Kanada – Slovensko 3:4 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Finsko 2:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
Kanada
3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
Slovensko
Čtvrtek 17.05.2012, 12:00 • Hartwall Arena (Finsko) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na bránu celkem:

    Kanada (36), Slovensko (28). (14:18:56)
     
    Já se s vámi pro dnešek loučím a za zvuků státní hymny Slovenska se můžeme pozvolna věnovat dalšímu zápasu, mezi Ruskem a Norskem. Díky za pozornost a u hokeje zase někdy na počtenou.
     
    Obrovská gratulace putuje na Slovensko a teď co si přát? Aby i naši hokejisté dokázali překvapit a v semifinále se utkali právě se Slovenskem. Jak je vidět, všechno je možné. Slováci ukázali ohromné srdce a partu, která při sobě drží. Fantazie a nádhera.
     
    A je to tady. Slovensko prožívá další hokejový zázrak a postupuje do semifinále. Kanada potřetí za sebou končí ve čtvrtfinále a nutno dodat, že zaslouženě. Slováci si postup za tu neuvěřitelnou bojovnost zasloužili. Vladimír Vůjtek tak může oslavit své pětašedesáté narozeniny se vší parádou a jak se sluší a patří.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Už to vypadá dobře, Slováci to dokážou a překonají brány čtvrtfinále. Kanada naopak ani potřetí neprojde do dalších bojů.
     
    59:21
    Chára vyhazuje.
     
    59:00
    Kanada odvolává gólmana! Nemá čas si vzít oddechový čas.
     
    58:44
    Slováci stále hrají přesilovku a mají šance. Šatan mohl dát pojistku.
     
    57:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!

    MICHAL HANDZUŠ trestá Kanadu za tuto hrubost velice rychle a obrat je na světě. Handzuš se postavil před bránu, kde tečoval nahození od obránce Sekery a Kanada je na tom hodně špatně. Wardovi propadl kotouč mezi betony a je to 3:4. Svou laxností si o takový výsledek Kanada koledovala. Navíc předvedl Getzlaf totální zkrat a blinanec, jinak to nazvat ani nejde. Asistence: Andrej Sekera.
     
    57:28
    A jinak to dopadnout nemohlo. Ryan Getzlaf inkasuje trest 5 + do konce zápasu!
     
    57:28
    Getzlaf udělal zákrok na kriminál, a to doslova a do písmene. Fauloval kolenem Mikuše a počkáme si, co naši rozhodčí udělí za trest. Mikuš je pochopitelně v péči lékařů a uvidíme, jestli si ještě zahraje.
     
    57:16
    Ani teď ne, Ladd vyhazuje.
     
    56:50
    Zatím žádná střela na bránu. Slovensku se nedaří usadit v pásmu a vytvořit si klasický zámek.
     
    55:46
    Kanada vyhazuje do bezpečí, zatím se v pohodě brání.
     
    55:30
    Pro Kanadu je ještě hůř. Na trestnou jde Hopkins - nedovolené bránění.
     
    55:05
    Jak je ten hokej neuvěřitelný a krásný. Najednou jsou všude dřív Slováci, kteří zmáčkli soupeře a mají šance. Ward musel pochytat několik jedovatých střel.
     
    54:26
    Výsledek mohl být záhy otočen. Miroslav Šatan trefuje z prostoru kruhů břevno! No, to jsou věci. Miro měl před sebou hromadu prostoru, Ward zkoušel skočit jako tygr po puku, ale šanci by neměl.
     
    53:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!

    Je vyrovnáno, a to asi už nikdo nečekal. Ale za laxní výkon si to Kanaďané zasloužili a Slováci je potrestali. Před bránou se vyskytli hned tři hráči Slovenska. Nejprve střílel nebezpečně Tatar, jeho ránu ještě Ward vyrazil, ale na dorážku MILANA BARTOVIČE byl již krátký. Nedávno liberecký forvard měl i štěstí, že si dokázal poradil se skákajícím kotoučem. Asistence: Tomáš Tatar.
     
    52:38
    Kanada se nikam nežene, kotroluje svůj hubený náskok. Nyní zahrála svůj přibližně desátý icing v této třetině.
     
    51:48
    Handzušovi nesedla střela z voleje, do volného prostoru mu nahrával Kopecký, Ward v pohodě kryje.
     
    51:10
    Vhazování po pravici Warda.
     
    50:48
    Slováci se nemohou dostat do tempa, stále spíše nahazují a v útočném pásmu byste marně někoho hledali. Sil už tolik zcela jistě není.
     
