Olomouc – Liberec 4:1 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 3:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 9:1 (kon.)
Sparta – Plzeň 4:1 (kon.) | Jihlava – K. Vary 0:2 (kon.) | Slavia – HC Litvínov 5:1 (kon.)
Kometa Brno – Chomutov 2:3 (kon.) | Znojmo – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Třinec – HC Kladno 2:3 (po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 08.03.2012, 18:00 • KAJOT ARENA • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Dnes je na programu předposlední kolo juniorské nejvyšší soutěže a v KAJOT ARENĚ půjde opravdu o hodně. Piráti okupují v tabulce druhou příčku a jejich bodový zisk je aktuálně nastaven na cifře 81. I přes poslední neúspěchy drží juniorka Komety přímý postup do čtvrtfinále ve svých rukou. Brňanům totiž stále patří v tabulce čtvrté místo, díky zisku 76 bodů. Jenomže páté Vítkovice svou ztrátu stahují a mezera mezi čtvrtým a pátým místem aktuálně činí pouhý jeden jediný bodík.
     
    HC Kometa Brno: Minulý víkend se brněnským juniorům nevydařil. Ze dvou zápasů vydolovali pouhý bod za domácí prohru po nájezdech v zápase, ve kterém roli soupeře plnili hráči Pardubic. K vyššímu bodovému zisku nepomohla ani exploze Romana Juráka, který nasázel hattrick a uspěl i při nájezdech. V sobotu odehrála Kometa mač na ledě Českých Budějovic. V zápase padly pouze dvě branky, obě do sítě brněnského brankáře Filipa Baruse. Dnes mají svěřenci trenérů Pazourka s Beranem rozhodně co napravovat. Je však jasné, že je nečeká nic jednoduchého.
     
    Piráti Chomutov: Kde jsou ty časy, kdy oba seniorské týmy sváděly bitvy v první lize, ale třeba se časem ambiciózní klub dostane mezi extraligovou elitu. Nyní se mezi těmito kluby bojuje alespoň na juniorské úrovni. Severočeši nasbírali v posledních pěti zápasech 11 bodů, formu mají tedy více než solidní. Nejproduktivnějším pirátem je Danko Deveri, který nasbíral v 36 zápasech stejný počet kanadských bodů. První vzájemný zápas v Pirátské Aréně dospěl až do samostatných nájezdů. Dva body za výhru 2:1 brali domácí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Barus (Zelenka) - Šidák, Fusek, Buhaj, Dujsík, Peslar, Křivohlávek, Koukal, Sedlák, Jurák, Novák P., Dlapa, Kozák, Jankovič, Zbořil, Krejčiřík, Novák J., Boček, Káňa, Dittrich, Bilčík (C). Trenéři: Pavel Pazourek, Karel Beran.

    Piráti Chomutov: Strmeň (Matoušek) - Kolář, Pazděna, Kopáč, Korim, Čížek, Bartejs, Novák, Chlouba, Komma, Klouček, Deveri, Ondráček, Mazánek, Hammerbauer, Dobrovolný, Račuk, Opalek, Hrabák (C). Trenér: Jaroslav Beck.

    Rozhodčí: Rudolf Volf - Lukáš Linhart, Jan Toman.
     
    Utkání bude za pár okamžiků zahájeno. Hráči a rozhodčí jsou na ledě. Ve velké zimě, která panuje v KAJOT ARENĚ můžeme jít na to. Hezký den.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Kometa začíná útokem, nejprve pálil vedle Zbořil a následně od modré vypálil obránce Dlapa. Gólman Strmeň si připisuje první dobrý zákrok.
     
    01:16
    V brejku také hosté, ale Chlouba se neprosadil přes dva bránící hráče.
     
    02:26
    První zákrok si připisuje také Barus, a to po střele Račuka. Ale brněnský gólman neměl nějak velké problémy.
     
    02:45
    Na druhé straně musel Strmeň vytáhnout perfektní zákrok, když se na něj řítil zcela sám Adam Zbořil, jeho bekhendový blafák ale nevyšel ideálně. Navíc hostující brankář byl u své levé tyče včas.
     
    03:27
    Hraje se poměrně slušný ofenzivní hokej, zatím je více nebezpečnější Kometa, ale i hosté občas ukáži, že útočit umí.
     
    04:12
    Hostům byl zapískán ofsajd, předtím Kometě icing. Hra se malinko kouskuje.
     
