Turecko – Slovensko 1:2 (kon.) | Dánsko – Rusko 0:2 (kon.) | Rakousko – Finsko 3:1 (kon.)
Řecko – Belgie 1:1 (kon.) | Švýcarsko – Argentina 1:3 (kon.) | Chorvatsko – Švédsko 1:3 (kon.)
Irsko – Česko 1:1 (kon.) | Itálie – USA 0:1 (kon.) | Německo – Francie 1:2 (kon.)
Polsko – Portugalsko 0:0 (kon.) | Sev. Irsko – Norsko 0:3 (kon.) | Anglie – Nizozemsko 2:3 (kon.)
Španělsko – Venezuela 5:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:3 (0:1)
Argentina
Středa 29.02.2012, 20:30 • Stade de Suisse, Wankdorf Bern • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Argentina právě vstřelila branku!
    LIONEL MESSI dovršuje hattrick. Lehce proměňuje pokutový kop a Argentina vede 3:1.
     
    90
    3 Argentinci běželi sami na bránu. Agüero posunul na Higuaína, který se ve vápně zadrhnul a když chtěl střílet, byl faulován a bude se kopat penalta.
     
    88
    Argentina právě vstřelila branku!
    Úžasné! LIONEL MESSI přijmul míč od svého dvorního nahrávače Sergia Agüera, doběhl až k vápnu, s míčem přilepeným na kopačkách oběhnul Philippa Senderose a stál tak tváří v tvář Marcovi Wölflimu. Naprosto chladnokrevně argentinská desítka přelobovala domácího brankáře a to takovým způsobem, že se míč otřel o břevno, spadnul za brankovou čáru a vyletěl ven. Toto je hodno krále.
     
    86
    Matias Vitkieviez nahradí zraněného Derdiyoka.
     
    84
    Po krásné přihrávce nastřed od Ricarda Rodrigueze si míč zpracoval Eren Derdiyok a levačkou vypálil půl metru vedle pravé spojnice Romerovy brány.
     
    82
    Na druhé straně přichází forvard francouzského Lorientu - Innocent Emeghara. Střídá Admira Mehmediho.
     
    82
    José Sosa přenechá své místo na trávníku kanonýrovi Realu, Gonzalu Higuaínovi.
     
    75
    Ve velké šanci Agüero. Tento ostrostřelec je ve vápně soupeře jako tank. Po centru se zdálo, že se k němu míč nedostane, ale on si k míči cestu našel a zestoje mířil bodlem do pravého horního růžku. Brankář Wölfli se ale činí a reflexivně zachránil Švýcary.
     
    73
    První žlutá karta zápasu. Gökhan Inler srazil k zemi Eduarda Salviu, který vyvážel míč dál od vlastního pokutového území.
     
    71
    Na straně Argentiny dnes již řekl vše Maxi Rodríguez. Vystřídá ho Eduardo Salvio.
     
    66
    Další střídání. Blerima Džemailiho nahradí mladá domácí hvězda, která skórovala ve středu v drese Basileje proti Bayernu, Valentin Stocker.
     
    65
    Gökhan Inler vymyslel krásný oblouček za obránu Argentiny. Tam zabíhal Eren Derdyiok, ale k míči měl blíže Sergio Romero.
     
    61
    Argentinci drží míč ve vápně Švýcarů. Jsou k neodzbrojení. Nakonec z toho pramení střela z cca 20 metrů od Fernanda Caga. Ta letěla přímo do náruče Marca Wolfliho.
     
    58
    Třetí střídání Švýcarska. Stephana Lichtsteinera nahradí Reto Ziegler.
     
    56
    Šance Švýcarů. Po přihrávce Shaqiriho nahoru se metr za hranicí šestnáctky ke střele dostal Eren Derdyiok. Střela mu ale nesedla a po zemi se odkutálela mimo tři tyče.
     
