Česko – Finsko 2:3 (po pr.) | Rusko – Švédsko 4:2 (kon.)
konec
Rusko
4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Švédsko
Sobota 28.04.2012, 18:30 • KAJOT ARENA, Brno. • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešní den se vážení sportovní přátelé loučím a přihlásím se opět zítra u zápasu Česko vs. Rusko. Hezký zbytek sobotního večera a na početnou zítra. (20:54:02)
     
    Nejlepším hráčem zápasu je za tým Švédska Johan Larsson, za Rusko pak Nikolaj Kuljomin.
     
    Je tu konec dramatické bitvy. Nádherný hokej plný gólů, šancí a zvratů dopadl lépe pro Rusko, které vítězí 4:2. Fanoušci oslavují výhru svého týmu tak bouřlivě, že si člověk pomalu připadá, jako kdyby tady dnes hrála svůj zápas brněnská Kometa. Panoval zde skutečně obrovský rámus, který byl snad větší než u zápasu národního týmu. I diváci, kteří fandili Švédům a nebo jen tak dobrému hokeji, mohou být spokojeni. Sledovali opravdu parádní hokej. Zítra se bude určitě také na co těšit. Český tým bude právě hrát s Ruskem, což slibuje velkou bitvu. Švédové se utkají v severském derby s Finskem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Už se zřejmě nic nestane, Švédové power-play nedokázali využít.
     
    58:25
    Švédové si vyžádali oddechový čas. Fasth jde z brány.
     
    58:25
    Rusko právě vstřelilo branku!

    Jenže příchází zřejmě definitivní úder. Po kompletním rozebrání obrany Švédů se raduje poměrně jednoduchým způsobem NIKOLAJ ŽERDĚV, který dopravil kotouč do prázdné brány. Krásná kombinační akce může nést punc gólová. Asistence: Alexej Těreščenko a Danis Zaripov.
     
    57:17
    Švédové se snaží vyrovnat, najednou létají po ledě, jako by se hrála první minuta zápasu. Gól je evidentně nakopnul.
     
    55:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    A šance se uchopili skvěle. Švédové jsou zpět v zápase a publikum je ve varu. MATTIAS KARLSSON napřáhl na modré čáře a kotouč zapadl do sítě. Varlamov vůbec nic neviděl a musel tak lovit podruhé kotouč ze své sítě. Využitá přesilovka, přičemž tato činnost dnes Švédům příliš nešla. Asistence: Niklas Olaousson, Jesper Fasth.
     
    55:25
    Švédové mají jednu z posledních šancí zdramatizovat tento duel. Hrají přesilovku.
     
    54:48
    Šarvátka v rohu kluziště, přesně řečeno v útočném pásmu Švédska a samozřejmě se budou opět rozdělovat tresty. Žerděv, Jemelin za hrubost, Larsson inkasuje trest za krosček.
     
    54:33
    Až teď se dostali do šance Seveřané. Ahnelöv několikrát pálil na Varlamova, ten předváděl na brankovišti tanec, chvíli to vypadalo jako kozáček, každopádně se stav nemění a brankář Ruska se ukazuje, že by mohl být pro svůj tým klíčovou postavou na blížícím se MS.
     
    53:50
    Rusko má navíc stále častěji kotouč na hokejkách.
     
    53:19
    Buly ve středním pásmu, čas pro Švédy se velice krátí.
     
    52:55
    Kotouč zůstává ležet pod otřeseným Žerdevem, ten dostal zřejmě pukem do obličeje. Vypadá to na pár stehů a zase bude zpět ve hře.
     
    52:10
    Školení švédských hokejistů pokračuje. Přednášejícím profesorem byl nyní Širokov, který si hrál dlouho s pukem, přemýšlel jestli přihrát nebo střílet, nakonec zvolil druhou variantu a Fasth musel vytasit výtečný zákrok.
     
    51:06
    Další nádherná akce v podání Ruska. Ketov poslal pocukrovanou přihrávku na Zaripova, který se snažil vykouzlit bekhendový blafák, sice se mu povedl, jenže kotouč zamířil těsně nad. Až na to finální zakončení to byla akce jako z učebnice hokeje.
     
    49:57
    Hokej nahoru dolů, hraje se takřka bez přerušení.
     
    48:56
    Kajot Arenou obíhá mexická vlna, diváci se baví fantastickým hokejem. Pokud odpoledne sledovali kvalitní hokej v českém balení, tak nyní je to zápas minimálně o stupínek lepší.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 35. Kuzněcov, 38. Kuljomin (Kornějev, Nikulin), 39. Žerděv (Těreščenko), 59. Žerděv (Těřeščenko, Zaripov) - 39. Olausson (Andersson, Kronwall), 56. Karlsson (Olausson, Fasth)


    Rusko: Varlamov (Barulin) - Nikulin, Kornějev, Nikitin, Rjasenskij, Medvědev, Denisov, Kalinin, Jemelin - Žerděv, Těreščenko, Kuljomin - Tarasenko, Svitov, Širokov - Ketov, Šipačev, Zaripov - Kuzněcov, Burmistrov, Burdasov, Bodrov.
    Švédsko: Fasth V. (Enroth) - Kronwall, Ekholm, Frogren, Karlsson, Hedman, Ahnelöv, Brodin - Harju, Lundqvist, Pettersson - Omark, Persson, Andersson - Landeskog, Järnkrok, Larsson - Zackrisson, Olausson, Fasth J., Bang, Lundh.

    Rozhodčí: Martin Fraňo, Vladimír Šindler - Jiří Gebauer, Vít Lederer.
    bahis siteleri