Vsetín – PZ Kladno 9:5 (kon.) | Hr. Králové – Plzeň 1:10 (kon.) | Liberec – Sparta 4:7 (kon.)
Třinec – Chomutov 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – HC Litvínov 3:1 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 7:1 (kon.)
Olomouc – Letňany 8:3 (kon.) | Zlín – Motor ČB 2:7 (kon.) | Kometa Brno – Písek 4:5 (po s.n.)
Havířov – HC Kladno 5:2 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 1:2 (kon.) | Pardubice – Slavia 0:0 (16:00)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC Litvínov
Sobota 04.02.2012, 12:00 • Kotlina • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Příjemné sobotní poledne, vítám vás z prochladlé Vysočiny u sledování mládežnického hokeje. Dnes pro vás budu komentovat zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VERVA Litvínov v rámci 38. kola extraligy staršího dorostu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Jeřábek (Novák) - Žuček, Dvořák (A), Bláha, Dundáček - Kuchta (C), Osmík, Zohorna, Hlídek, Nováček, Mozr, Ludvík, Beránek, Polák, M. Němec (A).

    HC Litvínov:
    Soukup (Klečka) - J. Svoboda, Baránek, Fučík (C), Cvrk (A), Šefl - Wiedemann, Řezníček, Šesták, Kučera, Mical, Štěpka, Šimeček, Weitz, Sýkora, Válek (A), Ujfaluši, Řehoř, Čeřovský.

    Rozhodčí:
    Petr Úlehla - Josef Barek, Lukáš Budínský.
     
    Hráči už jsou na ledové ploše, zápas za chviličku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Rebelové zvládli lépe situaci na vhazování ve středovém kruhu a ujali se kotouče. Akci rozjíždějí až zpoza brány svého gólmana Vaněčka, hosté napadají jejich rozehrávku.
     
    00:28
    A mladí Rebelové pod tlakem nakonec vyhodili kotouč přes všechny čáry, což končí jejich odpískaným zakázaným uvolněním. Buly před brankářem Jeřábkem.
     
    00:35
    Gólman Soukup se dostal poprvé v dnešním utkání do akce, když si poradil s nahozeným pukem z pravé strany hřiště. Puk schoval v náruči, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    01:18
    Zatím sledujeme oboustranně vyrovnanou partii, jež s sebou přináší minimum vzruchu před oběma brankami. Oba soupeři se spíše jen oťukávají a zahřívají se na provozní teplotu.
     
    01:38
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního zápasu se stal M. Němec (HBR) za vražení na hrazení. Hosté se v ponechané výhodě dostali do útočného pásma, ale nezakončili přesně.
     
    02:00
    Litvínov se okamžitě seskupil do přesilovkového vzorce kolem gólmana Jeřábka, ale jejich útočná snaha rychle skončila na dobře bruslící obraně Rebelů, kteří vyhodili.
     
    02:40
    Ujfaluši se ocitl na chvíli úplně sám v předbrankovém prostoru, ale byl už příliš blízko na to, aby prostřelil gólmana Jeřábka, jenž měl připravené své betony na správném místě.
     
    03:14
    Tak to je nepříjemná situace pro havlíčkobrodské barvy. Za hákování je vyloučen na 2 minuty Bláha (HBR).
     
    03:42
    Rebelové už jsou ale ve čtyřech hráčích na hrací ploše. Litvínov už kombinuje v útočném pásmu a hledá si postupnou cestou možnost k Jeřábkovu ohrožení.
     
    04:12
    Havlíčkův Brod se zatím velmi organizovaně a účinně brání, když se mu daří kouskovat útočnou snahu svého soupeře, který se marně tlačí do větší šance.
     
    04:33
    Havlíčkův Brod asi sám značně komplikuje situaci, opět si vypomohl za hranicí pravidel a 41 sekund se bude bránit ve třech. Na lavici hanby je vykázán Kuchta (HBR) za podražení.
     
    04:55
    Severočeši sevřeli svého soupeře z Kotliny do pevného objetí a manipulují s pukem kolem gólmana Jeřábka, který zatím spíše sleduje dění před sebou.
     