    04:35
    Jan Boček nevěděl dlouho co s pukem a tak jej rovnou napálil na Strmeně, ten je zatím jistý.
     
    04:53
    Kyjovský sudí Rudolf Volf poprvé vylučuje. Za katr odchází Tomáš Dujsík, který vyhodil kotouč do hlediště. Hosté si poprvé v zápase vyzkouší přesilovku.
     
    05:26
    Od modré dvakrát po sobě pálil Račuk, nejprve vedle a následně byl kotouč už za modrou čárou. Kometa po vhazování vyhazuje kotouč do bezpečí.
     
    06:29
    Ve velké šanci hostující Hrabák, který zachytil kotouč na modré čáře a putoval až před Baruse, ten výborně chytá a navíc rozehrává. Nechtěl přerušit hru.
     
    07:16
    Jenže měl hru možná přerušit, protože se jeho kolegům z obrany nepovedlo vyhodit. Vše už je ale zažehnáno, Brňané jsou v pěti...
     
    07:22
    A pro jistotu vyhazují přes všechny čáry.
     
    07:46
    Bránu Pirátů teď nebezpečně ohrozil Patrik Novák, ale postavou vysoký Jan Strmeň si věděl rady.
     
    08:55
    Ondráček nyní z pravého kruhu pálil na Baruse, ten nemusel zasahovat, kotouč šel hodně vedle.
     
    09:43
    Icing Komety, vše se stěhuje před Barusovu bránu.
     
    10:16
    Velmi dobře hrající Račuk se znovu dostával až před Baruse, ten ale zachoval klid a jeho pokus v klidu pokryl. Poté se snažila Kometa založit útok, znovu se ale hra přerušuje. Bez nějakých rozpaků Chomutov poslal kotouč přes všechny čáry.
     
    10:46
    Vzápětí znovu, tentokrát čároví ukazují, že se může pokračovat.
     
    10:57
    Hra poněkud vytrácí tempo, tentokrát další technická chyba v podobě ofsajdu Brna.
     
    11:15
    A aby toho nebylo málo, teď zase zakázané uvolnění Chomutovských.
     
    11:25
    Zatím přibližně stovku diváků mohl zahřát pouze čaj nebo káva z automatu, hra hokejistů zatím bohužel nikoliv.
     
    12:22
    Tak přeci jen znamenáme po delší době šanci, před Strmeněm byl volný Křivohlávek a snažil se procpat kotouč mezi jeho betony, neuspěl.
     
    12:41
    Barus také musí po delší době řešit poměrně rušnou záležitost, když z pozice mezikruží pálil Danko Deveri, leč do jeho výstroje.
     
    13:26
    Kdepak, zatím je to souboj obran. Jurák teď hodně silně narazil do zdi jménem Korim.
     
    14:36
    Na druhý pokus to Jurákovi vyšlo, obtočil se kolem Korima a takovou nenápadnou zadavkou zakončil, ovšem mimo Strmeňovy tyče.
     
    15:33
    Je tu první tutovka zápasu a v ní opět Roman Jurák. Sám se řítil na brankáře a ten předvedl, že chytat umí výborně. Skvělým semaforem brněnského útočníka vychytal. Stav se nemění.
     
    16:20
    Strmeň neudržel kotouč a už se před ním cpali dva hráči Jakub Novák s Jakem Káňou. Chomutovský brankář těžkou pozici zvládl.
     
    16:56
    Tak přeci jen jsme sledovali nějaké šance, více jich měla Kometa, ale účet zápasu se ji prozatím nepodařilo otevřít.
     
    17:45
    Branislav Jankovič si najižděl do dobré pozice pro střelu, ale v poslední moment se mu do rány položil obránce Pirátů Bartejs. Velice pěkný obranný zákrok, Bývalý trenér Prostějova a nyní Chomutova Jaroslav Beck jej jistě může pochválit.
     
    18:57
    Minutka do konce třetiny. Hraje se v obranném pásmu Chomutova.
     
    19:28
    Stav se mohl měnit a opět pro Kometu. Křivohlávek poslal kotouč na volej pro Jakuba Nováka a ten jen vyprášil betony Strmeně. Zatím je tento brankář jasnou oporou svého klubu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, ve které jsme branku neviděli. Šancí bylo také poskrovnu, přeci jen ty větší měli domácí borci. Hosté před Baruse tolik nedostávali. Souboj čtvrtého se druhým týmem extraligové tabulky bude pokračovat cca v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    Oba týmy vstoupily do druhé třetiny aktivně. Nejprve se před Barusem ocitl Mazánek, ale nedal. Na druhé straně se dostal do brejku Křivohlávek, ani on skóre nezměnil.
     
