Olomouc B – FKM Vysočina Jihlava 0:1 (kon.) | Hulín – Hlučín 5:0 (kon.) | Ostrava B – Zábřeh 1:3 (kon.)
Brno jun. – Uničov 0:1 (kon.) | Slovácko B – Břeclav 1:3 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava B
1:3 (1:3)
FK Sulko Zábřeh
Středa 06.06.2012, 17:00 • TJ Sokol Vřesina, Vřesina u Ostravy • Moravskoslezská fotbalová liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dnešní utkání bude pro rezervu ostravského Baníku posledním zápasem této sezony, jelikož si Baník B předehrál svůj zápas posledního kola s Jihlavou B již minulý týden.

    Svěřenci trenéra Chalupy se zachránili v MSFL i pro příští rok. Uvidíme, zda si Baník Ostrava nechá svůj B-tým v této soutěži, když je nově založena liga rezervních týmů první ligy. Baník je nyní na jedenácté příčce s pětatřiceti body. V posledním zápase ovšem Ostravané selhali a prohráli na domácí půdě s Hulínem vysoko 0:4.

    Oproti tomu Sulko Zábřeh na Moravě je aktuálně na sedmém místě a na pátou příčku ztrácejí Moravané jen jeden bod. V posledním kole je čeká na domácím stadionu lídr HFK Olomouc, proto by rádi fotbalisté Zábřehu získali dnes tři body a posunuli se tabulkou ještě vzhůru. V minulém utkání si hosté počínali dobře a zvítězili na trávníku Brna B přesvědčivě 3:0.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Do první šance se dostal v hned v úvodu ostravský Velner, ale branku Kamische netrefil.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava B: Matějka - Kaizar, Velner, Šimáček, Šustr, Skoupý, Lukáš, Vengřinek, Stránský, Dostál, Zejdler. Trenér: Milan Chalupa.

    FK Sulko Zábřeh: Kamisch - Šalamoun, Kulíšek, Balcárek, Rajnoha, Barcal J., Laštůvka, Hrdlovič, Soušek, Hajčík, Bačík. Trenér: Jiří Balcárek.

    Rozhodčí: Krasula - Vojkovský, Duda.
     
    4
    Baník je zatím lepší, opět se dostal do těsné blízkosti brány Zábřehu, jenže obrana hostů zatím pracuje dobře. Z dálky nyní vyslal nepříjemnou střelu Lukasz Zejdler a Kamisch se měl co ohánět aby ránu k tyči vyrazil.
     
    7
    Zábřeh právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe dává vedoucí gól hostí TOMÁŠ BALCÁREK po zaváhání domácí obrany. Zábřežští se dostali prakticky poprvé do šance a proti Matějkovi byli úspěšní.
     
    9
    V zápětí mohlo být vyrovnáno. V další výborné šanci se obejvil Lukasz Zejdler, jenže Marek Kamisch odolává i pro tentokrát.
     
    11
    Baník bude mít nadějnou standardku. Postavil se k ní Zejdler, jenže jeho centrovaný míč doplachtil jen do rukou Marka Kamische.
     
    13
    Na lavičkách náhradníků jsou připraveni:
    Baník B: Jaška - Malchárek, Váňa, Dressler, Tomanica.
    Zábřeh na Moravě: Bárta - Pelán, Šichor, Pospíšil, Barcal D.
     
    16
    Tempo hry nyní trochu opadlo, hosté hrající v modrých dresech jsou u míče jenže zbytečně si komplikují rozehrávku.
     
    17
    Je neuvěřtelné, co všechno dokáží fotbalistí Baníku spálit! Jan Stránský měl dobrou možnost z úhlu střílet, jeho skákavá rána se odrazila od Kulíška na brankové čáře a Michal Velner ze dvou metrů netrefuje zcela prázdnou branku!
     
    19
    Domácí Vengřinek dlouho držel míč, pak ovšem narážečku propustil na nabíhajícího Milana Lukáše, jenže ten se nechal o míč obrat až příliš snadno.
     
    21
    Brankář Patrik Matějka na poslední chvíli odkopával před nabíhajícím Bačíkem. Hosté se dostali zatím do jediné šance a dokázali skórovat.
     
