Kanada – Slovensko 3:4 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Finsko 2:3 (kon.)
Švédsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
Kanada
3:4 (1:2, 2:0, 0:2)
Slovensko
Čtvrtek 17.05.2012, 12:00 • Hartwall Arena (Finsko) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na bránu celkem:

    Kanada (36), Slovensko (28). (14:18:56)
     
    Já se s vámi pro dnešek loučím a za zvuků státní hymny Slovenska se můžeme pozvolna věnovat dalšímu zápasu, mezi Ruskem a Norskem. Díky za pozornost a u hokeje zase někdy na počtenou.
     
    Obrovská gratulace putuje na Slovensko a teď co si přát? Aby i naši hokejisté dokázali překvapit a v semifinále se utkali právě se Slovenskem. Jak je vidět, všechno je možné. Slováci ukázali ohromné srdce a partu, která při sobě drží. Fantazie a nádhera.
     
    A je to tady. Slovensko prožívá další hokejový zázrak a postupuje do semifinále. Kanada potřetí za sebou končí ve čtvrtfinále a nutno dodat, že zaslouženě. Slováci si postup za tu neuvěřitelnou bojovnost zasloužili. Vladimír Vůjtek tak může oslavit své pětašedesáté narozeniny se vší parádou a jak se sluší a patří.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Už to vypadá dobře, Slováci to dokážou a překonají brány čtvrtfinále. Kanada naopak ani potřetí neprojde do dalších bojů.
     
    59:21
    Chára vyhazuje.
     
    59:00
    Kanada odvolává gólmana! Nemá čas si vzít oddechový čas.
     
    58:44
    Slováci stále hrají přesilovku a mají šance. Šatan mohl dát pojistku.
     
    57:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!

    MICHAL HANDZUŠ trestá Kanadu za tuto hrubost velice rychle a obrat je na světě. Handzuš se postavil před bránu, kde tečoval nahození od obránce Sekery a Kanada je na tom hodně špatně. Wardovi propadl kotouč mezi betony a je to 3:4. Svou laxností si o takový výsledek Kanada koledovala. Navíc předvedl Getzlaf totální zkrat a blinanec, jinak to nazvat ani nejde. Asistence: Andrej Sekera.
     
    57:28
    A jinak to dopadnout nemohlo. Ryan Getzlaf inkasuje trest 5 + do konce zápasu!
     
    57:28
    Getzlaf udělal zákrok na kriminál, a to doslova a do písmene. Fauloval kolenem Mikuše a počkáme si, co naši rozhodčí udělí za trest. Mikuš je pochopitelně v péči lékařů a uvidíme, jestli si ještě zahraje.
     
    57:16
    Ani teď ne, Ladd vyhazuje.
     
    56:50
    Zatím žádná střela na bránu. Slovensku se nedaří usadit v pásmu a vytvořit si klasický zámek.
     
    55:46
    Kanada vyhazuje do bezpečí, zatím se v pohodě brání.
     
    55:30
    Pro Kanadu je ještě hůř. Na trestnou jde Hopkins - nedovolené bránění.
     
    55:05
    Jak je ten hokej neuvěřitelný a krásný. Najednou jsou všude dřív Slováci, kteří zmáčkli soupeře a mají šance. Ward musel pochytat několik jedovatých střel.
     
    54:26
    Výsledek mohl být záhy otočen. Miroslav Šatan trefuje z prostoru kruhů břevno! No, to jsou věci. Miro měl před sebou hromadu prostoru, Ward zkoušel skočit jako tygr po puku, ale šanci by neměl.
     
    53:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!

    Je vyrovnáno, a to asi už nikdo nečekal. Ale za laxní výkon si to Kanaďané zasloužili a Slováci je potrestali. Před bránou se vyskytli hned tři hráči Slovenska. Nejprve střílel nebezpečně Tatar, jeho ránu ještě Ward vyrazil, ale na dorážku MILANA BARTOVIČE byl již krátký. Nedávno liberecký forvard měl i štěstí, že si dokázal poradil se skákajícím kotoučem. Asistence: Tomáš Tatar.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 17. Kane (Getzlaf), 27. Skinner (Eberle, Sharp), 38. Burrows (Russel, Ladd) - 6. Kopecký (Radivojevič, Handzuš), 10. Šatan (Hudáček, Surový), 54. Bartovič (Tatar), 58. Handzuš (Sekera)


    Kanada: Ward (Dubnyk) - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Russel, Schenn, Quincey, Murray - Kane, Perry, Getzlaf - Eberle, Tavares, Skinner - Benn, Sharp, Nugent-Hopkins - Ladd, Purcell, O’Reilly - Burrows.
    Slovensko: Laco (Hamerlík) – Baranka, Sekera, Sersen, Chára (C), Starosta, Vydarený – Handzuš, Kopecký, Rodivojevič – Šatan, L. Hudáček, Surový – Mikúš, Tatar, Miklík – Hovorka, Bližňák, Bartovič - Haščák.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek, Martin Fraňo (CZE) - Sirko Schulz (GER), Sergei Shelyanin (RUS)