Tottenham – West Brom 1:0 (kon.) | Wigan – Sunderland 1:4 (kon.) | Manchester City – Liverpool 3:0 (kon.)
konec
Wigan Athletic
1:4 (0:1)
Sunderland AFC
Úterý 03.01.2012, 20:45 • DW Stadium • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    89
    Velké ovace připravili zmiňovaní fanoušci Sunderlandu mladému Jamesi McCleanovi, který odehrál skvělý zápas a svoji snahu korunoval i druhou brankou, která s velikou pravděpodobností bude mít dodatek vítězná. Nahrazuje jej jiný hrdina z dva dny starého zápasu proti bohatýrům z Manchesteru City, Ji Dong-Won, tehdy jako střídající hráč vstřelil jedinou branku v závěru poslední minuty nastaveného času.
     
    87
    Ještě symbolické střídání Wiganu, Watson přepustil své místo Momo Diamemu.
     
    83
    Druhé střídání Suderlandu, Elmohamady nahrazuje na hrací ploše střelce první branky Gardnera. Ten se do dějin dnešního zápasu zapsal odkopem Gohouriho střely z brankové čáry a poté brankou, která by neměla chybět v sestřizích toho nejlepšího z letošní sezóny.
     
    80
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Hosté se předhání v nádherných brankách! McClean se probil přes dva protihráče, Sessegnon poté nabil míč DAVIDU VAUGHANOVI, který svojí pumelicí z osmnácti metrů málem protrhl síť Al Habsiho branky! Domácí brankář nemá sebemenší šanci zasahovat při brankových situacích Sunderlandu.
     
    76
    A už je zase rušno na druhé straně, McClean parádní ránou z osmnácti metrů přehodil Al Habsiho, ovšem ománský brankář fantastickým zákrokem ještě vytěsnil míč konečky prstů nad svoji branku.
     
    73
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Bendtner se, možná faulem, zbavil Figueroy, posunul si míč dopředu, čímž ve spolupráci se Sessegnonem získali přečíslení dvou proti jedinému protihráči, Bendtner poté přesným pasem našel svého spoluhráče a reprezentant Beninu, STÉPHANE SESSEGNON střelou do odkryté branky znovu zvyšuje vedení Sunderlandu.
     
    68
    Hosté střídají, Kierana Richardsona nahrazuje dvaadvacetiletý irský středopolař David Meyler.
     
    66
    Po následném rohovém kopu Watsona a závaru na přední tyči zachránil hosty po Sammonově střele na brankové čáře Cattermole.
     
    62
    Wigan právě vstřelil branku!
    Více jak pětačtyřicet minut jsme čekali na úvodní trefu, ovšem nyní se s brankami roztrhl pytel. HUGO RODALLEGA se prosadil kolem Kilgallona a z osmnácti metrů posílá míč přízemní ranou k tyči Mignoletovy branky!
     
    58
    Domácí střídají, obránce Stama nahrazuje útočník Sammon, který se tak do hry vrací po ohromně přísném vyloučení na Old Trafford, kde při pětibrankovém přídělu viděl červenou kartu ještě během prvního poločasu za stavu 0:1.
     
    55
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Hosté zdvojnásobují svůj náskok! Vaughanův centr McClean na ofsajdové hraně pouze jemně tečoval hlavou, Al Habsi dokázal míč skvělým zákrokem vyrazit, naneštěstí pro něj se obránci Wiganu na celou situaci naprosto vykašlali, nechali ománského brankáře na holičkách a odražený míč dorazil JAMES MCCLEAN za záda bezmocného brankáře.
     
    Při odchodu do šaten byl ještě žlutou kartou potrestán Ronnie Stam za nesportovní chování. Domácí fotbalisté se totiž po závěrečném hvizdu prvního poločasu seběhli k rozhodčímu Deanovi a promlouvali mu do duše co si myslí a jím odpískaném faulu na Bendtnera, který předcházel gólové pumelici Gardnera.
     
    45+4
    Sunderland právě vstřelil branku!
    CRAIG GARDNER střílí jednu z nejkrásnějších branek sezóny! Zatočil svůj falšovaný dělový projektil přímo do horního rohu Al Habsiho branky a posílá Sunderland do vedení! Nutno podotknout, že z opakovaných záběrů se rozhodně nejednalo o faul v předchozím souboji Figueroy s Bendtnerem, dánský útočník upadl sám bez cizí pomoci.
     
    45
    V pokutovém území Sunderlandu dostal velké množství prostoru Jones a jeho přízemní ránu k tyči skvělým zákrokem vytěsnil Mignolet a ve spolupráci se svými obránci si poradil i s následnou dorážkou Rodallegy!
     
    39
    Zhruba dvě minuty se teď nehrálo kvůli delšímu ošetření Crusata, ten nebude schopen pokračovat ve hře a nahrazuje jej veliký talent Wiganu, Victor Moses, který v tomto malém klubu předvádí velké výkony.
     
    32
    Naprosto nevídaná situace se teď zrodila na DW Stadium, kde domácí sehráli nádhernou kombinační souhru, kdy si Jones v pokutovém území narazil míč s Crusatem, ten mu vracel patičkou a Jones bez připravy orazítkoval pravou tyč Mignoletovy branky. Odraženého míče se na hranici pokutového území zmocnil McCarthy, posunul jej Watsonovi, který poté trefil levou tyč Mignoletovy branky! Belgickému brankáři ještě teď musí zvonit v uších.
     
    14
    Obrovskou hrubku předvedl Gohouri, který přihrával na vlastní polovině středem hřiště velmi nepřesně, jeho rozehrávky se zmocnil Sessegnon, po individuální akci proběhl kolem domácích zadáků a v poslední chvíli stačil do jeho střely vletět Antolin Alcaraz a srazit míč za vlastní branku.
     
    10
    Na druhé straně si Wigan vypracoval velikou příležitost po druhém Jonesově rohu, kdy Bendtner odhlavičkoval míč pouze na hranici vlastního pokutového území k osamocenému Gohourimu, jehož ránu zachraňoval na brankové čáře za překonaným Mignoletem Craig Gardner. Pouze jemu může Sunderland děkovat, že ještě drží na DW Stadium čisté konto.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 62. Rodallega - 45+4. Gardner, 55. McClean, 73. Sessegnon, 80. Vaughan

    Karty:   0. Stam (WIG)


    Wigan Athletic: Al Habsi - Gohouri, Alcaraz, Stam, Figueroa - Watson, McCarthy, Jones, Gomez - Crusat, Rodallega
    Sunderland AFC: Mignolet - Gardner, Kilgallon, O'Shea, Colback - McClean, Cattermole, Vaughan, Richardson - Bendtner, Sessegnon

    Rozhodčí: Dean