Osasuna – Valencia 1:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Mallorca 0:1 (kon.) | Malaga – Barcelona 1:4 (kon.)
Levante – Zaragoza 0:0 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 4:1 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
0:1 (0:0)
RCD Mallorca
Neděle 22.01.2012, 16:00Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Domácí fotbalisté kroutí hlavami, prohrát s Mallorcou si asi nezasloužili. Přesto rozhodl zásah stopera hostů Ivána Ramise, který přibaluje hostům tři body při cestě domů na Baleárské ostrovy. Madridský celek doma z tlaku nic nevytěžil, přestože byli nejspíše svěřenci trenéra Sandovala lepší. Příjemný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (17:53:12)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední snaha domácích, Raúl Tamudo vybojoval autové vhazování u velkého vápna Realu Mallorca.
     
    90+2
    Brankář domácích Giménéz nepřesně rozehrál, k balonu se dostal opět Alejandro Alfaro ale z bezprostřední blízkosti branky Raya dává nad břevno.
     
    90+1
    Mallorca sbírá čas, snaží se prodrat i do velkého vápna a dělovka Alfara málem zapadla do branky a mohla definitivně rozhodnout o zisku tří bodů.
     
    90
    Andrija Delibašić si chtěl nafilmovaným pádem vynutit pokutový kop, ale rozhodčí mu na jeho úmysl neskočil. Uvidíme odkop od branky Aouteho a poslední nastavované tři minuty zápasu.
     
    89
    Alberto Pérea opět po levé straně zatahuje míč k šestnáctce RCD. Míč odlétá od hlav obránců a z prava tak centruje Piti. Ani tentokrát se balon nedostal k Davidu Aoutemu.
     
    87
    Střídající Daniel Pacheco se dobře prokličkoval do pokutového území Mallorcy, ale jeho přízemní přihrávka do malého vápna našla jen nohy hostující obrany. Mallorca nyní betonuje prakticky v desíti hráčích o to těžší to domácí mají...
     
    85
    Domácí hodně spěchají. Faulován byl Roberto Trashorras a Rayo ihned posílá míč dopředu. Delibašić ale míč nezasahuje a balon doputoval až k nohám brankáře Aouteho.
     
    82
    Tlak domácího Vallecana nepolevuje a hráči v bílém se neustále snaží vyrovnat. Zadáci Mallorcy si však počínají bezchybně a o to je to těžší pro Vallecanos.
     
    81
    O další minutu později je tady poslední střídání zápasu. Emílio Nsue López nastupuje místo Chori Castra.
     
    80
    Poslední střídání trenéra José Ramóna Sandovala. Ze hřiště odstupuje Mikel Labaka, místo něj jde na plac Pérea.
     
    79
    Obranný faul Alejjandro Arribase, ale standardka pro Real nic dobrého nepřináší. Naopak Rayo se ihned žene dopředu a rozestavuje se kolem velkého vápna Aouteho.
     
    77
    Žlutá karta také pro Chica z tábora Mallorcy. Srazil k zemi svého protihráče a i když se diví, karta přišla po zásluze.
     
    75
    Zadák Iván Ramis mohl skórovat dnes již podruhé, ale obránci Vallecana situaci zachránili. Přesto jsou stále aktivnější domácí fotbalisté, kteří by minimálně chtěli vyrovnat.
     
    72
    Druhá rošáda v sestavě domácích. Z hrací plochy odchází právě Roberto Trashorras, místo něj naskočil útočník Rayco.
     
    71
    Úmyslné sražení Alfara trestá rozhodčí žlutou kartou pro Roberto Trashorrase.
     
    70
    Čtvrtý rohový kop pro domácí Rayo. Hlavička Delibašiće byla ztečována na další roh. Centry opět létají do vápna jako na konci prvního poločasu ovšem střelecký prach domácích je prozatím zvlhlý.
     
    68
    Hlavička záložníka Michu končí jen v náručí brankáře Davida Aouteho.
     
    66
    Dvojité střídání, na každé straně po jednom. Domácí posílají na trávník Černohorce Andriju Delibašiće místo José Márii Movilly. V sestavě Mallorcy nastupuje Alejandro Alfaro Ligero na místo nevýrazného belgického forvarda Marvina Ogunjimiho.
     
    65
    José Manuel Cassado poslal načechraný míč na Raúla Tamuda. Ten byl sražen k zemi obráncem Núňezem. Píšťalka rozhodčího ovšem nepochopitelně mlčí a hraje se dále. Domácí fanoušci pískají...
     