    21:30
    Brněnská obrana zaváhala a nechala vypálilt z dobré pozice Račuka, Barus vyráží betony.
     
    22:06
    Chomutov se více osměluje a zatím je v této třetině aktivnější než v té úvodní dvacetiminutovce.
     
    22:43
    Velká šance Komety, sám na bránu ujížděl Jakub Novák, mohl si vybrat kam zamíří, ale nakonec svou šanci prováhal. Pálil mimo.
     
    23:52
    A další velká šance Komety, opět v dobré palebné pozici byl útočník Jurák, ale jen napálil do lapačky Strmeně. V souboji tváři v tvář uspěl chomutovský gólman.
     
    23:57
    I Kometa si dnes zahraje první přesilovku, Bartejs hákoval a jde si odpočinout na dvě minuty.
     
    24:31
    Chomutov vyhazuje a zatím se brání v pohodě.
     
    25:00
    Jurák dnes střílí jednu ránu za druhou, ale jeho přesnost je hodně špatná. Asi nejlepší hráč Komety, co se týče aktivity, nemá dnes svůj den. Tedy zatím.
     
    25:59
    Chomutov je v pěti, žádnou ujmu v oslabení neutrpěl.
     
    26:41
    Začátek třetiny vyšel hostům, ale byla to jen krátkodobá záležitost, více kousek začala v této pasáži hry zase domácí Kometa.
     
    27:03
    Kometa vyhazuje přes všechny čáry. Stále čekáme na gól, a to se nám už blíží pomaličku polovina zápasu.
     
    28:15
    Spíše propagační střelu vyslal na Baruse Kolář, domácí brankář si poradil.
     
    28:29
    Teď ale bude mít asi více práce. Kometa hrála v šesti a Chomutov si zahraje svou druhou přesilovku. Ta první byla také po technickém přestupku a nikoliv faulu. Nyní tedy brněnský Boček na trestné lavici.
     
    29:03
    Největší šance hostů v zápase. Od modré pálil Kolář, kotouč se od Baruse odrazil před opuštěného Bartejse a ten trestuhodně míjí prázdnou bránu. Zakončoval blafákem, ale ten mu vůbec nevyšel, kotouč skončil v ochranné síti.
     
    30:05
    Teď už se Brňané brání daleko lépe. Kotouč je daleko od jejich svatyně.
     
    30:27
    Trochu kostrbatě, ale přece vyhodil Dlapa...
     
    30:32
    ...a nyní už je Kometa kompletní.
     
    31:14
    Na obou stranách jsme mohli vidět v podstatě samostatné nájezdy, ale vždy si poslední hráč na modré poradil. I když nutno říci, že s vypětím všech sil.
     
    31:19
    Brno si zahraje také přesilovku. Za naražení ze zadu jde na trestnou Jan Hammerbauer, který krom menšího trestu vyfasoval i osobní desetiminutový trest.
     
    32:00
    Hosté první minutu přežili bez problémů. navíc mohli jít do útoku Deverim, obrana Komety byla připravena.
     
    32:39
    Bilčíkova překvapující střela trošku Strmeně zmátla, protože byla tečována clonícím útočníkem, kotouč ale ani tentokrát v síti nekonči.
     
    33:12
    Přesilovka se Brňanům příliš nedaří, Piráti jsou již v pěti.
     
    33:30
    Přiostřilo se i na druhé straně. Tvrdým nárazem na mantinel dohrál Adam Zbořil jednoho z chomutovských hráčů a putuje zaslouženě za katr. Pro změnu začíná početní výhoda hostů.
     
    34:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Přesilovka hostů je využita přesně za třicet vteřin. Od modré čáry napřáhl kapitán RADEK HRABÁK a prostřelil mezi betony bezmocného Baruse. Ten zřejmě tu ránu vůbec neviděl a hosté tak jdou do vedení. Asistence: Danko Deveri a Roman Chlouba.
     
    34:47
    Brno bude mít možnost vyrovnat. Pozděna podrazil Křivohlávka a putuje si na dvě minuty odpočinout.
     
    35:20
    Hosté vyhazují. Kometa stále nemůže najít recept na to, jak překonat Strmeně.
     
