Tisková konference klubu Královští lvi Hr. Králové (kon.) | Tisková konference HC Kometa Brno (kon.)
Tisková konference HC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference HC MOUNTFIELD (kon.)
Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
konec
Tisková konference HC Oceláři Třinec

Úterý 11.09.2012, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference končí. Nyní dostanou žurnalisté prostor pro individuální rozhovory. Děkuji za pozornost. Redakce hcocelari.cz se bude těšit na textové online přenosy z Tipsport extraligy. První duel je na programu již tento pátek 14. září, kdy Oceláři přivítají aktuální šampiony z Pardubic. Jste srdečně zváni. (13:52:51)
     
    Novinářské dotazy jsou u konce. Odstupující generální ředitel Delong děkuje za dlouholetou spolupráci s klubem, ale vyjádřil vděčnost i médiím. Pavel Marek děkuje svému předchůdci za jeho přínos pro klub a přeje mnoho štěstí v dalším profesním životě.
     
    Další otázka pro Radka Bonka: "V jakém stavu se vrátil Martin Růžička? Je naděje, že bude ve stejné formě v jaké opouštěl Třinec?" Odpověd kapitána: "Jsem opravdu rád, že Martin je zpátky. Vůbec se nezměnil, má obrovskou chuť do hry. Na tréninku nerad prohráva, do každého souboje jde naplno, nic nevypouští. Přál bych si, aby navázal na formu z mistrovské sezony. Připadá mi, že Martin nikdy neodjel. Je stále stejný profík."
     
    Dotaz pro kapitána Bonka: "V přípravě jste odehráli pouze 6 zápasů. Souhlasíte s trenérem, že to byl dostatečný počet? " Radek Bonk: "Myslím, že tohle bohatě stačí. Do každého zápasu jsme šli hladoví a správně natěšení. Hodně jsme trénovali a poté byla velká chuť si zahrát přípravný zápas. Myslím, že podobně to vnímali i ostatní kluci z týmu. Dva týdny jsme už nehráli a moc se těšíme na start ligy. Je to vidět na tréninku. Všichni se nemůžeme dočkat, až se to v pátek rozjede."
     
    Otázka pro Josefa Turka: "Jak vypadá situace okolo gólmanů? Kdo bude jednička?" Odpověd: "Jedničkou bude na začátku Peter Hamerlík, ale na záda mu hodně dýchá nadějný Šimon Hrubec, který v přípravě ukázal velký potenciál. Věřím tomu, že máme skvělou dvojici a na tomto postu nebude problém. V záloze je juniorský brankář Šimbocha, který reprezentuje Slovensko v mládežnických kategoriích"
     
    Pavel Marek: "Změny nebudou velké. Mluvilo se ještě o Tomáši Kundrátkovi. Ten má ale v zámoří dvoucestnou smlouvu a bude hrát v USA. Jak už tady avizoval Josef Turek, trénuje s námi Rosťa Klesla a ten má chuť a velký zájem u nás působit. Ve hře jsou i další jména, ale vše je otevřené. Pokud by někdo nový přišel, musí být mnohem lepší než členové stávajícího kádru. Nechceme do týmu nějak výrazně zasahovat."
     
    Další dotaz: "Bylo avizováno, že v případě výluky NHL angažujete jednoho, maximálně dva hráče. Stále to platí a jak vypadá aktuální situace?": Josef Turek: "Chtěli bychom Rosťu Kleslu, který s náma už několik týdnů trénuje. Nevylučuji další změny, ale maximálně věřím současnému kádru. Máme mnoho bývalých borců z NHL. Síla týmu je velká."
     
    Jiří Seidl (Mladá Fronta Dnes): "Máte jasno o složení jednotlivých formací?" : Josef Turek: "V podstatě už máme sestavu hotovou. Už několik dní trénujeme v určitých pětkách a pravděpodobně takto nastoupíme i do začátku extraligy." Doplňující otázka: "Podařilo se navázat na určité vazby z minulosti?" Josef Turek: "Musím pochválit svého předchůdce Pavla Marka, který kdysi dobře složil pětky. Během srpna jsme vyzkoušeli určité varianty složení jednotlivých formací, až se nám povedlo vytvořit tým. Věřím, že kádr bude fungovat. Vše se ale ukáže až během ligy."
     
    Další otázka: "V přípravě jste odehráli jen 6 zápasů. Je to dostatečný počet? Myslíte si, že hráči budou dostatečně rozehraní?": Josef Turek: "Byl to záměr. Všechny zápasy měly svou kvalitu a chtěli jsme vidět v akci hlavně ty hráče, kteří mají reálně šanci hrát pravidelně i v lize."
     
    Odstupující generální ředitel nyní dává prostor pro novinářské dotazy: Květoslav Šimek (Deník Sport): Otázka pro kouče Turka: "Jak jste spokojen s přípravou a jak vidíte ambice svého mužstva pro nadcházející ročník?" : Josef Turek : "Příprava se nám povedla a může panovat spokojenost. Bylo cítit nasazení a pravou chuť po hokeji. Hráči prokázali velké odhodlání, chtěji se porvat o úspěch. Věřím, že budeme mít povedený start do soutěže a přáli bychom si, aby tým byl v tabulce nahoře. "
     
    Evžen Delong pokračuje: "Chci nyní představit personální změny v managementu Ocelářů. Novým generálním ředitelem je pan Pavel Marek. Výkonným ředitelem klubu se stává pan ing. Marek Chmiel. Velké změny nastaly i v realizačním týmu. Trenérského žezla se nově chopil Josef Turek, jeho asistentem je nyní nám velice dobře známý Pavel Janků. Vítám mezi námi i kapitána týmu Radka Bonka. Přiznám se, že jsem ho po prázdninách málem nepoznal. Radek výrazně zhubnul a věřím, že letos bude velkou oporou a pravým lídrem"
     
    V úvodu si bere slovo Evžen Delong: "Vítám zástupce tisku a všech ostatních médii na dnešní tiskové konferenci. Tohle setkání je mou derniérou, jelikož k 1. srpnu jsem po 16 rocích složil funkci generálního ředitele a dále už v třineckém hokeji nebudu působit. Byly to krásné roky a mám na co vzpomínat. Mnohé se povedlo, něco už méně. Nejkrásnějším okamžikem byl zisk titulu a jsem rád, že jsem mohl být u toho."
     
    Letošní sezona bude pro Oceláře 18. v rámci české nejvyšší soutěže.
     
    Ve VIP prostorech třinecké arény jsou zástupci klubového managementu: ing. Marek Chmiel - výkonný ředitel , mgr.Pavel Marek - generální ředitel , Paedr. Evžen Delong. Nechybí ani hlavní trenér Josef Turek a kapitán Ocelářů Radek Bonk
     
    Příjemné odpoledne z třinecké Werk arény, kde se dnes koná tisková konference před zahájením extraligové sezony 2012/13.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Martin Stebel

    bahis siteleri