Antalyaspor – Fenerbahçe 0:0 (kon.) | Kayserispor – Ankaragücü 3:0 (kon.) | Mersin – Eskişehirspor 0:0 (kon.)
Galatasaray – Manisaspor 1:0 (kon.) | Sivasspor – Samsunspor 3:2 (kon.)
konec
Mersin Idman Yurdu
0:0 (0:0)
Eskişehirspor
Středa 21.12.2011, 17:00 • Tevfik Sırrı Gür Stadium, Mersin • Turecká Superliga
Předzápasové kurzy
     
    Nejspíše po zásluze neměl dnešní zápas vítěze. Na obou stranách jsme viděli po jedné velké brankové příležitosti, ale oba brankáři z Balkánu si můžou "připsat" vychytanou nulu. Týmy z popředí tabulky si tak mezi sebe dělí po jednom bodu a udrží se v absolutní špičce bojující o pohárovou Evropu. Krásný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (18:53:10)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Centrovaný míč na Moritze nadvakrát stahuje ze vzduchu Vanja Iveša. Rozhodčí se již dívá na hodinky a bude pískat konec.
     
    90+2
    Mersin se snaží o závěrečný tlak, ale obrana hostů odkopává míče do bezpečí. Stále to vypadá na bezbrankovou remízu...
     
    90+1
    V dresu hostů se na hřišti představí Mehmet Yildiz. Stažen byl Chilan Rodrigo Tello.
     
    89
    Balon má domácí tým a Moritz teď krásnou dělovkou zpoza velkého vápna protáhl Ivešu! Bude to roh a čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se nastaví ještě tři minuty.
     
    87
    Střídá i Michael Skibbe. Jediný hrot Eskisehirsporu Serdar Ozbayraktar střídá a místo něj míří na hrací plochu Koray Aslan.
     
    86
    Mustafa Keceli poslal balon z levé strany hřiště přímo na hlavu Nobreho, ale Iveša jej exkluzivním reflexivním zákrokem vychytal! Po následném rohu byli u míče v bezprostřední blízkosti branky Keceli s Moritzem, ale na zakončení se spolu nedohodli a Keceliho pokus přeletěl bránu.
     
    84
    Osmá žlutá karta patří Alperu Potukovi, záložníkovi hostů. Žlutí se nám na hřišti pěkně a to nejen díky dresům Eskisehirsporu...
     
    82
    Oba týmy nejspíše budou spokojeny s dělbou bodů. Pro Mersin by to znamenalo devátý zápas v řadě bez prohry! Eskisehirspor by zaznamenal první bodovou ztrátu po pěti zápasech, kdy vyhráli všechny utkání...
     
    80
    I třetí změna v sestavě bude na straně Mersinu. Z hřiště odchází za potlesku tribun Hakan Bayraktar. Na jeho místě nastoupí Ibrahim Ferdi Coskun.
     
    78
    Další žluté napomenutí za faul ve středu hřiště, které si sudí po akci Mersinu dobře pamatoval. Bulent Ertugrul je dalším hříšníkem, dnes již sedmým.
     
    77
    Několik pěkných centrovaných míčů ale hosté nevyužili. Domácí se teď nemohou dostat do hry, hráči ve žlutých dresech mají mírnou převahu.
     
    76
    Žlutá karta pro Bosňáka Safeta Nadareviće, který na pravé straně šestnáctky fauloval Ozbayraktara. Pro Eskisehirspor tu bude přímý kop.
     
    73
    Hra se nyní uklidnila, ale na domácích je stále vidět ukřivděnost z posouzení situace z pětašedesáté minuty zápasu. Reagují na každý výrok hlavního sudího. U míče je Eskisehirspor a zakládá postupný útok. Kamara se ale necházel v postavení mimo hru.
     
    71
    Trenér Mersinu Nurullah Saglam dnes podruhé mění hráče. Brazilec Beto jde na hřiště, do kabin může odejít hrotový útočník Nduka Ozokwo.
     
    70
    Do gólmana hostů teď v malém vápně "zajel" Nobre i Ben Yahia a jen málo chybělo, aby se na hřišti strhla velká strkanice.
     
    68
    S šancemi se nám teď doslova roztrhl pytel! Mersinský André Moritz napálil míč pro přiklepnutí Ozokwa velice nebezpečně. Šehić si s míčem nakonec poradil.
     
    68
    Eskisehirspor tlačí, ale branku se jim zatím vstřelit nepovedlo. Z levé strany se probíjel Chilan Rodrigo Tello ovšem tvrdá rána skončila v náručí Iveši.
     
    66
    Následně dostal po dlouhých protestech a dohadování žlutou kartu defenzivní štít Mersinu Cristian Zurita.
     
    65
    Tak to je neuvěřitelná situace! Domácí si mysleli, že bude přerušená hra, ale nepískalo se. Proto se ke střele odhodlal Potuk a vyražený míč dorážel takřka do prázdné branky ze tří metrů Volkan Yaman. Trestuhodně ale přestřelil!
     