    05:15
    Nyní už ale musel vytasit ze svého arzenálu několik povedených zákroků betony, protože jej hosté zasypali nepříjemnou sprškou střel, především od modré čáry.
     
    05:53
    Baránek ostře vypálil od modré čáry, jeho pokus gólman Jeřábek vyrazil betony a zblízka dorážel osamocený Mical, ale maskovaný muž rebelů se roztáhl ve svém brankovišti a zamezil pohromě!
     
    06:44
    Mladí bojovníci z Kotliny jsou již v plném počtu a přečkali dvě hodně nebezpečné chvilky kolem své brány, do níž se zatím Litvínov hodně tlačí. Brankář Jeřábek však vše ustál.
     
    07:15
    Stále pozorujeme útočnou snahu s velkou chutí hrajícího Litvínova, jenž častěji drží puk ve své moci a pravidelně s ním operuje v blízkosti gólmana Jeřábka.
     
    07:54
    Tento obrázek hry se však nemohl domácím hráčům vůbec líbit, proto se také vydali kupředu a zahrozili zásluhou Zohorny, jehož ránu z levého kruhu schoval ve své náruči brankář Soukup u přední tyčky.
     
    08:12
    A znovu v akci strážce litvínovského brankoviště. Tentokrát si smlsnul na dalekonosné střele, jíž rychle ukryl ve své výstroji a před dojíždějícími útočníky přerušil hru.
     
    08:41
    Kotouč se teď hodně rychle stěhoval po hrací ploše, hra byla značně neurovnaná. Vše končí zakázaným uvolněním Rebelů, kteří si touto cestou vypomohli po odražení litvínovského útoku.
     
    09:03
    Verva hýří aktivitou a pohybem, brodská obrana nemá prakticky vůbec možnost si oddychnout. Gólman Jeřábek se rovněž musí mít na pozoru, ale jeho spoluhráči mu zatím práci výrazně ulehčují.
     
    09:24
    V blízkosti modré čáry Rebelů se dopustil nedovoleného zákroku Kuchta (HBR), jenž si odnáší trest na 2 minuty plus osobní trest na 10 minut za vražení zezadu. Trest odpykává Polák (HBR).
     
    09:58
    Hosté se dostali do koncovky, když z levého kruhu pálil rozjetý Weitz, ale trefil jen velmi dobře postaveného gólmana Jeřábka, jenž hrudí vyrazil puk od bližší tyčky.
     
    10:37
    Havlíčkobrodská obrana obstála v nepříjemné zkoušce, když vyhrála přetlačovanou před svým brankářem Jeřábkem a okamžitě odpálila puk tak daleko, jak jen to bylo možné.
     
    11:15
    Při pokračujícím útoku Severočechů přispěl se svou troškou do mlýna také útočník Ujfaluši, jehož rána z pravého kruhu skončila na Jeřábkových betonech.
     
    12:10
    Havlíčkův Brod odrazil útok svého soupeře, když vyhrál dlouhou přetlačovanou v rohu svého pásma. Do situace 1 na 1 se záhy dostal v protiútoku Nováček, ale z levého kruhu trefil jen hruď gólmana Soukupa.
     
    13:00
    Domácí si teď počínali hodně aktivně v útočném pásmu a vysloužili si přesilovou hru, když za záchrannou brzdu zatáhl v předbrankovém prostoru Šesták (LIM) a dostal 2 minuty za držení protihráče.
     
    13:10
    Hosté se prakticky okamžitě dokázali osvobodit, když získali puk do své moci a z obranného pásma okamžitě vyhodili až do Jeřábkova hájemství.
     
    13:50
    Mical se dokonce při vlastním oslabení dostal k ohrožení branky, když z pravého kruhu pálil z nápřahu jen těsně vedle levé jeřábkovy tyčky. Puk už mají Rebelové.
     
    14:03
    Domácí se sice nastěhovali do útočného pásma, jenže hosté se seskupili do obranného bloku a vyhnali puk až do středního pásma. Postavení mimo hru.
     
