Tottenham – West Brom 1:0 (kon.) | Wigan – Sunderland 1:4 (kon.) | Manchester City – Liverpool 3:0 (kon.)
konec
Wigan Athletic
1:4 (0:1)
Sunderland AFC
Úterý 03.01.2012, 20:45 • DW Stadium • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Sunderland si z Wiganu odváží velmi cenné tři body a vítězí zde vůbec poprvé ve své historii v zápase v rámci nejvyšší soutěže. Ovšem vítězství "černých koček" se rodilo podstatně hůře než jak ukazuje výsledek. Domácí měli v prvním poločase výraznou převahu, kterou však nedokázali zúžitkovat v branku a tak je v samém závěru prvního poločasu potrestal senzační brankou Craig Gardner. V druhém poločase už obrana Wiganu hořela jako papír a Sunderland jí pokořil hned třikrát, domácím nepomohlo ani snížení Rodallegy a zůstávají v sestupových vodách. (22:45:01)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Hlavní arbitr, Mike Dean, nastavuje tři minuty.
     
    89
    Velké ovace připravili zmiňovaní fanoušci Sunderlandu mladému Jamesi McCleanovi, který odehrál skvělý zápas a svoji snahu korunoval i druhou brankou, která s velikou pravděpodobností bude mít dodatek vítězná. Nahrazuje jej jiný hrdina z dva dny starého zápasu proti bohatýrům z Manchesteru City, Ji Dong-Won, tehdy jako střídající hráč vstřelil jedinou branku v závěru poslední minuty nastaveného času.
     
    89
    DW Stadium dnes, jako již tradičně, nebyl ani zdelaka zaplněný, nyní je už však takřka prázdný, nebýt fanoušků Sunderlandu.
     
    88
    Hosté dohrávají zápas v exhibičním tempu, Sessegnon uvolnil na levé straně pokutového území Bendtnera, který místo střely volil poměrně nesmyslně přihrávku na obsazeného beninského spoluhráče.
     
    87
    Ještě symbolické střídání Wiganu, Watson přepustil své místo Momo Diamemu.
     
    86
    Domácí obrana už naprosto rezignuje na závěr zápasu, další brejk Sessegnon tentokrát nedotáhl do gólového završení.
     
    85
    McLeanův centr pokryl do svých rukavic Al Habsi.
     
    83
    Druhé střídání Suderlandu, Elmohamady nahrazuje na hrací ploše střelce první branky Gardnera. Ten se do dějin dnešního zápasu zapsal odkopem Gohouriho střely z brankové čáry a poté brankou, která by neměla chybět v sestřizích toho nejlepšího z letošní sezóny.
     
    82
    Zhruba dvě tisícovky fanoušků Sunderlandu, kteří se vydali na dvěstědvacetikilometrový výjezd, si oslavnými chorály zpříjemňují závěr zápasu.
     
    80
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Hosté se předhání v nádherných brankách! McClean se probil přes dva protihráče, Sessegnon poté nabil míč DAVIDU VAUGHANOVI, který svojí pumelicí z osmnácti metrů málem protrhl síť Al Habsiho branky! Domácí brankář nemá sebemenší šanci zasahovat při brankových situacích Sunderlandu.
     
    79
    Sessegnon se tentokrát kolem Figueroy neprobil a domácí obránce ještě odkopem o soupeře získal autové vhazování.
     
    77
    Mosesův centr Sammon trkl hlavou vedle hostující svatyně hájené Mignoletem. .
     
    76
    A už je zase rušno na druhé straně, McClean parádní ránou z osmnácti metrů přehodil Al Habsiho, ovšem ománský brankář fantastickým zákrokem ještě vytěsnil míč konečky prstů nad svoji branku.
     
    75
    Domácí se snaží o rychlou odpověď, ovšem po Mosesově rohu střílel Ben Watson těsně vedle branky Sunderlandu.
     
    73
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Bendtner se, možná faulem, zbavil Figueroy, posunul si míč dopředu, čímž ve spolupráci se Sessegnonem získali přečíslení dvou proti jedinému protihráči, Bendtner poté přesným pasem našel svého spoluhráče a reprezentant Beninu, STÉPHANE SESSEGNON střelou do odkryté branky znovu zvyšuje vedení Sunderlandu.
     
    72
    McCarthyho nadějnou přihrávku do pokutového území si nedokázal zpracovat Sammon a při otočce mu míč odskočil.
     
    69
    Zajímavá situace před brankou Wiganu, kde Sessegnon lehkým obloučkem našel v pokutovém území zcela osamoceného Bendtnera, který tváří v tvář Al Habsimu branku přestřelil. Jeho chybu částečně odčinil praporek pomezního rozhodčího, který vyletěl vzhůru při ofsajdovém postavení dánského útočníka.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 62. Rodallega - 45+4. Gardner, 55. McClean, 73. Sessegnon, 80. Vaughan

    Karty:   0. Stam (WIG)


    Wigan Athletic: Al Habsi - Gohouri, Alcaraz, Stam, Figueroa - Watson, McCarthy, Jones, Gomez - Crusat, Rodallega
    Sunderland AFC: Mignolet - Gardner, Kilgallon, O'Shea, Colback - McClean, Cattermole, Vaughan, Richardson - Bendtner, Sessegnon

    Rozhodčí: Dean