Mannheim – Frölunda 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Kärpät 2:3 (po s.n.) | Motor ČB – Eisbären 1:2 (kon.)
Sparta – Linköping 5:2 (kon.) | Chomutov – HV71 1:3 (kon.) | HC Slovan – Kuopio 3:2 (po pr.)
Ingolstadt – Färjestad 6:5 (po pr.) | Plzeň – Luleå 1:4 (kon.) | Salzburg – Hamburg 3:1 (kon.)
Vienna Capitals – JYP 3:2 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Luleå Hockey
Neděle 26.08.2012, 19:00 • ČEZ Aréna, Plzeň • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Plzeňští indiáni se v rámci European Trophy představí podruhé na domácím ledě, kde jim soupeřem bude švédský celek Luleå HF. Tým ze Skandinávie se naposledy ukázal v Brně, kde místní Kometu porazil rozdílem čtyř branek, a připsal tak další tři body do své zatím stoprocentní bodové sbírky v rámci evropské soutěže. To indiáni se takovou statistikou zdaleka chlubit nemůžou. Naprázdno totiž vyšli v prvních dvou utkáních na německé půdě a v prvním domácím utkání brali dva body za výhru v prodloužení proti Kärpätu Oulu.
     
    Modrobílým nevyšel vstup do soutěže. Po vydařených přípravných utkáních přišel první zápas na ledě silných Eisbären Berlin a nevydařená první polovina zápasu, ve které indiáni šestkrát inkasovali! Ve zbytku zápasu sice dokázali dění na hřišti otočit, ale čtyři branky na zdramatizování zápasu nestačily. To druhé utkání proti Hamburg Freezers bylo napínavější, i když i tam nabrali Plzeňští ztrátu a museli dohánět. Bodovat se jim podařilo až v domácím utkání s finským Kärpätem Oulu, který porazili brankou Kratěny v prodloužení. V tabulce ET tak Plzni patří se dvěma body předposlední místo ve skupině.
     
    To švédský soupeř z města Luleå má daleko zajímavější sbírku zápasových úspěchů. Luleå dosud odehrála čtyři zápasy a ve všech dokázala naplno bodovat, se 12 body jí tak logicky patří první místo v tabulce. Posledním zápasem švédského celku bylo utkání na ledě Komety Brno, kde dokázal vyhrát 6:2. Velký podíl na výhře měl Koivisto, který k dobrému výkonu přidal dvě branky a výrazně pomohl svému týmu. Luleå má navíc s Plzní otevřený účet z loňského ročníku ET, kdy ve čtvrtfinále český celek vyřadila. Dnes se tak čeká na odvetu modrobílých...
     
    Úvodní sestavy:

    HC Plzeň 1929: Mazanec - Hanzlík, Slovák, Jeřábek, Mozík, St.Pierre, Marušák, Boháč - Petruška, Vlasák, Havlíček, Gulaš, Pletka, Kovář, Kratěna, Johnson, Pitule, Hollweg, Lev, Heřman, Dvořák

    Luleå HF: Gustafsson - Kilström, Gunnarsson, Fransson, Skrbek, Mannberg, Berglund, Johnsson, Jacobsson - Fabricius, Olausson, Persson, Koivisto, Abbot Cam, Hedman, Abbot Chris, Fogström, Jakobs, Hirschovits, Klasen
     
    Zdravíme vás z plzeňské ČEZ Arény, kde už se vše chystá k začátku dalšího zápasu European Trophy mezí domácím týmem HC Plzeň 1929 a hostující Luleou HF.
     
    Domácímu obecenstvu se poprvé od svého příchodu představí zámořská posila, Ryan Hollweg. Ten už sice nastoupil ve dvou utkáních na ledě Berlína a Hamburku, v zápase s Kärpätem ale do hry nezasáhl.
     
    Hosté budou chtít navázat na svůj výkon z brněnského ledu, kde se moc nepárali s domácí Kometou, v European Trophy tak získali všechny body, které vůbec získat mohli!
     
