Brno – Znojmo 2:0 (kon.) | Čáslav – Vlašim 2:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
2:0 (1:0)
1. SC Znojmo FK
Neděle 22.04.2012, 15:00 • městský fotbalový stadion na Srbské v Brně • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Ohlasy trenérů:

    Bohumil Smrček (Znojmo): Dostali jsme hned ve třetí minutě branku, kluci byli nervózní, nedokázali se prosadit v koncovce. V kabině jsme si řekli, že takhle se hrát nedá. Jenže pak na začátku poločasu dostaneme zase branku, a to už bylo hodně složité. S takovým přístupem jsme si dnes body nezasloužili.

    Petr Čuhel (Zbrojovka): Měli jsme velice dobré začátky poločasů, byli jsme celý zápas aktivnější. Možná jsme mohli přidat i další branky, ale nepovedlo se. Víme, že Znojmo má šikovné hráče na brejky, dnes jsme je ale nikam nepustili a výsledek kontrolovali. Výhra je zasloužená. Museli jsme dvakrát nuceně střídat, Mezlík i Michna nebyli schopni dohrát. (17:07:33)
     
    Pokud máte zájem ještě počkat u přenosu, tak za chvíli přineseme i tiskovou konferenci.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na bránu: 8:3, střely mimo: 3:3, rohy: 9:7, fauly: 20:14.
     
    Hráč utkání: Útočník Martin Doležal dnes jednu branku zařídil, další mohl klidně přidat. Sice se mu to nepovedlo, ale na jaře předvádí celkově výborné výkony a tak si po právu dnes zaslouží titul hráč zápasu.
     
    Moment utkání: Jednoznačně úvodní branka duelu, kterou vstřelil Doležal. Zbrojovku gól uklidnil a od té doby byla herně lepší, předváděla dobrý kompaktní výkon a v útočné fázi jalové Znojmo do šancí příliš nepouštěla.
     
    Duel nám končí. Rozhodovalo se vždy na začátku první nebo druhé části. Nejprve ve třetí minutě otevřel skóre Martin Doležal a také ve třetí minutě, ale druhého poločasu z penalty rozveselil domácí diváky Švancara. Utkání to bylo velice pohledné především v prvním poločase, ve druhém si domácí kontrolovali výsledek a naprosto po zásluze si připisují tři body. Zbrojovka tak deset zápasů v řadě nedokázala prohrát a její úspěšná bodová šňůra pokračuje.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V závěru pálil ještě znovu Yonov, Doležal na brankové čáře zasahuje a nedovoluje korekci ve skóre. Tímto zřejmě zápas skončí.
     
    90+2
    Kdepak, když to nejde, tak to nejde. Todor Yonov napálil jen zeď.
     
    90+1
    Tak přeci jen bude mít možnost Znojmo snížit. Před vápnem leží Mandula, který byl faulován. Standardka pro hosty.
     
    90+1
    Tak ještě roh Znojma...a zdá se, že nic.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Blíží se konec zápasu, čeká se vyloženě na hvizd sudího.
     
    89
    A hned základal akci, která končí rohem.
     
    88
    A je to tak, autor druhé brněnské branky je zpět.
     
    87
    Nepříjemné zranění Petra Švancary. Nyní musí být ošetřen, zdálo se, že uklouzl na míči, případně si zvrtl kotník. Po krátké pauze bude ale zpátky.
     
    85
    Zápas se prakticky dohrává. Útok Znojma je neškodný, Zbrojovka nikam nepospíchá.
     
    82
    Zbrojovka také zahrozila, Švancarova rána končí v náručí Hrubého.
     
    81
    Pěkná akce a ještě hezčí zakončení. Mandula nacentroval míč do vápna, kde byl Vašíček a ten vystřihl parádní nůžky. K jeho smůle a smůle spoluhráčů, míč zapadl hodně vedle. Nicméně pohledná akce si vysloužila ovace ochozů.
     
    78
    Po dlouhé době také otestovalo pozornost Doležala Znojmo, jenže rána Manduly byla hodně mizerná. Pokud hráli hosté v prvním poločase poměrně solidně, ve druhé části totálně odpadli. Hlavním důvodem je samozřejmě brzký gól Švancary, který hodně utlumil naděje hostů na bodový zisk.
     
    76
    Registrujeme také poslední výměnu u mužstva Znojma. Odchází Jakub Rolinc, jeho místo si bere na starost Tomáš Lukáš.
     
