Rennes – Évian TG 3:2 (kon.)
konec
Stade Rennes
3:2 (1:0)
Évian Thonon Gaillard
Úterý 07.02.2012, 18:00 • Stade de la Route de Lorient • Coupe de la Ligue
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Fotbal ve Francii pokračuje po víkendovém 22. kole osmifinálem Coupe de France. Z úterního programu vybíráme zřejmě ten nejzajímavější mezi Rennes a Évianem Thonon Gaillard, dvou prvoligových celků. Zápas mezi Dijonem a PSG byl odložen, jinak se ještě dnes odehrají souboje mezi GFCO Ajacciem a JA Drancy a US Quevilly s US Orléansem.
     
    Hosté naposledy měli o poznání méně práce s postupem do další fáze Francouzského poháru. Museli totiž venku vyřadit amatéry z ASOA Valence, zatímco domácí se museli poprat na hřišti Nice. Tam nakonec urvali vítězství až po penaltách. Nyní má ale Rennes proti nováčkovi Ligue 1 výhodu vlastního publika, před kterým už v letošní sezóně tohoto soupeře porazili. Výhru 3:2 přitom urval až 87. minutě Julien Féret z pokutového kopu.
     
    Ačkoli není na Bretaňském poloostrovu nikdy tak teplé počasí jako tomu bývá třeba v jižních částech Francie, k odložení utkání by dojít nemělo. V Rennes je jasno a v nejbližších hodinách by k žádné změně dojít nemělo. Panuje navíc na aktuální evropské poměry zasažené studeným vzduchem ze Sibiře příjemných 3°C.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennais FC: Costil – Théophile-Catherine, Kana-Biyik, Mangane, Mavinga – Kembo-Ekoko, Doumbia, Féret, M'Vila, Pitroipa – Melvüt

    Évian Thonon Gaillard: Andersen – Dja Djedjé, Mongongu, Angoula, Ehret – Govou, Sorlin, Poulsen, Kahlenberg, Barbosa – Bérigaud

    Rozhodčí: M. Fautrel.
     
    -1
    Stadion Stade de la Route de Lorient není ani z poloviny zaplněný. Uvidíme, jak se oba celky vyburcují na francouzské prostředí v komorní atmosféře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Kembo-Ekoko si nabíhal na dlouhý pas, gólman Andersen musel z brány a za vápnem míč odhlavičkoval pryč.
     
    3
    Pitroipa si nyní narovnal míč na pravačku, vypálil po zemi, jenže jeho střela skončila v zámezí.
     
    4
    Domácí jsou nyní více u míče. Évian se zatím nedostal do vážnějšího útoku. Teď ale musel proti Bérigaudovi zasahovat Mangane.
     
    6
    Govou chtěl obehrát na pravé straně přesilu tří protihráčů, jenže to se mu pochopitelně nepodařilo. U míče je nyní Rennes.
     
    7
    Bérigaud se teď krásně uvolnil ve vápně, přihrál do středu šestnáctky, kam si nabíhal Kahlenberg. Ten vypálil z první, jenže z dobré pozice minul bránu.
     
    9
    Mavinga se dostal pod tlak Govoua, nakonec vybojoval autové vhazování. Kdyby ale nezazmatkoval, nemuselo by se nic takového stát.
     
    11
    Rennes ve velké příležitosti! Angoula nedokázal uhlídat aktivního Pitroipu, ten si opět srovnal míč na pravačku a jeho střela letěla jen pár centimetrů mimo bránu.
     
    12
    Kembo-Ekoko z pravé strany odcentroval nebezpečně do vápna, tam se míč zastavil a snažil se k němu dostat Melvüt. Nakonec se však Évian se štěstím ubránil.
     