    23
    Po střele zábřežského Martina Šalamouna to mezi fanoušky ve Vřesině jen zahučelo. Mohlo to být již o dvě branky.
     
    25
    Zábřeh právě vstřelil branku!
    Nádhernou ránu ze dvaceti metrů poslal do šibenice bezmocného Matějky hostující MARTIN BAČÍK.
     
    26
    Zábřeh právě vstřelil branku!
    O minutu později napřahuje dokonce z dobrých pětadvaceti metrů obránce MARTIN ŠALAMOUN a střela krásně zaplouvá k levé tyči brankáře Baníku. Obě branky dělilo od sebe asi půl minuty!
     
    28
    Domácí trenér Chalupa střídá jako první a změna se týká brankáře. Pro Patrika Matějku zápas končí, šanci dostává Radek Jaška.
     
    29
    Baník právě vstřelil branku!
    Ihned po vystřídání brankářů vybojoval rohový kop Velner. Na jeho centr si naskočil blonďatý MAREK ŠIMÁČEK a koriguje stav zápasu.
     
    33
    Baníkovský Tomáš Dostál se už chystal zakončovat v samostatném úniku, jenže jej zastavil praporek pomezního sudího.
     
    35
    Dobrá šance Zábřehu, jenže Hrdlovičova jedovka netrefila prostor tří tyčí. Na druhé straně hřiště přišel centr na Šustra, ovšem střela z jeho nohy neměla důraz ani přesnost.
     
    39
    Kulíšek unikl po pravé straně hřiště, hledal na malém vápně naběhnuvšího Martina Bačíka, jenže míče se včas zmocnil Radek Jaška.
     
    42
    V další dobré šanci si na míč naskakovali úplně volní Balcárek s Bačíkem. Ani jeden z nich balon nezasáhl, přesto druhý jmenovaný byl v ofsajdu.
     
    44
    Zábřeh se dostává na konci poločasu do rychlých brejků. V jednom z nich byl opět Bačík, jenže jeho střelu zblokoval na poslední chvíli Kaizar. Sulko bude mít výhodu rohového kopu.
     
    45+1
    Poslední šanci bude mít na svých kopačkých Baník B. Centr Lukáše netrefil hlavu Šimáčka ani Šustra. Poločas sudí Krasula brzy ukončí.
     
    První poločas skončil.
     
    Na začátku prvního poločasu bylo lepší domácí mužstvo, ale paradoxně šel do vedení Zábřeh. I přes aktivitu Baníku vstřelil během jedné minuty Zábřeh na Moravě další dvě rychlé branku a o osudu zápasu je zřejmě rozhodnuto. Sice v zápětí snížil na jedna tři Šimáček, přesto Zábřeh má velké množství šancí, zejména z brejků. Druhý poločas začne zhruba v 17:58.
     
    Sudí zápas urychluje, utkání začalo o pár minut dříve než v pět hodin. Druhý poločas také začíná s mírným předstihem. Uvidíme, zda domácí ještě stihnout něco udělat s výsledkem ve svém posledním představení v MSFL v sezoně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhé půle naskočily oba celky v nezměněných sestavách.
     
    49
    Domácí Jan Stránský se lehce zranil v souboji s brankářem Kamischem a bude ošetřován.
     
    50
    Tomáš Vengřinek obešel s míčem téměř celou hostující šestnáctku, ovšem na jeho centru si smlsnul brankář Zábřehu.
     
    52
    Po nádherné kolmé přihrávce uháněl na hostující branku zcela osamocen Milan Lukáš. Jenže jeho zakončení jen vyprášilo hrudník Marka Kamische. Toto zbrklé zakončení mohlo být rozhodně provedeno jinak.
     
    54
    Poprvé střídají hosté ze Zábřehu. Martina Souška nahradil na trávníku Marek Šichor.
     
    57
    Hra se odehrává převážně ve středu hřiště. Baníkovští se snaží o snížení skóre, jenže Sulko hraje co potřebuje.
     
    59
    Baník zatáhl míč po pravé straně bude zahrávat rohový kop. Z něj ovšem nic nevytěžil, balon letí na střed hřiště, kde číhá zábřežský Bačík.
     
    60
    První žlutou kartu zápasu vidí po hodině hry Vojtěch Šustr, který přidržel svého protihráče za dres.
     
    60
    Ve stejné minutě je Šustr střídán a na jeho postu jej nahradil Marek Váňa.
     
    62
    Žlutou kartou je napomínán také hráč Zábřehu na Moravě Jiří Barcal.
     
