Havlíčkův Brod – Liberec 2:3 (kon.) | Třinec – Zlín 4:3 (po s.n.) | Motor ČB – Jihlava 3:0 (kon.)
Přerov – Vsetín 3:2 (po s.n.) | HC Litvínov – K. Vary 0:6 (kon.) | Písek – Hr. Králové 4:1 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Vítkovice – Havířov 4:0 (kon.) | HC Plzeň – Chomutov 8:1 (kon.)
Sparta – Letňany 0:1 (odl.) | Olomouc – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Slavia – HC Kladno 4:5 (po s.n.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:3 (0:1, 1:0, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 08.09.2012, 12:00 • Kotlina • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Je konec. Dnešní utkání bylo hodně zajímavé a vyrovnané, drama trvalo až do posledních sekund. Hosté z Liberce nakonec vstřelili o jednu branku více a nakonec získávají po těsném triumfu 3:2 všechny tři body. Havlíčkův Brod i přesto zaslouží velkou pochvalu, protože byl po celé utkání Tygrům zdatným soupeřem. Děkuji vám za pozornost, to je z Kotliny pro dnešek vše. Na shledanou. (14:22:08)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    D. Vala teď zabránil jistému gólu. Hrníčko si zpracoval ve středu pole puk a snažil se svého protihráče přebruslit. To se mu nepovedlo, domácí bek mu kotouč vypíchl z hole!
     
    59:36
    Tak ještě je, byť jen hodně malá, naděje. Na trestnou lavici usedá za hákování Lakatoš (LIB). Bude se hrát 4 na 4, Rebelové získávají pásmo.
     
    59:22
    Rebelové se stále musejí bránit, protože jejich soupeř kombinuje u jejich brány.
     
    59:13
    Hosté drží útočné pásmo.
     
    58:56
    Lakatoš po vyhraném vhazování svého týmu vůbec neotálel a z mezikruží napřáhl ke střele. Puk však na bránu nesměřoval, protože byl vyražen do ochranné sítě.
     
    58:51
    Hosté byli už kompletní, když se nedovoleného zákroku dopustil Ficek (HBR) a je vyloučen za faul kolenem. Pro rebely je to vážná komplikace, bodový zisk se jim teď ještě více vzdálil.
     
    58:14
    Zatím drží puk v útočném pásmu, ale zdaleka jej nemají díky napadajícím protihráčům pod kontrolou.
     
    58:00
    Čeněk Novák zůstává na brodské střídačce, domácí hrají v šesti v poli s prázdnou bránou!
     
    58:00
    Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas a dá se očekávat, že brzy vše vsadí na jednu kartu a odhodlá se ke hře bez brankáře. Liberec bude ještě 35 sekund bránit ve čtyřech.
     
    57:30
    Při vlastním oslabení zakončoval z levého kruhu svižnou střelou zápěstím Havlín, ale gólman Novák stihl zareagovat a vyrazil puk za svou bránu.
     
    56:53
    Rebelům se nabídla slibná šance na vyrovnání v podobě přesilovky, ale Liberec zatím drží svého soupeře z Vysočiny daleko od branky gólmana Stezky.
     
    56:35
    Za faul loktem je potrestán dvěma minutami Gecko (LIB).
     
    56:21
    Liberec právě vstřelil branku!

    Tak to je velká škoda pro havlíčkobrodskou družinu, soupeř oplácí úder a ujímá se znovu vedení! Matúš Belovič poslal pas ZDEŇKU KRÁLOVI, který byl sám v pravém kruhu a utěšenou střelou propálil gólmana Nováka, který neutěsnil prostor u bližší tyčky! Asistence: Matúš Belovič.
     
    55:30
    Domácí okupují útočné pásmo, jenže nedaří se jim uvolnit do příznivější palebné pozice. Zatím musejí bojovat o kotouč za Stezkovou bránou.
     
    54:30
    O rychlou odpověď se mohl postarat Kalfiřt, který mezi kruhy tečoval nahozený puk od modré čáry, ale o kousek minul pravou tyčku brankáře Nováka.
     
