Philadelphia – Pittsburgh 4:6 (kon.) | Columbus – Chicago 1:6 (kon.) | St. Louis – Minnesota 4:0 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:6 (2:1, 1:2, 1:3)
Pittsburgh Penguins
Sobota 18.02.2012, 19:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přeci jen ještě přidám menší perličku na závěr. Psal jsem, že gól v dvojnásobné přesilovce Flyers dostali naposledy v roce 1993. Tehdy ale hráč Islanders Benoit Hogue skóroval do prázdné branky. Věřte nebo ne, poslední gól při dvojnásobném oslabení vstřelil Flyers s brankářem v brance Jude Drouin z Winnipegu 28. prosince 1979! (21:41:18)
     
    Pittsburgh tedy na třetí pokus v této sezóně poráží Philadelphii. Lví podíl na tom měl Matt Cooke, který byl u tří branek svého týmu. Za domácí se dvakrát v rozmezí osmnácti sekund prosadil Jaromír Jágr, kromě světlé první třetiny ale nebyl v dalším průběhu utkání skoro vidět. Já se s vámi prozatím loučím a posílám vám pozvánku na zbylá florbalová, fotbalová, hokejová a boxerská utkání. Prozatím si užívejte života.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ještě jedno přerušení.
     
    59:41
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Skóre ještě koriguje WAYNE SIMMONDS, jehož před brankou našel van Riemsdyk. Útočník Philadelphie si pohrál s Fleurym a zasunul kotouč za něj. Asistence: James van Riemsdyk.
     
    59:00
    Poslední minuta hrůzostrašného utkání z pohledu domácí Philadelphie. Pittsburgh si výhru na ledě úhlavního rivala náležitě užije.
     
    57:57
    Joe Vitale za celý incident usedl na trestnou lavici.
     
    57:57
    Scott Hartnell odešel stejně jako v první třetině do kabiny. Tentokrát to ale nebylo kvůli zranění.
     
    57:57
    Hartnell se opět chce prát, tentokrát našel spřízněnou duši ve Vitalem. Rozhodčí ale chtějí mít pěknou sobotu a proto je od sebe odtrhli.
     
    57:57
    Bobrovskij si vyklouzl mimo brankoviště a nastavenou lapačkou zachytil Nealovo nahození od modré.
     
    57:25
    Voráček jako poslední instance zastavil hůl Staalovi, který se snažil překonat Bobrovskiho z mezikruží.
     
    57:03
    Coburn se začal postrkovat s Ashamem, nakonec ani jeden nejde na trestnou lavici. Coburn byl u třech posledních gólů Pittsburghu a je vidět, že to těžce nese.
     
    56:56
    Niskanen pod velkým tlakem udržel pásmo a pošetřil další sekundy.
     
    55:58
    Naději ještě mohl vykřesat van Riemsdyk, kotouč mu ale sjel z backhandu a Fleury tak nebyl ohrožen.
     
    55:09
    Velkou zajímavostí je, že Flyers v přesilovce 5 na 3 inkasovali vůbec poprvé od 19. března 1993, kdy Benoit Hogue skóroval do prázdné branky. Inu, všechno jednou končí, stejně tak vítězná série Flyers proti Penguins v této sezóně čítající dvě utkání.
     
    55:09
    Hartnell musí být znovu uklidňován. Prostor k ovládnutí se dostane v následující reklamní přestávce.
     
    55:01
    Bobrovskij musel rychle ven z branky a odehrát kotouč, protože Sullivan se řítil do dalšího samostatného úniku, jehož proměnění by bylo definitivně smrtící.
     
    54:27
    Domácí se usadili v útočném pásmu, diváky ze sedaček zvedlo jen nepotrestaný háček na Jágra.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 16. Jágr (Briere), 16. Jágr (Giroux, Timonen), 39. Wellwood, 60. Simmonds (van Riemsdyk) - 4. Cooke, 36. Staal (Adams), 37. Cooke, 41. Jeffrey (Cooke), 43. Dupuis (Staal, Sullivan), 50. Neal (Malkin, Kunitz)


    Philadelphia Flyers: Bryzgalov (Bobrovskij) - Coburn, Timonen, Carle, Bourdon, Meszároš, Grossman - Hartnell, Giroux, Voráček - Briere, Read, Jágr - van Riemsdyk, Schenn, Simmonds - Talbot, Couturier, Wellwood
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Johnson) - Orpik, Letang, Engelland, Martin, Niskanen, Michálek - Kunitz, Malkin, Neal - Dupuis, Staal, Sullivan - Cooke, Jeffrey, Asham - Adams, Vitale, Park

    Rozhodčí: Auger, Devorski - Sericolo, Kovachik
    thejrc.org