    15:10
    Gólman Soukup se teď několikrát zaskvěl ve svém brankovišti. Poradil si s nebezpečnými střelami od modré čáry, kde byl hodně aktivní obránce Žuček. Následně zmařil i dorážky Osmíka se Zohornou zblízka, Němec dorážel těsně vedle bekhendem!
     
    15:40
    Rebelové ustáli i další útok Litvínova bez úhony. Se střelou ze strany, jíž gólman Jeřábek dobře viděl, si poradil svými betony, mezi nimiž nenechal puku mezírku, kudy by mohl projít do sítě.
     
    16:57
    Hráči obou mužstev teď sváděli urputný souboj v brodském pásmu, kde to s důrazem nakonec přehnal Sýkora (LIM) a vyfasoval trest za sekání.
     
    17:05
    Severočeši hrají dnes oslabení velmi dobře. Opět získali puk po vyhraném vhazování a co nejrychleji vyhodili kus černé gumy do bezpečné vzdálenosti od své branky.
     
    17:40
    Rebelové se zatím proti velmi dobře bruslícímu obrannému bloku soupeře hodně trápí, vůbec se jim nedaří na delší dobu zaujmout útočné pásmo a vystřelit.
     
    18:00
    Až teď o sobě dal hodně důrazně vědět útočník Hlídek, který z bezprostřední blízkosti v mírném úhlu na pravé straně jen o kousek minul zápěstím vzdálenější tyčku!
     
    18:46
    Havlíčkův Brod pokračuje v útočné aktivitě, seskupil se v přesilovkovém postavení, kde si teď vyměňuje puk a hledá si cestu k ohrožení gólmana Soukupa.
     
    19:11
    Snaha mladých Rebelů nakonec přišla vniveč. Hosté se ujali kotouče a dokázali zahrozit, ale gólman Jeřábek si připsal na konto další úspěšný zásah, když dalekonosný projektil schoval ve své výstroji a přerušil hru.
     
    19:40
    Domácí soubor pod vedením trenéra Marišky se pokusil ještě v závěrečných sekundách vytvořit si nebezpečnější šanci, ale obrana Litvínova byla koncentrovaná a počínající požár včas uhasila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi a vstřelenou branku ani na jedné straně pomyslné barikády nepřinesla. K vidění byly velká nedisciplinovanost i spousta šancí, ale oba brankáři si počínali bezchybně a puk za svá záda nepustili. Před prostřední částí, jež začne zhruba ve 12:42, platí v Kotlině stav 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Rebelové byli úspěšnější na vhazování a okamžitě se usídlili na dostřel gólmana Soukupa, který se musí mít před brodskými střelci na pozoru.
     
    20:50
    Z levého kruhu vypálil na opačné straně ledové plochy Ujfaluši a zazvonil na tyčku gólmana Jeřábka, kterému teď byla nakloněna i paní Štěstěna!
     
    21:30
    Sledujeme zatím oboustranně vyrovnaný a aktivní hokej, hráči obou táborů hodně bruslí, tlačí se kupředu. Zatím však dominují na ledě obě obrany.
     
    21:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se znovu dostali do útočného postavení slaví zisk vedení! Martin Osmík předložil puk mezi kruhy, kde byl připravený jeho útočný parťák ONDŘEJ HLÍDEK, který pohotovou střelou prostřelil gólmana Soukupa! Asistence: Martin Osmík.
     
    22:30
    Hosté se pokoušejí zvýšenou aktivitou rychle odpovědět, ale obranný val Rebelů teď působí hodně kompaktním dojmem a důsledně čistý prostor před svým gólmanem Jeřábkem.
     
    23:00
    Litvínov se vehementně snaží probít do příznivého palebného postavení, teď manipuluje s kotoučem v útočném pásmu. Havlíčkův Brod však hýří pohybem a vydatně pomáhá brankáři Jeřábkovi.
     
    23:32
    Další útok domácí družinu s sebou přinesl kýžené ovoce, když je za nedovolené bránění potrestán 2 minutami Cvrk (LIM).
     