    53:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno! Rebelové založili rychlý útok, při němž kotouč putoval po ose Michal Semrád - Patrik Málek - MATIAS MÄKI a posledně jmenovaný rychlou dorážkou, která proletěla gólmanovi Stezkovi mezi betony, poslat kotouč do sítě! Asistence: Patrik Málek, Michal Semrád.
     
    52:41
    Havlíčkův Brod hraje na 3 formace a dá se očekávat, že síly mu budou při tomto obrázku hry rychle ubývat. Soupeř drží puk ve své moci a pokračuje v útočné aktivitě.
     
    51:54
    Po vhazování v brodském pásmu se ujal kotouče obránce D. Vala a nadvakrát se mu podařilo vyhodit puk do útočného pásma. Liberec se tak musí vrátit až ke své bráně.
     
    51:42
    Havlíčkobrodská obrana v čele s gólmanem Novákem zatím odolává a stále drží naději na bodový zisk. Nyní domácí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    50:53
    Severočeši se teď snaží řídit pravidlem, že nejlepší obranou je útok. Svého soupeře drží pod tlakem a pokoušejí se k ošemetnému jednobrankovému vedení přidat další gól.
     
    49:50
    Obrovskou šanci teď nevyužili hosté, kteří nabrali v útočném pásmu rychlost a rozhodili soupeřovu obranu. K zakončení bekhendem z několika kroků se probil jeden z nich, zřejmě to byl Ordoš, ale gólman Novák byl na místě. Následné dorážky skončily rovněž neúspěchem!
     
    49:12
    Další liberecká střela pozornost gólmana Nováka neprověřila, protože byla z prostoru mezi kruhy vyražena do ochranné sítě. Buly po Novákově levici.
     
    48:54
    Kupčík měl dostatek času a prostoru ke střele z levého kruhu, kterou gólman Novák vyrazil před sebe, kde se snažil dorážet Hrníčko, ale ke kotouči se nedostal včas, protože kus černé gumy rychle zalehl strážce brodské svatyně.
     
    47:30
    Král zachytil nahrávku zády k bráně v blízkosti modré čáry, rychle se otočil a z levé strany vyslal rychlou střelu k bližší tyčce, kde pohotově zasáhl Čeněk Novák.
     
    46:59
    Ve středním pásmu došlo k potyčce a 2 plus 2 minuty za hrubost dostávají Arlt (LIB) s Polákem (HBR).
     
    46:39
    Hosté jsou po vstřelené brance rázem na koni a pokoušejí se využít aktuální psychickou výhodu k rychlému navýšení nejtěsnějšího vedení.
     
    45:18
    Liberec právě vstřelil branku!

    Brankář Novák vytáhl další skvělý zákrok proti střele zblízka, když na brankové čáře vleže vyrazil rychlou ránu Michala Gecka, jenže na dorážku DOMINIKA LAKATOŠE už neměl nejmenší nárok! Asistence: Michal Gecko, Zdeněk Král.
     
    45:00
    Hrníčko pálil z mezikruží do gólmana Nováka který puk vyrazil. Následně si poradil i s dorážkou a udržel nerozhodný stav pro svůj tým.
     
    44:21
    Domácí přečkali své oslabení bez obdržené branky a nyní už mohou pomýšlet výrazněji i na útočnou činnost. Puk mají na holích za svou bránou.
     
    43:50
    Havlín vyslal z pravého kruhu štiplavou ránu zápěstím, která mířila pod břevno. Brankář Novák měl trochu zakrytý výhled, ale kotouč viděl a schoval jej do lapačky.
     
    43:20
    Šír se probil ke střele z prostoru mezi kruhy, ale Čeněk Novák byl znovu na místě a schoval letící puk do náruče, čímž na chvíli přerušil hru.
     
    43:00
    Liberec sice drží puk na svých holích, jenže zdaleka jej nemá pod kontrolou. Spíše o něj musí neustále bojovat s aktivně napadajícími Rebely.
     
    42:10
    A uspěl i proti samostatnému úniku Lakatoše, jehož ránu zblízka vyrazil. Nedovoleně si musel proti prchajícímu útočníkovi Liberce počínat D. Vala (HBR), který je vyloučen za hákování.
     
    41:45
    Obrovskou pochvalu zaslouží gólman Novák, protože teď vychytal tutovku Hrníčka, který pálil po Šťávově nahrávce z několika kroků, ale brodský gólman roztáhl své betony a zamezil pohromě!
     