    63
    Márcio Nobre si u branky Iveši zpracovával míč rukou což postřehl i hlavní sudí dnešního zápasu. Bude se odkopávat od branky Eskisehirsporu.
     
    61
    Žlutá karta pro Senegalce Diomansyho Kamaru, ten skolik k zemi ve středu hřiště André Moritze.
     
    59
    Na druhé straně hrozil Kamara, centrem našel Serdara Ozbayraktara, ale jeho střela neměla razanci a Šehić si s ním poradil.
     
    58
    Nebezpečně zacentroval na penaltový puntík domácí Bayraktar, ale Nduka Ozokwo na míč jen těsně nedosáhl.
     
    55
    Domácí to teď zkoušeli středem, ale Ben Yahiya si s Moritzem nerozumněl. Při dalším průniku se zkácel k zemi, ale kapitán hostů Sezgin Coskun zahrál čistě.
     
    53
    Přibližně ze třiceti metrů střílel Kamara, ale trefil jen obránce ve zdi. Nyní měl možnost k nápravě Diego Ángelo, ale gólman Šehić lahůdkovou rybičkou vyráží na roh. Střela to ovšem byla nebezpečná, možná největší šance v utkání pro hosty!
     
    52
    Šlapák Ibrahima Kase znamená k nevoli domácího Mersinu přímý kop pro hosty. K míči se staví hned čtveřice potencionálních exekutorů...
     
    49
    Moritz hledal v pokutovém území Eskisehirsporu Tunisana Wissema Ben Yahiyu, ale obránci hostů pracují také na jedničku. Pokud dnes vůbec uvidíme branku, obávám se, že rozhodne o zisku tří bodů.
     
    47
    Ve druhé půli se míč drží ve středu hřiště, do obou šestnáctek ještě nazamířil. O nápravu se nyní pokusí fotbalisté Mersinu, kteří jsou u míče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Na stadionu Tevfik Sırrı Gür vidíme vyrovnané utkání s minimem brankových šancí. Mnohokrát si hráči obou týmů pomohli faulem a proto se hra neustále kouskuje. Druhý poločas začne přibližně v 17:59.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Domácí zcela převzali aktivitu v zápase a hosté ve žlutém se ke konci poločasu brání. Standardní situace ale opět končí v rukavicích Iveši.
     
    44
    Očekával se dnes vyrovnaný duel a na hřišti vidíme spíše boj než pěkný fotbal. Dédé si připisuje další žlutou kartu v zápase, druhý karetně napomínaný obránce Eskisehirsporu.
     
    41
    Rozhodčí Abay volí místo karetních napomínání gestikulace rukou a domlouvání hráčům. Tentokrát se dopustil faulu při naskakování na dlouhý míč Nobre.
     
    40
    Po další standarce domácích si na míč Moritze naběhl Nigerijec Zurita, ale i když zakončil těsně vedle levé tyče, nebylo by mu to nic platné. V době nákopu stál v ofsajdu.
     
    38
    Mustafa Keceli nahrazuje na hrací ploše stopera Cagdase Atana, kterého nejspíše stále trápí natažený sval ze začátku zápasu.
     
    37
    Zurita opět padá na zem po naprosto čistém zákroku Dédého. Domácí tak budou mít šanci na standardní situaci - zkrácený rohový kop z pravé strany.
     
    36
    Zurita teď leží na trávníku po zákroku Serdara Ozbayraktara. Ten jej sice poslal k zemi, ovšem ne tak hrozivě, aby nemohl Nigerijec pokračovat dále ve hře. Domácí se ale chystají střídat...
     
    34
    Postupná akce domácích k úspěchu nevedla. Ben Yahia sice posílal míč na pravé křídlo, kde číhal Marcio Nobre, obránce Coskun si ale počínal na jedničku a forvarda domácích k míči nepustil.
     
    31
    Bulent Ertugrul z tábora hostí byl důrazně napomínán po faulu na Bayraktara. Z následné standardní situace se se střelou nerozpakoval Moritz, který hodně protáhl Ivešu. Ten konečky prstů vytahuje míč na roh.
     
    30
    I Marcio Nobre, šestigólový hráč Mersinu, se pokoušel nastartovat domácí celek. Jenže centrovaný balon z pravé strany našel jen stopera Nadareviće.
     
    29
    Fanoušcí Mersinu začínají pískat, nelíbí se jim aktivita hostí. Stoper Ibrahim Kas teď na poslední chvíli řešil situaci před Alperem Potukem.
     
    27
    Rána Argentince Cristiana Zurity mířila hodně vysoko nad branku hostujícího Vanji Iveši.
     
    26
    Sudí Suleyman Abay musí neustále uklidňovat domácí hráče, kteří často faulují a pak zbytečně protestují. Další napomínání již nedostane Nduka Ozokwo, který vidí druhou žlutou kartu v zápase.
     