    23:55
    Na konci útočné akce stál od modré čáry střílející obránce Dvořák, jehož pokus nepostrádal razanci, ale patřičnou přesnost. Puk skončil vysoko nad horní tyčkou, hosté vyhazují.
     
    24:36
    Zohorna s Beránkem byli hodně aktivní v předbrankovém prostoru a druhý jmenovaný vypálil z bezprostřední blízkosti bekhendem, ale minul tyčku! Fučík (LIM) je vyloučen následně za hákování.
     
    25:25
    Havlíčkův Brod zasypal gólmana Soukupem nepříjemnými střelami, přičemž hodně razantně pálil po Dvořákovu přiťuknutí od modré čáry Dundáček, ale našel jen Soukupovu připravenou lapačku.
     
    25:50
    Další závar v předbrankovém prostoru hosté ustáli a po zisku kotouče okamžitě vyhodili až do blízkosti gólmana Jeřábka, odkud musejí Rebelové začít.
     
    26:15
    Brodský soubor se trápí při rozehrávce v obranném pásmu, kde jej útočníci Litvínova hodně aktivně napadají a šetří drahocenné vteřinky ze svého trestu.
     
    26:51
    Severočeši vše přečkali bez úhony a v plném počtu hráčů na ledě okamžitě vyvinuli tlak na defenzívu svého soupeře, který vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    27:00
    Šimeček hledal pasem z pravé strany mezi kruhy své spoluhráče, ale jeho pas zblokovali brodští beci do rohu pásma. Litvínov však zůstává u puku.
     
    27:20
    Šefl se opřel do kotouče na modré čáře a jeho razantní projektil proplachtil nad horní tyčkou brankáře Jeřábka. Poté ještě střílel Šimeček z pravého kruhu, ale jen do Jeřábkových betonů.
     
    28:40
    Hra má rychlý spád, hraje se nahoru dolů, s minimem přerušování hry. Puk se však převážně zdržuje ve středním pásmu, kde o něj hráči bojují.
     
    29:18
    Obrázek hry se nám v Kotlině zatím nemění. Stále pozorujeme především boj o střed pole, přičemž se ani jednomu ze soupeřů nedaří zaujmout postavení před soupeřovou bránou.
     
    30:00
    Půlka prostřední části je za námi, Rebelové stále drží těsný náskok. Pořád mají navrch hlavně obě pozorné defenzívy, které zabraňují vzniku slibnější šance na té či oné straně.
     
    31:05
    Litvínov právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno! Ostrou ránu Jaroslava Šimečka z prostoru kruhů ještě zmařil svým levým betonem gólman Jeřábek, jenže na dorážku pohotového DAVIDA WEITZE, který číhal v předbrankovém prostoru, už byl krátký! Asistence: Jaroslav Šimeček.
     
    31:44
    Havlíčkův Brod může rychle odpovědět, zahraje si přesilovku po podražení Šestáka (LIM).
     
    32:00
    Litvínovská obrana zaúřadovala v prostoru kolem gólmana Soukupa okamžitě po buly a vyhodila kus černé gumy až za branku Rebelů. Domácí se musejí vracet zpět.
     
    32:18
    Havlíčkobrodský útočník Hlídek skončil po souboji v rohu litvínovského pásma na ledě a otřesený za doprovodu lékaře a spoluhráče míří na střídačku Rebelů. Vypadá to, že má problém s levou nohou, na níž kulhá. Snad nepůjde o nic vážného.
     
    32:47
    Další havlíčkobrodský útok se rozbil o litvínovskou obranu jako vlna o trčící útes. Severočeši se bez dlouhého otálení osvobozují dlouhým vyhozením.
     
    32:59
    Přesilovka domácích je u konce, bude se hrát 4 na 4. Kvůli hákování míří na lavici hanby Zohorna (HBR).
     
    33:34
    Havlíčkobrodští mladíci ani nadvakrát nedokázali podél mantinelu vyhodit puk alespoň do středního pásma, kotouče se ujali hosté a od modré čáry vyslal polovysokou střelu Cvrk. Gólman Jeřábek předvedl povedený zákrok svou lapačkou.
     