    41:19
    Rebelové se na chvilku usídlili v útočném pásmu, ale dlouho se zde neohřáli, protože při kombinaci v rohu pásma přišli o kotouč. Hrát může soupeř.
     
    40:47
    Belovič s Havlasem se hnali do útočného pásma, ale nepohlídali si přechod přes útočnou modrou čáru a dostali se do postavení mimo hru.
     
    40:16
    Gólman Novák si po několika sekundách hry připisuje na své konto další úspěšný zákrok. Střelu doprostřed brány, jež vyletěla z mezikruží, lapil do své náruče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část sice začali lépe hosté, ale postupem času se hra začínala vyrovnávat a směrem dopředu se čím dál více osmělovali i Rebelové, kteří se při vlastním oslabení dočkali vyrovnání, když samostatný únik proměnil Ondřej Hlídek. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně ve 13:43, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Liberec se ještě v posledních sekundách snažil o zisk ztraceného vedení, ale v útočném pásmu přišel o kotouč a do nájezdu se znovu hnal Hlídek. Zvolil podobnou variantu zakončení, když mířil nahoru, ale tentokrát gólman Stezka vyrazil puk do bezpečí!
     
    38:30
    Útočník Hlídek, který je dnes při chuti a postaral se před chvíli o havlíčkobrodské vyrovnání, se znovu snažil o uvolnění do palebné pozice, ale protihráči si na něj tentokrát dali větší pozor.
     
    37:53
    Semrád prověřil pozornost gólmana Stezky utěšenou střelou od pravého mantinelu, ale hostující muž s maskou měl dobrý výhled a zasáhl úspěšně pomocí svých betonů.
     
    37:23
    Hosté teď na chvíli semkli svého soupeře v hloubi jeho obranného pásma a dostali se k nebezpečnému zakončení z mezikruží. Nepřesná rána však doplachtila jen do ochranné sítě.
     
    36:29
    Hosté pokračují v přesilové hře, ale Rebelové, kteří jsou ještě více nabuzení díky vyrovnávacímu gólu, se brání s velkým přehledem. Severočechy vůbec k ničemu nepouštějí.
     
    35:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je tvrdá rána pro Liberec, který inkasuje ve vlastní přesilovce! Odražený kotouč do prostoru mezi kruhy nejrychleji dojel ONDŘEJ HLÍDEK, který si sjel až před branku a střelou pod břevno nedal gólmanu Stezkovi nejmenší šanci zasáhnout! Asistence: Matias Mäki.
     
    34:55
    Domácí zvládli lépe situaci po vhazování a vyhozením do útočného pásma ušetřili cenné vteřinky ze svého trestu. Liberec zakládá novou útočnou akci.
     
    34:33
    Havlíčkův Brod čeká další oslabení. Proti hokejovým pravidlům se provinil zdržováním hry D. Vala (HBR).
     
    34:18
    Ordoš se společně se svým spoluhráčem Škodou vydal k brodské brance, ale střela z mezikruží, kde byl tísněn protihráčem, byla pro brankáře Nováka snadnou kořistí.
     
    33:59
    Domácí ustáli oslabení bez úhony a také chtěli hned pozlobit svého soupeře, jenže dopustili se zakázaného uvolnění. Buly proběhne v jejich obranném pásmu.
     
    33:36
    Havlas se teď předvedl díky dvěma nebezpečným střelám, které vyprodukoval v krátkém časovém rozmezí. Nejdříve z levé strany minul vzdálenější tyčku, po čemž neuspěl ani z prostoru kruhů, když našel Novákovu lapačku.
     
    32:30
    Gólman Novák se nejdříve vyznamenal proti pohotové dorážce Beloviče, kterou dokázal vyrazit. Potom ujeli do přečíslení 2 na 1 Mäki s Málkem, přičemž prvně jmenovaný zakončoval z mírného úhlu na levé straně jen do Stezkova betonu!
     
    32:00
    Hosté sice drží kotouč na svých holích v útočném pásmu, jenže dobře se pohybující obranný blok Havlíčkova Brodu jim neumožňuje střelbu z lepších palebných pozic.
     