    50:13
    Výborná technická finta Tavarese, tento mladíček chtěl překvapit Laca, ten si s pomocí Cháry poradil. Hezký hokejový moment, divákům se musel rozhodně líbit.
     
    49:48
    Zatím to tak nevypadá, hraje se u Lacovy brány.
     
    49:36
    Posledních deset minut poslední třetiny, najde Slovensko sílu na zvrat?
     
    48:58
    29:22 vede Kanada statistiku střel na bránu.
     
    48:40
    Oba týmy střídají, bojuje se ve středním pásmu. Kanada perfektně brání, Slováci musí hrát neustále do plných.
     
    47:48
    ...slovenská obrana si poradila.
     
    47:25
    Sersenova nepřesná střela a krátký nápor Slovenska skončil. Kanada jde do brejku ve trojici...
     
    46:47
    Kotouč znovu zůstal volný pod Lacem, kterému vypadl z lapačky. Pomohla mu obrana, která odclonila najíždějícího Perryho. Po vhazování střílel Getzlaf, vysoko nad.
     
    46:25
    Burrows a poté ještě zkoušel své štěstí O´Reilly, Laco pozorný. Další akce Kanady končí pro ofsajd.
     
    45:25
    Obrovská šance kladenského supertalentu Marka Hovorky, který přejel všechny kanadské obránce doslova o parník. Celá akce skončila však nepřesnou střelou, pozice to nebyla vůbec špatná, až na tu koncovku. Na Slovensku je sympatické, že se stále nevzdává a srdnatě bojuje.
     
    45:02
    Střela Miklíka hned pu buly, leč sražená do ochranné sítě.
     
    44:42
    Na obou stranách šance. Nejprve Perry neprotlačil kotouč za Laca a následně šel do brejku Tatar a jeho šikovná střela skončila na levém betonu Warda.
     
    44:20
    Samozřejmě myšleno v nadsázce. Kanadě tato hra vyhovuje, nikam se netlačí a čeká na chybičky.
     
    43:58
    Asi vás nepřekvapím, když znovu oznámím icing Kanady. Tímto tempem těžko budeme moci přejít na další utkání ve finské Hartwall Areně. Utkat se má USA a domácí Finsko.
     
    43:16
    Do pasti se navíc nachytal Handzuš - ofsajd.
     
    42:26
    Tak zatím sledujeme odhodlání hokejistů ze Slovenska s tím výsledkem něco udělat. Stále mají kotouč více na hokejkách, ale přes modrou čáru se nemohou dostat. Kanada stáhla šraňky a nechce je za žádnou cenu zvednout.
     
    42:00
    V Lacově bráně není kotouč, ale Juraj Mikuš, který ztratil rovnováhu a zapadl do sítě. S bolestivou grimasou odjíždí na lavičku. Vypadá to, že bude v pořádku.
     
    41:27
    Opět icinq Kanady. Docela brzo na takové bránění.
     
    41:15
    Slováci do toho jdou po hlavě. Sersenova bomba málem zničila hokejku Russela, odrazila se od jeho hole před Mikuše, ale ten z otočky nepřekvapil kanadského gólmana.
     
    40:56
    Těžký pas Getzlafa na Perryho, odpískán icing. Hra se stěhuje před Warda.
     
    40:41
    Kotouč je až za Lacovou bránou.
     
    40:16
    Teď už jdeme na to. Hned začínají tlakem Slováci. Střílel Kopecký a betony Wardy připraveny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Už se mělo hrát, ale čekáme na drobné úpravy ledové plochy.
     
    Střely na bránou po druhé třetině:

    Kanada (23), Slovensko (17).
     
    Je za námi druhá perioda, ve které se radovala pouze Kanada, jenž naprosto změnila obraz hry. Nejprve přišlo vyrovnání Skinnerem a dvě minuty před koncem nápor Kanady přetavil v gól Burrows. Slováci přežili i dvojnásobné oslabení a navíc mohli i udeřit a jít do vedení. Jenže Ward svůj tým podržel. Ve třetí třetině je stále vše otevřené. Začíná se ve 13:32.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:16
    Vypadá to, že už se nic vážnějšího nestane. Ještě střela Hopkinse byla nebezpečná, ale Laco ji viděl.
     
    38:16
    Hudáček v postavení mimo hru. Kanada dokázala v této třetině překlopit vedení na svou stranu a vede 3:2. Ukázali svou velkou sílu, i když Slováci mile překvapili a bojují, je to marné. Aspoň zatím.
     