    34:06
    Hosté již v plném počtu zkoušeli bleskově přejít do soupeřova pásma, jenže obranný val na modré čáře se jim podařit nepřekonalo. Musejí se vracet až k brankáři Soukupovi.
     
    34:45
    Útočník Kuchta se ocitl ve velmi dobré pozici mezi kruhy, kde byl sice tísněn protihráčem, ale stihl tvrdě zakončit do betonů gólmana Soukupa.
     
    35:06
    Zohorna se ihned po svém návratu na ledovou plochu vydal pomoci svým spoluhráčům do útoku a předvedl se hezkou střelou zápěstím, jíž z mezikruží našel jen připravenou Soukupovu náruč.
     
    35:31
    Mozr prokázal hokejovou chytrost, když vyhozený puk z pásma Litvínova nechal doklouzat až za branku Rebelů, po čemž se píská zakázané uvolnění Severočechů.
     
    36:10
    Zohorna se chystal ve středu pole polovysokou nahrávkou bekhendem vysunout do úniku za litvínovskou obranu rozejetého Beránka, ale kotouč srazili hosté na led a získali ho do své moci.
     
    36:31
    M. Němec byl při útočném snažení sražen k zemi za hranicí hokejových pravidel a na lavici hanby si posedí 2 minuty Cvrk (LIM) za podražení.
     
    37:05
    Hosté rychle odrazili havlíčkobrodský útok a založili bleskový protiútok, na jehož konci stál z prostoru mezi kruhy a modrou čarou střílející Mical. Našel jen Jeřábkovu připravenou hruď uprostřed brankoviště.
     
    37:50
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočného postavení a ohrozil brankáře Soukupa od modré čáry, když se střelou zápěstím blýskl obránce Dundáček. Trefil však pouze připravenou náruč strážce litvínovské svatyně.
     
    38:26
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je tvrdá rána do vazu Litvínova, který inkasoval gól do šatny a opět bude muset dotahovat nejmenší možnou ztrátu! Petr Kuchta nejdříve zblízka vyhořel v jasné šanci na brankáři Soukupovi, ale záhy se dostal znovu k puku, z mírného úhlu na pravé straně trefil nastavené betony a z dorážky osamocený ONDŘEJ BERÁNEK skóroval ke vzdálenější tyčce! Na trestnou lavici ještě usedá Šefl (LIM) za podražení. Asistence: Petr Kuchta.
     
    39:27
    Mezi kruhy zůstal chvíli ležet otřesený obránce hostů Fučík. těžko říci, zda se jednalo o souboj nebo zásah pukem. Nakonec se však zvedl sám z ledu a odjel na hráčskou lavici Severočechů. Měl by být v pořádku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část už nabídla i gólovou radost na obou stranách. Rebely poslal do vedení na začátku třetiny Ondřej Hlídek, na což hosté odpověděli zásluhou Davida Weitze. Poslední slovo však patřilo Ondřeji Beránkovi, který vrátil havlíčkobrodským barvám vedení. Před závěrečným dějstvím, které začne přibližně ve 13:31, vede Havlíčkův Brod nad Litvínovem těsně 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Litvínov po vhazování dokázal vyhodit a už hraje v plném poštu. Oba celky jsou kompletní, hraje se 5 na 5 a útok zakládají domácí Rebelové.
     
    41:10
    Svoboda si nabruslil ze středního pásma do území rebelů a dalekonosnou střelou zkoušel trefit prostor u vzdálenější tyčky. Gólman Jeřábek kontroloval puk lapačkou.
     
    41:23
    Sudí vykázal na trestnou lavici Baránka (LIM) za podražení.
     
    41:49
    Rebelové si pomohli při útočném dobývání Soukupovy branky vysokou holí a byli vykázáni do středního pásma. Nyní už jsou ale zpět a kombinují kolem litvínovské branky.
     
    42:07
    A hosté jdou do tří. Mical (LIM) se dopustil hákování.
     
    42:37
    Litvínov má sice na ledové ploše o dva bruslaře méně, ale teď se nebál zkusit zaskočit Rebely útočnou akcí. Dostal se však do postavení mimo hru.
     