    62
    Dva útočníci Mallorcy teď dostali pod tlak brankáře domácích, ale ten nakonec rozehrál dobře. V zápětí střílel Casedesús, ale jeho střelu zblokovali obránci.
     
    60
    Domácí si ihned berou míč a snaží se vyrovnat. Michu centroval do vápna, jenže obránci Mallorcy dobře zasáhli. Nyní bude po faulu Choriho Castra následovat další standardka Franjirrojos.
     
    57
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Doslova blesk z čistého nebe! Poprvé v sezoně se po centru z pravé strany prosazuje obránce IVÁN RAMIS BARRIOS a hosté jdou překvapivě do vedení.
     
    56
    Domácí Michu sice zakončoval do tyče branky Davida Aouteho jenže sudí stejně pískal postavení mimo hru. Vzrušení v hledišti Campo de Fútbol de Vallecas je zbytečné.
     
    54
    První střídání zápasu. Na hřiště míří čerstvý hráč Mallorcy Tomás Pina Isla, nahrazuje José Luis Martího Solera.
     
    51
    K rohovému kopu se postavil Uruguayec Chori Castro a José Nuňéz ve snaze o hlavičku fauloval svého protihráče. Vallecano tak může opět dopředu.
     
    50
    Aktivní hra, která uzavírala první poločas je ta tam. Zápas má průměrné tempo stejně jako na začátku dějství prvního...
     
    48
    Vallecanský Roberto Trashorras nevědomky srazil k zemi José Luis Martího. Ten se jen těžce zvedal z trávníku, ale již je na nohou.
     
    47
    Domácí Michu přistrčil míč na Raúla Tamuda, který mohl pokračovat k brance Aouteho kdyby jen nezastavil hvizd hlavního sudího Gonzálese.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči přicházejí na trávník a za malou chvíli bude zahájeno druhé dějství tohoto utkání.
     
    Po prvním poločase svítí na světelné tabuli bezbrankový stav, ale blíže ke vstřelení gólu měli jednoznačně fotbalisté domácího Raya Vallecano. Pět střel oproti jediné ze strany Mallorcy dokazuje aktivitu madridských Vallecanos. Uvidíme, zda se některému z týmů podaří vstřelit gól ve druhém poločase. Ten začne zhruba v 17:03.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ze zpomaleného záběru televize šlo vidět, že centr Cassada se dokonce otřel o spojnici tyče a břevna.
     
    45
    Hlavička Michu padá jen pár centimetrů vedle pravé tyče gólmana Mallorcy. Ten se nyní raději nechává ošetřovat a hostující fotbalisté se mohou trochu uklidnit a odpočinout si. Tlak Raya před koncem poločasu graduje!
     
    44
    Další průnik levého obránce domácích Cassada. Ten centrem asi chtěl najít jednoho ze svých spoluhráčů, ovšem míč se málem snesl do branky Auteho.
     
    43
    Aktivní Piti utíkal do předu spolu s obráncem Ivánem Ramisem, ale pod nohy jim skočil obětavě brankář David Aoute. Zadák Mallorcy jej sice lehce poranil na koleni, přesto se bude pokračovat dále.
     
    42
    Po úvodní čtvrthodince, která patřila Mallorce nyní přebrali otěže zápasu hráči Raya a zadáci Realu se mají co ohánět.
     
    40
    Piti nyní krásně uvolnil obránce José Manuela Casada, který rozvlnil jen boční síť brány Realu Mallorca.
     
    37
    O malou chvíli později hlavičkoval na Aouteho domácí Michu, jenže mezi tři tyče se jeho střela nevešla.
     
    37
    Rozhodčí ukazuje na středu hřiště žlutou kartu Fernando Damián Tissonemu z Argentiny. Záložník zapůjčený z Janova ukázal ošklivý šlapák vůči svému protihráči.
     
    35
    Velice dobrý presink Raya Vallecano sklízí úspěch. Následný rychlý protiútok zakončoval Roberto Trashorras a domácí se málem dostali do vedení.
     
    33
    Na druhé straně hřiště hráči Mallorcy nic z rohového kopu nevytěžili. Hra se tak může uklidnit a Dani Giménez odkopává od své brány.
     
    31
    Následoval ostrý skluz José Luis Martího a rozhodčí bez milosti vytahuje žlutou kartu.
     
    30
    Titu vhozoval v blízkosti pokutového území Mallorcy a celý stadion svým pískotem dává najevo, že viděl ruku Chica v pokutovém území. Byl to ovšem jen úder míče do ramena hráče, který je v Realu na hostování ze Sampdorie Janov.
     
