Kolumbie – Uruguay 4:0 (kon.) | Argentina – Paraguay 3:1 (kon.) | Skotsko – Srbsko 0:0 (kon.)
Dánsko – Česko 0:0 (kon.)
konec
Dánsko
0:0 (0:0)
Česko
Sobota 08.09.2012, 20:15 • Parken, Kodaň • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Cornelius vypracoval střeleckou pozici pro Andreasena, jenž vypustil z kopačky jedovatou ránu mířící pod břevno, Petr Čech ji výborným zákrokem vytěsňuje nad svojí branku.
     
    90
    Cornelius se při průniku kolem Gebre Selassie pomohl zpracováním rukou, což neuniklo Starkově pozornosti a po následném protestu si mladý dánský útočník vysloužil žlutou kartu.
     
    90
    Závěrečné české střídání je taktického rázu, Rezka nahrazuje na hřišti sparťanský středopolař Hušbauer. Pro něj budou závěrečné desítky sekund druhým reprezentačním startem v životě.
     
    89
    Žlutou kartou je potrestán Mikkelsen.
     
    81
    Závěrečné dánské střídání, Rommedahl vpustil do boje Tobiase Mikkelsena.
     
    75
    Michal Bílek vytahuje z rukávu druhé eso, je jím Vladimír Darida, jemuž přepustil pozici na hřišti Plašil.
     
    75
    Po dalším závaru před českou brankou se brankovišti probil k zakončení Kjaer, zcela osamocený dánský stoper ale hlavou mířil mimo českou branku.
     
    73
    Střídají i Češi. Svoji reprezentační premiéru má za sebou Vydra, do hry vběhl Rajtoral.
     
    71
    Stratég na dánské lavičce Morten Olsen připravil druhé střídání, do hry vyslal mladíka Andrease Corneliuse místo Nicolaie Jörgensena.
     
    70
    Rommedahl si efektně a zároveň efektivně narazil míč s Krohn-Delim, čímž pronikl do pokutového území, přesnou přihrávkou předal míč Andreasenovi, který k velkému štěstí pro český tým z gólové pozice přestřelil Čechovu svatyni!
     
    61
    Nicolai Jörgensen měl na kopačce vedoucí branku! Byl to právě dánský útočník, který rozehrál míč šikovným přistrčením do běhu Rommedahlovi, nestárnoucí dánský expres jej poté vrátil volnému Jörgensenovi, jenž z ideální pozice míč netrefil nejlépe a naštěstí pro český tým jej nasměroval vedle vzdálenější tyče české branky. Obrana Bílkova týmu by ale za své počínání při této dánské akci nedostala na vysvědčení dobrou známku.
     
    59
    První změna v dánské sestavě, Kristensena nahrazuje Leon Andreasen.
     
    51
    Theodor Gebre Selassie se neohroženě probil podél brankové čáry od postranní lajny až k přední tyči dánské branky a poté zpětnou přihrávkou hledal před odkrytou částí dánské branky nabíhající Pekharta s Rezkem, leč bohužel pro český tým finální přihrávku nasměroval pouze ke kopačkám Kristensena.
     
    44
    Sudí Stark potvrdil má slova a při prvním přerušení hry od zmiňovaného Kvistova zákroku na Plašila v 41. minutě skutečně ukazuje dánskému středopolaři žlutou kartu.
     
    39
    Znovu bylo před Čechem pořádně živo! Eriksen z dálky vystřelil nepříjemnou střelu, která těsně před českým brankářem skočila. Čech míč vyrazil do strany, odkud Jacobsen vyslal do pokutového území velmi nebezpečný centr, ten česká obrana s vypětím všech sil odvrátila prostřednictvím Gebre Selassieho.
     
    30
    Velké nebezpečí před českou brankou! Na pravé křídlo si naběhl Jacobsen, dostal přesnou přihrávku a odcentroval do pokutového území, Čech míč pouze vyrazil ke Krohn-Delimu, jenž ránou mezi nohami Gebre Selassieho jen těsně minul Čechovu branku.
     
    28
    Plašil parádním třicetimetrovým pasem poslal míč přímo na nohu Gebre Selassieho, jenž z voleje hledal před branku Pekharta. Před ním v poslední možné chvíli nadzdvihl míč Agger a v klíčové chvíli zamezil českému útočníkovi k zakončení z bezprostřední blízkosti branky!
     
    23
    První práci Petru Čechovi nadělal levý obránce Wass, jenž se opřel do míče z dobrých pětadvaceti metrů a český brankář měl plné ruce práce, aby jeho projektil letící ke vzdálenější tyči vytěsnil vedle své svatyně.

    Tomáš Kohlmann

    Branky:

    Karty:   44. Kvist (DEN), 89. Mikkelsen (DEN), 90. Cornelius (DEN)


    Dánsko: Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, Wass - Kvist, Kristensen (59. Andreasen) - Rommedahl (81. Mikkelsen), Eriksen, Krohn-Deli - Jörgensen (71. Cornelius)
    Česko: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Suchý, Kadlec - Jiráček, Hübschman - Vydra (73. Rajtoral), Plašil (75. Darida), Rezek (90. Hušbauer) - Pekhart

    Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (vš. Německo)
    bahis siteleri