudějovický brankář čeká na akci, která by ho donutila k těžšímu zákroku.
     
    13:14
    A i nadále trvá převaha vedoucího týmu, Plzni se nedaří dostat do zápasového tempa.
     
    15:32
    Dan Růžička (PLZ) - 2 min - podražení. HC Mountfield si zahraje druhou přesilovku zápasu, v té první úspěšný nebyl. Růžička je teprve devatenáctiletý obránce, dvacetiny oslaví až 31.12. Oproti tomu na druhé straně trenér František Výborný žádného mladíčka do turnaje nevzal a nejmladším hráčem na soupisce dnešního zápasu je tak dvaadvacetiletý Rudolf Červený.
     
    16:51
    Lukáš Květoň se dostal na levém kruhu k zakončení, Mazanec tentokrát dokázal zasáhnout.
     
    17:32
    Indiáni už hrají v plném počtu, hra v přesilovce nepatří mezi výstavní disciplíny prvního celku české Tipsport extraligy.
     
    18:21
    A i další hráč, jehož zákrok si rozhodčí vyhlédli a potrestali, je z Plzně. Patrik Petruška se provinil držením protihráče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu poražených čtvrtfinalistů turnaje Red Bulls Salute. Jihočeši zaslouženě vedou, Mazance překonali obránci soupeře s příjmeními, kterých je v České republice poskrovnu - Novák a Dvořák... Plzeň vyslala na bránu soupeře za třetinu jedinou střelu, oproti tomu České Budějovice zaměstnaly Mazance hned devětkrát. Indiáni předvedli v první třetině hodně odevzdaný výkon, uvidíme zda trenér Jelínek své svěřence nabudí k lepšímu výkonu...
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Plzeň zneškodnila i třetí přesilovku soupeře.
     
    23:03
    Plzeň právě vstřelila branku! JAN STRÁNSKÝ stahuje náskok HC Mountfield a po třech minutách druhého dějství dostal puk za Kovářova záda. Asistence: Jakub Ruprecht
     
    25:00
    HC Plzeň 1929 předvádí v dosavadním průběhu druhé třetiny diametrálně odlišný výkon od první dvacetiminutovky a je to právě tento klub, kdo diktuje tempo aktuálnímu dění na ledě.
     
    27:10
    Miroslav Dvořák (CEB) - 2 min - nedovolené bránění. Indiáni si zahrají poprvé v početní výhodě.
     
    28:13
    František Kaberle vypálil od modré, Kovářovi ale nikdo nebránil ve výhledu a českobudějovická gólmanská jednička zasáhla bez problémů.
     
    29:10
    Ani Plzeň nedokázala svou přesilovku zužitkovat.
     
    30:00
    Plzeň nepustila za deset minut druhého dějství protivníka k žádné příležitosti, při které by se měl Mazanec strachovat.
     
    31:35
    A Indiáni se ženou za srovnáním. Mají k tomu ideální příležitost, po faulu Jiřího Šimánka je tu další přesilovka pěti proti čtyřem.
     
    32:32
    Plzeň právě vstřelila branku! DUŠAN ANDRAŠOVSKÝ srovnává na 2:2! Na jedničku zafungovala přesilovková kombinace se Strakou a Kovář podruhé kapituloval. Asistence: Martin Straka.
     
    33:16
    Patrik Petruška (PLZ) - 2 min - vysoká hůl.
     
    34:44
    Mountfield právě vstřelil branku!
    I Jihočeši při své čtvrté přesilovce ukázali, že početní výhodu umí využít ke vstřelení branky. ROSTISLAV MARTYNEK přesným zakončením vyzrál na Marka Mazance. Asistence: Jiří Šimánek, František Ptáček.
     
    35:57
    Milan Gulaš (CEB) - 2 min - sekání.
     
    37:57
    Tentokrát zůstalo vyloučení nepotrestáno, po 38 minutách hry drží Mountfield jednogólový náskok.
     
    39:10
    Dvořák a Petruška nepropasírovali kotouč za Kováře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Plzeň byla ve druhé třetině aktivnějším celkem a přestřílela soupeře v poměru 15:7. Jihočeši ale na branky Stránského a Andrašovského dokázali v přesilovce odpovědět a ztracené vedení si před třetí třetinou znovu přivlastnili.
     
    Pro úplnost je třeba dodat, že vítěz zápasu se zítra utká v zápase o páté místo Red Bulls Salute v Salzburgu s Pardubicemi, které si dnes poradily 5:4 se švédskou Frölundou. Pokud by HC Mountfield dokázal udržet vedení, jednalo by se s Pardubicemi o pikantní duel - vždyť už v úterý se tyto týmy setkávají v duelu 32. kola Tipsport extraligy.
     
    Jakub Kovář včera obdržel od Jokeritu pět branek a poroučel se z brány. V závěru druhé třetiny s Plzní ale obstál proti Petruškovi, který pasíroval a nic z toho... Marek Mazanec, který stráží branku Indiánů, nastoupil v létě k jednomu střetnutí European Trophy a udržel čisté konto. Dnes si však statistiky trochu pokazil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Hned v úvodu závěrečné třetiny možnost pro Plzeň - Jan Novák (CEB) - 2 min - hákování.
     
    42:48
    HC Mountfield se ubránil a už hraje v plném počtu.
     
    43:58
    Mountfield právě vstřelil branku!
    JIŘÍ ŠIMÁNEK je při chuti, dnes si připisuje do statistik už druhý kanadský bod. Toto skórování mu ale značně ulehčil nepovedený zákrok Mazance, který nemůže mít čisté svědomí. Bez asistence.
     