    Indiáni mají také na co navazovat - v pátečním zápase s Kärpätem Oulu zvítězili 3:2 po prodloužení. Byly to ale zatím jejich vůbec první dva body v letošním ročníku ET a ve své skupině se tak zatím krčí na předposledním místě.
     
    K rozhodčím a indiánskému maskotovi se už na ledě přidávají i hráči. Hostující hokejisté už jsou na ledové ploše, domácí se trousí z kabiny o něco pomaleji.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hosté podnikli první dva výlety do útočné třetiny, ale zatím bez nějakého nebezpečí pro Mazance.
     
    02:17
    Fogström nejdříve hledal svého spoluhráče, ale puk se k němu po odrazu vrátil do dobré šance z pravé strany hřiště, ale Mazanec se včas přesunul k tyči!
     
    03:53
    Kovář podél mantinelu táhl puk do útočného pásma, ale nechal jej těsně před modrou a následné nahození jej tak vyhnalo zpět.
     
    04:33
    Kratěna získal při obranném zákroku puk a dostal jej až do útočné třetiny, kde jej předložil Václavu Pletkovi, ale jeho střela příklepem po teči obránce zamířila mimo mantinely.
     
    05:02
    Jiří Hanzlík (PLZ) je prvním vyloučeným hráčem v utkání. Za napadení si odsedí menší trest.
     
    05:16
    Domácí se teď dožadovali odpískání faulu i v jejich prospěch, ale rozhodčí měli jiný názor.
     
    05:53
    Hostům se podařilo rozestavit přesilovkovou formaci, ale nevymysleli nic překvapivého a nakonec se sami o pásmo připravili a musí tak začít od začátku.
     
    06:44
    Gunnarson od modré tvrdě pálil a Mazanec si nebyl jistý kde má puk, už jej lapačkou lovil za zády, ale měl jej bezpečně pod sebou.
     
    07:02
    Domácí v plném počtu.
     
    07:27
    Hosté se zbytečně zbavili puku, který zamířil přes všechny čáry za plzeňskou branku - icing.
     
    07:45
    Podobná situace v obráceném gardu, ale icing se nepíská, protože hosté na puk koukali s přílišným nezájmem, což se čárovým rozhodčím nelíbilo.
     
    08:02
    Mazanec musel zasahovat proti lehké střele a bude se tedy vhazovat v kruhu po jeho levé ruce.
     
    08:21
    A vhazování se posune o nějaký ten metr až na bod za modrou čárou.
     
    09:04
    Obrovské šance plzeňského Kratěny! Kovář zpoza branky bekhendem poslal puk na Kratěnu, který sjel mezi kruhy a nechal vyniknout Gustafssona. O chvíli později se mu střela z první nepovedla a tak z druhé dobré šance také nic nebylo, škoda pro domácí.
     
    11:15
    Na druhé straně má Mazanec další zákrok, ale ani teď nebyl z kategorie těch nejtěžších.
     
    11:27
    Mozík tvrdě vypálil od modré, ale práci přidělal tak maximálně údržbářům hrazení.
     
    11:44
    Za Gustafssonem zvonila tyčka! Pletka ještě zkoušel dorazit puk do branky, ale nakonec tam dostrkal jen gólmana hostí.
     
    11:54
    Hosté po buly vybojovali puk a pomalu se rozjíždějí do útoku...
     
    12:10
    Gustafsson měl velké problémy s Vlasákovo střelou. Ten zkusil ohrozit branku střelou zpoza obránce a švédský brankář lapačkou puk nadzvedl jen těsně nad břevno.
     
    13:39
    Hráči Lulei teď museli puk vyhodit na zakázané uvolnění, protože se už dlouho trápili ve svém obranném pásmu.
     
    13:54
    Hanzlík teď napřáhl od modré, propálil všechny hráče a pořádně vystrašil Gustafssona, který jen instinktivně zasáhl a vytlačil puk mimo branku!
     
    14:41
    Hosté uklidňují hru, s pukem stojí za brankou a střídají.
     