    31:23
    Za záchranou brzdu teď musel zatáhnout v obranném pásmu D. Vala (HBR), protože hosté se v předbrankovém prostoru nebezpečně tlačili do zakončení.
     
    30:40
    Po převaze Liberce, který v první třetině a úvodu prostřední části měl výrazně navrch, je rázem pryč. Rebelové zlepšili pohyb a začínají cítit, že na svého silného soupeře rozhodně mají.
     
    29:30
    Na opačné straně ledového kolbiště o sobě dal vědět nebezpečnou střelou útočník Mozr, když puk z jeho hole, který vyslal z mezikruží, o kousek minul Stezkovu pravou tyč!
     
    28:49
    Kupčík sice dokázal po vyražené střele svého spoluhráče kotouč dorazit zblízka do sítě, ale branka neplatí. Zřejmě kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    28:54
    Hra je teď značně neurovnaná, kotouč se rychle rychle stěhuje po hrací ploše a neustále mění svého majitele. Zatím to s sebou nepřináší žádné gólové příležitosti.
     
    28:25
    Severočeši sice mají na své straně územní převahu, ale to je v těchto chvílích vše. Do větší příležitosti se jim přes dobře bránící Rebely nedaří dostat. Gólman Novák přerušil nyní u své tyčky hru, když puk přikryl pod lapačkou.
     
    27:30
    Dlouhý boj o střední pásmo nakonec vyhráli Rebelové a Ludvík se snažil v tísni posunout puk na rozjetého Hlídka. Plán to byl dobrý, ale liberecký hráč stihl kotouč tečovat a zabránit hrozícímu nebezpečí. Hrají hosté.
     
    26:50
    Rebelové se zatím prezentují hodně bojovným hokejem a snaží se vycházet především ze zabezpečené obrany, která má dostatek práce. Sázejí přitom na rychlé protiútoky.
     
    25:51
    Hokejisté ze severních Čech i nadále zůstávají aktivnějším týmem a pro brankáře Nováka představují jejich útoky neustálou hrozbu. Nyní pálil z mezikruží Chlapík, ale jeho projektil byl nepovedený a minul bránu.
     
    24:30
    Havlíčkův Brod sice zastavil rychlý útok hostů, ale Liberec zůstal v nebezpečném prostoru a neměl daleko k navýšení hubeného náskoku. Nepřehledná skrumáž se vytvořila před brankářem Novákem, který však společně se svými beky vše ustál. Nikdo z hostů nepropasíroval puk za brankovou čáru.
     
    23:52
    Při souboji v rohu brodského pásma se strhl menší potyčka. Škoda (LIB) a D. Vala (HBR) jsou potrestáni dvouminutovými tresty za hrubost.
     
    23:35
    Smutně se teď vrací ke své bráně útočník Hlídek, který úplně sám najížděl k soupeřově modré čáře pro dlouhé nahození, které jen o kousek nezachytil. Vše tak místo slibné šance končí pískaným zakázaným uvolněním.
     
    22:41
    Zahanbit se nenechávají ani domácí mladíci. O střelu, která snesla přísné parametry, se postaral Semrád, který bez přípravy prověřil dobře postaveného gólmana Stezku, jenž zasáhl lapačkou.
     
    22:05
    Liberec diktuje tempo hry, když drží kotouč častěji na svých holích. Na obranu Rebelů, která zatím pracuje spolehlivě, však zatím hledá marně účinný recept.
     
    21:30
    Až teď se to podařilo libereckému Belovičovi, který se probil k zakončení z mezikruží. Gólman Novák těžil ze svého dobrého postavení a poradil si na jedničku.
     
    21:13
    Zatím sledujeme marnou snahu obou soupeřů o to, aby se na souvislejší časový úsek dostali do útočného pásma a vyslali nebezpečnější střelu.
     
    20:22
    Utěšenou křížnou přihrávku Rebelů, jež směřovala na úplně volného a rozjetého Hlídka, hosté zachytili. Gólman Novák si následně poradil s jejich střelou z levé strany.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči už jsou na ledové ploše, ještě čekáme na trojici rozhodčích.
     
