Kanada – Slovensko 3:4 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Finsko 2:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
Kanada
3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
Slovensko
Čtvrtek 17.05.2012, 12:00 • Hartwall Arena (Finsko) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!

    MICHAL HANDZUŠ trestá Kanadu za tuto hrubost velice rychle a obrat je na světě. Handzuš se postavil před bránu, kde tečoval nahození od obránce Sekery a Kanada je na tom hodně špatně. Wardovi propadl kotouč mezi betony a je to 3:4. Svou laxností si o takový výsledek Kanada koledovala. Navíc předvedl Getzlaf totální zkrat a blinanec, jinak to nazvat ani nejde. Asistence: Andrej Sekera.
     
    53:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!

    Je vyrovnáno, a to asi už nikdo nečekal. Ale za laxní výkon si to Kanaďané zasloužili a Slováci je potrestali. Před bránou se vyskytli hned tři hráči Slovenska. Nejprve střílel nebezpečně Tatar, jeho ránu ještě Ward vyrazil, ale na dorážku MILANA BARTOVIČE byl již krátký. Nedávno liberecký forvard měl i štěstí, že si dokázal poradil se skákajícím kotoučem. Asistence: Tomáš Tatar.
     
    37:43
    Kanada právě vstřelila branku!

    Slováci nedokázali přerušit hru, nedokázali pořádně vystřídat a hodně pohyblivý Ladd toho využil. Poslal exkluzivní přihrávku před bránu, kde byl nachystaný ALEXANDR BURROWS a ten s vypětím všech sil zasunul kotouč pod padajícím Lacem. Slovenský gólman dělal co mohl, ovšem jeho obrana si vybrala slabší chvilku. S trochou nadsázky by se dalo říci, že si odskočila na párek. Asistence: Kris Russel, Andrew Ladd.
     
    26:30
    Kanada právě vstřelila branku!

    Je vyrovnáno. Kanada si vytvořila neuvěřitelný tlak a dokázala ho zaslouženě využít. S tím už Slováci neměli moc co dělat. Nejprve šel zcela sám na brankáře Laca útočník Eberle, ale svůj bekhendový blafák nedal. To mu mohlo být však celkem jedno, protože kotouč se poté od mantinelu odrazil pro JEFFA SKINNERA a ten už nemohl nedát. Asistence: Jordan Eberle, Patrick Sharp.
     
    16:14
    Kanada právě vstřelila branku!

    Jenže místo zvýšení slovenského skóre, přichází snížení Kanady. Z vůbec první větší šance favorita se raduje EVANDER KANE a trochu se štěstím. Puk neustále poskakoval před Lacem, až si ho vzal Kane a protlačil jej do brány. Hodně smolný gól v síti Slovenska, které bylo do této chvíle lepší. Laco si skoro ani nesáhl na puk a musí ho lovit z brány. Je vidět, že Kanadě stačí skutečně málo k tomu, aby si se dokázala radovat a dostat do hry. Asistence. Ryan Getzlaf.
     
    09:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!

    Tak to je neuvěřitelné. Slováci vedou již o dva góly. Vytvořili si během krátké chvíle několik šancí, velký tlak a ten dokázali přetavit ve druhou branku. Další krásnou akci vymyslel MIROSLAV ŠATAN, který si narazil s Hudáčkem a poté zkušeně vzal kotouč a pohotově zavěsil. Opaření hokejisté Kanady neví, kam dřív skočit. Výborně hrající slovenští borci momentálně jasné dominují. Asistence: Libor Hudáček, Tomáš Surový.
     
    05:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!

    Aktivita Slováků je využita. Nádherná akce svěřenců dnešního oslavence Vůjtka, končí vedoucím gólem papírově slabšího týmu. TOMÁŠ KOPECKÝ využil parádní střely Radivojeviče a šikovnou tečí ze vzduchu překonává Warda. Kotouč se ještě odrazil od tyče a od ní do sítě. Tak to je úvod, ospalá Kanada musí začít rozhodně něco hrát, zatím je mátožná a jako by snad ještě nevylezla z autobusu. Asistence: Branko Radivojevič, Michal Handzuš.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 17. Kane (Getzlaf), 27. Skinner (Eberle, Sharp), 38. Burrows (Russel, Ladd) - 6. Kopecký (Radivojevič, Handzuš), 10. Šatan (Hudáček, Surový), 54. Bartovič (Tatar), 58. Handzuš (Sekera)


    Kanada: Ward (Dubnyk) - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Russel, Schenn, Quincey, Murray - Kane, Perry, Getzlaf - Eberle, Tavares, Skinner - Benn, Sharp, Nugent-Hopkins - Ladd, Purcell, O’Reilly - Burrows.
    Slovensko: Laco (Hamerlík) – Baranka, Sekera, Sersen, Chára (C), Starosta, Vydarený – Handzuš, Kopecký, Rodivojevič – Šatan, L. Hudáček, Surový – Mikúš, Tatar, Miklík – Hovorka, Bližňák, Bartovič - Haščák.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek, Martin Fraňo (CZE) - Sirko Schulz (GER), Sergei Shelyanin (RUS)