    15:02
    Teď už je puk na druhé straně a hráči švédského týmu jej drží v rohu, nedaří se jim ale připravit si střelecké pozice. Obránci s nimi ale mají hodně práce.
     
    16:39
    Kovář mohl jet sám na branku, ale nebyl dostatečně rychlý a tísněn obráncem nezakončil!
     
    16:42
    Kilström (LUL) vyloučen za držení hole, je tu tedy první přesilová hra pro domácí.
     
    17:26
    Jenže indiáni toho zatím moc nepředvedli a soupeři se podařilo vyhodit puk a vystřídat. Domácí tak musí zpět pro puk až k Mazancovi.
     
    17:57
    Pletka se sápal po odraženém puku, ale opět k němu měl dál než obránci soupeře a černý kus gumy tak míří zase na druhou stranu kluziště.
     
    18:42
    Hosté v plném počtu.
     
    19:02
    Hosty zastavilo postavení mimo hru. Modrá čára je občas ten nejtěžší soupeř...
     
    19:30
    Vihko si sjel před Mazance a dostal puk zpoza branky, byl ale už příliš blízko plzeňskému brankáři a ten ukryl kotouč ve své výstroji - důležitý zákrok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dějství, ve kterém jsme neviděli žádnou branku, a bohužel ani žádné větší množství šancí. Ty největší měli domácí - Kratěna po přihrávce Kováře a pak právě samotný Jan Kovář, který ale při převzetí puku musel hlídat ofsajdové postavení a přišel tak o potřebnou rychlost. Gustafssona jednou zachránila i tyč jeho branky, a tak hosté budou s bezgólovým stavem zatím asi spokojeni. Ani jeden tým nedokázal využít přesilovou hru.
     
    Začátek druhé třetiny se přiblížil, domácí už nastupují na led, na kterém už chvíli krouží hostující hráči.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Domácí vyhráli buly a poslali puk dopředu, Havlíček ale smolně dostal pukem do obličeje a střídal.
     
    21:00
    Šance na druhé straně, ale puk si nezpracoval ani jeden ze dvou hráčů na středu.
     
    21:21
    Kratěna se na druhé straně zkoušel protáhnout mezi dvěma obránci, ale puk mu při kličce sjel z hole. Na druhé straně musel zasahovat Mazanec, ale byl připraven a u tyče nenechal žádné místo.
     
    22:12
    Heřman sprintoval za pukem a v souboji přetlačil obránce, jenže tomu přispěchal na pomoc kolega a celé snažení tak přišlo vniveč. Hokejisté švédského celku ale puk pod tlakem nakonec jen vyhodili na icing, takže útočné pásmo Plzeň získala.
     
    22:26
    A nakonec z toho byla i veliká šance pro Vlasáka! Ten si sjel od levého mantinelu pro puk, zbavil se obránce a po kličce zakončoval, na Gustafssona ale nevyzrál!
     
    23:40
    Mazanec vyrazil puk a rozjel tak akci domácích, Pitulemu se ale dlouho nikdo nenabízel.
     
    24:13
    Pletka a St.Pierre teď zbytečně riskovali při rozehrávce a špatným zpracováním darovali puk soupeři, který prověřil Mazance.
     
    25:14
    Střelecký pokus před brankou hostů byl zablokován, bude se tak vhazovat.
     
    25:41
    Luleå právě vstřelila branku!

    Hosté jdou do vedení! Klasen s Hirschovitsem dostali puk na FABRICIUSE, který kousek za modrou čárou napřáhl a dělovkou propálil všechny obránce i Mazance, který vůbec nestihl reagovat! Asistence: Hirschovits, Klasen.
     
    26:00
    Anton Hedman vzápětí mohl zvýšit na 2:0 pro svůj tým, ale po křižné přihrávce v jasné šanci nepochopitelně selhal!
     
    27:03
    Indiáni se snažili o odpověď, ale bez gólového efektu. Lev byl ve slibné šanci zastaven hvizdem rozhodčích, kteří si všimli jednoho z hráčů Plzně uvnitř brankoviště Gustafssona.
     