    36:30
    Hodně vyrovnané utkání zatím rozhoduje využitá přesilovka Pirátů, kteří navíc mohli teď krátce před koncem druhé třetiny udeřit podruhé. Barus si musel pohlídat nebezpečnou pumelici Kopáče.
     
    37:15
    Chomutov je v pěti, málem v oslabení udeřil, Kometě to v přesilovce opět moc nešlo.
     
    37:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ke vstřelení branky musí mít hráč i potřebný kus štěstí. Od modré do puku jen tak plácl Peslar, kotouč se několikrát odrazil před bránu, kde byl připraven zakončit PATRIK NOVÁK a povedlo se. Domácí útočník vyrovnává přesnou ránou do šibenice. Strmeň neměl tentokrát nárok. Asistence: Jakub Peslar.
     
    38:39
    Následně Chomutovská obrana nechala uniknout do brejku Křivohlávka, ale ten své sólo zakončil střelou vysoko nad.
     
    39:31
    Blíží se konec druhé třetiny, ještě budeme sledovat jedno vyloučení, konkrétně sudí posla na trestnou domácího Sedláka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá část hry, viděli jsme po jedné brance na obou stranách a daleko lepší hokej, než v úvodní třetině. Chomutov otevřel skóre v přesilovce Hrabákem, který prostřelil vše co mu stálo v cestě. O čtyři minuty později se po šťastném odrazu puku dostal do zakončení Patrik Novák a stanovil tak dosavadní stav 1:1. Poslední třetina začne v 19:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Hosté dohrávají přesilovku ze druhé třetiny. Zatím se Brno dobře brání.
     
    41:32
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    42:09
    Sražená střela Račuk do ochranné sítě. Vhazování u Baruse.
     
    42:20
    Z pravého křídla si najel až před brněnského brankáře opět Račuk a Barus vyráží ramenem do bezpečí.
     
    43:15
    Hraje se ve středním pásmu. Tempo hry poněkud povolilo. Zatím jsme neviděli žádnou kloudnou šanci.
     
    43:40
    Zbořil v ofsajdu, byl rychlejší než bylo zdrávo.
     
    45:12
    Dobrovolný hledal před bránou někoho ze svých spoluhráčů, ale nenašel. Kotouč dokonce chomutovský hokejista sám vyhodil z útočné třetiny.
     
    45:58
    Tomáš Dittrich po delší době provětral betony Strmeně. Kometa pokračovala v tlaku a nakonec si zahraje i přesilovku...
     
    46:21
    ...Filip Ondráček vyloučen za nedovolené bránění.
     
    46:42
    Adam Zbořil to zkoušel od modré čáry jako falešný obránce, ale jeho střela byla slabá a navíc zablokována do ochranné siti.
     
    47:10
    Kometa právě vstřelila branku!
    Krásná akce Brna a využitá přesilovka. JAN KŘIVOHLÁVEK dostal přesný pas od Zbořila, prvně jmenovaný si najel mezi kruhy a svižnou střelou mezi betony překonal Strmeně. Domácí tým jde tak poprvé v tomto zápase do vedení. Nyní jsou na řadě hosté, aby odpověděli. Asistence: Adam Zbořil.
     
    48:17
    Vyrovnat mohl Chlouba, najížděl si z levého křídla, ovšem domácí Barus hýří jistotou. Následně po buly od modré vypálil Čižek a znovu brněnský brankář chytá, tentokrát lapačkou.
     
    49:13
    Icing Komety. Zdálo se, že Zbořil stihne dojet kotouč, nakonec to o kousíček nestihl. Hra se stěhuje před domácí bránu.
     
    50:28
    Severočeši zatím stále bojují marně s brněnskou obranou, ta soupeře vůbec nikam nepouští.
     
    50:53
    Možná zbytečný faul Kozáka, jenž oslabuje domácí sestavu. Hosté si zahrají přesilovku, která bude navíc dvojnásobná. Kozák zahrál vysokou holí a byla tam i krev, resume bylo tedy jasné.
     
    51:16
    Hostům tak začala dlouhá přesilovka. A hlavně mají velkou možnost vyrovnat.
     
    51:20
    Piráti začínají špatně, vyhazují přes všechny čáry.
     
    51:48
    První minuta oslabení je pryč, Dlapa vyhazuje. Chomutov musí zase začít od své vlastní klece.
     
    52:43
    Dvě tvrdé rány vyslali hosté, nejprve Opalek do betonů Baruse, následně nahazoval Kolář na Chloubu a v nepřehledé situaci domácí gólman uhájil své stanoviště.
     
