Osasuna – Valencia 1:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Mallorca 0:1 (kon.) | Malaga – Barcelona 1:4 (kon.)
Levante – Zaragoza 0:0 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 4:1 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
0:1 (0:0)
RCD Mallorca
Neděle 22.01.2012, 16:00Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Domácí fotbalisté kroutí hlavami, prohrát s Mallorcou si asi nezasloužili. Přesto rozhodl zásah stopera hostů Ivána Ramise, který přibaluje hostům tři body při cestě domů na Baleárské ostrovy. Madridský celek doma z tlaku nic nevytěžil, přestože byli nejspíše svěřenci trenéra Sandovala lepší. Příjemný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (17:53:12)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední snaha domácích, Raúl Tamudo vybojoval autové vhazování u velkého vápna Realu Mallorca.
     
    90+2
    Brankář domácích Giménéz nepřesně rozehrál, k balonu se dostal opět Alejandro Alfaro ale z bezprostřední blízkosti branky Raya dává nad břevno.
     
    90+1
    Mallorca sbírá čas, snaží se prodrat i do velkého vápna a dělovka Alfara málem zapadla do branky a mohla definitivně rozhodnout o zisku tří bodů.
     
    90
    Andrija Delibašić si chtěl nafilmovaným pádem vynutit pokutový kop, ale rozhodčí mu na jeho úmysl neskočil. Uvidíme odkop od branky Aouteho a poslední nastavované tři minuty zápasu.
     
    89
    Alberto Pérea opět po levé straně zatahuje míč k šestnáctce RCD. Míč odlétá od hlav obránců a z prava tak centruje Piti. Ani tentokrát se balon nedostal k Davidu Aoutemu.
     
    87
    Střídající Daniel Pacheco se dobře prokličkoval do pokutového území Mallorcy, ale jeho přízemní přihrávka do malého vápna našla jen nohy hostující obrany. Mallorca nyní betonuje prakticky v desíti hráčích o to těžší to domácí mají...
     
    85
    Domácí hodně spěchají. Faulován byl Roberto Trashorras a Rayo ihned posílá míč dopředu. Delibašić ale míč nezasahuje a balon doputoval až k nohám brankáře Aouteho.
     
    82
    Tlak domácího Vallecana nepolevuje a hráči v bílém se neustále snaží vyrovnat. Zadáci Mallorcy si však počínají bezchybně a o to je to těžší pro Vallecanos.
     
    81
    O další minutu později je tady poslední střídání zápasu. Emílio Nsue López nastupuje místo Chori Castra.
     
    80
    Poslední střídání trenéra José Ramóna Sandovala. Ze hřiště odstupuje Mikel Labaka, místo něj jde na plac Pérea.
     
    79
    Obranný faul Alejjandro Arribase, ale standardka pro Real nic dobrého nepřináší. Naopak Rayo se ihned žene dopředu a rozestavuje se kolem velkého vápna Aouteho.
     
    77
    Žlutá karta také pro Chica z tábora Mallorcy. Srazil k zemi svého protihráče a i když se diví, karta přišla po zásluze.
     
    75
    Zadák Iván Ramis mohl skórovat dnes již podruhé, ale obránci Vallecana situaci zachránili. Přesto jsou stále aktivnější domácí fotbalisté, kteří by minimálně chtěli vyrovnat.
     
    72
    Druhá rošáda v sestavě domácích. Z hrací plochy odchází právě Roberto Trashorras, místo něj naskočil útočník Rayco.
     
    71
    Úmyslné sražení Alfara trestá rozhodčí žlutou kartou pro Roberto Trashorrase.
     
    70
    Čtvrtý rohový kop pro domácí Rayo. Hlavička Delibašiće byla ztečována na další roh. Centry opět létají do vápna jako na konci prvního poločasu ovšem střelecký prach domácích je prozatím zvlhlý.
     
    68
    Hlavička záložníka Michu končí jen v náručí brankáře Davida Aouteho.

    Tomáš Martínek

    Branky: 57. Ramis

    Karty:   71. Trashorras (VLL) - 31. Martí (MLR), 37. Tissone (MLR), 77. Chico (MLR)


    Rayo Vallecano: Giménez - Tito, Arribas, Labaka (80. Pérea), Casado - Movilla (66. Dalibašić), Fuego - Piti, Michu, Trashorras (72. Rayco) - Tamudo. Trenér: José Ramón Sandoval.
    RCD Mallorca: Aoute - Chico, Núněz, Ramis, Cáceres - Tissone, Martí (54. Pina) - Pereira, Casedesús, Castro (81. Nsue) - Ogunjimi (66. Alfaro). Trenér: Jaoquín Caparrós.

    Rozhodčí: Eduardo Iturralde Gonzáles