    27:27
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Teď už to ale vyšlo a je srovnáno! JAN KOVÁŘ dostal puk ideálně do jízdy, prolétl obranou hostů a parádní forhendovou kličkou překonal švédského gólmana, který tentokrát neměl nárok! Asistence: Hanzlík, Pletka.
     
    28:46
    Luleå právě vstřelila branku!

    A opět se mění stav, s góly se najednou roztrhl pytel! LINUS KLASEN se štěstím překonal Mazance. Tečovaná střela se do branky dostala pod překvapeným gólmanem Plzně, který na změnu směru střely nedokázal reagovat - 1:2! Bez asistence.
     
    29:40
    Icing hostí, Plzeň se tak může znovu snažit o vyrovnání.
     
    30:09
    I teď Švédové jen vyhazují puk, už ale tak šikovně, že se o icing nejedná. Jako by ale najednou ztratili zájem o hru.
     
    30:40
    Dvořák si poradil s přesilou a udržel v rohu puk, než dojeli do pásma i jeho spoluhráči.
     
    31:36
    Heřman s Gulašem operovali na levé straně útočného pásma, ale jedna přihrávka byla zablokována a Gulašovo nahození na Gustafssona bylo opravdu jen nahozením.
     
    32:15
    Další snažení Plzně přerušuje opět dlouhý vyhození puku.
     
    32:23
    Teď už je to dokonce icing a domácí se stěhují před Gustavssona.
     
    32:39
    St.Pierrovo nahození se neodrazilo podle plánu a puk míří ven z pásma, tam je ale opět připraven St.Pierre, už musí ale počkat, až jeho hráči z pásma vybruslí.
     
    33:20
    Další zakázané uvolnění hostů.
     
    33:59
    Kovář po Pletkovo nahrávce zbrzdil celou akci a čekal, až se za modrou dostanou i další spoluhráči, mezitím se ale dostal do úzkých a o kotouč přišel.
     
    34:16
    Tentokrát se icingem provinili hráči Plzně.
     
    34:50
    A další dlouhá nahrávka zamířila až na druhý konec hřiště, teď ale musel zasáhnout Gustavsson.
     
    35:06
    Milan Gulaš (PLZ) odchází na trestnou lavici. Potrestán byl za nedovolené bránění.
     
    35:10
    Domácí ale hned po vhazování vyhodili pak tak daleko, jak to jen šlo.
     
    35:22
    Lulea se vrhla do útoku, ale nepřešla přes modrou čáru.
     
    35:46
    Výborně zasáhl do rozehrávky soupeře Kovář, který přerušil další útok a pomohl výrazně svým obráncům.
     
    36:01
    Hostům se přesilová hra vůbec nedaří, zatím se musejí jen vracet pro puky za vlastní branku.
     
    36:57
    Lulea zakládá útočnou akci za svojí brankou, daleko opět nedošla, nahozeného kotouče se zmocnili domácí a posílají jej z pásma.
     
    36:41
    Jeřábek teď v pádu předvedl důležitý zákrok a bekhendem ještě stihl odehrát puk před dotírajícím soupeřem.
     
    38:03
    Po tečované střele se bude vhazovat před Mazancem.
     
    38:21
    St.Pierre i se protihráčem na zádech dokázal nejen dojet puk, ale ještě rozehrát další akci.
     
    39:13
    Zbytečné vyloučení. Pletka (PLZ) nekontroloval svoji hůl a ta zasáhla protihráče do obličeje, logicky tak míří na trestnou.
     
    39:35
    Lulea se usadila v útočném pásmu, ale opět nevymyslela víc než nahrávky po mantinelu. Domácí puk vyhazují přes všechny čáry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství je za námi a viděli jsme v něm tři branky. Hosté šli do vedení díky zásahu Fabriciuse, domácí ale dokázali rychle odpovědět. Postaral se o to šikovnou kličkou Kovář, který překonal Gustavssona. Jenže Klasen jen o několik vteřin později nachytal Mazance a strhl vedení zpět na stranu svého týmu.
     