    14
    Oba týmy měly každý po jedné slibné šanci. Jenže tempo hry už tak prázdný stadion ze sedadel zvedat nemůže.
     
    15
    Dja Djedjé byl důrazný při souboji s Théophile-Catherinem, a proto vybojoval rohový kop...
     
    16
    ... Évian ho zahrál nakrátko, jenže Kahlenberg následně fauloval ostře Féreta. Ten se hodně zlobí, mohla za to být i žlutá karta.
     
    17
    Féret si dělal prostor ve středu hřiště, málem už vypálil, nakonec ale k němu přistoupil dobře jeden z protihráčů.
     
    19
    Féret se snažil kolmicí rozpohybovat Melvüta, jenže ten jeho záměr vůbec nepochopil. Míč má ve své moci gólman Andersen.
     
    20
    Angoula zastavil Pitroipu, ten by se přitom řítil do slibné šance. Fautrel ale tenhle přestupek nepotrestal. Standardka pro domácí...
     
    21
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Branku vstřelil JIRÉS KEMBO-EKOKO. Záložník Rennes ukázal, že zahrávání přímých kopů je jeho silnou stránkou, a dělovkou z levé strany ke vzdálenější tyči a pod břevno otevřel skóre utkání.
     
    23
    Dja Djedjé hledal dlouhým pasem Govoua, jenže ten není v hlavičkování příliš dobrý. Rennes se v pohodě brání.
     
    24
    První žlutá karta zápasu. Pitroipa je už poněkolikáté na zemi, žlutou kartu za jeho podražení dostal Barbosa.
     
    25
    Kembo-Ekoko se snažil přihrávku zprava prodloužit patou za sebe na Pitroipu, jenže ten na míč nedosáhl.
     
    27
    Mangane ve středu hřiště přidržel Barbosu, dobré počínání Éviánu je tak zastaveno.
     
    28
    Kembo-Ekoko se poctivě vrátil dozadu a odzbrojil pronikajícího Ehreta u levé lajny. Hosté jsou zatím směrem dopředu hodně bezzubí.
     
    29
    Kembo-Ekoko z pravé strany poslal centr do šestnáctky, jenže ve vápně nebyl až na špatně postaveného Melvüta žádný z jeho spoluhráčů.
     
    31
    Féret přeběhl celé hřiště, při tom si narazil a utíkal sám před vápno. Nikým nehlídán vypálil, jenže díky Angoulovy teče střelu v pohodě polapil Andersen.
     
    32
    Pitroipa poslal kolmici na Erdinca, ten se uvolnil přes Angoulu a vypálil, jenže neměl přesnou mušku. Střela letěla pouze nad břevno.
     
    34
    M'Vila přihrál do běhu Pitroipovi, ten jako by nevěděl co s míčem, a proto z hranice šestnáctky levačkou vyzkoušel štěstí. Neuspěl, jeho pokus letěl pouze nad.
     
    35
    Poulsen chtěl za každou cenu získat míč, jenže předvedl na soupeřově polovině skoro kung-fu zákrok. Fautrel je zatím vůči těmto zákrokům mírnější.
     
    36
    Govou byl ve středu hřiště proti velké přesile. A když se snažil tělem odstavit Kana-Biyika, tvrdě narazil. Pár vteřin byl lehce otřesený na zemi.
     
    37
    Melvüt zatím nemá příliš dobrý výběr místa. Kembo-Ekoko se ho na pravé straně snaží vybídnout, jenže turecký útočník centr vždy o hodně velký kus podběhne.
     
    38
    Domácí gólman Costil nyní udržel skvěle čisté konto! Bérigaud tvrdě vypálil z vyložené pozice a Costil vyrazil jeho střelu na rohový kop.
     
    39
    Po rohovém kopu bylo pořádně rušno před Costilovým prostorem! Ten se nakonec ve skrumáži prosadil a přizvedl o kousek nebezpečný centr, se kterým pak Évian nemohl nic udělat.
     