    22
    Tak fotbalisté Mersinu také začínají vystrkovat růžky. Brazilec André Moritz pálil z dálky hodně ostře, balon ovšem minul branku o půl druhého metru.
     
    20
    Domácí Erhan Guven mohl po rohovém kopu dát první gól zápasu, ale jeho volej vůbec míč netrefila. A to byl fotbalista Mersinu na malém vápně úplně sám!
     
    19
    Záváhání hostů málem využil domácí André Moritz, ale to by jej nesměl zfaulovat na poslední chvíli Diego Ángelo. Jasná žlutá karta a to ještě zadák Eskisehirsporu může být rád.
     
    17
    Eskisehirspor se stále více tlačí do útoku. Nesmělé pokusy z dálky ale bosenského reprezentanta Šehiće určitě nevystraší. Konkrétně byl autorem střely z dálky Volkan Yaman.
     
    15
    Poslední napomínání sudího Abaye pro domácího záložníka Cristiana Zuritu. Ten teď srazil k zemi protihráče a mohl dostat první žluté napomenutí v zápase. Rozhodčí to ale vyřešil domluvou.
     
    14
    Oba týmy dokazují, že nechtějí prohrát. Mají velice pěkné série výher nebo sérií bez porážek. Nebezpečně teď vystřelil Eskisehirsporský Serder Ozbayraktar. Dělovka mířili asi metr od levé šibenice Ibrahima Šehiće.
     
    12
    Hosté se teď dostali trochu do hry a kombinují na středu hřiště. Konkrétně Alper Potuk a Volkan Yaman se teď snaží vymyslet i něco nebezpečnějšího než několik přihrávek...
     
    10
    Do velice dobré šance se nyní dostal domácí ostrostřelec Márcio Nobre, ale gólman Ivesa zasahovat nemusel. Přesto měla střela razanci a při lepším umístění z toho mohlo být vedení Mersinu.
     
    7
    Úvodní sestavy:

    Mersin Idman Yurdu: Šehić - Boum, Atan, Kas, Guven - Bayraktar, Zurita - Ben Yahia, Moritz, Nobre - Ozokwo

    Eskişehirspor: Ivesa - Dédé, Angelo, Nadarević, Coskun - Ertugrul - Tello, Potuk, Yaman, Kamara - Ozbayraktar

    Rozhodčí: Suleyman Abay.
     
    6
    Nigérijec Nduka Ozokwo teď zfauloval ve středu hřiště hostujícícho Dédého a je rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    5
    Míč mají stále na kopačkách domácí hrající v černo-červené kombinaci. Hosté přijeli ve žluté variantě soupravy.
     
    4
    Hra je přerušena, na hřišti leží stoper Mersinu Cagdas Atan. Ten si při obranném zákroku asi natáhl sval. Žádnou brankovou situaci jsme dosud neviděli.
     
    2
    Na hřišti je mírná mlha, ale to nevadí v aktivitě hráčů Mersinu. Nyní měli dvě možnosti rohových kopů, ale centry z kopačky Cobana spoluhráče nanašly.
     
    1
    Sestavy budou doplněny, omlouváme se za zdržení...
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -5
    Domácí celek Mersin Idman Yurdu je prozatím příjemným překvapením soutěže. Jako nováček se drží na páté příčce tabulky, což by znamenalo boj o evropské poháry. Trenér Nurullah Saglam má k dispozici kromě šestigólového Brazilce Márcia Nobreho ještě dva hráče z Brazílie, kteří mají na svém kontě již čtyři branky. Jsou jimi Beto a André Moritz. Mersin navíc neprohrál osm zápasů v řadě!

    Hosté z Eskişehirsporu se pohybují na čtvrtém místě díky fantastické sérii pěti výher v řadě. V kádru je mnoho zajímavých jmen, především čtyřgólový střelec Dimomansy Kamara. V kádru již ale neuvidíme Skota Krise Boyda, který po neshodách s klubem rozvázal smlouvu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Martínek

    Branky:

    Karty:   26. Ozokwo (MRS), 66. Zurita (MRS), 76. Nadarević (MRS) - 19. Diego (ESK), 44. Dédé (ESK), 61. Kamara (ESK), 78. Ertugrul (ESK), 84. Potuk (ESK)


    Mersin Idman Yurdu: Šehić - Boum, Atan (38. Keceli), Kas, Guven - Bayraktar (80. Coskun), Zurita - Ben Yahia, Moritz, Nobre - Ozokwo (71. Beto)
    Eskişehirspor: Iveša - Dédé, Angelo, Nadarević, Coskun - Ertugrul - Tello (90+1. Yildiz), Potuk, Yaman, Kamara - Ozbayraktar (87. Aslan)

    Rozhodčí: Suleyman Abay