Trnava – Ružomberok 3:0 (kon.) | B. Bystrica – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Žilina – Nitra 2:0 (kon.)
Trenčín – Prešov 2:0 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 5:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Košice 1:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:0 (2:0)
FC Nitra
sk Středa 16.05.2012, 17:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    -25
    Dobrý podvečer vážení športoví fanúšikovia. Aj dnes sa Vám naživo hlásime zo štadióna Pod Dubňom, kde v predposlednom kole privíta domáci MŠK hostí z Nitry. Žiline ide o veľa - o majstrovský titul. Proti ním však bude stáť bojovný súper, ktorý im určite nič nedá zadarmo. Náš prenos zo Žiliny je posledným v ročníku 2011/2012. Zároveň to môže byť majstrovský prenos. To ale musí Žilina získať tri body a Spartak zakopnúť doma s Ružomberkom. V tom prípade vypukne v Žiline naozajstná žlto-zelená radosť. Už o chvíľu základné zostavy.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Leitner, Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík (K), Šulek, Pich - Majtán, Ceesay

    FC Nitra: L. Hroššo - Harbulák, Šimončič (K), Martin Tóth, - Moravčík, Gajdoš, Kolár, Poluch, Kemlage - Kroupa, Soumah

    Rozhodca: Smolák - Tomčík, Žákech.
     
    -1
    Mužstvá sú nastúpené, o pár sekúnd začíname.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Máme za sebou prvú štandardnú situáciu. Po faule zahrával priamy kop Nunes, obrana hostí odvrátila.
     
    5
    Žilina v úvode podľa očakávania aktívnejšia, zatiaľ bez ohrozenia Hroššovej brány.
     
    7
    Nitra to v úvode skúša dlhými nakopávanými loptami. Obrana žlto-zelených sa príliš nezapotila.
     
    8
    Teraz predviedol čo-to zo svojho umenia legionár čiernej pleti v službách FC Soumah Seydouba. V strede poľa povyzvrtal hráčov MŠK, našiel Kolára, lenže jeho center smeroval do prehustenej obrany.
     
    10
    Žilina dala gól!

    Domáci teraz z ničoho nič gólovo udreli. Po zahrávaní rohového kopu sa lopta odrazila k Nunesovi. Ten ju hlavou poslal znova do veľkého vápna, kde na hranici ofsajdu postával JOZEF PIAČEK a z bezprostednej blízkosti nedal Hroššovi najmenšiu šancu.
     
    18
    Z diaľky to teraz skúsil Ceesay, mieril nepresne.
     
    20
    Hostia sú v týchto chvíľach smerom dopredu jaloví. V útočnej fáze im to vôbec nejde a viac často sú zatlačení na vlastnej polovici.
     
    22
    V Žiline uvidíme pokutový kop. Po peknej prihrávke od Majtána prenikol do šestnástky Pich. Šimončič ho fauloval a nasleduje pokutový kop! Hráč Nitry vidí žltú kartu.
     
    23
    Loptu si postavil Ceesay, vystrelil k ľavej žrdi, ale Hroššo bravúrnym zákrokom podržal svoj tím.
     
    24
    Veľká príležitosť domácich. Aktívny Pich sa rútil sám do otvorenej obrany. Nemal na výber a skúsil to sám krížnou strelou. Netrafil však bránu.
     
    29
    Žilina má hru pevne pod kontrolou. Usilovne sa snaží vytvárať si gólové príležitostí, ale obrana Nitry ustála už niekoľko nebezpečných situácií.
     
    29
    Po dlhšom čase sa k slovu dostalo aj mužstvo spod Zobora. Gajdoš si pekne vymenil loptu s agilným Soumahom, ten spoza šestnástky vystrelil, lenže jeho strela minula priestor troch žrdí.
     