    40
    První žluzou kartu Rennes dostal za svůj faul Mangane.
     
    42
    Melvüt hodlal ukličkovat Mongongua, to se mu ale nepodařilo. Následný centr od M'Vily chytil do náruče Andersen.
     
    43
    Pitroipa dělá obraně Évianu obrovské problémy. Poulsen ho nyní musel faulovat, aby zastavil počínání Rennes.
     
    44
    Féret se teď neohroženě vřítil do vápna, jenže míč si trochu předkopl a levačkou pálil z pádu. Nakonec vybojoval alespoň rohový kop...
     
    První poločas skončil.
     
    45
    ... Kembo-Ekoko hledal hlavu Melvüta. Jenže centr nakonec pouze proletěl šestnáctkou hostů.
     
    45
    V závěru zápasu měli hosté ještě jednu možnost ke skórování! Po brejku, který založil Dja Djedjé, nakonec vypálil po zemi Barbosa. Avšak tenhle přízemní pokus mířící pouze do středu brány v pohodě lapil Costil.
     
    Évian se v průběhu zápasu rozehrál a pokud na tento výkon naváže i ve druhém dějství, mohl by se dočkat vyrovnání. Zatím padla jediná branka utkání po úspěšné střele z přímého kopu od Jirése Kembo-Ekoka ze 21. minuty.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pitroipa hned na úvod pozlobil na levé straně, jeho centr měl dobré parametry, přesto se k němu nakonec Melvüt nedostal.
     
    47
    Melvüt vybojoval standardku. Jenže následný centr Féreta pomalu nedoletěl ani na hranici vápna.
     
    47
    Obrovská šance Rennes! Kana-Biyik prodloužil centr od Théophile-Catherineho, na něj si následně naběhl Erdinc, jenž o krok nedosáhl na míč před vyběhnuvším gólmanem Andersenem.
     
    48
    Évian mohl na druhé straně hned vyrovnat! Pas z pravé strany od Dja Djedjého byl odvrácen pouze ke Govouovi, ten si míč zpracoval a vypálil. Jeho střela jen o decimetry minula prostor u vzdálenější pravé tyčky Costilovy brány.
     
    52
    Govou bojoval u rohového praporku s Théophile-Catherinem, jenže rohový kop na něm nevybojoval.
     
    52
    Kembo-Ekoko, autor jediné trefy, střídá. Nahrazuje ho Brahimi.
     
    54
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Branku vstřelil JULIEN FÉRET. Domácí záložník si míč narovnal na pravačku a z dvaceti pěti metrů parádně vypálil. Jeho střela se zakroutila přesně k tyčce, kam se Andersen jen marně natahoval.
     
    55
    Tohle se v profesionálním fotbale příliš nevidí. Théophile-Catherine špatně vhazoval, a tak rozhodčí Fautrel nařídil aut pro hosty.
     
    56
    Brahimi nezahrál rohový kop nejšťastněji. Nakonec o míč přichází hodně daleko od vápna hostů Doumbia.
     
    58
    Škoda pro Rennes. Je vidět, že Melvüt se vepředu hodně snaží po svém přestupu z PSG zaujmout. Teď si ale nestačil naběhnout na dobrou kolmici Féreta, po níž by byl ve stoprocentní šanci.
     
    59
    Pitroipa padá ve vápně po střetu s Angoulou. Fautrel správně nenařídil pokutový kop. Angoula do protihráče jen lehce drcnul.
     
    60
    Pěkná kombinace Évianu! Kahlenberg ve středu hřiště dobře zapracoval, atakován prostrčil míč doprava na Barbosu, který nikým nehlídán z voleje vypálil. Jenže v koncovce selhal. Střílel z dobré pozice hodně nad.
     
    62
    Féret na zemi. Sorlin do něj opravdu ošklivě zaskluzoval. Standardka z dobré pozice pro Rennes...
     
    63
    Zeď si rozhodčí Fautrel staví hodně dlouho. Zdá se, že přímý kop zahraje střídající Brahimi.
     
    64
    Brahimi nevyslal úplně špatnou střelu, ale do míst u levé tyčky, kam jí nasměroval, mu v pohodě zakročil gólman Andersen.
     