    53:37
    Další velké příležitosti hostů, Račuk mohl zakončit do prakticky prázdné brány, ale v klíčový moment se netrefuje.
     
    54:20
    Po střele Pozděny vytáhl skvělý Barus skvělý semafor. Domácí byli pod velkým tlakem, ale díky domácímu brankáři se stav nemění. Ten v tuto těžkou chvíli svůj klub podržel.
     
    54:30
    A další skvělý zákrok mladého brankáře, Kopáč rovnou z voleje napřáhl a Barus znovu připraven.
     
    54:39
    Domácí těžké momenty přežijí. Každou chvíli budou kompletní.
     
    54:55
    Je to tak, Kometa je v pěti. Barus vytasil další zákrok po střele Deveriho, tentokrát neměl tolik starostí a problémů. Oba týmy střídají a hraje se v pěti.
     
    55:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tlak Chomutova pokračoval a je vyrovnáno. Barus, který dnes chytá výborně, inkasuje velice smolnou branku. MAREK RAČUK chtěl najít někoho ze svých kolegů před bránou, to se však nepovedlo. Co se však povedlo, bylo Račukovo nahození před bránu. Kotouč se od zadní části Barusových betonů došoural do brány. Asistence: Lukáš Novák.
     
    56:44
    Piráti právě vstřelili branku!
    To je obrat. Sotva za minutu hosté v utkání podruhé vedou. Bartejs vyslal dlouhou přihrávkou do brejku DANKA DEVERIHO, který se vyhnul obránci a v sólovén úniku si položil Baruse a do horní části brány jej překonal. Asistence: Tomáš Bartejs.
     
    57:45
    Z pravé strany pálil Káňa a Strmeň zasahuje. Poté se za bránou udála menší šarvátka a budou padat tresty.
     
    57:45
    Vyloučeni - Pozděna a Jankovič. Oba za hrubost, bude se hrát 4/4.
     
    58:08
    Sedlák měl krásně nachystaný kotouč na volej, jenže se mu zlomila hůl a kotouč se sotva doplazil před bránu.
     
    58:40
    Moc času už nezbývá Brňanům k vyrovnání.
     
    58:55
    Tutovka Dittricha, který si najel z levého křídla, natlačil se před bránu a vypálil těsně nad. To už byl Barus na střídačce.
     
    58:55
    Oddechový čas pro domácí. Barus zůstane na střídačce.
     
    59:05
    Jakub Novák se dostal k odraženému kotouči, leč Strmeň mu zmenšil střelecký úhel a nedovolil vyrovnání.
     
    59:16
    Tak to je neuvěřitelné. Strmeň čaruje i s pomocí štěstí. Hosté jsou pod obrovským tlakem. Patrik Novák dokonce trefuje tyč!
     
    59:38
    Neuvěřitelný tlak si vytvořila šestice hráčů, ale Strmeň již nic nepustí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Tak to byl hektický závěr zápasu. Kometa ve třetí třetině vedla, jenže Chomutov během minuty zápas otočil a nakonec si připisuje plný počet bodů. Nic na tom nezměnil ani závěrečný drtivý tlak Brna. Po jeho šancích kotouč poskakoval několikrát po brankové čáře, Novák trefil dokonce i tyč. Strmeň ale svůj tým i s velkou dávkou štěstí podržel.
     
    To je pro dnešní den vše, příště zase u hokeje na počtenou. (20:08:06)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 38. Novák P. (Peslar), 48. Křivohlávek (Zbořil) - 34. Hrabák (Deveri, Chlouba), 56. Račuk (Novák), 57. Deveri (Bartejs)


    HC Kometa Brno: Barus (Zelenka) - Šidák, Fusek, Buhaj, Dujsík, Peslar, Křivohlávek, Koukal, Sedlák, Jurák, Novák P., Dlapa, Kozák, Jankovič, Zbořil, Krejčiřík, Novák J., Boček, Káňa, Dittrich, Bilčík (C). Trenéři: Pavel Pazourek, Karel Beran.
    Piráti Chomutov: Strmeň (Matoušek) - Kolář, Pazděna, Kopáč, Korim, Čížek, Bartejs, Novák, Chlouba, Komma, Klouček, Deveri, Ondráček, Mazánek, Hammerbauer, Dobrovolný, Račuk, Opalek, Hrabák (C). Trenér: Jaroslav Beck.

    Rozhodčí: Volf - Linhart, Toman

    Diváci: 155
    bahis siteleri