Závody mužů (kon.) | Závody žen (kon.)
konec
Závody mužů

Čtvrtek 02.08.2012, 13:00Olympijské hry - Jachting
Sledujte:
     
    Šestou jízdu kategorie RS-X nakonec ovládl domácí Nick Dempsey, Holanďan van Rijsselberge si druhým místem pojistil celkové vedení po šesti jízdách a o zlato ho asi připraví už jen zázrak. Polák Miarczyński tentokrát dojel třetí. (20:49:23)
     
    Máme za sebou tedy 5. závod série RS-X, který se stal kořistí Holanďana Doriana Van Rijsselbergeho, který dojel do cíle před druhým Toni Wilhelmem a třetím Aichenem Wangem. Právě Van Rijsselberge s přehledem vede také celkové pořadí, druhý je právě Wilhelm a třetí prozatím Polák Miarczyński. Za několik málo okamžiků bychom měli v cíli přivítat jezdce po šesté jízdě, která zároveň zakončí dnešní program.
     
    Už opět sledujeme jachtaře a jejich kategorii RS-X.
     
    Závody mužů jsou pro tento okamžik odjety.
     
    Seveřané nakonec uhájily svůj náskok a v kategorii Star dotáhli druhé Brazilce. Prvenství si zatím naprosto bezpečně stráží Britové, kteří jsou opět o dvě jízdy blíže olympijskému zlatu.
     
    Švédové zatím ve Staru vedou.
     
    Trujillo vyhrál druhou dnenší jízdu Finnu, druhý skončil Postma, Christensen čtvrtý těsně za Ainsleem, takže Dán stále celkově vede, už ale jen rozdílem dvou bodů.
     
    Maier jede opět na osmnáctém místě.
     
    Jede se také osmá jízda Finnu. Vede Španěl Trujillo, druhý je lídr průběžného pořadí Dán Hogh-Christensen.
     
    Britové stále na čele, teď už s výrazným náskokem před druhými Portugalci. Rakušané jsou stále třetí.
     
    Už se jede druhá jízda kategorie 470. Britové zatím vedou před Novým Zélenadem, vítězové prvné jízdy Rakušané jsou zatím třetí.
     
    Britové jsou v cíli v kategorii Star jako první, druzí přijeli Poláci a třetí Brazilci. Na medailových pozicích se tedy po této jízdě nezmění nic.
     
    Čekáme ještě na to, jak dopadne první jízda ve třídě Star.
     
    Máme dokončeny dnenší závody kategorie 49er! Britové Morrison a Rhodes byli opět nejrychlejší! Finové dojeli jako druzí, Australané jako šestí, což znamená, že ještě zůstanou na čele pořadí, ale jejich náskok se výrazně ztenčil. Nový Zéland skončil až jedenáctý a výrazěn se k němu přiblížili zatím čtvrtí Portugalci.
     
    Tak konečně změna ve staru! Máme tu třetí mezičas, na čele stále zůstávají Poláci, mají na druhé Brity devět vteřin, Brazilci jsou zpět o třináct vteřinek.
     
    Mezitím už se opět jede v kategorii 49er. Zatím vedou Finové, druzí jsou Britové. Lodě Austrálie a Nového Zélandu opět zaostávají. Britové by možná mohli po dnešku dokonce vést!
     
    Vše se schyluje k druhým jízdám ve všech čtyřech kategoriích, ještě se dojíždí první jízda Staru.
     
    Český jachtař Maier dojel osmnáctý.
     
    Finn v cíli. Vyhrál Ainslee před Postmou, třetí skončil Chorvat Kljakovič. Hogh- Christensen dojel osmý a to znamená, že před osmou jízdou se do čela celkového pořadí dostal právě Brit.

    Radek Barkman

    bahis siteleri