Chomutov – Slavia 3:4 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Kladno 4:1 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Sparta – Olomouc 7:3 (kon.) | HC Litvínov – Znojmo 6:0 (kon.) | Liberec – Motor ČB 2:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 18.02.2012, 16:00 • Svijanská arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Infarktový závěr duelu. Liberec držel kotouč na svých holích a zdálo se, že o vítězi rozhodne až nastavený čas. Hosté však vzápětí podnikli poslední útok, který skončil vítěznou trefou. Budějovičtí se radují, domácí odchází do kabin hodně zdrceni. Přeji příjemný zbytek večera. (18:16:58)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Čtyři vteřiny před koncem základní hrací doby hostující celek s největší pravděpodobností rozhoduje dnešní duel. Tvrdá rána EDDIEHO TURKA se odrazila od břevna a zapadla do branky. Asistence: Michal Švihálek, Jakub Babka – 2:3.
     
    59:14
    Po jednom ze soubojů zůstal u mantinelu nehybně ležet hostující Trummer, vylučovat se však nebude. Vhazování po Bláhově pravici.
     
    59:02
    Rozběhla se poslední minuta třetí části, domácí drží útočné pásmo.
     
    58:03
    Kedršt našel zpoza branky na levém kruhu volného Miškovského, ten ale rozdílovou trefu odmítl. Pálil bez přípravy, ale pouze do Bláhy.
     
    57:40
    Hraje se delší čas bez přerušení, oba týmy se střídají v držení puku. Ale ani jednomu z celků se nedaří přechod do útočného pásma.
     
    55:30
    Aktivitu v těchto minutách přebrali na své hole hostující hráči, domácí působí již delší čas především v obraně hodně neorganizovaně. Kolaříkova pumelice se zastavila pouze o zadní mantinel.
     
    55:08
    Liberecká střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    55:08
    Turek operoval u libereckého brankoviště až příliš důrazně, k zemi svalil také brankáře. Sudí vykazují hru do středního pásma.
     
    54:19
    Hosté hrozí spíše z protiútoků, čiperný Seidl svým pokusem opět pozdravil brankáře Sobotku. Ten ulovil puk do lapačky a hru přerušil.
     
    53:20
    Liberec je s nerozhodným stavem nespokojen, domácí se snaží strhnout vedení zpět na svoji stranu. Náporu protivníka se nyní hosté ubránili jen za cenu icingu.
     
    52:12
    Hosté v plném počtu.
     
    51:47
    Seidl je při chuti, vyvezl puk daleko z vlastní třetiny a navíc prověřil Sobotku ranou příklepem. Domácí brankář zastavil jeho střelu na hrudi a ihned rozehrál.
     
    50:12
    V přesile si zahrají také modrobílí, Štěpán vyhodil kotouč přes hrazení a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    50:07
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Nakonec ovšem jihočeský výběr vyrovnává. Hosté si vytvořili v útočném pásmu tlak, Sobotka několika ranám odolal. Za jeho záda proplula až střela RADKA SEIDLA, jenž zacílil neomylně z levého kruhu. Asistence: Lukáš Kříž – 2:2.
     
    49:36
    Mountfield zatím hraje přesilovku mizerně, Liberec aktivně napadá rozehrávku soupeře.
     
    48:45
    Dám odchází na trestnou lavici za sekání, hosté si zahrají početní převahu.
     
    48:34
    Kedršt obral o kotouč Seidla a bez váhání ihned z mezikruží pálil. Bláha vyškrábl lapačkou jeho pokus nad břevno.
     
    47:32
    Lehké nahození z dálky ukryl Sobotka v lapačce, před přijíždějícím Švihálkem posléze raději přerušil hru.
     
    45:57
    Psota došťouchal kotouč pod ležícím Bláhou zřejmě až za brankovou čáru. Domácí se radovali, hlavní sudí Stolín však po krátké poradě s kolegy rozpažil. Zřejmě pro postavení hráče v brankovišti.
     
    44:46
    Liberecká útočná letka vedená kapitánem Mulačem operovala v okolí Bláhova terotiria, větší příležitost si ale mladí Tygři nevypracovali.
     
    42:44
    Erben se natlačit s kotoučem až před brankoviště, Sobotka jeho střelu vytěsnil. Černá pryž však vzápětí poskakovala před poloprázdnou klecí, nebezpečí včas odvrátila domácí obrana.
     
    42:14
    Úpěšný zákrok si připsal také Bláha, jehož prověřil Maďarův projektil od levého mantinelu.
     
    40:53
    Seidlovu ránu odrazil domácí gólman nad svoji svatyni, nicméně hosté se stále drží v útočném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá dvacetiminutovka již nabídla o poznání kvalitnější hokej. Bílí Tygři si vytvořili dvoubrankový náskok, hostům se zásluhou Babky podařilo snížit. Třetí dějství slibuje drama.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Prostřední dějství se dohrává ve středním pásmu.
     
