Znojmo – Sparta B 0:1 (kon.) | Vlašim – Varnsdorf 1:0 (kon.) | Třinec – Zlín 4:1 (kon.)
Ústí n. L. – Opava 2:1 (kon.) | Čáslav – Karviná 0:0 (kon.) | Brno – Most 2:0 (kon.)
Bohem. Pr. – Jihlava 2:0 (kon.) | Táborsko – Sokolov 1:2 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
2:1 (0:1)
Slezský FC Opava
Sobota 26.05.2012, 17:00 • Městský stadion, Masarykova 228, Ústí nad Labem • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Pozápasové ohlasy:

    Svatopluk Habanec (trenér FK Ústí nad Labem): "To, že se stadion stavět bude, je více než jasné. Pan primátor, co momentálně vidím jeho nasazení, co všechno pro to dělá, za to všechno mu ode mne patří velikánský dík. Věřím, že obvolá šéfy jednotlivých klubů a udělá více než je zdrávo. Snad veřejnost konečně pochopí, že my do ligy chceme. Ono ostatně, kdo to neumí na hřišti, tak se cíle snaží dosáhnout v zákulisí. Dnes údajně zasedal výkonný výbor v Rakousku. Uvidíme z jednání, jak to dopadne. Já skeptik rozhodně nejsem. Každý kroutí hlavou, že to nebude, ale já budu do poslední chvilky věřit. Když vidím úsilí pana primátora, že to myslí vážně, tak to znamená možná i pomoc finančně, abychom se v nejvyšší soutěži mohli i usadit. Na novém stadionu hrát ligu by byla nádhera. Museli bychom mít celkově více hráčů, v osmnácti lidech jako druhá liga se nedá hrát. Přijít musí také kvalita. Pokud by se to náhodou nepovedlo, prvopočátek by byl obrovské zklamání, byly by slzy v očích, hrdlo by bylo naplněné srdíčkem. Hledat bychom museli motivaci, nechtěl bych to zažít. Na postup se tlačí Brno. Přestože jsem Brňák, tak tvrdím, že si Brno nejvyšší soutěž nezaslouží. Podzim odehráli katastrofálně, výplaty mají tříměsíční zpoždění. Absolutně nechápu, jak mohou ti kluci podepsat bezdlužnost. To je obrovský rozdíl oproti nám, u nás je problém pouze stadion, který ale bude. Již jsme to slibovali před pár lety, nestalo se tak, ale tomuto primátorovi já věřím."

    Radim Novák (dnes náhradní brankář FK Ústí nad Labem): "Euforie byla větší při minulém postupu, přece jenom bylo to poprvé. Druzí už jsme byli, tentokrát jsme si mohli sáhnout na pohár. Na jaře jsme si s druhou částí soutěže dokázali díky zkušenostem poradit, věděli jsme, jak s vynaloženým tlakem na nás naložit. Je škoda, že máme asi čtyři kotle, které nejdou k sobě. Byl by větší hluk. Třeba se to dá v lize do kupy. Je zvláštní, že to tady děláme na zelené louce, nemáme vypsané žádné prémie za postup a postoupíme. O to je to hezčí. Štvalo by mě hodně, kdybychom ligu nehráli. My, starší hráči, nebudeme mít už tolik šancí si nejvyšší českou soutěž zahrát. Hodně by mě to mrzelo, fotbal chci ještě tři až čtyři roky hrát a i ligu si zahrát. Nyní máme v následujícím týdnu na programu tři volnější tréninky, poté se rozutečeme a sejdeme 25. června 2012 bez ohledu na to, jakou budeme hrát soutěž."
     
    Z Ústí nad Labem se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek víkendu. V příští, možná prvoligové, sezóně se těším, na shledanou. Zdeněk Kamínek ml. (19:12:42)
     
    V Ústí nad Labem se bude pravděpodobně slavit až do brzkých ranních hodin.
     
    Diváci vyvolávají jména trenéra i jednotlivých hráčů.
     
    Suvenýry pro fanoušky! Hráči hází do hlediště míče, trička i jiné předměty.
     
    Na programu je společné foto, fanoušci doprovázejí své svěřence potleskem a hlasitým pokřikem "Arma, Arma, ...!"
     
    Ústeckému týmu byl předán pohár. Přestože zisk titulu byl jasný již dříve, všichni mají z prvenství a postupu do Gambrinus ligy velikou radost.
     
    Kapitán Pavel Džuban převzal od zástupců firmy Heineken šek na 1 111 piv od Zlatopramen 11°.
     
    Ústí nad Labem vítězí dnes zcela zaslouženě a vrací svému sokovi podzimní porážku. Ze začátku to na výhru nevypadalo, po prvním poločase hosté dokonce zásluhou branky Tomáše Binara vedli. Brankami Pavla Moulise a Martina Holka domácí skóre otočili ve svůj prospěch a na stadionu mohou vypuknout oslavy.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 5:3 (1:2).
    ŽK: 50. Dragoun (UNL).
    Rohové kopy: 6:4 (3:2).
    Ofsajdy: 5:3 (4:2).
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Nastavilo se pouze patnáct vteřin, Ústečtí se loučí s fanoušky vítězstvím.
     
    89
    Domácí za potlesku zápas dohrávají.
     
    89
    Jablonský se snažil vyslat do brejku Holka. Ústeckého forvarda brzdí zdvižený praporek, ofsajd.
     
    88
    Standardní situace pro hráče Opavy z poloviny hřiště.
     
    86
    Ústečtí drží míč na svých kopačkách, soupeři ho nechtějí půjčit.
     
    84
    Moulis mohl náskok Ústí nad Labem ještě zvýšit. Jeho nebezpečná střela byla ještě zblokována a jen těsně nemířila mezi tyče. Květon se po balónu pouze ohlížel.
     
    82
    Hostující kouč přistupuje ke druhému střídání. Důvěru Josefa Mazury dostává Martin Neubert (OPA), s letošní sezónou se loučí Milan Halaška (OPA).
     
    82
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!

    Nováček na hřišti Michal Hanich přihrál do velkého vápna MARTINU HOLKOVI, který patičkou tečoval míč za záda hostujícího gólmana.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 46. Moulis, 82. Holek - 11. Binar

    Karty:   50. Dragoun (UNL)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Fendrich - Jablonský, Džuban, M. Valenta, L. Dvořák (73. Hyčka) - Peterka, P. Dragoun, Rosendo, Moulis - Gulajev (65. Holek), Veverka (80. Hanich). Trenér: Svatopluk Habanec.
    Slezský FC Opava: Květon - Coufal, Uvíra, Horka, Wirth - Křeček, Binar (68. Riška), Ficek - Halaška (82. Neubert), Schaffartzik, Žmolík. Trenér: Josef Mazura.

    Rozhodčí: Josef Váňa - Josef Košec, Marek Pilný; delegát: Ladislav Kruliš

    Diváci: 1 111
    bahis siteleri