    37:43
    Kanada právě vstřelila branku!

    Slováci nedokázali přerušit hru, nedokázali pořádně vystřídat a hodně pohyblivý Ladd toho využil. Poslal exkluzivní přihrávku před bránu, kde byl nachystaný ALEXANDR BURROWS a ten s vypětím všech sil zasunul kotouč pod padajícím Lacem. Slovenský gólman dělal co mohl, ovšem jeho obrana si vybrala slabší chvilku. S trochou nadsázky by se dalo říci, že si odskočila na párek. Asistence: Kris Russel, Andrew Ladd.
     
    36:58
    Další tyč pomohla brankáři Slovenska. Po Hopkinsově střele se Laco nestihl pořádně podívat a přesunout, naštěstí mu pomohla konstrukce jeho svatyně.
     
    35:23
    Teď zase skrumáž a velká valná hromada před Lacem. Jako druhý gólman se předvedl Chára, jenž ucpal všechny díry a nedal šanci Sharpovi. Ten sice střílel jak na vojenském cvičišti, většinou měl však slepé patrony.
     
    34:50
    Laco je obrovský bojovník, co dnes předvádí je prostě a jednoduše fantazie. Tvrdou bombu Kaneho ustál a vyrazil snad potřetí v zápase maskou!
     
    33:41
    Další zahozená šance, tentokrát Baranka v jasné pozici míjí! To Slováky může hodně mrzet. Kanady povolila a chtělo by toho využít, tedy z pohledu Slovenska.
     
    32:47
    Tutovka Hudáčka, který si najel před bránu a mohl si vybrat, kam pošle kotouč. Udělal to nejhorší, co mohl. Velká škoda, že pálil nad. Ward nebyl vůbec připraven na střelu po ledě, brána byla odkrytá. Ještě to nebyl vůbec konec. Posléze si totiž nabruslil před kanadského gólmana Surový, ale drží se za hlavu a uvědomuje si, co Slováci dokázali zahodit. Alespoň je může těšit fakt, že jejich přesilovka byla diametrálně odlišná, na rozdíl od té, co převedli hráči Kanady.
     
    32:01
    Od modré nebezpečně mířil Vydarený a o dorážku se snažil Hudáček, Ward nadvakrát zalehává kotouč.
     
    31:15
    Slováci přežili těžké chvíle a budou mít možnost také útočit. Na trestné je Skinner.
     
    30:52
    Skinner pálí jako Kateřina Emmons v přípravě na olympijské hry. Laco je ale fantastický. Každopádně Slováci jsou ve čtyřech.
     
    30:05
    Laco je démon, protože co teď dokázal pochytat, to se jen tak nevidí. Jednu střelu za druhou kryje v poloze ležmo, stojmo. Je rychlý v přesunech. Zuby si na něm vylámal Kane, Perry a poté ještě Sharp, jenž se tlačil do brankoviště přes Cháru. Tohle už byla konečná, tlačit se přes více jak dvoumetrového chasníka nebyl dobrý nápad.
     
    29:27
    ...Michal Sersen zahrál nešťastně vysokou holí a musí za katr. Více jak minutu budou hrát hokejisté Kanady přesilovku 5/3.
     
    29:10
    Bude se znovu vylučovat, Slovensko se dobře bránilo a vyhazovalo, leč příchází další faul...
     
    28:46
    A také faulují. Marek Hovorka potrestán za sekání.
     
    28:22
    Slováci jsou pod soustavným tlakem. Kanada přehodila na vyšší rychlostní stupeň. Nejprve z levého kruhu orazítkoval tyč Tavares a následně se z otočky snažil překvapit Laca Skinner, neuspěl. Nicméně ten tlak je enormní a Slováci jen vyhazují.
     
    26:30
    Kanada právě vstřelila branku!

    Je vyrovnáno. Kanada si vytvořila neuvěřitelný tlak a dokázala ho zaslouženě využít. S tím už Slováci neměli moc co dělat. Nejprve šel zcela sám na brankáře Laca útočník Eberle, ale svůj bekhendový blafák nedal. To mu mohlo být však celkem jedno, protože kotouč se poté od mantinelu odrazil pro JEFFA SKINNERA a ten už nemohl nedát. Asistence: Jordan Eberle, Patrick Sharp.
     
    25:40
    Kanada startuje svou přesilovku střelou Phaneufa, leč byla sražena do ochranné sítě. Po buly slovenská čtveřice dokázala vyhodit.
     
