Tisková konference klubu Královští lvi Hr. Králové (kon.) | Tisková konference HC Kometa Brno (kon.)
Tisková konference HC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference HC MOUNTFIELD (kon.)
Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
konec
Tisková konference HC Sparta Praha

Úterý 11.09.2012, 12:30Tiskové konference
     
    Tisková konference končí, teď již jen přichází čas na individuální rozhovory. Děkuji za pozornost, příjemný zbytek dne. (12:54:07)
     
    Je tu dotaz ohledně Michala Neuvirtha, který by mohl posílit řady Sparty v případě výluky. Patrik Martinec: "V tuto chvíli se k tomu nebudeme vyjadřovat, až bude výluka, budeme to řešit."
     
    Přišel čas na dotazy novinářů, Petr Bříza nyní hovoří o nastavení spolupráce se Lvem Praha. "Velmi nám to pomohlo, zejména protože náklady na provoz areny jsou vysoké."
     
    Kapitán Michal Broš: "Jsme již zdravě nadržení, v kabině je zdravá nervozita, všichni cítíme, že cíle jsou každý rok nejvyšší a my se jim nevyhýbáme."
     
    Trenér Žemlička lituje pouze ztracené šance postoupit v European Trophy, po dvou porážkách s Chomutovem, jinak příprava probíhala dle jeho představ.
     
    Příprava začala v areálech v okolí Tipsport areny, zaměřená zejména nabírání kondice. V červnu pak přišlo cyklistické oustředění na Šumavě, Sparta nastoupila na led 23. července. Po prvních srpnových zápasech pak mužstvo opustili někteří junioři. Šanci bojovat o účast v A týmu dostane junior Dominik Simon.
     
    Hlavní kouč Richard Žemlička nyní hovoří o letní přípravě.
     
    Jaroslav Hlinka, další letní posila uzavřel smlouvu do konce listopadu, pokuď bude panovat spokojenost s jeho výkony, bude prodloužena.
     
    Co se týče útočníků, Mario Bližňák dal přednost KHL a Slovanu Bratislava, Sparta rovněž uvonila Tomáše Rachůnka, který měl jiné představy o smlouvě odešel do KHL. Sparta bude stavět na mladých hráčích Jako jsou Daniel Přibyl, či Dominik Simon, kteří se jeví jako perspektivnější.
     
    Prvním tématem je situace kolem golmanů. Pozici dvojky bude plnit Vojtěch Sedláček, trojkou bude Filip Novotný. Jasnou jedničkou pro tuto sezonu je le očekávání Schwarz. Co se týče obránců, Sparta se musela vyrovnat například s odchodem Michala Sersena, který zamířil do Lva Praha. Nahradit by jej měl fin Ari Valin. JIří Kučný dal přednost patrně finančně zajímavější nabídce Slavie Praha, obránci Kasíkovi další pokračování smlouvy nabídnuto nebylo.
     
    Slova se ujal sportovní manager Patrik Martinec a hovoří o změnách v kádru.
     
    Sparta i nadále bude pokračovat v charitativních akcích typu Sparťanská krev, Sparta vzdává hold, Klub legend atp....Patronem této sezony je pan Karel Gut.
     
    Petr Bříza oznamuje, že Sparta vstupuje do této sezony se stabilizovaným rozpočtem ve výši 110 milionů korun. Stabilizovnaný je rovněž kádr, a vedení klubu se chce poprat o nejvyšší příčky extraligové tabulky.
     
    Tiskovou konferenci zahájil úvodním slovem Tomáš Zetek a předává slovo Petru Břízovi.
     
    Dobré odpoledne, vítejte u online přenosu tiskové konference HC Sparta Praha, za účasti kapitána Michala Broše, hlavního trenéra Richarda Žemličky, sportovního manažera Patrika Martince, PR manažera Tomáše Zetka a předsedy představenstva Petra Břízy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Robin Mana

    bahis siteleri