    38:57
    Miškovský mohl svému výběru vrátit dvoubrankový náskok. Domácí útočník byl trestuhodně neobsazen na pravém kruhu. Měl dostatek času na to, aby si kotouč srovnal na čepeli a zamířil. Svoji ranou trefil tyč.
     
    37:04
    Mountfield právě vstřelil branku!
    JAKUB BABKA trefil přesně, českobudějovický forvard vypálil od modré čáry neomylně. Sobotka měl zakrytý výhled, na dobře mířenou střelu protivníka nestačil reagovat. Asistence: Radek Seidl – 2:1.
     
    36:30
    Urban vystihl kombinaci protihráčů a mohl ujíždět sám na Bláhu. Neměl však dostatek sil, Babka jej včas dobruslil a o černou pryž jej čistým zákrokem připravil.
     
    35:56
    Maďar dostává menší trest za vražení na hrazení, Mountfield může snížit při nabídnuté přesilovce.
     
    35:24
    Uspět však mohl Stanislav Erben, jenž pálil z levé strany. Sobotka stále drží čisté konto, proti střele protihráče vytyčil včas do vzduchu svoji lapačku.
     
    34:49
    Jihočeši jsou průběhem druhého dějství trošku zdrceni. Nyní sice usilují o kontaktní zásah, ovšem Sobotku děsí jen zřídka.
     
    32:45
    Budějovičtí v plném počtu.
     
    32:28
    Kedršt skvěle načasoval přihrávku na Miškovského, který z vrcholu kruhu sjel na spoluhráčův pas před brankoviště. Mířil ale pouze do pozorného brankáře Ondřeje Bláhy.
     
    32:08
    Aktivní Vlach znovu režíroval početní převahu svého výběru. Opět dostal nabito na modrou čáru, Bláchova lapačka máchla včas.
     
    30:45
    Předota dostává dvě minuty + osobní desetiminutový trest za vražení na hrazení. Českobudějovický zadák přelepil na hrazení protihráče Urbana.
     
    29:40
    Hra rázem dostala svižnější tempo. Kříž pálil z kruhu, do jeho pokusu stihl zadák Čechura vložit svoji hůl.
     
    27:19
    Mountfield mohl snížit. V přečíslení libereckých řad posunul Turek kotouč Babkovi, ten ovšem z těsné blízkosti selhal na libereckém brankáři.
     
    26:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Dvojnásobnou početní převahu nakonec domácí celek využívá, tentokrát již mířil JAROSLAV VLACH přesněji. Procházkovu přihrávku přesměroval do sítě přesně mířenou ranou k tyči. Asistence: Tomáš Procházka, Patrik Urban – 2:0.
     
    26:03
    Vlachova rána od modré čáry úspěch neslavila, Bláha ztlumil kotouč na hrudi a před protihráči raději přerušil hru.
     
    25:50
    Švihálek vypíchl kotouč do středního pásma, domácí celek musí opustit útočnou třetinu.
     
    25:24
    Mountfield jde do tří! Pykat míří také Předota, provinil se hákováním.
     
    25:06
    Babka dostává menší trest za vražení na hrazení, Severočeši si zahrají v přesile.
     
    24:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři jdou do vedení. Bittner přetlačil v souboji na pravém kruhu protivníka a svým následným pasem vybídl k zakončení PATRIKA MAĎARA. Jeho přízemní střela skončila až v síti. Asistence: Ladislav Bittner – 1:0.
     
    24:05
    Na pozoru musel být také Sobotka, na něhož si však svižným příklepem nepřišel útočník Prokop.
     
    23:36
    Dámovu střelu tečoval před brankovištěm stojící Dlouhý, Bláha ale stihl na změnu směru letícího puku včas reagovat.
     
    21:09
    Po pravém křídle se prosmýkl Urban, posléze prověřil Bláhu svým projektilem. Ten si se střelou doprostřed branky poradil.
     
    20:23
    Rozlet Miškovského přibrzdil ofsajd, buly ve středním pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dvacet minut zápasu je minulostí, zatím jsme svědky hodně opatrné a nepříliš pohledné podívané. Jedinou slibnou příležitost k otevření gólového účtu zmařili hosté ve čtrnácté minutě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Maďar operoval s kotoučem za svatyní Bláhy, vzápětí centroval do mezikruží na spoluhráče. Hokejisté Mountfieldu ale celou situaci včas přečetli.
     
    19:14
    Severočeši se mohli dostat do nadějného přečíslení. Dlouhý však dlouho otálel s přihrávkou na spoluhráče Psotu, českobudějovická obrana se stihla vrátit.
     
    18:37
    Seidlův pokus vyklepal Sobotka z lapačky a rychle rozehrál, domácí zakládají zpoza vlastní branky útočnou akci.
     
    17:19
    Hosté jsou nyní aktivnějším týmem, liberecká obrana má plné ruce práce. Nyní však Miškovský osvobodil svůj celek, když vyvezl puk do středního pásma.
     
    16:12
    Liberec v plném počtu.
     