    25:27
    Komplikace pro Slovensko. První trest a první přesilovka pro Kanadu. Vyloučen Mikuš.
     
    24:53
    Ostrý zákrok Laca, který musel maskou likvidovat střelu Skinnera. Rozhodčí Fraňo chtěl přerušit hru, ale Laco viděl, že jeho hráči pádí do útoku, tak se rychle oklepal a pokračoval ve hře.
     
    24:13
    Tak Slováci pouze vyhazují ze svého obranného pásma, pomalu a jistě začíná růst kanadský ofenzivní tlak.
     
    23:16
    Po Burrowsově střele tečoval touš O´Reilly a jen těsně míjí pravou tyč. Vzápětí si prodloužil střídání Ladd, do jeho rány se vrhl Sekera.
     
    22:16
    Slováci jsou stále pod tlakem, Kanada se usadila ve své útočné třetině a mačká svého soupeře. Vůjtkův tým se zatím nedostal prakticky vůbec za červenou čáru.
     
    21:55
    Kanada musí začít něco hrát a vypadá to, že tu aktivitu začíná zvyšovat. V šatně zřejmě přoběhla menší bouřka a je to vidět při dohrávání soubojů.
     
    21:38
    Slovenský útok dlouho netrval, jenže ani ten kanadský. Odpískán další technický přestupek proti pravidlům.
     
    21:16
    Hra se přestěhuje před Warda po icingu Keitha.
     
    20:42
    Od modré střílel Ladd a obrovské starosti před slovenskou bránou. Laco zaváhal, vypadl mu puk z pod betonů a Perry chtěl došťouchnout kotouč do sítě, ale Chára před bránou zapracoval a nedopustil nějaké problémy a komplikace. Mírná potyčka, ale rozhodčí tresty udělovat nebudou.
     
    20:26
    Jdeme do druhé třetiny, uvidíme, co přinese. U kotouče Slovensko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na bránu po první třetině:

    Kanada (6), Slovensko (10).
     
    Je tu konec první třetiny. Slováci udělali jednu jedinou chybu v zápase a tu soupeř dokázal potrestat. Do té doby byl výkon Kanady hodně ospalý a až možná nečekaný. Tým dnešního oslavence Vůjtka vstřelil dvě branky Kopeckým a Šatanem a mohl přidat i třetí Tatarem, ale fantasticky ho vychytal Ward, což se ukázalo jako klíčové. Z následné akce totiž snížil Kane, který byl ve správný čas na správném místě. Druhá třetina bude pokračovat ve 12:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Ohlášena minuta do konce a puku jsou kombinující Slováci. Určitě je bude mrzet, že neudrželi daleko výhodnější vedení.
     
    18:27
    V závěru třetiny jsou u kotouč častěji borci v červených dresech, ke střele se zatím nedostali.
     
    17:26
    Ale Slováci hrají dál. Od modré pálil Miklík a Ward připraven.
     
    16:14
    Kanada právě vstřelila branku!

    Jenže místo zvýšení slovenského skóre, přichází snížení Kanady. Z vůbec první větší šance favorita se raduje EVANDER KANE a trochu se štěstím. Puk neustále poskakoval před Lacem, až si ho vzal Kane a protlačil jej do brány. Hodně smolný gól v síti Slovenska, které bylo do této chvíle lepší. Laco si skoro ani nesáhl na puk a musí ho lovit z brány. Je vidět, že Kanadě stačí skutečně málo k tomu, aby si se dokázala radovat a dostat do hry. Asistence. Ryan Getzlaf.
     
    15:36
    Obrovská šance Tatara, který využil zaváhání obránců a z pozice mezikruží mohl potřetí překonat Warda, ten fantastický zasáhl betony. Mohlo být 3:0 a nikdo by se asi nedivil. To byla vyložená šance a obrovská hrubice Kanady.
     
    15:01
    Pět minut do konce první třetiny a nutno poznamenat, že Slováci svého soka řádně překvapili. Kdo by to čekal, že bude mít zápas zatím zcela jasný a zasloužený průběh.
     
    14:17
    Tak zatím je stále klid, Slováci v klidu drží náskok a marně čekáme na nějaký kolotoč v podání Kanady. Ta je stále opařená a žádná změna nepříchází.
     
    13:03
    Eberle pálil pouze do Hovorkovy brusle. Není to kladenská spolupráce nebo spíše nespolupráce, jak by se na první pohled mohlo zdát.
     