    75
    Poslední střídání v týmu Zbrojovky. Odešel Pavel Mezlík, přišel Dani Chigou.
     
    74
    Dnešní utkání sleduje 2102 diváků.
     
    72
    Přetažený Kolouškův centr málem našel hlavu Petra Buchty, ten ale na míč v klíčový moment nedosáhl.
     
    71
    Další roh Brna, celkově šestý. Pro míč si jde Václav Koloušek.
     
    69
    Brňané podruhé střídají. Hřiště opouští Lukáš Michna, na posledních přibližně dvacet minut nastupuje Dominik Simerský.
     
    65
    Neuvěřitelné tempo, které bylo prakticky do této doby k vidění, v těchto fázích zápasu opadlo a sledujeme řadu nepřesností.
     
    64
    Diváci jsou spokojeni jak s výsledkem tak i hrou svého týmu. Zbrojovka naprosto bez problémů kontroluje výsledek.
     
    63
    Rohový kop pro Zbrojovku. Všemu předcházela akce trojice Švancara, Doležal a zakončující Mezlík. Jeho pokus byl sražen.
     
    61
    Vzápětí kouč Smrček posílá na zelený pažit Mandulu, do kabin putuje Šmahaj.
     
    61
    Střídají také hosté. Dohráno má Jiří Zifčák, na jeho místo jde Jan Mudra.
     
    58
    Domácí trenér poprvé střídá. Ze hřiště odešel Radek Buchta, na place je Václav Koloušek.
     
    53
    Pořád se něco děje, jak by řekl brněnský herec Miroslav Donutil. Nejdřív vyboxoval znojemský Hrubý míč před dotírajícím Doležalem, na druhé straně se musí ošetřit také Doležal, také Martin, ale gólman. Po nárazu se znojemským Vašíčkem nevypadá příliš dobře.
     
    50
    ...jenže obrana Zbrojovky v klidu zasahuje a znovu se dějí věci na útočné straně Brna. Do brejku dva na jednoho šla dvojice Mezlík - Švancara, prvně jmenovaný si s brněnským kapitánem dvakrát vyměnil míč a jako by nikdo z hráčů nechtěl vzít odpovědnost na sebe a zakončit. Nakonec pálil Mezlík a Hrubý vyráží. Možná měl střílet lépe postavený Švancara, každopádně celá akce mohla být vyřešena daleko jinak.
     
    49
    Následně další šance Brna a v ní Doležal. Jeho táhlá střela po zemi mířila těsně vedle. Na druhé straně hřiště bude kopat Znojmo roh...
     
    48
    Brno právě vstřelilo branku!
    Sám faulovaný PETR ŠVANCARA si postavil míč na penaltový puntík a zkušeně poslal míč doprostřed brány. Hrubý skákal jiným směrem a nemohl tak vůbec zasáhnout.
     
    47
    Stejně jako v úvodu prvního poločasu se ději na Srbské věci. Petr Švancara byl ve vápně stažen pravděpodobně Zifčákem a bude se kopat penalta!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Uvidíme, co přinese druhý poločas, který startuje krátce po 16 hodině. Věřme, že budeme i nadále sledovat kvalitní fotbal.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Střely na bránu: 5:2, střely mimo: 2:1, rohy: 2:1, fauly: 11:6.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl parádní druholigovou podívanou. Zbrojovka předváděla atraktivní útočný fotbal, dokonce bych řekl, že je to dnes nejlepší výkon za poslední období. Domácí měli řadu šancí a jednu z nich dokázali využít útočníkem Martinem Doležalem. Znojmo se moc do šancí nedostávalo, přesto pokusy Vašíčka a nepříliš povedené zákroky Doležala nadělali domácím fotbalistům starosti. Gólově se v tomto derby radovala prozatím pouze Zbrojovka.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Tohle byla daleko zajímavější akce. Doležal krásně přihrál na Švancaru a ten překvapivě z otočky napálil míč na bránu, Hrůbý plachtil marně a měl štěstí, protože kulatý nesmysl putoval metr vedle pravé znojemské tyče.
     
    44
    Ještě na samotném konci měli domácí k dispozici standardku, ovšem Švancara ji hodně pokazil.
     
    43
    Velice pohledná první půle jde do svého závěru, bylo se rozhodně nač dívat. Převahu měla domácí sestava, která zaslouženě vede.
     
    40
    Hrubý musí opět zasahovat, po tvrdé bombě Paška z pětadvaceti metrů. Sotva uběhlo pár vteřin a před znojemskou bránou hlavičkou Švancara. Jak známo, domácí útočník není příliš dobrý hlavičkář, a tak si Hrubý v pohodě připsal úspěšný zákrok.
     
    38
    A na druhé straně dvě velké tutovky v rychlém sledu. Nejdřív vyslal jedovku na Hrubého Radek Buchta, hostující gólman vyrazil míč jen před sebe a následně mu pomohla obrana. Posléze byl ve vápně útočník Doležal a obránci Yonov s Avdičem se hokejově do jeho rány položili a zablokovali jeho pokus.
     