    15:52
    Po sérii přihrávek se snažil z poměrně velkého úhlu prosadit Přibyl, brankář Bílých Tygrů si místo u své pravé tyčky pohlídal.
     
    14:41
    Jihočeši v náporu, Sobotka je pod palbou. Nebezpečné parametry měla střela Rouska z vrcholu kruhu, domácí muž s maskou byl připraven.
     
    14:12
    Hosté si zahrají v přesile, na trestné lavici odpočívá Dlouhý. Provinil se vysokou holí.
     
    13:24
    Mountfield mohl jít do vedení. Švihálek z pravého kruhu vybídl k zakončení volného Rouska, ten byl na okamžik sám před Sobotkou. V nadějné příležitosti ovšem mířil jen do brankáře.
     
    12:33
    Miškovský se dostal ke střele z mezikruží. Bláha se prezentoval hodně nejistým zákrokem, svoji vyrážečkou si puk sklepl pod sebe. Ošemetnou situaci ale vyřešil bez úhony.
     
    11:36
    Liberečtí mají puk častěji na svých holích. S nahozením Bittnera si českobudějovický strážce svatyně bez problému poradil.
     
    10:39
    Hosté již krouží po ledové ploše v plném počtu, ani domácí celek si při přesilovce nevytvořil vážnější brankovou příležitost.
     
    09:58
    Psota nebezpečně operoval před brankovištěm protivníka, dostal se také ke střeleckému pokusu. Ale z těsné blízkosti mířil jen do Bláhy.
     
    09:04
    Kostrbatou kombinací v útočné třetině domácí svého soka neohrozili, Jihočeši se osvobodili a střídají.
     
    08:39
    V početní výhodě si zahrají také Severočeši. Tomáš Prokop - hákování.
     
    08:05
    Tygři v pěti.
     
    07:49
    Mountfield se na delší čas usadil před Sobotkou, Klement napřáhl na modré čáře. Liberecký gólman měl zakrytý výhled, hostující zadák však svoji pumelici mezi tři tyče nenamířil.
     
    06:58
    Při vlastním oslabení prosvištěl až do útočné třetiny Mulač. Pálil tvrdě zleva, Bláhovu klec ale minul.
     
    06:05
    Poprvé v zápase se bude vylučovat, Dám obdržel menší trest za držení protihráče.
     
    06:05
    Po souboji u hrazení vyskočil puk na budějovickou střídačku, vhazování ve středním pásmu.
     
    05:14
    Na druhé straně se snažil svým důrazem u modrého půlkruhu prosadit Mulač, nebyl ovšem úspěšný.
     
    03:53
    S ranou Přibyla měl liberecký brankář drobné problémy, nakonec však černou pryž zalehl ve svém brankovišti a přerušil hru. Buly po jeho pravici.
     
    03:36
    Hraje se delší čas bez přerušení, o kotouč se však bojuje převážně v rozích kluziště či u mantinelu.
     
    02:11
    Na druhé straně si připsal zahřívací zákrok Bláha, pokus Kedršta jej však nikterak nevyděsil.
     
    01:48
    Turek si připsal střelecký pokus z levého kruhu, Sobotka měl beton na svém místě.
     
    00:59
    Sledujeme opatrný začátek duelu, ani jeden z brankářů ještě nemusel zasahovat. Hosté se nyní provinili zakázaným uvolněním.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Týmy nastupují na ledovou plochu. Domácí v bílém, hosté v červeném.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Sobotka (Jelínek) – Bednár, Procházka, Kedršt, Čechura, Psota, Pálek, Dám "A", Dlouhý, Maďar "A", Morong, Krucký, Vlach, Bittner, P. Urban, Mulač "C", Miškovský.

    HC Mountfield: Bláha (Trelc) – Kříž, Štěpán, Klement "C", Předota, Babka, Seidl, Přibyl, Sekera, Plášil, Švihálek, Prokop, Turek, Erben, Mocik, Kolařík, Rousek, Trummer.

    Rozhodčí: Stolín – Kajínek, Podrazil.
     
    Krásné sobotní odpoledne z Liberce, kde je dnes na programu osmatřicáté kolo juniorské extraligy. Bílí Tygři změří síly s českobudějovickým Mountfieldem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 25. Maďar (Bittner), 27. Vlach (Procházka, P. Urban) - 38. Babka (Seidl), 51. Seidl (Kříž), 60. Turek (Švihálek, Babka)


    Bílí Tygři Liberec: Sobotka (Jelínek) – Bednár, Procházka, Kedršt, Čechura, Psota, Pálek, Dám "A", Dlouhý, Maďar "A", Morong, Krucký, Vlach, Bittner, P. Urban, Mulač "C", Miškovský.
    Banes Motor České Budějovice: Bláha (Trelc) – Kříž, Štěpán, Klement "C", Předota, Babka, Seidl, Přibyl, Sekera, Plášil, Švihálek, Prokop, Turek, Erben, Mocik, Kolařík, Rousek, Trummer.

    Rozhodčí: Stolín – Kajínek, Podrazil.
    bahis siteleri