    33
    Hostia vystrkujú rožky. Gajdoš zahrával rohový kop, obrana domácich stojí na pevných nohách.
     
    35
    Nitra mala teraz pomerne sľubnú gólovú príležitosť. K lopte sa dostal Kroupa, ale Krnáč včasným vybehnutím zmaril väčšie ohrozenie svojej brány.
     
    39
    Domáci teraz predviedli krásnu akciu. Barčík našiel na ľavej strane Picha, ten si to už-už chystal na strelu, no v poslednej chvíli obrana hostí zasiahla. Pich sa o loptu zabojoval, poslal ju Barčíkovi a ten jemnučkým centrom našiel hlavu Majtána. Domáci útočník rybičkou zakončil, no tesne minul Hroššovu bránu.
     
    41
    Čo nevyšlo na jednej, mohlo vyjsť na opačnej strane. Kroupa sa rútil sám na Krnáča, no brankár MŠK opäť potvrdil svoje kvality a perfektne zasiahol.
     
    42
    V týchto chvíľach sa nám roztrhlo vrece so šancami na oboch stranách. Pich sa dostal do šestnástky, zasekávačkou si položil Hrošša, lenže bránu trestuhodne prestrelil.
     
    45
    Zdá sa, že v prvom dejstve sa už nič dôležite nestane.
     
    46
    Žilina dala gól!

    Tak naše predpovede nevyšli. Mabouka poslal loptu z pravej strany loptu do veľkého vápna. Skákala na ňu dvojica domácich futbalistov Ceesay a Majtán, lenže lopta sa dostala k RÓBERTOVI PICHOVI, ktorý krásnou strelou pod brvno zvyšuje skóre zápasu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Máme za sebou prvé dejstvo zápasu v Žiline. Domáci futbalisti sú aktívni a svoju prevahu okorenili dvoma gólmi. Okrem nich mohli pridať aj ďalšie. Najbližšie k nemu mal Ceesay, ktorý nepremenil pokutový kop. Na druhej strane sú útočné náboje Nitry trošku tupé. V závere polčasu sa hostia mohli presadiť, no Krnáč svoj tím podržal. Treba pochváliť najmä Soumaha. Ten predstavuje pre obranu MŠK najväčšie nebezpečenstvo. Žlto-zelení majú nakročené za víťazstvom a ak sa nič výnimočné neudeje, mali by sa dnes výrazne priblížiť k vytúženému cieľu.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Žilina nastúpi do druhého polčasu s jednou zmenou. Absolútne nevýrazného Ceesaya strieda Issiaka Bello.
     
    48
    Druhým potrestaným hráčom FC je Ján Harbulák. Ten pri striedačkách fauloval Picha.
     
    53
    Žilina aj po obrátke aktívnejšia. Veľkú šancu spálil Majtán, ktorý prestrrelil Hroššovu bránu z tesnej blízkosti.
     
    56
    Momentálne sa v Žiline nič podstatné nedeje, Nitra pripravuje dvojnásobné striedanie.
     
    56
    Nitra sa ešte snaží niečo vymyslieť a urobiť niečo s výsledkom. Preto tréner Jurkemík strieda, a to hneď dvakrát. Prichádzajú Nascimento Cleber a Martin Boszorád, odchádzajú Kolár a Kemlage.
     
    60
    Barčík si teraz pýtal pokutový kop, lenže Smolákova píšťalka ostala nemá. Domáci sú aktívni a obrana hostí má teraz veľké problémy.
     
    61
    Už mohlo byť definitívne po zápase. Mabouka z pravej strany našiel Majtána, no ten hlavou opäť minul bránu.
     
    62
    V týchto momentoch je to galapredstavenie domácich futbalistov. Nitra je absolútne bezzubá a neškodná. Ťažko možno predpokladať, že zápas ešte zdramatizuje.
     
    62
    Žilina mení hráčov. Prichádza Jean Deza, odišiel Šulek.
     