    Domácí tým má ještě dostatek času na to, aby zvrátil vývoj utkání. Do třetího dějství ale vstoupí 70ti vteřinovým zbytkem oslabení, prvním úkolem tak bude ubránit přesilovou hru soupeře. Třetí třetina začne přibližně ve 20:33.
     
    Hráči týmu Lulea HF už jsou na ledě, tradičně o něco dříve, než domácí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Domácí začali aktivně.
     
    40:25
    Hirschovits jel sám na Mazance, ale nevymyslel to moc dobře a mladý plzeňský brankář si připsal důležitý zákrok!
     
    41:47
    Domácí v plném počtu.
     
    42:06
    Hra se teď odehrává ve středním pásmu, kde se domácí hráči snaží atakovat rozehrávku soupeře.
     
    42:17
    Luleå právě vstřelila branku!

    A je to vedení o dvě branky pro hosty! Chris a Cam Abbottovi připravili výbornou pozici pro SKRBKA a ten potřetí překonal Marka Mazance! Asistence: Cam Abbott, Chris Abbot.
     
    43:47
    S pukem pokračují hosté, nikam se sice neženou, ale kontrolují hru.
     
    44:13
    Toni Koivisto byl v dobré příležitosti, ale asi si hodně věřil a složitá klička jej připravila o možnost navýšit vedení svého týmu.
     
    45:15
    Nahození na Kováře zamířilo na Gustafssonovu branku a tam puk už sebrali hráči v bílých dresech.
     
    45:59
    Pletka mezi kruhy jen lehce tečoval střílenou přihrávku, puk se ale odrazem od hole trošku více roztočil a zamířil mimo tři tyče, které hájí Gustafsson.
     
    46:22
    Ryan Holweg teď předvedl něco ze své důrazné hry a vybojoval zpět ztracený kotouč, jeho spoluhráči ale nepřidali žádnou nadstavbu.
     
    46:32
    Jakub Lev trošku nešikovně při snaze zastavit puk nahrál protihráčům, kteří ale přečíslení neřešili vůbec dobře.
     
    47:57
    Menší šarvátka před brankou Gustafssona, ale rozhodčí ani nebudou vylučovat, šlo spíš jen o ráznější výměnu názorů.
     
    48:22
    Jeden z domácích hráčů byl podražen při útočné akci a domácí se dožadovali přesilové hry, rozhodčí ale žádný faul neviděli.
     
    49:02
    Puk pod Mazancem, žádný těžký zákrok pro plzeňského gólmana to nebyl.
     
    49:23
    Teď už se píská, za faul na Jakuba Lva je potrestán Vihko (LUL).
     
    49:35
    Slovák po buly dostal puk nad pravý kruh a příklepem vystřelil, Gustafsson měl ale čistý výhled a puk zachytil bez problémů.
     
    50:10
    Hezká přesilovka v podání Plzně, nechybí ani střelba, ale zatím z toho nic není. Teď je navíc puk až u Mazancovy branky.
     
    51:06
    HHeřman zachytil vyhození Gustafssona a Plzeň zůstává v pásmu.
     
    51:23
    Hosté v plném počtu.
     
    51:30
    Vzápětí tu je icing hráčů ze Švédska.
     
    52:02
    Plzeň dál pokračuje v tlaku, který si drží z přesilové hry, ale teď už není logicky tak výrazný a hráči si nahrávají spíš jen po obvodu útočné třetiny.
     
    52:57
    I další akce modrobílých končí nezdarem, puk na chvíli drží i hosté.
     
    53:59
    Poslední momenty opravdu nenabídly zrovna pohledný hokej, hraje se hlavně ve středním pásmu a žádný z hráčů obou týmů se do útoku nedostává.
     
    54:22
    Domácí vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    54:34
    Gustafsson si pohlídal střelu od modré a skryl puk v lapačce. Chtěl ještě rychle rozehrát, ale to už se mu nepovedlo.
     
