Kärpät – Hamburg 4:5 (po s.n.) | Kometa Brno – Plzeň 7:5 (kon.) | Brynäs – TPS 4:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
7:5 (3:3, 2:1, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Úterý 04.09.2012, 18:00 • KAJOT ARENA • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Kometa právě vstřelila branku!

    A je hotovo. Jan Hruška dlouze kontroloval puk za brankou Plzně a čekal, až mu někdo najede do střelecké pozice. To provedl LEOŠ ČERMÁK, dostal ideální pas a z voleje v pádu propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jan Hruška.
     
    58:20
    A mohlo to být o dvě branky. Zohorna s Koreisem jeli dva na jednoho, první jmenovaný však příliš dlouho váhal s přihrávkou.
     
    57:56
    Kometa právě vstřelila branku!

    Dvě minuty před třetí sirénou jdou domácí znovu do vedení. Jakub Svoboda se sám dostal šikovně před Mazance, jeho střelu však ještě hostující gólman vyrazil. K jeho smůle se však puk dostal hůl TOMÁŠE SVOBODY, který zamířil přesně pod břevno a pošesté rozvlnil plzeňskou síť. Asistence: Jakub Svoboda.
     
    Dnešní utkání sleduje 1134 diváků.
     
    50:36
    Po brance se navíc strhla mela a bude se vylučovat. Na straně Komety jsou potrestáni Káňa s Valábikem, z Plzně jsou vyloučeni Kovář s Hanzlíkem. Všichni na dvě minuty za hrubost, hraje se v plném počtu na obou stranách.
     
    50:36
    Plzeň právě vstřelila branku!

    A je srovnáno. Z pravého křídla vypálil Kratěna, Jiří Trvaj pouze vyrazil puk na hůl TOMÁŠE VLASÁKA a zkušený forvard se nyní nemýlil, prázdnou branku neomylně trefil. Přestřelka tedy může pokračovat. Bez asistence.
     
    46:20
    Opět skvělý Trvaj . Kratěna našel křižným pasem Kováře, ten pálil z velké blízkosti z voleje, cestu však puku zastavil Trvajův pravý beton.
     
    44:51
    Vlasák dostal křižný pas od jednoho ze spoluhráčů a z voleje vypálil do zdánlivě prázdné branky. Jenomže nejlepší brankář loňské extraligy Jiří Trvaj se bleskově přemístil a puk ukryl do lapačky.
     
    44:19
    Boris Valábik opět v akci, nyní fauloval a je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    36:36
    Kometa právě vstřelila branku!

    Krásná kombinace posílá Brno do vedení. Jan Hruška čekal u pravého mantinelu, až zpoza branky vybruslí před Mazance JAKUB SVOBODA a perfektně mu načasoval pas přesně na hůl. Jeden ze dvou brněnských Svobodů nic neřešil a z voleje po ledu poslal puk do prázdní branky, Mazanec se nemohl stihnout přemístit. Asistence: Jan Hruška.
     
    35:09
    Vlasák se proháčkoval před Trvaje a opět mohl dostat hosty do vedení. Mířil však pouze do vyrážečky Jiřího Trvaje.
     
    34:14
    Kometa právě vstřelila branku!

    Ani Plzni se nepodaří odskočit na dvoubrankový rozdíl, Kometa navíc využívá přesilovka. Mladý bek FILIP KREJČIŘÍK napřáhl u levého hrazení a prudká rána skončila až v síti za Mazancem. Krejčiřík se tak stává specialistou na Plzeň, v minulém klání si proti ní připsal premiérovou trefu za brněnský "A" tým. Asistence: Hynek Zohorna, Jakub Svoboda.
     
    32:32
    Po rutinním zákroku Mazance se do sebe pustili Tomášové Svoboda a Frolo, za drobnou potyčku budou oba potrestáni za hrubost. Domácí hráč však obdržel pouze dvě minuty, Frolo dostal trest na 2+2 minuty a Kometa tak bude hrát přesilovku.
     
    30:44
    Krásná kombinace hostí skončila u zcela volného Johnsona, který sám na brankovišti měl pouze trefit puk. Prudký pas však nezpracoval a protečoval jej poměrně hodně mimo tři tyče.
     
    29:24
    Další špatná zpráva pro domácí, Valábik vyhodil puk mimo hřiště a dostává za to dvě trestné minuty.
     
    29:17
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Hosté využívají početní výhodu. Šikovný Jan Kovář našel pasem zpoza branky na levém kruhu volného ONDŘEJE KRATĚNU, který z voleje vypálil přesně nad levé Trvajovo rameno a rozvlnil síť. Plzeň tak jde poprvé v zápase do vedení. Asistence: Jan Kovář.
     
    28:16
    K velké nelibosti domácích fans se bude vylučovat na straně domácích poté, co hostím několik hraničních zákroků prošlo. Za napadení je vyloučen Radek Dlouhý.
     
    26:04
    Zohorna zpoza branky našel zcela volného Valacha, který si sjel mezi kruhy. Zcela sám však namířil přímo doprostřed branky a nepřidal tak svůj druhý dnešní gól.
     