    55
    Maxi Rodríguez vyslal vpřed Zabaletu, jenž centroval do vápna. Tam už už číhal Sergio Agüero. Před ním však pohotově odvrátil Ricardo Rodriguez. Je z toho jen rohový kop.
     
    49
    Agüero se řítil sám na bránu Švýcarů. Skluzem jej zezadu sestřelil Džemaili. Sudí Meyer to posoudil jako čisté a vznikl tak spor. Místo druhého gólu Argentiny vzápětí Švýcaři vyrovnali.
     
    49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Görkhan Inler zleva ocentroval pozemi do vápna. Zde promáchnul Eren Derdiyok, který tak nechtěně propustil míč na úplně volného XHERDANA SHAQIRIHO. Ten vystřelil nekompromisně pod víko Romerovi brány. Stadion jásá.
     
    Na straně hostí nahradil Rodriga Brañu Fernando Cago.
     
    Na domácí straně dále nahradí brankáře Diega Benaglia Marco Wölfli.
     
    Do druhého poločasu nastoupí místo Fabiana Freie Eren Derdiyok.
     
    42
    Nádherná akce Švýcarů! Shaqiri u pravé postranní čáry pronikl skrze argentinského obránce a ocentroval do pokutového území, kde lehce a brilantně přikopnul Admir Mehmedi Granitu Xhakovi, který vypálil nártem těsně nad. Toto byla gólová šance.
     
    30
    Faul na Messiho od Affoltera. Je z toho standartní situace. Z té směřovala přihrávka na Messiho, který proběhl po hranici celého vápna a poslal střílenou přihrávku do ohně. Affolter odvrací nad.
     
    24
    Krásná kombinace Švýcarska. Lichtsteiner hledal dlouhým centrem do vápna Granita Xhaku. Ten hlavou sklepával do malého vápna, kde ale společně s Mehmedim číhal odvracející Ezequiel Garay.
     
    20
    Argentina právě vstřelila branku!
    Nádherná akce. LIONEL MESSI si narazil se Sergiem Agüerem, udělal kličku do středu a za hranicí vápna poslal krásnou střelu do protipohybu Benaglia. Messi tak nenechal dlouho čekat na svoji pověst.
     
    18
    Zaváhání Philippa Senderose, po němž se řítil sám do pokutového území Švýcarska Jose Sosa. Obránci nakonec střelu zblokovali.
     
    16
    Velká šance Argentinců. Ti drželi míč skoro minutu před pokutovým územím domácích. Vše začalo u Agüera, jež přihrál Messimu. Ten vykličkoval a nahrával na Brañu s Maxim Rodríguezem. Ti byli úplně sami před Benagliem. Nakonec je pískán ofsajd.
     
    12
    Argentina zahrozila krásnou kombinací, kdy José Sosa poslal pas za domácí obranu, na nějž si sbíhal Messi. Přihrávku vyzobl Diego Benaglio.
     
    5
    K té se postavil Lionel Messi a jeho technická střela přeletěla břevno zhruba o metr.
     
    4
    Fabian Frei fauluje nedaleko od své brány Sergia Agüera, dostávajícího se do slibné šance. Takhle z toho bude nebezpečná standartní situace.

    Ondřej Krásný

    Branky: 49. Shaqiri - 20. Messi, 88. Messi, 90+2. Messi (pen.)

    Karty:   73. Inler (SUI)


    Švýcarsko: Benaglio (46. Wölfli) - Senderos, Lichtsteiner (58. Ziegler), Affolter, Rodriguez, Džemaili (66. Stocker), İnler, Frei [46. Derdiyok (86.Vitkieviez)], Shaqiri, Xhaka, Mehmedi (82. Emeghara)

    Argentina: Romero - Zabaleta, Garay, Campagnaro, Fernández, Mascherano, Maxi Rodríguez (71. Salvio), Braña (46. Cago), Sosa (82. Higuaín), Messi, Agüero

    Rozhodčí: Florian Meyer
    bahis siteleri