Chomutov – Slavia 3:4 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Kladno 4:1 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Sparta – Olomouc 7:3 (kon.) | HC Litvínov – Znojmo 6:0 (kon.) | Liberec – Motor ČB 2:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 18.02.2012, 16:00 • Svijanská arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Infarktový závěr duelu. Liberec držel kotouč na svých holích a zdálo se, že o vítězi rozhodne až nastavený čas. Hosté však vzápětí podnikli poslední útok, který skončil vítěznou trefou. Budějovičtí se radují, domácí odchází do kabin hodně zdrceni. Přeji příjemný zbytek večera. (18:16:58)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Čtyři vteřiny před koncem základní hrací doby hostující celek s největší pravděpodobností rozhoduje dnešní duel. Tvrdá rána EDDIEHO TURKA se odrazila od břevna a zapadla do branky. Asistence: Michal Švihálek, Jakub Babka – 2:3.
     
    59:14
    Po jednom ze soubojů zůstal u mantinelu nehybně ležet hostující Trummer, vylučovat se však nebude. Vhazování po Bláhově pravici.
     
    59:02
    Rozběhla se poslední minuta třetí části, domácí drží útočné pásmo.
     
    58:03
    Kedršt našel zpoza branky na levém kruhu volného Miškovského, ten ale rozdílovou trefu odmítl. Pálil bez přípravy, ale pouze do Bláhy.
     
    57:40
    Hraje se delší čas bez přerušení, oba týmy se střídají v držení puku. Ale ani jednomu z celků se nedaří přechod do útočného pásma.
     
    55:30
    Aktivitu v těchto minutách přebrali na své hole hostující hráči, domácí působí již delší čas především v obraně hodně neorganizovaně. Kolaříkova pumelice se zastavila pouze o zadní mantinel.
     
    55:08
    Liberecká střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    55:08
    Turek operoval u libereckého brankoviště až příliš důrazně, k zemi svalil také brankáře. Sudí vykazují hru do středního pásma.
     
    54:19
    Hosté hrozí spíše z protiútoků, čiperný Seidl svým pokusem opět pozdravil brankáře Sobotku. Ten ulovil puk do lapačky a hru přerušil.
     
    53:20
    Liberec je s nerozhodným stavem nespokojen, domácí se snaží strhnout vedení zpět na svoji stranu. Náporu protivníka se nyní hosté ubránili jen za cenu icingu.
     
    52:12
    Hosté v plném počtu.
     
    51:47
    Seidl je při chuti, vyvezl puk daleko z vlastní třetiny a navíc prověřil Sobotku ranou příklepem. Domácí brankář zastavil jeho střelu na hrudi a ihned rozehrál.
     
    50:12
    V přesile si zahrají také modrobílí, Štěpán vyhodil kotouč přes hrazení a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    50:07
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Nakonec ovšem jihočeský výběr vyrovnává. Hosté si vytvořili v útočném pásmu tlak, Sobotka několika ranám odolal. Za jeho záda proplula až střela RADKA SEIDLA, jenž zacílil neomylně z levého kruhu. Asistence: Lukáš Kříž – 2:2.
     
    49:36
    Mountfield zatím hraje přesilovku mizerně, Liberec aktivně napadá rozehrávku soupeře.
     
    48:45
    Dám odchází na trestnou lavici za sekání, hosté si zahrají početní převahu.
     
    48:34
    Kedršt obral o kotouč Seidla a bez váhání ihned z mezikruží pálil. Bláha vyškrábl lapačkou jeho pokus nad břevno.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 25. Maďar (Bittner), 27. Vlach (Procházka, P. Urban) - 38. Babka (Seidl), 51. Seidl (Kříž), 60. Turek (Švihálek, Babka)


    Bílí Tygři Liberec: Sobotka (Jelínek) – Bednár, Procházka, Kedršt, Čechura, Psota, Pálek, Dám "A", Dlouhý, Maďar "A", Morong, Krucký, Vlach, Bittner, P. Urban, Mulač "C", Miškovský.
    Banes Motor České Budějovice: Bláha (Trelc) – Kříž, Štěpán, Klement "C", Předota, Babka, Seidl, Přibyl, Sekera, Plášil, Švihálek, Prokop, Turek, Erben, Mocik, Kolařík, Rousek, Trummer.

    Rozhodčí: Stolín – Kajínek, Podrazil.
    thejrc.org