    22:43
    Což souvisí i prvním vyloučením v této části hry. Tomáš Slovák vyhodil při snaze o založení útoku puk mimo hřiště a je za to potrestán.
     
    19:02
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Na vyrovnání jsme nemuseli dlouho čekat. Hrubku v obraně vyrobil Valábik, který ukázkově namazal do brejku Gulašovi. Ten celou akci zhodnotil tím způsobem, že nahrál na volného ONDŘEJE HAVLÍČKA a ten překonal padajícího Trvaje. Asistence: Milan Gulaš.
     
    18:09
    Vlasák mohl opět srovnat, ze dvou metrů však napálil Trvaje.
     
    17:41
    Kometa právě vstřelila branku!

    Z utkání se nám stává přestřelka a hodně se daří především brněnským obráncům. Od modré čáry napřáhl na Mazance bek Komety JURAJ VALACH a kotouč prosvištěl do levého horní růžku plzeňské svatyně. Pěkná branka stejně jako v případě úvodního gólu Kováčika. Asistence: Jakub Koreis a Hynek Zohorna.
     
    15:10
    Byl však hákován Tomášem Frolem a Kometa si zahraje přesilovku.
     
    15:10
    Dočekal se individuálně probil před Mazanec, v tísni však zakončoval jednoruč a nedůrazně.
     
    14:13
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Obrovská chyba Jiřího Trvaje, který chtěl před najíždějícím VÁCLAVEM PLETKOU kotouč odpálit do bezpečí, jenže se do něj netrefil a pak se kus černé gumy dokutálel za jeho tělo, kde ho plzeňský útočník pohodlně umístil do sítě. Asistence: Milan Gulaš.
     
    13:56
    Tomáš Vlasák odchází na dvě minuty za hákování. Síly na ledě se tak srovnávají.
     
    13:56
    Do velkého přečíslení se dostali domácí při vlastním oslabení, Kováčik to vyřešil střelou, Mazanec však puk nepustil
     
    13:36
    Další vyloučení na straně Komety. Filip Beneš je potrestán na dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    11:57
    Kometa právě vstřelila branku!

    Domácí se dostávají opět do vedení a znovu u toho byl obránce Kováčik. Ten přemýšlel zda vystřelit, nakonec se rozhodl nahodit kotouč před bránu, kde jej šikovně tečoval za Mazancova záda LEOŠ ČERMÁK. Asistence: Jozef Kováčik, Tomáš Žižka.
     
    08:41
    Sedm vteřin si zahraje přesilovku Plzeň. Filip Krejčiřík již usedá za katr - dvě minuty podražení.
     
    07:47
    Plzeň mohla jít do vedení. Před Tomášem Vlasákem byla zcela prázdná brána, Trvaj vůbec nebyl v klasickém postavení. Jenže plzeňský ostrostřelec selhal. Stav se tak v přesilovce hostů nemění.
     
    06:48
    Radek Dlouhý je potrestán za nedovolené bránění. Hosté si tak zahrají první přesilovku zápasu.
     
    06:35
    Plzeň právě vstřelila branku!

    První delší tlak Plzně končí brankou v domácí síti. Hosté dlouze kombinovali v rozích útočného pásma až se MILAN GULAŠ rozhodl s tím něco udělat s jel si před branku, kde se svým důrazem dostal k zakončení a přehodil Trvajův beton. Bez asistence.
     
    02:56
    Prvním vyloučeným dnes bude plzeňský Jeřábek, který je potrestán za vysokou hůl.
     
    00:44
    Kometa právě vstřelila branku!

    Brno otevírá první střelou zápasu jeho skóre. JOZEF KOVÁČIK převzal v blízkosti modré čáry pas od Jana Hrušky a když viděl, že jej nikdo neatakuje, napřáhl a mocně vypálil. Puk cinkl o břevno a zapadl za záda bezmocného Mazance. Asistence: Jan Hruška, Filip Krejčiřík.

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 1. Kováčik (Hruška J., Krejčiřík), 12. Čermák (Kováčik, Žižka), 18. Valach (Koreis, Zohorna), 35. Krejčiřík (Zohorna, Svoboda J.), 37. Svoboda J. (Hruška J.), 58. Svoboda T. (Svoboda J.), 60. Čermák (Hruška J.) - 7. Gulaš, 15. Pletka (Gulaš), 20. Havlíček (Gulaš), 30. Kratěna (Kovář), 51. Vlasák


    HC Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Valábik, Krejčiřík, Švrček, Valach - Hruška Jan, Čermák, Dlouhý (C) - Svoboda Tomáš, Dočekal, Svoboda Jakub - Zohorna, Koreis, Kadela - Káňa, Raška, Beneš
    HC Škoda Plzeň: Mazanec - Hanzlík, Slovák, Jeřábek, Marušák, Frolo, St. Pierre, Houfek - Schleiss, Pletka, Havlíček, Gulaš, Vlasák (C), Kovář, Kratěna, Johnson, Heřman, Balej, Lev, Pitule, Dvořák

    Rozhodčí: Jeřábek, Blecha - Jindra, Skopal

    Diváci: 1134
    bahis siteleri