Trnava – Ružomberok 3:0 (kon.) | B. Bystrica – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Žilina – Nitra 2:0 (kon.)
Trenčín – Prešov 2:0 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 5:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Košice 1:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:0 (2:0)
FC Nitra
sk Středa 16.05.2012, 17:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    Žilina zvládla domácu derniéru a s fanúšikmi sa rozlúčila víťazstvom. O titule ale ešte nie je rozhodnuté, Trnava totiž vyhrala nad Ružomberkom. Žilina mala dnes hernú prevahu a zvíťazila úplne zaslúžene. My Vám ďakujeme za pozornosť a aj za priazeň počas celej sezóny. Verím, že sa s Vami opäť stretneme na jeseň pri ďalších prenosoch zo Žiliny. Zatiaľ Vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:17:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Výsledok mohol prikrášliť Deza. Vo vnútri šestnástky sa uvoľnil a aj vystrelil. Hroššo s námahou nohami vytlačil.
     
    88
    Zdá sa, že zápas sa už len dohráva. Nitra je teraz aktívnejšia, ale hráči MŠK nemajú väčšie problémy pri bránení útočných akcií.
     
    86
    Výhodu priameho kopu mali teraz hostia. Cleber však poslal loptu vysoko nad bránu.
     
    80
    Ďalšia futbalová lahôdka, na ktoré nie sme v našich končinách zvyknutí. Divákov rozohriala elegantná pätička Dezu na nohu Barčíka. Ten sa jemnučkým oblúčikom snažil obstreliť nitrianského gólmana, no ten nakoniec zasahovať nemusel.
     
    78
    Ďalším potrestaným hráčom Poluch, ktorý sa dopustil zbytočného faulu.
     
    77
    Posledná zmena v tábore FC. Prichádza čerstvý Andrej Ivančík, odchádza Moravčík.
     
    77
    Nitra mala možnosť na kontaktný gól. Za obranu sa dostal Kroupa, lenže jeho strela z výbornej pozície bola priam žalostná a mierila vysoko nad bránu.
     
    76
    Legionári v drese Nitry hýria aktivitou. V tomto prípade to skúšal Nascimento, ktorý prešiel niekoľko brániacich hráčov. Spoza šestnástky následne vypálil, lenže lopta mierila len do stredu brány a Krnáč s ňou nemal najmenšie starosti.
     
    74
    Žilina strieda. Za burácania tribún odchádza Leitner, ktorý opäť podal zodpovedný výkon. Niektorí diváci sa dokonca postavili, aby vzdali hold tomuto veteránovi. Prichádza Serge Akakpo.
     
    71
    Nádherný futbalový moment videli teraz diváci pod Dubňom. Hostia z ničoho nič zaútočili. Boszorád poslal prihrávku na Soumaha, ktorý si ešte zasekol jedného z obrancov MŠK. Prišla pekná strela, no ešte krajší zákrok Krnáča, ktorý loptu vytesnil na rohový kop.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3425 divákov.
     
    68
    Azda prvý náznak šance v druhom polčase aj na kopačkách hosťujúcich futbalistov. Z diaľky to skúsil Gajdoš, Krnáč pozorný.
     
    67
    Majtán dnes asi nedá gól z ničoho. Krásnym oblúčikom mu ponukol šancu Deza, ale Hroššo pekne vybehol a nemal so slabou strelou útočníka MŠK problémy.
     
    64
    Piaček si nedovolene počínal v súboji s Boszorádom, rozhodca ho "odmenil".
     
    62
    Žilina mení hráčov. Prichádza Jean Deza, odišiel Šulek.
     
    62
    V týchto momentoch je to galapredstavenie domácich futbalistov. Nitra je absolútne bezzubá a neškodná. Ťažko možno predpokladať, že zápas ešte zdramatizuje.
     
    61
    Už mohlo byť definitívne po zápase. Mabouka z pravej strany našiel Majtána, no ten hlavou opäť minul bránu.
     
    60
    Barčík si teraz pýtal pokutový kop, lenže Smolákova píšťalka ostala nemá. Domáci sú aktívni a obrana hostí má teraz veľké problémy.

    Milan Gončár

    Branky: 10. Piaček, 46. Pich

    Karty:   64. Piaček (ZIL) - 22. Šimončič (NIT), 48. Harbulák (NIT), 78. Poluch (NIT)


    MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Leitner (74. Akakpo), Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík (K), Šulek (62. Deza), Pich - Majtán, Ceesay (46. Bello)
    FC Nitra: L. Hroššo - Harbulák, Šimončič (K), Martin Tóth, - Moravčík (77. Ivančík), Gajdoš, Kolár (56. Nascimento), Poluch, Kemlage (56. Boszorád) - Kroupa, Soumah

    Rozhodčí: Smolák - Tomčík, Žákech
    bahis siteleri