    55:01
    Milan Gulaš předvedl, co to znamená "jezdit po zadku", bohužel doslova, což znamená, že o puk i rozjetou akci přišel.
     
    55:48
    Plzeňské snažení o snížení je teď hodně utrápené, hráči se chvílemi pouštějí do hodně zoufalých pokusů.
     
    56:44
    Hostům se teď pro důrazné napadání plzeňských hráčů nedaří vyhodit, puk je v rohu pod nohami hráčů, ale nepíská se.
     
    57:18
    Heřman se snažil ve středu hřiště tečovat mezi dvěma obránci puk, ten ale jen prolétl změtí hokejek a nohou a neškodně zamířil do rohu.
     
    57:55
    Oddechový čas pro domácí. Uvidíme, co trenéři vymyslí, aby ještě zdramatizovali závěr zápasu.
     
    57:55
    A Mazanec zůstává na střídačce, Plzeň v šesti lidech na ledě!
     
    58:13
    Hosté vyhodili puk až do obranné třetiny Plzně.
     
    58:47
    Gunnarsson jen těsně minul prázdnou branku, nabídl tím svému soupeři útočné pásmo!
     
    59:21
    Pletka tvrdě střílel a Gustafsson si s jeho střelou neporadil zrovna nejlépe, ale co nezvládl on, to udělali jeho obránci, kteří puk odehráli na další icing!
     
    59:21
    Oddechový čas pro hosty. Ti si teď potřebují hlavně oddechnout.
     
    59:27
    Pletka znovu ukázal svůj přehled a rýsoval dlouho křižnou nahrávku, ta ale narazila na jednu z holí švédských hráčů a míří mimo hřiště.
     
    59:45
    Luleå právě vstřelila branku!

    A je rozhodnuto definitivně! Zřejmě poslední gól zápasu obstaral CHRIS ABBOTT, který pohodlně umístil puk do opuštěné branky a uzavřel skóre na 4:1 z pohledu hostů.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Třetí hvězdou utkání je Jan Kovář (PLZ). Druhou hvězdou zápasu je hostující gólman Gustafsson (LUL). První hvězdou a nejlepší hráčem byl dnes Linus Klasen.
     
    Je za námi čtvrté vystoupení Plzně v European Trophy, bohužel také třetí porážka českého týmu. Ten dnes nestačil na Luleu, přestože dlouho hrál vyrovnanou partii a měl i více šancí. Jenže hosté ve druhé třetině v vstřelili dvě branky a svoji výhru potvrdili dalšími dvěma góly v závěrečné části, z nichž poslední už padl do prázdné branky při power-play domácího celku. Luleå HF tak dál pokračuje ve svojí spanilé jízdě, při které nasbírala 15 bodů z pěti zápasů! Naopak Plzeň nenavázala na páteční zápas a potřetí v letošní ET končí zápas s nulovým bodovým ziskem.
     
    Loučím se s vámi z plzeňské ČEZ Arény a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (21:12:05)

    Lukáš Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 28. Kovář (Hanzlík, Pletka) - 26. Fabricius (Hirschovits, Klasen), 29. Klasen, 43. Skrbek (Abbott Chris, Abbott Cam), 60. Abbott Chris (Fogström)


    HC Škoda Plzeň: Mazanec - Hanzlík, Slovák, Jeřábek, Mozík, St.Pierre, Marušák, Boháč - Petruška, Vlasák, Havlíček, Gulaš, Pletka, Kovář, Kratěna, Johnson, Pitule, Hollweg, Lev, Heřman, Dvořák
    Luleå Hockey: Gustafsson - Kilström, Gunnarsson, Fransson, Skrbek, Mannberg, Berglund, Johnsson, Jacobsson - Fabricius, Olausson, Persson, Koivisto, Abbot Cam, Hedman, Abbot Chris, Fogström, Jakobs, Hirschovits, Klasen

    Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Kostka, Lhotský

    Diváci: 1505
    bahis siteleri