Kolumbie – Uruguay 4:0 (kon.) | Argentina – Paraguay 3:1 (kon.) | Skotsko – Srbsko 0:0 (kon.)
Dánsko – Česko 0:0 (kon.)
konec
Dánsko
0:0 (0:0)
Česko
Sobota 08.09.2012, 20:15 • Parken, Kodaň • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Výběr trenéra Michala Bílka tedy může s klidným svědomím odehrát úterní přípravný zápas s Finskem v Teplicích. Ve stejný den pokračují také kvalifikační boje, v naší skupině Bulhaři přivítají Arménii a ve středomořské bitvě evropští vicemistři Italové hostí Maltu.

    Pro český tým pokračuje kvalifikace v říjnu, to nejdříve dvanáctého v Plzni přivítá Maltu a o čtyři dny později na pražské Letné Bulharsko. (22:14:50)
     
    Ty největší dánské šance zahodili v druhém poločase postupně Jörgensen, Andreasen, Kjaer a v závěru opět střídající Andreasen. Čeští fotbalisté se probili k několika zajímavým akcím, ty ale nedokázali dotáhnout do finální fáze a výrazněji zaměstnat Stephena Andersena v dánské brance.
     
    V dramatu na kodaňském stadiónu český tým na startu evropské kvalifikace k MS 2014 v Brazílii splnil bodovým ziskem vytyčený cíl! Byť Dánové měli zejména v druhém poločasu významnou převahu, nedokázali prostřelit výborného Čecha a i druhý dnešní kvalifikační zápas tak nenabídl žádnou branku.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po dlouhém vhazování Wasse na přední tyči prodloužil míč za sebe Krohn-Deli, Kjaer ale hlavou přestřelil českou branku.
     
    90+2
    V závěru té druhé nastavené minuty Petr Čech před dvěma atakujícími Dány odkopává míč do zámezí.
     
    90+1
    Německý rozhodčí Stark k dnešním devadesáti přidává tři nastavené minuty.
     
    90+1
    Cornelius vypracoval střeleckou pozici pro Andreasena, jenž vypustil z kopačky jedovatou ránu mířící pod břevno, Petr Čech ji výborným zákrokem vytěsňuje nad svojí branku.
     
    90
    Cornelius se při průniku kolem Gebre Selassie pomohl zpracováním rukou, což neuniklo Starkově pozornosti a po následném protestu si mladý dánský útočník vysloužil žlutou kartu.
     
    90
    Závěrečné české střídání je taktického rázu, Rezka nahrazuje na hřišti sparťanský středopolař Hušbauer. Pro něj budou závěrečné desítky sekund druhým reprezentačním startem v životě.
     
    89
    Žlutou kartou je potrestán Mikkelsen.
     
    89
    Češi měli možnost rychlé akce do otevřené obrany, Darida se ale zřejmě příliš ukvapil a z dálky střílí výrazně mimo dánskou branku.
     
    88
    Jiráček odzbrojil od míče Mikkelsena a ještě vybojoval faul dánského soka.
     
    86
    Daniel Wass se probil přes českou obranu do pokutového území, tam po souboji s Rajtoralem padl k zemi a společně s celým stadiónem Parken toužil po pokutovém kopu, sudí Stark k velkému dánskému zklamání nechává pokračovat ve hře.
     
    85
    Po dlouhé době se čeští fotbalisté ve větším počtu hráčů přesunuli k pokutovému území Dánů, po zajímavé souhře Rajtorala s Gebre Selassiem ale Andersenovu branku ohrozit nedokázali.
     
    83
    V obklíčení dvou protihráčů vybojoval Rajtoral autové vhazování a tím desítky sekund klidu pro český výběr.
     
    82
    Dánové už výrazně zrychlují svoji rozehrávku a podstatně dříve než v úvodních zhruba pětasedmdesáti minutách posílají míč kolmým směrem k české brance.
     
    81
    Závěrečné dánské střídání, Rommedahl vpustil do boje Tobiase Mikkelsena.
     
    80
    Další dánskou akci zastavil zdvižený praporek pomezního sudího Salvera na znamení Wassova ofsajdu. I to ale potvrzuje výborné útočné kvality dánských krajních obránců, kdy se Wass s Jacobsenem neustále pohybují podél celé postranní čáry.
     
    79
    Svoji vůli dokázal i Jacobsen, jenž zcela neohroženým průnikem přes Rezka pronikl ze středu hřiště až do pokutového území, tam už mu ale míč mírně utekl od kopačky a on, ani spolupracující Cornelius, se do zakončení neprobili.

    Tomáš Kohlmann

    Branky:

    Karty:   44. Kvist (DEN), 89. Mikkelsen (DEN), 90. Cornelius (DEN)


    Dánsko: Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, Wass - Kvist, Kristensen (59. Andreasen) - Rommedahl (81. Mikkelsen), Eriksen, Krohn-Deli - Jörgensen (71. Cornelius)
    Česko: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Suchý, Kadlec - Jiráček, Hübschman - Vydra (73. Rajtoral), Plašil (75. Darida), Rezek (90. Hušbauer) - Pekhart

    Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (vš. Německo)
    bahis siteleri