    63
    Utkání dnes ve Vřesině u Ostravy sleduje 108 diváků.
     
    64
    Trenér Jiří Balcárek střídá dnes podruhé. Radek Pelán je novým hráčem na trávníku, ze hry je stažen Miroslav Hajčík.
     
    68
    Domácího brankáře Jaška protáhl z přímého kopu Balcárek. Následuje rohový kop, ke kterému se postavil Šalamoun.
     
    71
    Centrovaný míč Miroslava Laštůvky lízl hlavou Tomáš Balcárek těsně vedle pravé tyče. Bude se kopat další rohj Zábřehu, jenže po něm je balon odkopnut daleko do bezpečí od baníkovské branky.
     
    73
    Trenér Chalupa naposledy střídá. Karla Skoupého vystřídal Patrik Dressler.
     
    76
    Hostujícího Tomáše Balcárka nahrazuje dnes poslední střídající hráč Michal Bárta, jenž byl původně zapsán v zápise jako náhradní brankář. To také vyvolává úsměv na tvářích hostujících fotbalistů.
     
    78
    Milan Lukáš byl kousek od druhého gólu Baníku B, jenže jeho oblouček nad Kamischem vyhlavičkoval z brankové čáry na roh Petr Rajnoha.
     
    80
    Ostrá rána Miroslava Kulíška z pravé strany pokutového území byla nepříjemná, ale Radek Jaška si v brance počíná jistě. Od té doby, co byl vystřídán, Baník nedostal branku.
     
    82
    Brankář Kamisch při odkopu lehce trefil dobíhajícího Dostála, ale nebezpečí pro branku Zábřehu to neznamenalo. Naopak na druhé straně byli blízko k brance Laštůvka a také střídající Bárta.
     
    83
    Žluté napomenutí vidí z rukou sudího Krasuly ostravský Jan Stránský.
     
    84
    Přečíslení čtyři na dva vymysleli hosté velmi dobře, jenže po přihrávce na zcela volného Miloslava Kulíška na levé straně hřiště letí míč asi metr nad bránu Jašky.
     
    86
    Bačík s Bártou dostali Šimáčka do úzkých a ten musel zakopnout jen do zámezí. Zábřeh si v pohodě hlídá dvoubrankový náskok a pokud to takto půjde dále, náskok ještě zvýší.
     
    88
    Rána Tomáše Vengřinka "z první" se snad jako střelu ani počítat nedá. A to byl hráč ostravské rezervy osamocen na hranici pokutového území.
     
    89
    Utkání se chýlí ke konci a dá se předpokládat, že nastavovat se nic nebude. O zápase je prakticky rozhodnuto.
     
    90
    Tak přeci jen za střídání se nastaví jedna minuta.
     
    90+1
    V samotném závěru ještě vidí žlutou kartu Tomáš Hrdlovič.
     
    Konec zápasu.
     
    Dá se říci, že Zábřeh si tři body zasloužil. Vstřelil tři branky na venkovním hřišti a v průběhu utkání měl ještě několik dalších šancí. V tabulce se tak Sulko posune na páté místo, což je velice hezké umístění v silné konkurenci. Toto byl poslední zápas Baníku B v sezoně, v té další se na vás těší Tomáš Martínek. (18:44:22)

    Tomáš Martínek

    Branky: 29. Šimáček - 7. Balcárek, 25. Bačík, 26. Šalamoun

    Karty:   60. Šustr (OVB), 83. Stránský (OVB) - 62. Barcal (ZAB), 90+1. Hrdlovič (ZAB)


    FC Baník Ostrava B: Matějka (28. Jaška) - Kaizar, Velner, Šimáček, Šustr (60. Váňa), Skoupý (73. Dressler), Lukáš, Vengřinek, Stránský, Dostál, Zejdler. Trenér: Milan Chalupa.
    FK Sulko Zábřeh: Kamisch - Šalamoun, Kulíšek, Balcárek (76. Bárta), Rajnoha, Barcal J., Laštůvka, Hrdlovič, Soušek (54. Šichor), Hajčík (64. Pelán), Bačík. Trenér: Jiří Balcárek.

    Rozhodčí: Krasula - Vojkovský, Duda

    Diváci: 108
    bahis siteleri