    43:00
    Dundáček zakončil kombinaci v útočném pásmu ranou bez přípravy a z nápřahu na modré čáře, jenže pálil hodně nepřesně. Puk je v rohu litvínovského pásma.
     
    43:32
    Kuchta se prodíral kupředu, ale nakonec se puku ujali hosté a okamžitě se osvobodili dlouhým vyhozením. Domácím zatím přesilovka nevychází podle představ.
     
    44:06
    Dundáček pálil z prostoru kruhů, ale střela mu příliš nesedla. Navíc puk zamířil doprostřed brány, kde puk srazil náručí gólman Soukup pro své obránce.
     
    44:45
    Weitz předvedl dalekonosný projektil od modré čáry, ale poslal kus černé gumy vysoko nad horní Jeřábkovu tyčku. Rebelové mají puk ve své moci.
     
    45:10
    Neporadili si však sním dobře, když ho vyhodili přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění. Vhazovat se bude v prostoru u brankáře Jeřábka.
     
    45:50
    Osmík využil chvilky času a trochu volného prostoru k tomu, aby od modré čáry zkusil překvapit gólmana Soukupa. Kotouč ale až k brankáři Litvínova nedoletěl, neboť jej za letu srazil jeden z hostů do rohu pásma.
     
    46:20
    Na trestnou lavici usedá Mozr (HBR) za hákování.
     
    46:45
    Ani Litvínov však není v ideálním rozpoložení a rovněž přesilovku nezačal vůbec dobře. Neporozuměl si po zisku puku při přechodu do útoku a vyhodil na icing.
     
    47:00
    A znovu nepřesnost v podání mladých hokejistů Litvínova. Ani tentokrát nepřešli do Jeřábkovy blízkosti dovolenými prostředky, další zakázané uvolnění.
     
    47:29
    Havlíčkův Brod aktivním napadáním rozehrávky soupeře ušetřil cenné vteřinky ze svého trestu. Souboj sice v rohu pásma prohrál, ale má dost času na to, aby zformoval své obranné řady.
     
    48:17
    Až v závěru své přesilovky si vytvořili Litvínovští územní převahu, při níž vypálil z pravého kruhu osamocený Řehoř. Brankář Jeřábek schoval puk u přední tyčky do nastavené náruče, čímž přerušil hru.
     
    48:51
    V Kotlině teď nesledujeme příliš pohledný hokej. Kotouč se rychle střídá u obou týmů, přičemž se na hole kupí spousta nepřesností. Zakázaného uvolnění se teď dopustili hosté.
     
    49:36
    Severočeši drží puk v útočném pásmu, ale rozhodně ho nemají pod kontrolou. Ba naopak, musejí o něj svádět neustále souboje s protihráči v prostoru u hrazení.
     
    50:30
    Rebelové se teď dostali pod obrovský tlak a puk se nebezpečně potuluje v blízkosti gólmana Jeřábka, který musí mít neustále oči na stopkách a být připravený čelit litvínovským střelcům. Obrana Rebelů náporu odolává zatím úspěšně.
     
    51:54
    Havlíčkův Brod nakonec získal puk do své moci a vsadil na jistotu, když kus černé gumy raději poslal na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude v kruhu brodského pásma.
     
    52:34
    Severočeši se ženou za vyrovnáním. Mají teď jasně navrch, Rebelové se musejí bránit s vypětím všech sil. Zatím si hodně pomáhají zakázanými uvolněními, jimiž kouskují severočeský tlak.
     
    52:38
    Obrovský tlak hostů vyústil v nedovolený zákrok, na lavici hanby musí usednout za zdržování hry Dvořák (HBR).
     
    53:10
    Litvínov se okamžitě seskupil kolem brodské branky jako sup na svou kořist, teď kombinuje v nebezpečném postavení. Brodská defenzíva pracuje spolehlivě.
     
    54:00
    Fučík vypálil hodně tvrdě z pravého křídla a gólman Jeřábek si trochu povyjel ze svého brankoviště, po čemž vyrazil puk do bezpečí svými betony. Spoluhráči dokázali vyhodit.
     
