Itálie – Chorvatsko 1:1 (kon.) | Španělsko – Irsko 4:0 (kon.)
konec
Itálie
1:1 (1:0)
Chorvatsko
Čtvrtek 14.06.2012, 18:00 • Městský stadion Poznaň (POL) • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Jedna z posledních šancí pro Itálii. Chystá se standardka, kterou bude zahrávat samozřejmě Pirlo. Ještě předtím probíhá ošetření zraněného Mandžukiče, který musel být vystřídán Kranjčarem.
     
    90
    Rozhodčí Howard Webb nastaví nad rámec druhého poločasu pět minut!
     
    86
    Schildenfeld už neměl dostatek sil, aby doběhl střídajícího Giovinca a tak zatáhl za záchranou brzdu. Nic jiného, než žlutou kartu nemohl čekat.
     
    83
    Třetí střídání Cesare Prandeliho. Odešel Cassano, posledních přibližně deset minut odehraje Giovincio. Sestavu mění také Chorvatsko. Dohráno má Jelavič, do práce jde Eduardo Da Silva.
     
    80
    Druhá žlutá karta pro italského fotbalistu. Za faul na autora vyrovnácí branky dostává žlutou kartu Montolivo.
     
    72
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!

    A je to tady. Velice rychle na to Italové doplatili. Třetí gól na turnaji dokázal vstřelit MARIO MANDŽUKIČ, který dostal přesný pas z levé strany od Pranjiče. Chorvatský kanonýr se z ničeho nic objevil osamocený na malém vápně a prudkou ranou i s pomocí tyče rozvlnil síť do té doby znuděného Buffona. Pochválit je třeba přesný centr Pranjiče, jenž proletěl přesně na volného autora vyrovnávací branky.
     
    70
    Je tu druhé střídání Itálie. Dohrál dnes velice dobře hrající Balotelli, zbytek utkání si na EURU užije Di Natale.
     
    68
    Střídat se chystá také Slaven Bilič. Na plac jde Danijel Pranjič, do kabin putuje Perišič.
     
    63
    Kouč Prandelli musí zasáhnout do sestavy. Ze hřiště stahuje zraněného Mottu, jeho místo zaujímá Riccardo Montolivo.
     
    57
    Už se hraje a registrujeme první karetní prohřešek. Thiago Motta srazil k zemi Rakitiče a rozhodčí Webb mu uděluje žlutý kartonek.
     
    49
    Rychlý kontr Chorvatů a opět to před italskou bránou hořelo. Jako zakončovatel se předvedl Modrič, který vyslal na Buffona pořádnou pumelici. Manžel české modelky Aleny Šeredové však zasahovat nemusel. Míč šel metr nad jeho branku. Každopádně šance to byla obrovská.
     
    39
    Itálie právě vstřelila branku!

    A teď už to je zasloužený gól. Fotbalový génius ANDREA PIRLO zahrával z dvaceti metrů standardku a povedla se mu vykouzlit skutečně krásná střela, která bude jistě aspirovat do hitparády EURA. Technickou ránou přehodil zeď a vymetl všechny pavučiny v chorvatské bráně. Pletikosa se natahoval marně, proletěl se vzduchem, ale neměl sebemenší nárok. Po obdržené brance se navíc hodně zlobil na svou obranu, která se zřejmě nedokázala řádně dohodnout. V klíčový okamžik se totiž pohnula a míč zapadl k radosti italských fanoušků do sítě.
     
    37
    Největší šance zápasu je tady. Italové prošli před chorvatskou bránu bez větších problémů a nebezpečně zahrozili. Maggio poslal za obranu Marchisia a toho nadvakrát vychytal fantastický Pletikosa. Nejprve ve stoje a posléze z dorážky v poloze ležmo.
     
    33
    Teď už to však byla tutovka. Cassano nic nerozmýšlel a vypálil, Pletikosa zůstal stát jako opařený a čekal, co bude. Měl obrovskou kliku, protože míč italskému forvardovi vůbec nesedl a míč po jeho střele skončil metr vedle.
     
    3
    To je začátek jako z partesu. Italové vlétli do utkání hodně důrazně a hned si vytvořili šanci. Z levé strany odcentroval Maggio, míč propadl mezi nohama Striniče a duchapřítomný Balloteli nebezpečně zakončoval. Míč naštěstí pro Chorvaty zamířil těsně vedle.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Roman Zajíček

    Branky: 39. Pirlo - 72. Mandžukič

    Karty:   57. Motta (ITA), 80. Montolivo (ITA) - 86. Schildenfeld (CRO)


    Itálie: Buffon (K) - Bonucci, Chiellini, De Rossi - Maggio, Marchisio, Pirlo, Motta (62. Montolivo), Giaccherini - Balotelli (70. Di Natale), Cassano (83. Giovinco). Trenér: Cesare Prandelli.
    Chorvatsko: Pletikosa - Srna (K), Čorluka, Schildenfeld, Strinič - Rakitič, Vukojevič, Modrič, Perišič (68. Pranjič) - Jelavič (83. Da Silva), Mandžukič (90+3. Krajnčar). Trenér: Slaven Bilič.

    Rozhodčí: Howard Webb - Michael Mullarkey, Peter Kirkup (všichni ENG)
    bahis siteleri