Trnava – Ružomberok 3:0 (kon.) | B. Bystrica – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Žilina – Nitra 2:0 (kon.)
Trenčín – Prešov 2:0 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 5:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Košice 1:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:0 (2:0)
FC Nitra
sk Středa 16.05.2012, 17:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    90
    Výsledok mohol prikrášliť Deza. Vo vnútri šestnástky sa uvoľnil a aj vystrelil. Hroššo s námahou nohami vytlačil.
     
    80
    Ďalšia futbalová lahôdka, na ktoré nie sme v našich končinách zvyknutí. Divákov rozohriala elegantná pätička Dezu na nohu Barčíka. Ten sa jemnučkým oblúčikom snažil obstreliť nitrianského gólmana, no ten nakoniec zasahovať nemusel.
     
    78
    Ďalším potrestaným hráčom Poluch, ktorý sa dopustil zbytočného faulu.
     
    77
    Posledná zmena v tábore FC. Prichádza čerstvý Andrej Ivančík, odchádza Moravčík.
     
    77
    Nitra mala možnosť na kontaktný gól. Za obranu sa dostal Kroupa, lenže jeho strela z výbornej pozície bola priam žalostná a mierila vysoko nad bránu.
     
    74
    Žilina strieda. Za burácania tribún odchádza Leitner, ktorý opäť podal zodpovedný výkon. Niektorí diváci sa dokonca postavili, aby vzdali hold tomuto veteránovi. Prichádza Serge Akakpo.
     
    71
    Nádherný futbalový moment videli teraz diváci pod Dubňom. Hostia z ničoho nič zaútočili. Boszorád poslal prihrávku na Soumaha, ktorý si ešte zasekol jedného z obrancov MŠK. Prišla pekná strela, no ešte krajší zákrok Krnáča, ktorý loptu vytesnil na rohový kop.
     
    67
    Majtán dnes asi nedá gól z ničoho. Krásnym oblúčikom mu ponukol šancu Deza, ale Hroššo pekne vybehol a nemal so slabou strelou útočníka MŠK problémy.
     
    64
    Piaček si nedovolene počínal v súboji s Boszorádom, rozhodca ho "odmenil".
     
    62
    Žilina mení hráčov. Prichádza Jean Deza, odišiel Šulek.
     
    61
    Už mohlo byť definitívne po zápase. Mabouka z pravej strany našiel Majtána, no ten hlavou opäť minul bránu.
     
    56
    Nitra sa ešte snaží niečo vymyslieť a urobiť niečo s výsledkom. Preto tréner Jurkemík strieda, a to hneď dvakrát. Prichádzajú Nascimento Cleber a Martin Boszorád, odchádzajú Kolár a Kemlage.
     
    53
    Žilina aj po obrátke aktívnejšia. Veľkú šancu spálil Majtán, ktorý prestrrelil Hroššovu bránu z tesnej blízkosti.
     
    48
    Druhým potrestaným hráčom FC je Ján Harbulák. Ten pri striedačkách fauloval Picha.
     
    46
    Žilina nastúpi do druhého polčasu s jednou zmenou. Absolútne nevýrazného Ceesaya strieda Issiaka Bello.
     
    46
    Žilina dala gól!

    Tak naše predpovede nevyšli. Mabouka poslal loptu z pravej strany loptu do veľkého vápna. Skákala na ňu dvojica domácich futbalistov Ceesay a Majtán, lenže lopta sa dostala k RÓBERTOVI PICHOVI, ktorý krásnou strelou pod brvno zvyšuje skóre zápasu.
     
    42
    V týchto chvíľach sa nám roztrhlo vrece so šancami na oboch stranách. Pich sa dostal do šestnástky, zasekávačkou si položil Hrošša, lenže bránu trestuhodne prestrelil.
     
    41
    Čo nevyšlo na jednej, mohlo vyjsť na opačnej strane. Kroupa sa rútil sám na Krnáča, no brankár MŠK opäť potvrdil svoje kvality a perfektne zasiahol.
     
    39
    Domáci teraz predviedli krásnu akciu. Barčík našiel na ľavej strane Picha, ten si to už-už chystal na strelu, no v poslednej chvíli obrana hostí zasiahla. Pich sa o loptu zabojoval, poslal ju Barčíkovi a ten jemnučkým centrom našiel hlavu Majtána. Domáci útočník rybičkou zakončil, no tesne minul Hroššovu bránu.
     
    35
    Nitra mala teraz pomerne sľubnú gólovú príležitosť. K lopte sa dostal Kroupa, ale Krnáč včasným vybehnutím zmaril väčšie ohrozenie svojej brány.
     
    24
    Veľká príležitosť domácich. Aktívny Pich sa rútil sám do otvorenej obrany. Nemal na výber a skúsil to sám krížnou strelou. Netrafil však bránu.
     
    23
    Loptu si postavil Ceesay, vystrelil k ľavej žrdi, ale Hroššo bravúrnym zákrokom podržal svoj tím.
     
    22
    V Žiline uvidíme pokutový kop. Po peknej prihrávke od Majtána prenikol do šestnástky Pich. Šimončič ho fauloval a nasleduje pokutový kop! Hráč Nitry vidí žltú kartu.
     
    10
    Žilina dala gól!

    Domáci teraz z ničoho nič gólovo udreli. Po zahrávaní rohového kopu sa lopta odrazila k Nunesovi. Ten ju hlavou poslal znova do veľkého vápna, kde na hranici ofsajdu postával JOZEF PIAČEK a z bezprostednej blízkosti nedal Hroššovi najmenšiu šancu.

    Milan Gončár

    Branky: 10. Piaček, 46. Pich

    Karty:   64. Piaček (ZIL) - 22. Šimončič (NIT), 48. Harbulák (NIT), 78. Poluch (NIT)


    MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Leitner (74. Akakpo), Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík (K), Šulek (62. Deza), Pich - Majtán, Ceesay (46. Bello)
    FC Nitra: L. Hroššo - Harbulák, Šimončič (K), Martin Tóth, - Moravčík (77. Ivančík), Gajdoš, Kolár (56. Nascimento), Poluch, Kemlage (56. Boszorád) - Kroupa, Soumah

    Rozhodčí: Smolák - Tomčík, Žákech
    bahis siteleri