    45:47
    Rudolf Červený (CEB) - 2 min - sekání.
     
    47:13
    Obránce Kinrade neuspěl, Kovář jeho střelu vykryl.
     
    47:47
    Plzeň přesilovku nevyužila a Českobudějovičtí drží dvoubrankový náskok.
     
    48:07
    Trestná lavice HC Mountfield ještě ani nestačila vychladnout a míří na ni další hokejista. Faulem se provinil forvard David Kuchejda.
     
    48:37
    Andrašovský nabral rychlost a protlačil se až před Kováře. Brankář ale podržel svůj tým a Andrašovskému druhou gólovou trefu nedovolil. Buly před Kovářem.
     
    50:07
    Šance Andrašovského zůstala v rejstříku plzeňské přesilovky osamocená, Jihočeši hrají v pěti.
     
    51:00
    Plzeň měla k dispozici ve třetí třetině hned tři po sobě jdoucí přesilovky, jenomže je nevyužila. Pokud by se nedokázala prosadit ani ve zbytku zápasu, zahraje si zítra o konečné 7. místo v turnaji s Frölundou. Jednalo by se o "indiánský souboj" - oba týmy totiž mají indiána ve svém znaku.
     
    53:30
    Hraje se nahoru dolů, na plzeňské šance odpovídají Budějovice rychlými brejky.
     
    55:12
    Petruška nevyzrál v zakončení na Kováře, ten si připsal vynikající zákrok.
     
    58:00
    Do konce střetnutí zbývají dvě minuty.
     
    58:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    MICHAL DVOŘÁK se svou trefou postaral o dramatickou koncovku duelu! Asistence: Jan Dresler. Plzeňský klub má na srovnání minutu a jednadvacet sekund.
     
    59:02
    Mazanec na střídačce, Plzeň hraje v šesti.
     
    59:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    No vida, a je tu vyrovnání! Fantastická koncovka Indiánů, kteří se asi nechtějí potkat s nepřátelským švédským kmenem. O branku se postarali hráči, kteří už hrají hokej nějaký ten pátek, TOMÁŠI VLASÁKOVI přichystali střeleckou pozici Straka s Vykoukalem. Asistence: Jiří Vykoukal a Martin Straka.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    18:4, to je poměr střel ve třetí třetině (ve prospěch západočeského celku) a jeden z důvodů, proč jde zápas nakonec do prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    63:00
    Indiáni pokračují v tlaku i v prodloužení a jen díky Kovářovi trvá vyrovnaný stav.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    O vítězi dnešního zápasu rozhodnou samostatné nájezdy. S těmi mají Plzeňští čerstvou zkušenost - včera nedokázali Pletka, Straka ani Duda překonat brankáře Rautia v zápase s Luleou. Povedou si Plzeňští dnes lépe? HC Mountfield má v extralize na kontě tři střetnutí, ve kterých se postavil po 65 minutách do nájezdů. A třikrát byl úspěšný.
     
    Plzeň najíždí jako první...
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Tomáš Vlasák překonal Kováře.
     
    Ale stejnou mincí oplácí Aleš Kotalík, stav je vyrovnán.
     
    Ve druhé sérii se nedokázal prosadit ani Jan Kovář, ani Milan Gulaš.
     
    Exbudějovický Václav Pletka vyzrál v zakončení na budějovického gólmana!
     
    Květoň neproměnil, Plzeň dovršila obrat a vítězí 5:4 po samostatných nájezdech!
     
    66:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    VÁCLAV PLETKA si připisuje vítěznou trefu, když svým pokusem přelstil nedávného spoluhráče Jakuba Kováře.
     
    Konec zápasu.
     
    Plzeň zabrala a góly v časech 58:39 a 59:25 poslala zápas do prodloužení. Tam se urodilo po třech střelách na každé straně, ale Mazanec s Kovářem odolali. Rozhodly tak samostatné nájezdy, kdy byl na straně HC Mountfield úspěšný jen Kotalík. Za Plzeň se prosadili hned dva ze tří hokejistů.


    Indiáni se zítra utkají od 20:30 s Pardubicemi o konečné páté místo, na Budějovice čeká v duelu o sedmou příčku na Red Bulls Salute Frölunda. Do Plzně i Českých Budějovic přeji pěkný zbytek sobotního večera, loučí se Michal Špírek. (23:02:35)

    Michal Špírek

    Branky a nahrávky: 8. Novák (Kašpařík, Martynek), 10. Dvořák (Gulaš), 35. Martynek (Šimánek, Ptáček), 44. Šimánek - 24. Stránský (Ruprecht), 33. Andrašovský (Straka), 59. Dvořák (Dresler), 60. Vlasák (Vykoukal, Straka), 66. Pletka


    Banes Motor České Budějovice: Kovář - Ptáček, Novák, Mikuš, Kolarz, Němeček, Dvořák - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, Sailer - Červený, Langhammer, Květoň - Kuchejda, Mertl, Pšurný.
    HC Škoda Plzeň: Mazanec - Růžička, Kaberle, Marušák, Kinrade, Vykoukal, Dresler, Ruprecht, St. Pierre - Andrašovský, Straka, Vlasák - Mrňa, Kovář, Pletka - Dvořák, Petruška, Heřman - Stránský, Pitule, Johnson.

    Rozhodčí: Thomas Andersson, Patrick Sjöberg - Martin Smeibidlo, Andreas Siegl.
    bahis siteleri