    28
    Roberto Trashorras dobře rozehrál standardní situaci a po dalším kontaktu s balonem sestřeluje obránce Mallorcy Chica. Bude následovat rohový kop.
     
    27
    Auteho prověřil z hranice velkého vápna Miguel Pérez Cuesta, všem známý pod pseudonymem Michu. Jeho rána ale letěla jen na střed brány což bylo štěstí pro izraelského brankáře.
     
    25
    Vallecano zatím útočí převážně po pravé straně hřiště, kde úřaduje Piti. Obránci Realu jej ovšem zastavili, domácí záložník se ale domníval, že byl faulován. Sudí však nepíská.
     
    23
    K míči se dostali Piti s Movillou a pokusí se také ukázat v šestnáctce Davida Aouteho. Brzy ale ztrácejí míč a dopředu uhání Michaël Pereira.
     
    21
    Domácí Franjirrojos jsou zatím pod tlakem týmu z Baleárských ostrovů. Gólman Giménez musel vyboxovávat jeden z mnoha centrů, kterými zásobují hráči Mallorcy své útočníky.
     
    20
    Faul Movilly poskytuje přímý volný kop pro Real Mallorca. Rozehrávat jej bude Michaël Perreira. Po několika hlavičkách míří míč ven z velkého vápna Raya.
     
    18
    José Manuel Casado na poslední chvíli vyhlavičkoval další střelu Mallorcy. Iniciativu přebírají pomalu hosté což se nelíbí pískajícím fanouškům Vallecana.
     
    16
    I Mallorca vystrkuje růžky. Chori Castro rozehrával rohový kop a hlavička stopera a zároveň kapitána týmu José Núněze jen těsně minula pravou tyč Giméneze. Portugalský obránce je zatím velice aktivní.
     
    14
    Na krátko zahraný rohový kop znamenal další nebezpečí pro bránu Mallorcy. Brankář Aoute to se zadákem Ramisem zvládli a Real může rozehrávat od své brány.
     
    13
    Trashorras byl sražen k zemi José Núnězem a Rayo bude zahrávat přímý volný kop.
     
    11
    Vykinající zákrok brankáře Realu Daniela Aouteho. Ofenzivní záložník Francisco Medina Luna zvaný Piti se prosmýkl po pravé straně, ale míč se odrazil jen od nohou gólmana hostí!
     
    9
    Utkání prozatím fotbalové krásy příliš nepobralo. Na předměstí Madridu se hraje převážně na středu hřiště a na kopačkách obou týmů vidíme mnoho nepřesností.
     
    8
    Rodák z Mechelenu Marvin Ogunjimi se poprvé připomněl, jenže po jeho hlavičce nemusel domácí brankář Dani Giménéz zasahovat.
     
    5
    Domácí Raúl Tamudo našel ve velkém vápně Michu, jenže ten nestihl zakončit. Obránci Mallorcy situaci zachránili.
     
    3
    Do útoku se zatím dostali dvakrát fotbalisté Mallorcy, jenže Franouz Michaël Pereira ztratil míč dříve, než stihl zakončit.
     
    1
    Domácí nastoupili ve svých tradičních bílých dresech s červeným pruhem. Hosté mají červeno-černou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rayo Vallecano: Giménez - Tito, Arribas, Labaka, Casado - Movilla, Fuego - Piti, Michu, Trashorras - Tamudo. Trenér: José Ramón Sandoval.

    RCD Mallorca: Aoute - Chico, Núněz, Ramis, Cáceres - Tissone, Martí - Pereira, Casedesús, Castro - Ogunjimi. Trenér: Jaoquín Caparrós.

    Rozhodčí: Eduardo Iturralde Gonzáles.
     
    Za malou chvíli začne utkání dohrávaného první kola španělské La Ligy. Nastoupí madridské Rayo Vallecano a Real CD Mallorca. Utkání se hraje na stadionu Campo De Fútbol de Vallecas.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Martínek

    Branky: 57. Ramis

    Karty:   71. Trashorras (VLL) - 31. Martí (MLR), 37. Tissone (MLR), 77. Chico (MLR)


    Rayo Vallecano: Giménez - Tito, Arribas, Labaka (80. Pérea), Casado - Movilla (66. Dalibašić), Fuego - Piti, Michu, Trashorras (72. Rayco) - Tamudo. Trenér: José Ramón Sandoval.
    RCD Mallorca: Aoute - Chico, Núněz, Ramis, Cáceres - Tissone, Martí (54. Pina) - Pereira, Casedesús, Castro (81. Nsue) - Ogunjimi (66. Alfaro). Trenér: Jaoquín Caparrós.

    Rozhodčí: Eduardo Iturralde Gonzáles