    Vše se již zdá být v pořádku. rolba pokračuje v přípravě ledové plochy na prostřední část. Začátek 2. třetiny se tak posune jen minimálně. Ledařům patří velký palec nahoru.
     
    Ledaři okamžitě povolávají do služby náhradní rolbu. Držme jim palce, aby se jim nepříjemný problém podařilo co nejrychleji vyřešit.
     
    Nepříjemná situace se přihodila o první přestávce. Na ledě zůstala stát porouchaná rolba. Doufejme, že to začátek 2. třetiny příliš neovlivní.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, v níž měli navrch hosté z Liberce. Rebelům se dlouho dařilo držet bezbrankový stav, k čemuž výrazně přispěl skvělými zákroky gólman Novák, jenže v poslední minutě rozjásal svůj tým Dominik Hrníčko. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 12:47, vedou Severočeši v Kotlině těsně 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Oba týmy se ještě natlačily do útočného pásma, ale přesnou ránu, která by mohla představovat pro brankáře větší nebezpečí, vyprodukovat nedokázaly.
     
    19:09
    Liberec právě vstřelil branku!

    Havlíčkův Brod byl blízko tomu, aby udržel v první dvacetiminutovce čisté konto, jenže v poslední minutě inkasoval! Po Filipovi Chlapíkovi se dostal ke kotouči DOMINIK HRNÍČKO, který prokázal šikovné ruce, když si vybruslil z rohu pásma a k bližší tyčce prostřelil gólmana Nováka! Asistence: Filip Chlapík.
     
    18:40
    Liberec zůstane minimálně na příštích pár sekund v útočném pásmu, protože domácí vyhodili puk jen na zakázané uvolnění. Buly po Novákově levici.
     
    18:08
    Málek při rychlém protiútoku přešel rychle modrou čáru okamžitě střílel, jenže jeho rána postrádala potřebnou přesnost. Brodský útočník se navíc dostal do postavení mimo hru.
     
    17:30
    D. Valovi se nepovedlo vyhodit mezi kruhy brodského pásma skákavý kotouč, kterého se zmocnil Hrníčko a poslal pas před branku Chlapíkovi, kterému se střela vůbec nepovedla a minula bránu Rebelů.
     
    16:37
    Havlíčkův Brod odrazil útok svého soupeře ze severu Čech a mohl rozjet svou útočnou akci, jenže o kotouč záhy přišel a skórovat mohl Havlas, který si vybruslil z rohu pásma až před branku a v rychlosti trefil u bližší tyčky připraveného gólmana Nováka!
     
    15:40
    V útočném pásmu se objevili po odmlce také mladí Rebelové a hned z toho bylo nebezpečí. Gólman Stezka si se střelou Hlídka z velkého úhlu poradil.
     
    14:33
    O další úspěšný zákrok se brankáři Novákovi, který zasáhl svou lapačkou, postaral Gecko, který rozkmital své brusle a vystřelil z mezikruží.
     
    14:25
    Od modré čáry vyslal ze své hole rychlý puk Arlt, ale gólman Novák měl velmi dobrý výhled a na jeho střele si svou lapačkou doslova smlsl.
     
    14:13
    Další nebezpečí měl na svědomí Hrníčko, který pálil zblízka po přiťuknutí svého spoluhráče Chlapíka. Kotouč však poslal vysoko nad brodskou bránu.
     
    13:28
    Belovič získal puk v útočném pásmu, nabral rychlost a z prostoru mezi kruhy vyslal štiplavou ránu. Naštěstí pro domácí směřoval puk doprostřed brány, kde číhal pozorný Čeněk Novák!
     
    12:44
    A hosté rozhodně neztrácejí drahocenný čas. Chvíli po vhazování střílel z ideální pozice před brankou Kalfiřt, jenže střela mu nesedla, protože puk mu sjel z hole a skončil ve výstroji pozorného brankáře Nováka.
     
    12:15
    Svěřenci trenérského tandemu Richard Cachnín - Milan Kraučuk se nastěhovali do útočného pásma, ale s důrazem to za brankou přehnali a pykají za to dvěma minutami. Za podražení si odsedí 2 minuty Mozr (HBR).
     
    11:38
    Až teď si může havlíčkobrodská defenzíva na chvilku vydechnout, protože gólman Novák chytil do lapačky vysoké nahození. Liberec má v těchto chvílích velkou převahu a dostává se častěji do šancí.
     