    64
    Piaček si nedovolene počínal v súboji s Boszorádom, rozhodca ho "odmenil".
     
    67
    Majtán dnes asi nedá gól z ničoho. Krásnym oblúčikom mu ponukol šancu Deza, ale Hroššo pekne vybehol a nemal so slabou strelou útočníka MŠK problémy.
     
    68
    Azda prvý náznak šance v druhom polčase aj na kopačkách hosťujúcich futbalistov. Z diaľky to skúsil Gajdoš, Krnáč pozorný.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3425 divákov.
     
    71
    Nádherný futbalový moment videli teraz diváci pod Dubňom. Hostia z ničoho nič zaútočili. Boszorád poslal prihrávku na Soumaha, ktorý si ešte zasekol jedného z obrancov MŠK. Prišla pekná strela, no ešte krajší zákrok Krnáča, ktorý loptu vytesnil na rohový kop.
     
    74
    Žilina strieda. Za burácania tribún odchádza Leitner, ktorý opäť podal zodpovedný výkon. Niektorí diváci sa dokonca postavili, aby vzdali hold tomuto veteránovi. Prichádza Serge Akakpo.
     
    76
    Legionári v drese Nitry hýria aktivitou. V tomto prípade to skúšal Nascimento, ktorý prešiel niekoľko brániacich hráčov. Spoza šestnástky následne vypálil, lenže lopta mierila len do stredu brány a Krnáč s ňou nemal najmenšie starosti.
     
    77
    Nitra mala možnosť na kontaktný gól. Za obranu sa dostal Kroupa, lenže jeho strela z výbornej pozície bola priam žalostná a mierila vysoko nad bránu.
     
    77
    Posledná zmena v tábore FC. Prichádza čerstvý Andrej Ivančík, odchádza Moravčík.
     
    78
    Ďalším potrestaným hráčom Poluch, ktorý sa dopustil zbytočného faulu.
     
    80
    Ďalšia futbalová lahôdka, na ktoré nie sme v našich končinách zvyknutí. Divákov rozohriala elegantná pätička Dezu na nohu Barčíka. Ten sa jemnučkým oblúčikom snažil obstreliť nitrianského gólmana, no ten nakoniec zasahovať nemusel.
     
    86
    Výhodu priameho kopu mali teraz hostia. Cleber však poslal loptu vysoko nad bránu.
     
    88
    Zdá sa, že zápas sa už len dohráva. Nitra je teraz aktívnejšia, ale hráči MŠK nemajú väčšie problémy pri bránení útočných akcií.
     
    90
    Výsledok mohol prikrášliť Deza. Vo vnútri šestnástky sa uvoľnil a aj vystrelil. Hroššo s námahou nohami vytlačil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Žilina zvládla domácu derniéru a s fanúšikmi sa rozlúčila víťazstvom. O titule ale ešte nie je rozhodnuté, Trnava totiž vyhrala nad Ružomberkom. Žilina mala dnes hernú prevahu a zvíťazila úplne zaslúžene. My Vám ďakujeme za pozornosť a aj za priazeň počas celej sezóny. Verím, že sa s Vami opäť stretneme na jeseň pri ďalších prenosoch zo Žiliny. Zatiaľ Vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:17:35)

    Milan Gončár

    Branky: 10. Piaček, 46. Pich

    Karty:   64. Piaček (ZIL) - 22. Šimončič (NIT), 48. Harbulák (NIT), 78. Poluch (NIT)


    MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Leitner (74. Akakpo), Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík (K), Šulek (62. Deza), Pich - Majtán, Ceesay (46. Bello)
    FC Nitra: L. Hroššo - Harbulák, Šimončič (K), Martin Tóth, - Moravčík (77. Ivančík), Gajdoš, Kolár (56. Nascimento), Poluch, Kemlage (56. Boszorád) - Kroupa, Soumah

    Rozhodčí: Smolák - Tomčík, Žákech
    bahis siteleri