    64
    Hosté poprvé střídají. Ze hřiště jde Kahlenberg, přichází Farina.
     
    66
    Velká šance Rennes! Pitroipa popotáhl míč ve sprintu do středu hřiště, dloubl do něj na nabíhajícího Melvüta, který se ocitl sám před Andersenem. Jenže se ocitl v ofsajdu, i když si ho ustavičně hlídal.
     
    67
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Branku vstřelil YACINE BRAHIMI. Podobně jako se trefil při druhém gólu Féret i Brahimi vyzkoušel štěstí z dálky. Jeho střela perfektně zapadla angličanem do sítě! Zřejmě definitivní úder domácího mužstva.
     
    68
    Penalta pro Évian! Fautrel položil ruku na bílý puntík. Kana-Biyik fauloval pronikajícího Farinu ve vápně, za což ještě obdržel žlutou kartu.
     
    69
    Évian právě vstřelilo branku!
    Branku vstřelil KEVIN BÉRIGAUD. Domácí útočník dal Évianu naději. I když Costil vystihl směr jeho střely, nedokázal na ní dosáhnout.
     
    70
    Hosté sahají i ke druhému střídání. Ze hřiště jde stoper Angoula, na hřiště adekvátní náhrada v podobě Cambona.
     
    73
    Évian právě vstřelilo branku!
    Branku vstřelil SIDNEY GOVOU. Neuvěřitelné! Évian snižuje během tří minut na jednobrankový rozdíl. Govou nyní dostal přihrávku ve vápně a v pohodě skóroval. Velké rozuzlení zápasu, o které se nyní hosté postarali.
     
    74
    Jedna tutovka střídá druhou! Nyní byl v bezprostřední blízkosti gólmana Andersona forvard Melvüt, jenže napálil pouze jeho nohy.
     
    75
    Melvüt v další ze stoprocentních pozic! Jenže poprvé ho brilantně vychytal Anderson, který však smolně vyrazil jeho střelu zase k němu. Ovšem Melvüt pohrdnul i podruhé a bránu následně druhým pokusem přestřelil. Nyní se hraje opravdu skvělý fotbal!
     
    71
    Pitroipa na levé straně vypálil z dálky. Andersen se po jeho nebezpečné střele jen ohlédl, nakonec skončila pouze mimo branku.
     
    77
    Rennes podruhé střídá. Ze hřiště jde dnes skvělý Pitroipa, přichází Kolumbijec a vytáhlý útočník Montaňo.
     
    77
    Rennes teď soupeře tlačí, co to dá! Celá akce nakonec končí střelou Féreta, jenž ale nenašel dobrou mušku.
     
    79
    Govou se řítil sám do vápna, kde po souboji s dvěma protihráči padá! Jenže Fautrel tento kontakt jako penaltový neposoudil.
     
    72
    Domácí ve velké šanci! Melvüt krásně zakombinoval s Féretem, jenž následně z vyložené pozice z první a z běhu vypálil, jenže pouze do rukavic připraveného Andersona.
     
    81
    Tohle domácí M'Vila přehnal. Sorlin se po jeho faulu logicky svíjí v bolestech.
     
    82
    Standardku Barbosa nezahrál nejlépe, míč končí pouze na hranici šestnáctky, kde ho obrana Rennes odkopla pryč do bezpečí.
     
    83
    Melvüt je v ofsajdu. Na druhé straně si naopak pro pěkný centr hledající Bérigauda seběhl gólman Costil.
     
    84
    Poulsen si o žlutou kartu koledoval dlouho. Osudným mu byl faul na Féreta.
     
    85
    Brahimiho centr z rohového kopu byl nebezpečný, škoda, že nenašel ani jednoho z jeho spoluhráčů. U míče přesto zůstalo i nadále Rennes.
     