    12:11
    Kanada si vytvořila zámek, ale opět z toho vznikla pouze střela Phaneufa vedle. Před Lacem je zatím hodně čisto, obrana Slovenska nepouští nikoho do brankoviště.
     
    12:00
    Střely na bránu: 8:4 pro Slovensko.
     
    11:15
    Slováci jsou při chuti a měli další tutovku. Šatan s Hudáčkem řádí po ledě jako černá ruka. Rychlé přihrávky, žádný zmatek a rovnou střela. Tentokrát Ward vyráží ramenem. Asi kanadský brankář netušil, že si takhle od začátku zachytá.
     
    10:28
    Přeci jen šance Kanady, ale Laco nemusel zasahovat. Zatím je to takové platonické ostřelování, většinou hodně vedle.
     
    09:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!

    Tak to je neuvěřitelné. Slováci vedou již o dva góly. Vytvořili si během krátké chvíle několik šancí, velký tlak a ten dokázali přetavit ve druhou branku. Další krásnou akci vymyslel MIROSLAV ŠATAN, který si narazil s Hudáčkem a poté zkušeně vzal kotouč a pohotově zavěsil. Opaření hokejisté Kanady neví, kam dřív skočit. Výborně hrající slovenští borci momentálně jasné dominují. Asistence: Libor Hudáček, Tomáš Surový.
     
    08:26
    Sledujeme svižný hokej, především v podání Slováků, kteří jsou daleko pohyblivější a navíc si tvoří šance. Jednu dobrou měl teď Šatan, jeho rána šla těsně vedle, ještě se chtěl procpat před Warda Surový, ale neměl šanci.
     
    08:09
    Další útok nekončí dobře, postavení mimo hru.
     
    07:46
    Stále na hřišti vidíme pouze borce ze Slovenska. Kanada se nemůže probrat a hraje hodně pasivně.
     
    06:36
    Kanada se snaží o odpověď, ale Tavaresova střela nebyla vůbec přesná. Laco vše viděl.
     
    05:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!

    Aktivita Slováků je využita. Nádherná akce svěřenců dnešního oslavence Vůjtka, končí vedoucím gólem papírově slabšího týmu. TOMÁŠ KOPECKÝ využil parádní střely Radivojeviče a šikovnou tečí ze vzduchu překonává Warda. Kotouč se ještě odrazil od tyče a od ní do sítě. Tak to je úvod, ospalá Kanada musí začít rozhodně něco hrát, zatím je mátožná a jako by snad ještě nevylezla z autobusu. Asistence: Branko Radivojevič, Michal Handzuš.
     
    04:52
    Velká šance Slováků a v ní Bližňák, který chtěl ještě posunout kotouč Bartovičovi, k němu se bohužel kotouč nedostal. Možná měl bývalý útočník Sparty raději volit střelu. Každopádně zatím jsou Slováci lepší.
     
    04:20
    Russel vyhazuje přes všechny čáry. Kanada dobře brání.
     
    03:38
    Ostrou střelu od modré vyslal kapitán Chára a Ward musel zasahovat. Po něm znovu střela, tentokrát v podání Šatana. Slováci tlačí a snaží se co nejvíce střílet. Zatím si však kanadský gólman připisuje úspěšné zákroky.
     
    03:12
    Handzuš faulován Getzlafem a Slovensko si zahraje první přesilovou hru.
     
    02:48
    Zatím jsou daleko aktivnější hokejisté Slovenska, Kanada vyčkává a nikam do útoku se nežene.
     
    01:26
    Po Barankově ráně je kotouč znovu v hledišti. Slovensko hraje pouze na šest beků, chybí zranění Kudroč a Graňák.
     
    01:16
    Na druhé straně nebezpečně operoval Tavares, ale kotouč mu sklouzl z čepele a Laco si brankoviště pohlídal. Posléze se do brejku tlačil Miklík a nepříjemně vypálil, těsně vedle.
     
    00:47
    Do útoku šli také Slováci, ale Surového střela nemohla Warda překvapit.
     
    00:26
    Kotouč po odrazu slovenského obránce Baranky končí v hledišti. Vhazování před Lacem.
     
    00:12
    První vhazování vyhrála Kanada a jde Getzlafem do útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči a rozhodčí nastupují na led, za malou chvíli začíná první zápas čtvrtfinále MS 2012. Hartwall Arena je bohužel jen z řídka zaplněná, nedá se nic dělat, v tomto směru žádná změna. Nicméně přeji příjemnou zábavu ať už jste fanouškem Kanady nebo Slovenska.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Ward (Dubnyk) - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Russel, Schenn, Quincey, Murray - Kane, Perry, Getzlaf - Eberle, Tavares, Skinner - Benn, Sharp, Nugent-Hopkins - Ladd, Purcell, O’Reilly - Burrows.