    10:30
    Další obrovská šance Bílých Tygrů! Chlapík se hnal na branku a dostal se za brodskou obranu. Zblízka však tísněný nepropálil Novákův beton, který byl dobře postavený u tyčky!
     
    10:00
    Hosté se ubránili a hned v plném poštu nebezpečně zahrozili. Po nahrávce Chlapíka pálil zblízka a bez přípravy Hrníčko, ale trefil jen vyrážečku gólmana Nováka!
     
    09:24
    Domácí soubor vytrvale buší do liberecké obrany, která teď má spoustu práce. Projektily vysílají především brodští obránci od modré čáry, ale te´d chybí jejich snažení přesnost.
     
    08:40
    Od modré čáry nahazoval do předbrankového prostoru znovu D. Vala, jenže nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal tečovat letící kotouč směrem na Stezkovu bránu. Havlíčkův Brod stále drží pásmo.
     
    08:13
    Hosté dostali puk ze svého pásma až do hájemství brankáře Nováka, ale domácí se nastěhovali zpět do palebných pozic a Stezkovu lapačku provětral od modré čáry D. Vala.
     
    07:43
    Za sekání vyfasoval dvouminutový trest právě Belovič (LIB).
     
    07:21
    Rebelům se stále nedaří utlumit nápor svého soupeře, který teď hýří aktivitou a neustále zaměstnává gólmana Nováka. Ten teď zlikvidoval Belovičovu střelu z kruhu.
     
    06:26
    Oba týmy už nějakou dobu hrají s plným potem hráčů na ledové ploše, ale jsou to především Tygři, kteří teď tahají za delší konec pomyslného provazu.
     
    05:10
    Výtečný zákrok vytáhl ze svého arzenálu Čeněk Novák, který se rychle přesunul v havlíčkobrodském brankovišti a lapačkou vytěsnil do rohu pásma nebezpečnou Ordošovu ránu bez přípravy!
     
    04:47
    Hokejisté zpod Ještědu teď zkoušeli zahrozit po přihrávkách do předbrankového prostoru, ale ty postrádaly potřebnou přesnost. Hosté zůstávají v držení kotouče.
     
    04:11
    Tvrdou ránu kousek za modrou čarou měl na svědomí Kupčík, ale jeho dělovku gólman Novák dobře viděl a kus černé gumy vytěsnil těsně vedle své svatyně.
     
    03:34
    Domácí znovu rozjeli v útočném pásmu sérii nahrávek, jenže proti zkonsolidované obraně Severočechů se jim zatím nedaří. Navíc je za hákování potrestán Klofáč (HBR) a hrát se bude 4 na 4.
     
    02:51
    Rebelové sice vybojovali útočné postavení v libereckém pásmu, jenže hosté získali kotouč a dlouhým vyhozením přes všechny čáry se na chvíli osvobozují.
     
    02:13
    Prvním vyloučeným za vražení na hrazení se stává Heřmánek (LIB).
     
    01:50
    A chvíli po vhazování přišla dosud největší šance zápasu. Ordoš se ocitl chvíli úplně sám mezi kruhy, ale kotouč nedokázal usměrnit k levé Nováčkově tyčce a těsně minul!
     
    01:32
    D. Vala zastavil soupeřův útok a společně se svými spoluhráči získal v rohu pásma puk, jenže vzápětí pálil od modré čáry do Novákovy lapačky Zedek.
     
    00:41
    Liberec sice zvládl lépe situaci na vhazování v blízkosti své brány, ale vůbec si neporozuměl při přechodu do útočné fáze a vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    00:25
    Nejdříve nahazoval od modré čáry puk mimo Novákovu branku Račický, po čemž na druhé straně gólman Stezka musel zasahovat proti střele od mantinelu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Tak už i mladí bojovníci z Kotliny naskakují do ledového kolbiště a řadí se na své modré čáře. Zápas za pár okamžiků začne.
     
    Hráči Liberce už jsou na ledové ploše, na domácí Rebely zatím čekáme.
     