    54:40
    Severočeši pokračují v úporné snaze udělat něco s nepříznivým vývojem, ale teď už musejí bojovat s plným počtem protihráčů na ledové ploše.
     
    55:20
    M. Němec teď odvedl obrovský kus práce, když až z obranného pásma zavezl puk do území Litvínova, vyhnul se za brankou dvěma protihráčů m a adresoval pas volnému Zohornovi, jenž v předbrankovém prostoru trefil klečícího gólmana Soukupa!
     
    56:20
    Hraje se nahoru - dolů, i když teď mají mírně navrch domácí Rebelové, kteří drží častěji puk. Dá se očekávat, že však budou čím dál více sázet na brejky.
     
    57:00
    Fučík zavezl puk po levém křídle až do kruhu brodského pásma a vystřelil po ledě zápěstím. Brankář Jeřábek pohodlně zasáhl svými betony.
     
    57:48
    Havlíčkův Brod se snaží hlavně zodpovědně bránit, nikam se bezhlavě nežene, nechce zbytečnou chybou pustit soupeře k vyrovnání. Zatím se mu to daří.
     
    58:23
    Severočechům se čas na vyrovnání povážlivě krátí. Navíc se pokoušejí marně proti bojujícím Rebelům zaujmout postavení v útočném pásmu.
     
    58:59
    Hosté nahodili puk do útočného pásma, ale svým bekům výrazně pomohl gólman Jeřábek, který pohotově zalehl odražený puk od zadního mantinelu dříve, než mohl někdo z hostů dojet kus černé gumy.
     
    58:59
    Oddechový čas si berou hosté z Litvínova. Vypadá to, že už vše vsadí na jednu kartu a odhodlají se k power-play. Nechme se překvapit, zda se tak skutečně stane.
     
    58:59
    Podle očekávání je na ledě 6 bruslařů Litvínova, branka zůstává po odchodu gólmana Soukupa na střídačku prázdná.
     
    59:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Je zřejmě rozhodnuto, Rebelové využili power-play soupeře k navýšení svého vedení! Obrovskou bojovnost prokázal ONDŘEJ BERÁNEK, který se ujal puku, nabral rychlost a i když byl zakřižován oběma obránci Litvínova, v pádu dokázal z mezikruží poslat puk do prázdné brány! Bez asistence.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    jJe konec. Havlíčkův Brod vítězí nad Litvínovem 3:1 a připisuje si veledůležité tři body do extraligové tabulky. Po závěrečné siréně ještě došlo ke strkanici u modré čáry Rebelů, hodně aktivní zde byl útočník Mical, který se pustil do domácího M. Němce. Sudí vše rozehnali.

    Pokud bychom měli vybrat nejlepší hráče zápasu, na brodské straně by se jednalo o útočníka Ondřeje Beránka, který vsítil vítěznou branku domácích a přidal i pojistku do prázdné brány. Z Litvínova zaslouží pochvalu střelec čestné branky David Weitz. To je pro tuto chvíli z Kotliny vše, loučím se s vámi. Večer se na vás budeme opět těšit, svůj zápas hrají brodský A-tým proti Berounu. (14:04:24)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 22. Hlídek (Osmík), 39. Beránek (Kuchta), 60. Beránek - 32. Weitz (Šimeček)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Jeřábek (Novák) - Žuček, Dvořák (A), Bláha, Dundáček - Kuchta (C), Osmík, Zohorna, Hlídek, Nováček, Mozr, Ludvík, Beránek, Polák, M. Němec (A).
    HC Litvínov: Soukup (Klečka) - J. Svoboda, Baránek, Fučík (C), Cvrk (A), Šefl - Wiedemann, Řezníček, Šesták, Kučera, Mical, Štěpka, Šimeček, Weitz, Sýkora, Válek (A), Ujfaluši, Řehoř, Čeřovský.

    Rozhodčí: Petr Úlehla - Josef Barek, Lukáš Budínský.
    bahis siteleri