Caen – Auxerre 0:0 (odl.) | Sochaux – Lille 0:0 (odl.) | Marseille – Lyon 2:2 (kon.)
odloženo
SM Caen
0:0 (-:-)
AJ Auxerre
Neděle 05.02.2012, 17:00Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Utkání mezi SM Caen a AJ Auxerre bylo odloženo! (16:57:52)
     
    Téměř až na samé dno. Auxerre ještě loni hrálo Ligu mistrů a mohlo se těšit z těch nejkvalitnějších evropských protivníků. Těm dnům je ale konec a trenér Laurent Fournier musí vzít zavděk souboj s Caen a bojem o sestup.

    Až nečekaná proměna se udála mezi loňským a letošním Auxerre. Jako by jediným důvodem auxerrského úspěchu byl trenér Jean Fernandez, jenž po minulé sezoně modrou loď opustil a nyní vede poměrně úspěšně Nancy. AJA ale jako by si na nového kouče Laurenta Fourniera ani nechtělo zvykat a potácí se na samém chvostu tabulky.

    Z dosavadních jednadvaceti zápasů získalo pouze devatenáct bodů, hůře je na tom již pouze Sochaux, které má ještě o sedm branek horší skóre. Lépe na tom modří nejsou ani momentálně. Z posledních čtyř utkání si připsali jediný bod a média se již začala vyptávat na hlavu kouče Fourniera. Odvolání stávajícího kouče ale podle prezidenta klubu Gerarda Bourgoina není na pořadu dne.

    "Laurentu Fournierovi nadále věřím a podporuji ho. Je opravdu motivovaný. Navíc věřím, že právě on má takový charakter a nápady, aby nás z této situace dostal. Je na něm obrovský tlak a on si toho je vědom," zastával se svého zaměstnance prezident.

    Přitom právě výhra nad Caen, sedmnáctým celkem tabulky, by mohla znamenat vysvobození z červených příček. Loňský nováček má podobné problémy jako domácí celek, s dvaceti body rozhodně nepatří mezi klidné vody francouzské nejvyšší soutěže. Stade Malherbe je vůbec nejhorším celkem na domácím hřišti, z deseti utkání si připsalo pouze deset bodů, naposledy se z vítězství radovalo v listopadu.

    Tlak tak není vyvíjen pouze na manažera Auxerre, Damoklův meč se vznáší rovněž nad Franckem Dumasem. Tomu ale v dnešním zápase pomůžou návraty dvou důležitých hráčů. Vrací se klíčový útočník Pierre-Alain Frau, Dumas může v dnešním klání počítat i s Mbayem Niangem.

    Oba hráči chyběli v minulém ligovém zápase, v němž Caen tentokrát nestačilo na Toulouse, které se nakonec radovalo z těsného vítězství 1:0. "Nebyli jsme dostatečně draví v zakončení, proto jsme si nevytvořili příliš příležitostí. Ale všiml jsem si i několika pozitivních věcí. Máme před sebou důležitý zápas s Auxerre a Évianem a my na ně budeme připraveni," vyhlásil do světa Franck Dumas.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Mezera

    Branky:


    SM Caen:
    AJ Auxerre:
    bahis siteleri