    V Kotlině dnes probíhá den otevřených dveří, ale na návštěvnosti to, alespoň zatím, není znát.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Č. Novák (Vaněček) - Klofáč, Bancíř, Ficek, Mendl, Krajcigr, D. Vala - Ludvík (C), Přibyl, Hlídek, Polák, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Mäki.

    Bílí Tygři Liberec:
    Stezka (Hosnedl) - Šťáva, Kalfiřt, Šír, Hrníčko (A), Belovič, Klinger, Arlt, Chlapík, Havlín, Král, Gecko, Kupčík (A), Lakatoš, Škoda, Ordoš, Zedek, Divila, Havlas (C), Heřmánek, Račický.

    Rozhodčí:
    Tomáš Kukeně - Ondřej Polák, Roman Zídek. .
     
    Minulý zápas:

    Mladá Boleslav - Havl. Brod 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 19. Brzák (Borovec, Nastoupil), 27. Šír (Durdil, Ďurač) - 28. L. Vala (Málek, Mäki). Rozhodčí: Pavlovič - Horinek, Charvát. Vyloučení: 4:5, navíc D. Vala (HBR) OT 10 min. - úder do oblasti hlavy a krku plus OT do konce utkání - nesport. chov. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

    Havl. Brod: Vaněček (Č. Novák) - Klofáč, Bancíř, Ficek, Mendl, Krajcigr, D. Vala - Ludvík Přibyl, Hlídek, L. Vala, Polák, M. Semrád, Mozr, Málek, Mäki.
     
    Minulý zápas:

    Liberec - Č. Budějovice 5:3 (2:0, 1:3, 2:0)

    Branky a nahrávky: 10. Hrníčko (Belovič), 20. Kalfiřt (Račický), 34. F. Chlapík (Arlt), 56. Šťáva, 60. Hrníčko - 25. Vácha (Prokeš), 30. Břečka (Krátoška, Matoušek), 32. Kutiš. Rozhodčí: Wagner - Ledinský, Maštalíř. Vyloučení: 7:6, navíc Ordoš (LIB) a Piegl 5 plus do konce utkání. Využití 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 72. Střely na branku: 40:31. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3.

    Liberec: Stezka - Šťáva, Šír, Klinger, Arlt, Kupčík, Havlín, Zedek, Divila - Kalfiřt, Hrníčko, Belovič, F. Chlapík, Král, Gecko, Lakatoš, Škoda, Ordoš, Havlas, Heřmánek, Račický.
     
    Co se týče vzájemné bilance z minulého soutěžního ročníku, mladí Rebelové mají co napravovat. Proti Bílým Tygrům z Liberce, kteří patřili mezi silné soupeře, uhráli jediný bod. Kromě posledního měření sil, které Severočeši vyhráli až po samostatných nájezdech, se jednalo o přesvědčivé triumfy.

    Vzájemné zápasy (sezona 2011/12):

    Liberec - Havlíčkův Brod 5:1
    Havlíčkův Brod - Liberec 1:4
    Liberec - Havlíčkův Brod 8:0
    Havlíčkův Brod - Liberec 4:5sn
     
    Příjemné sobotní poledne, ze zimního stadionu v Kotlině se vám hlásíme u komentování extraligy staršího dorostu. Dnes je na programu už 2. kolo, oba dnešní soupeři si odbyli premiéru už v pátek. Dá se očekávat, že zápas bude mít slušnou diváckou kulisu, protože v Kotlině dnes probíhá den otevřených dveří. Utkání začíná v 12:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 36. Hlídek (Mäki), 54. Mäki (Málek, Semrád) - 20. Hrníčko (Chlapík), 46. Lakatoš (Gecko, Král), 57. Král (Belovič)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Č. Novák (Vaněček) - Klofáč, Bancíř, Ficek, Mendl, Krajcigr, D. Vala - Ludvík (C), Přibyl, Hlídek, Polák, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Mäki.
    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Hosnedl) - Šťáva, Kalfiřt, Šír, Hrníčko (A), Belovič, Klinger, Arlt, Chlapík, Havlín, Král, Gecko, Kupčík (A), Lakatoš, Škoda, Ordoš, Zedek, Divila, Havlas (C), Heřmánek, Račický.

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně - Ondřej Polák, Roman Zídek.
    bahis siteleri