Vsetín – PZ Kladno 9:5 (kon.) | Hr. Králové – Plzeň 1:10 (kon.) | Liberec – Sparta 4:7 (kon.)
Třinec – Chomutov 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – HC Litvínov 3:1 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 7:1 (kon.)
Olomouc – Letňany 8:3 (kon.) | Zlín – Motor ČB 2:7 (kon.) | Kometa Brno – Písek 4:5 (po s.n.)
Havířov – HC Kladno 5:2 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 1:2 (kon.) | Pardubice – Slavia 0:0 (16:00)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC Litvínov
Sobota 04.02.2012, 12:00 • Kotlina • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    jJe konec. Havlíčkův Brod vítězí nad Litvínovem 3:1 a připisuje si veledůležité tři body do extraligové tabulky. Po závěrečné siréně ještě došlo ke strkanici u modré čáry Rebelů, hodně aktivní zde byl útočník Mical, který se pustil do domácího M. Němce. Sudí vše rozehnali.

    Pokud bychom měli vybrat nejlepší hráče zápasu, na brodské straně by se jednalo o útočníka Ondřeje Beránka, který vsítil vítěznou branku domácích a přidal i pojistku do prázdné brány. Z Litvínova zaslouží pochvalu střelec čestné branky David Weitz. To je pro tuto chvíli z Kotliny vše, loučím se s vámi. Večer se na vás budeme opět těšit, svůj zápas hrají brodský A-tým proti Berounu. (14:04:24)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Je zřejmě rozhodnuto, Rebelové využili power-play soupeře k navýšení svého vedení! Obrovskou bojovnost prokázal ONDŘEJ BERÁNEK, který se ujal puku, nabral rychlost a i když byl zakřižován oběma obránci Litvínova, v pádu dokázal z mezikruží poslat puk do prázdné brány! Bez asistence.
     
    58:59
    Podle očekávání je na ledě 6 bruslařů Litvínova, branka zůstává po odchodu gólmana Soukupa na střídačku prázdná.
     
    58:59
    Oddechový čas si berou hosté z Litvínova. Vypadá to, že už vše vsadí na jednu kartu a odhodlají se k power-play. Nechme se překvapit, zda se tak skutečně stane.
     
    58:59
    Hosté nahodili puk do útočného pásma, ale svým bekům výrazně pomohl gólman Jeřábek, který pohotově zalehl odražený puk od zadního mantinelu dříve, než mohl někdo z hostů dojet kus černé gumy.
     
    58:23
    Severočechům se čas na vyrovnání povážlivě krátí. Navíc se pokoušejí marně proti bojujícím Rebelům zaujmout postavení v útočném pásmu.
     
    57:48
    Havlíčkův Brod se snaží hlavně zodpovědně bránit, nikam se bezhlavě nežene, nechce zbytečnou chybou pustit soupeře k vyrovnání. Zatím se mu to daří.
     
    57:00
    Fučík zavezl puk po levém křídle až do kruhu brodského pásma a vystřelil po ledě zápěstím. Brankář Jeřábek pohodlně zasáhl svými betony.
     
    56:20
    Hraje se nahoru - dolů, i když teď mají mírně navrch domácí Rebelové, kteří drží častěji puk. Dá se očekávat, že však budou čím dál více sázet na brejky.
     
    55:20
    M. Němec teď odvedl obrovský kus práce, když až z obranného pásma zavezl puk do území Litvínova, vyhnul se za brankou dvěma protihráčů m a adresoval pas volnému Zohornovi, jenž v předbrankovém prostoru trefil klečícího gólmana Soukupa!
     
    54:40
    Severočeši pokračují v úporné snaze udělat něco s nepříznivým vývojem, ale teď už musejí bojovat s plným počtem protihráčů na ledové ploše.
     
    54:00
    Fučík vypálil hodně tvrdě z pravého křídla a gólman Jeřábek si trochu povyjel ze svého brankoviště, po čemž vyrazil puk do bezpečí svými betony. Spoluhráči dokázali vyhodit.
     
    53:10
    Litvínov se okamžitě seskupil kolem brodské branky jako sup na svou kořist, teď kombinuje v nebezpečném postavení. Brodská defenzíva pracuje spolehlivě.
     
    52:38
    Obrovský tlak hostů vyústil v nedovolený zákrok, na lavici hanby musí usednout za zdržování hry Dvořák (HBR).
     
    52:34
    Severočeši se ženou za vyrovnáním. Mají teď jasně navrch, Rebelové se musejí bránit s vypětím všech sil. Zatím si hodně pomáhají zakázanými uvolněními, jimiž kouskují severočeský tlak.
     
    51:54
    Havlíčkův Brod nakonec získal puk do své moci a vsadil na jistotu, když kus černé gumy raději poslal na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude v kruhu brodského pásma.
     
    50:30
    Rebelové se teď dostali pod obrovský tlak a puk se nebezpečně potuluje v blízkosti gólmana Jeřábka, který musí mít neustále oči na stopkách a být připravený čelit litvínovským střelcům. Obrana Rebelů náporu odolává zatím úspěšně.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 22. Hlídek (Osmík), 39. Beránek (Kuchta), 60. Beránek - 32. Weitz (Šimeček)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Jeřábek (Novák) - Žuček, Dvořák (A), Bláha, Dundáček - Kuchta (C), Osmík, Zohorna, Hlídek, Nováček, Mozr, Ludvík, Beránek, Polák, M. Němec (A).
    HC Litvínov: Soukup (Klečka) - J. Svoboda, Baránek, Fučík (C), Cvrk (A), Šefl - Wiedemann, Řezníček, Šesták, Kučera, Mical, Štěpka, Šimeček, Weitz, Sýkora, Válek (A), Ujfaluši, Řehoř, Čeřovský.

    Rozhodčí: Petr Úlehla - Josef Barek, Lukáš Budínský.
    bahis siteleri