    Slovensko: Laco (Hamerlík) – Baranka, Sekera, Sersen, Chára (C), Starosta, Vydarený – Handzuš, Kopecký, Rodivojevič – Šatan, L. Hudáček, Surový – Mikúš, Tatar, Miklík – Hovorka, Bližňák, Bartovič - Haščák.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek, Martin Fraňo (CZE) - Sirko Schulz (GER), Sergei Shelyanin (RUS).
     
    Cesta Kanady do čtvrtfinále zápas po zápasu:

    Kanada - Slovensko 3:2, Kanada - USA 4:5 pr., Francie - Kanada 2:7, Kanada - Švýcarsko 3:2, Finsko - Kanada 3:5, Kazachstán - Kanada 0:8, Kanada - Bělorusko 5:1. Výsledek: 1. místo (19 bodů, skóre 35:15).
     
    Cesta Slovenska do čtvrtfinále zápas po zápasu:

    Kanada - Slovensko 3:2, Finsko - Slovensko 1:0, USA - Slovensko 2:4, Slovensko-Kazachstán 4:2, Slovensko - Bělorusko 5:1, Švýcarsko - Slovensko 0:1, Francie - Slovensko 4:5. Výsledek: 4. místo (15 bodů, skóre 21:13).
     
    Jak již bylo řečeno, hokejisté Kanady mají dnes svůj třetí pokus postoupit přes čtvrtfinálové brány, dvakrát v řadě se totiž v této fázi turnaje balili a putovali domů. V základní části mistrovství působili svěřenci kouče Brenta Suttera jistým a především silným dojmem. Za sedm zápasů prohráli pouze jednou v prodloužení s USA (4:5 v prodl.), jinak vždy odešli ze zápasu vítězně. Skóre 35:15 a výhra v tabulce skupiny "A" s devatenácti body. Jenže vše je v dnešní den zapomenuto, jede se od znova.
     
    Pro Slovensko by to dnes nechtěla být konečná. I když jsou naši východní sousedé papírově slabším týmem, v zápase play-off se může stát cokoliv. Mužstvo vedené českým koučem Vladimírem Vůjtkem nepovažuje svoji misi po postupu do čtvrtfinále a zajištění účasti na olympiádě v Soči za ukončenou. Na sever Evropy mají navíc Slováci dobré vzpomínky. V roce 2002 dobyli ve Švédsku titul mistrů světa po finálové výhře nad Ruskem. Na své slavné pouti tehdy vyřadili právě Kanadu, když otočili ve čtvrtfinále stav z 0:2 na 3:2.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Vážení fanoušci nejrychlejší kolektivní hry světa, vítejte u sledování prvního čtvrtfinálového zápasu na mistrovství světa ve Finsku a Švédsku. Dnes od 12 hodin budeme sledovat zajímavý a jistě dramatický duel Kanady, která vyzve Slovensko. Favoritem jsou hokejisté Kanady a rozhodně mají co napravovat. I proto, že již v této fázi turnaje balili vyslanci kolébky hokeje zavazadla na posledních dvou šampionátech, a skončili tak bez medaile. Slováci mohou pouze překvapit, o což se budou také snažit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 17. Kane (Getzlaf), 27. Skinner (Eberle, Sharp), 38. Burrows (Russel, Ladd) - 6. Kopecký (Radivojevič, Handzuš), 10. Šatan (Hudáček, Surový), 54. Bartovič (Tatar), 58. Handzuš (Sekera)


    Kanada: Ward (Dubnyk) - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Russel, Schenn, Quincey, Murray - Kane, Perry, Getzlaf - Eberle, Tavares, Skinner - Benn, Sharp, Nugent-Hopkins - Ladd, Purcell, O’Reilly - Burrows.
    Slovensko: Laco (Hamerlík) – Baranka, Sekera, Sersen, Chára (C), Starosta, Vydarený – Handzuš, Kopecký, Rodivojevič – Šatan, L. Hudáček, Surový – Mikúš, Tatar, Miklík – Hovorka, Bližňák, Bartovič - Haščák.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek, Martin Fraňo (CZE) - Sirko Schulz (GER), Sergei Shelyanin (RUS)