    86
    Féret si do vápna nabíhal na pěknou kolmici, pro jistotu před ním odvrátil na rohový kop Cambon.
     
    87
    Hezká akce Rennes! Kana-Biyik vyslal Montaňa, ten nakonec přihrál do šestnáctky lépe postavenému Brahimimu, jehož střelu po zemi ale v klidu lapil gólman Andersen.
     
    88
    Évian nastřelil břevno! Barbosa hledal sklulinku mezi obráncemi, až našel Bérigauda, který z vyložené pozice kroutil míč pod břevno, bohužel pro něj skončil pouze na něm.
     
    89
    Montaňo mohl rozhodnout! Naběhnul si na krásný pas, obrana Évianu ho nechala, aby si dělal co chtěl. Míč prostrčil pod nohy Andersena, od jeho nohou se ještě balón odrazil do strany, jenže na tenhle odraz už Montaňo nestačil. Kdyby ano, zakončoval by do úplně prádzné branky.
     
    90
    Rohový kop Rennes propadl na zadní tyči až na obránce Manganeho. Ten z blízkosti pouze hlavou přestřelil!
     
    90+1
    Barbosa se snažil centrem zleva najít Govoua, jenže k němu míč nedošel.
     
    90+3
    Doumbia se nyní zachoval jako sobec. Rennes se řítilo do protiútoku, Montaňo přihrál na Doumbiu, avšak ten nepřihrál následně lépe postavenému spoluhráči, pouze vystřelil. A to hodně špatně.
     
    Konec zápasu.
     
    87
    Govou se dral na dlouhý pas, u něj byl pouze vracející se Mangane. Domácí měli obrovskou kliku, že se k míči hostující záložník nedostal. Ocitl by se totiž sám před Costilem.
     
    Skvěle, skvěle, skvěle! Právě jsme viděli jedno z nejlepších utkání letošního ročníku Coupe de France. A stejně jako minulý listopad i nyní končí souboj těchto dvou celků domácí výhrou 3:2.
     
    Po šedesáti sedmi minutách hry se zdálo, že už si Rennes výsledek pohlídá. Vedlo totiž 3:0. Jenže Évian nic nezabalil. Díky proměněné penaltě a gólem Govoua snížil na 3:2. Závěr zápasu nabídl hned několik stoprocentních šancí na obou stranách a opravdu skvělý fotbal. Tu největší příležitost měl asi Bérigaud. Kdyby netrefil dvě minuty před koncem pouze břevno, utkání by dospělo do penalt. A to přitom sudí Fautrel mohl klidně v 79. minutě ocenit zákrok na Govoua ve vápně jako penaltový.
     
    Od nádherného utkání Francouzského poháru mezi Rennes a Évianem se s vámi loučím. Dovolím si vás pozvat na další fotbalový on-line přenos, a to ze Skotské ligy mezi Dunfermline a Kilmarnockem, které začíná zhruba za čtyřicet pět minut a které budu rovněž komentovat já. Jinak přeji hezký zbytek dne a brzy nashledanou. (20:05:05)

    Viktor Sandev

    Branky: 21. Kembo-Ekoko, 54. Féret, 67. Brahimi - 69. Bérigaud (pen.), 73. Govou

    Karty:   40. Mangane (REN), 68. Kana-Biyik (REN), 81. M'Vila (REN) - 24. Barbosa (EVA), 84. Poulsen (EVA)


    Stade Rennes: Costil – Théophile-Catherine, Kana-Biyik, Mangane, Mavinga – Kembo-Ekoko (52. Brahimi), M'Vila, Féret, Doumbia, Pitroipa (77. Montaňo) – Melvüt
    Évian Thonon Gaillard: Andersen – Dja Djedjé, Mongongu, Angoula (70. Cambon), Ehret – Govou, Sorlin, Poulsen, Kahlenberg (64. Farina), Barbosa – Bérigaud

    Rozhodčí: M. Fautrel
    bahis siteleri