    36
    Velká šance hostů a v ní Vašíček. Nejprve mohl z dobré pozice pálit Okleštěk, ale místo střely raději přihrál na znojemského útočníka a ten z hranice šestnáctky vyzkoušel pozornost Doležala. Brněnský strážce svatyně byl tentokrát jistý a uprostřed brány bravůrně zasahuje.
     
    33
    Na karty vyrovnáno. Faulem ze zadu zastavil solidní útok Zbrojovky kapitán Znojma Todor Yonov a opět se není o čem bavit. Jasná karta udělená z rukou sudího Nenadála.
     
    33
    Martin Doležal znovu jen proplachtil vápnem po centru Yonova. To nebyl opět zrovna jistý zákrok brněnského brankáře. Naštěstí pro Zbrojovku odkopává míč Pernica.
     
    32
    V Brně panuje aprílové počasí, ale pro fotbal ideální podmínky. Nikdo z hráčů si nemůže stěžovat na terén nebo povětrnostní podmínky.
     
    30
    Na druhé straně však možná ano, jenže centr Cihlaře končí u brankáře Doležala. Ten sice měl s padajím listem problémy, ale na podruhé si dokázal poradit.
     
    29
    Domácím to stále v útočné fázi jde na výbornou. Švancara a Doležal nějaký čas zaměstnávali obranu soupeře, nakonec se nějaká větší příležitost nekoná.
     
    27
    Obrovská šance Zbrojovky, která mohla přidat druhou branku. Švancara od rohového praporku pěkně nacentroval, na malém vápně hlavičkoval šikovně Luděk Pernica a Hrubý musel ukázat něco ze své akrobacie. Letem do vzduchu vytáhl mič z brány, kdyby se tak nestalo, světelná tabule bude muset přepsat číslovku jedna na dvojku.
     
    26
    Sledujeme první roh i na straně Zbrojovky, míč si jde nachystat velký fanoušek brněnské Komety Petr Švancara.
     
    24
    Útoky Znojma jsou zatím hodně jalové. Sice je na hráčích hostů vidět snaha, ale většina akcí končí nepřesnou přihrávkou. Zbrojovka hraje uvolněně, vedoucí Doležalova branka ji hodně uklidnila.
     
    22
    Střílet se snažil Švancara, opět obránce Yonov zapracoval výborně a zablokoval pokus domácího kapitána, který už nějakou dobu nese přezdívku "Mercedes".
     
    19
    Z dobrých pětadvaceti metrů střílel Lukáš Michna a střela to nebyla vůbec špatná, nakonec zapadla metr nad. Diváci však tento pokus ocenili potleskem.
     
    18
    Za obranu Znojma se dostával nebezpečný Švancara, Hrubý ale přečetl hru a vyběhl včas.
     
    17
    Slibně se rýsující akce Znojma končí po Oklešťkově centru. Bývalý hráč Brna a juniorský reprezentant je prakticky u všech útoků hostů, ale zatím jsou jeho centry nepřesné.
     
    14
    Podobná akce jako u prvního gólu Brna, tentokrát byl zakončovatelem Švancara, jeho střela byla ale nepovedená a Hrubý nemusel nic složitého řešit. Na Srbské se stále něco děje, a to se divákům musí líbit. Škoda, že jich zde příliš není, odhadem něco kolem 2000.
     
    13
    Tohle byla mnohem zajímavější akce. Okleštěk přihrál přesným pasem na Vašíčka a ten z dobrých dvaceti metrů vyslal na Doležala tvrdou pumelice. Jenže byla doprostřed brány, kde si domácí brankář bez problémů poradil.
     
    12
    Hosté zahrávali roh, míč se ve vápně snesl na hlavičku Muamera Avdiče, jeho pokus však končí nad bránou.
     
    11
    První žlutá karta zápasu, vyfasoval ji zcela zaslouženě Josip Šoljič, který ve středu hřiště ze zadu stáhl Vašíčka.
     
    9
    Ofenzivní fotbal pokračuje. V útoku jsou domácí. Na Švancaru centroval Michna, obránci Znojma připraveni.
     
    7
    Sledujeme zatím velice pohledný fotbal. V dalším náznaku šance byl Lukáš Michna, který se snažil prosadit přes tři obránce, nakonec mu na poslední chvíli vystavil stopku zkušený Todor Yonov.
     
    5
    Brněnský brankář Doležal musel vyběhnout proti nabíhajícímu Oklešťkovi, stihl to a odkopává do bezpečí.
     
    4
    Znojmo se však nevzdává a ihned se pokouší odpovědět. Nebezpečně zatím působí kanonýr Vašíček, jenž si hledá prostor k zakončení, leč domácí obrana ho zatím nikam nepouští.
     
    3
    Brno právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvod jako hrom. První akce zápasu a hned byla gólová. Pavel Mezlík pláchl hostující obraně po pravé straně, přesným centrem na hranici velkého vápna našel MARTINA DOLEŽALA II., který ranou z první poslal míč přesně k pravé tyči Hrubého brány. Krásná branka domácího střelce, který se do míče parádně opřel a nedal znojemskému brankáři žádnou šanci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů nastupují na hřiště, za pár okamžiků rozhodčí Nenadál odstartuje tento duel.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Doležal I. - Pašek, Pernica, P. Buchta, Šoljič - Mezlík, Michna, R. Buchta, Lutonský - Švancara (K), Doležal II. Trenér: Petr Čuhel.

    Náhradníci: Hladký - Král, Simerský, Hromek, Sedláček, Koloušek, Chigou.

    1. SC Znojmo: Hrubý - Avdič, Yonov (K), Cihlář, Sukup - Šmahaj, Okleštěk, Lacko, Zifčák - Rolinc, Vašíček. Trenér: Bohumil Smrček.

    Náhradníci: Doleček - Mandula, Švarc, Krhut, Mudra, Hříbek, Lukáš.

    Rozhodčí: Nenadál - Makovička, Košec.

    Delegát svazu: Miroslav Svoboda.
     
    FC Zbrojovka Brno: Zbrojovka je stále na jaře neporažena a celkově natáhla sérii zápasů bez prohry už na devět zápasů. I proto brali namlsaní fanoušci poslední dvě remízy téměř jako neúspěch. Především však ta poslední na hřišti vedoucího Ústí nad Labem má určitě svoji cenu, zvlášť když mužstvo dokázalo ve druhém poločase srovnat dvoubrankové manko. Regionálnímu rivalovi ze Znojma mají zbrojováci co oplácet, protože na jeho půdě na podzim prohráli 0:3.

    „Znojmo má vhodné typy hráčů na jednoduchou hru a brejky. Nebezpečný je především útočník Vašíček, který na jaře vytvořil dobrou dvojici s Rolincem, Znojmo má i kvalitní standardky, které většinou zahrává kapitán Yonov. Chceme zvítězit, a tak budeme muset náš výkon zlepšit. Především musíme být agresivnější jak v osobních soubojích, tak před brankou," naznačil kouč Čuhel pro klubový web fczbrno.cz.
     
    1. SC Znojmo: Loňský druholigový nováček ze Znojma odehrál velice slušně dvě třetiny letošní sezony, ovšem série čtyř zápasů bez výhry jej nebezpečně přiblížila sestupovému pásmu. I proto bude chtít v Brně hostující celek bodovat za každou cenu. Momentálně mají Znojemští na patnáctý Most pětibodový náskok, což není příliš mnoho.

    Oporou současného týmu je především desetigólový kanonýr Václav Vašíček, obranné řady diriguje bulharský kapitán Todor Yonov a dlouhodobě kvalitní výkony podává i brankář Vlastimil Hrubý, který přišel do Znojma před lety právě ze Zbrojovky. V kádru je i další exzbrojovák Tomáš Okleštěk, naopak Milan Pacanda během zimy v týmu skončil.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Vážení sportovní přátelé, vítejte u sledování jihomoravského derby, kde se utká sedmá Zbrojovka Brno a jedenácté Znojmo. Hostujícím fotbalistům jarní část moc nevyšla, získali zatím pouhé dva bodíky za domácí remízy s Opavou a Čáslaví. Před čtrnácti dny navíc vyfasovali v Praze čtyřgólový výprask od Bohemians. Po poměrně klidném podzimu se tak mužstvo nebezpečně přiblížilo sestupovému pásmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Roman Zajíček

    Branky: 3. Doležal II., 48. Švancara (pen.)

    Karty:   11. Šoljič (BNO) - 33. Yonov (ZNO)


    FC Zbrojovka Brno: Doležal I. - Pašek, Pernica, Buchta P., Šoljič - Mezlík (75. Chigou), Michna (69. Simerský), Buchta R. (58. Koloušek), Lutonský - Švancara (K), Doležal II. Trenér: Petr Čuhel.
    1. SC Znojmo FK: Hrubý - Avdič, Yonov (K), Cihlář, Sukup - Šmahaj (61. Mandula), Okleštěk, Lacko, Zifčák (61. Mudra), Rolinc (76. Lukáš) - Vašíček. Trenér: Bohumil Smrček.

    Rozhodčí: Nenadál - Makovička, Košec

    Diváci: 2102
    bahis siteleri