Tisková konference klubu Královští lvi Hr. Králové (kon.) | Tisková konference HC Kometa Brno (kon.)
Tisková konference HC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference HC MOUNTFIELD (kon.)
Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
konec
Tisková konference HC MOUNTFIELD

Úterý 11.09.2012, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkujeme za pozornost, přeji hezký den (13:27:42)
     
    Otázka pro Jiřího Šimánka ohledně trestných střílení. Odpověď: "S úspěšností budu spokojený, když z toho budou body. Na variantě nájezdu záleží podle brankáře, jak stojí a tak podobně. Většinou je z toho ale blafák (s úsměvem)."
     
    Otázka pro Aleše Kotalíka ohledně výluky. Odpověď: "Majitelé předložili návrh a hráči čekají. Jednání určitě hodně zintenzivní a konečné rozhodnutí padne až v sobotu. To jsou informace, které mám, ale samozřejmě do toho nevidím."
     
    Otázka pro Petra Sailera - jaká je situace ohledně výluky v NHL? Odpověď: "Máme hráče, kteří tu vyrostli a pro diváka by byl atraktivní i další hráč NHL, který u nás nezačínal. Vše je ale otázkou jednání až když výluka nastane."
     
    Otázka: Jak je dramatická situace okolo brankářů, když je Kovář zraněný? Odpověď trenéra Draisaitla: "Je v rehabilitaci. Nejde o nic vážného a až se vrátí, tak bude stoprocentně připraven. Kdo bude jedničkou to uvidíme až před zápasem."
     
    Otázka na nového kapitána Jiřího Šimánka: Kdy byl naposledy kapitánem? Odpověď: "Naposledy v juniorce, tedy v minulém století," odpověděl s úsměvem Šimánek.
     
    Otázka pro trenéra Draisaitla - jaké jsou cíle? Odpověď: "Do zápasu jdeme s cílem neprohrát. Nejraději bych šel do play-off z prvního místa. Samozřejmě ukáže až sezona, jak na tom budeme. Když se dostaneme do play-off, tak budeme mít šanci hrát o titul."
     
    Otázka: Kolik je prodaných permanentních vstupenek? Odpověď pana Blažka: "Přesné číslo nevím, ale půjde kolem 3 000 permanentních vstupenek."
     
    Otázka: Kolik se na rozpočtu podílí město? Odpověď pana Blažka: "Předpokládáme, že to bude podobná částka, jako v minulé sezoně. Čili něco kolem pěti miliónů."
     
    Otázka: Výše rozpočtu? Odpověď pana Blažka: "Rozpočet je výrazně nižší. Přibližně počítáme 85 až 86 miliónů. Zatím naplněný není, protože platby přicházejí v průběhu roku, ale doufáme, že se vše podaří."
     
    Nyní je prostor pro dotazy novinářů.
     
    Probíhá představení dresů pro novou sezonu. Na levé části je logo, které značí 85 let hokeje v Budějovicích.
     
    Petr Sailer: "Změnilo se trenérské trio a chceme změnit herní projev. Chtěli bychom hrát atraktivní hokej s mladými hráči, kteří pokud možno budou naši odchovanci. Ukáže samozřejmě až sezona, ale i tak mladí hráči šanci dostanou."
     
    Slovo si bere Petr Sailer.
     
    Zdeněk Blažek: "Dále letos oslavíme výročí 85 let hokeje v Budějovicích. Přesné datum to bude 10. ledna 2013. Ještě bych chtěl připomenout rekord Františka Ptáčka v odehrání zápasů v nejvyšší soutěži. Rekord padne ve třetím kole."
     
    Zdeněk Blažek: "Během letní přestávky jsme vyměnili firmu na občerstvení. Doufáme, že se komplexní stav zlepší. V říjnu proběhne otevření nového fanshopu, který bude v místě bývalého bufetu na druhé ledové ploše."
     
    Zdeněk Blažek: "Cílem do letošní sezony je play-off, ve kterém se uvidí, kam to můžeme dotáhnout. Bohužel nás v přípravě postihlo neštěstí, kdy měl nehodu s trvalými následky hráč Roman Bernat. Založili jsme účet na jeho podporu a doufáme, že i nadále se najdou lidé, kteří pomohou. Klub dal na účet 200 000,- Kč."
     
    Zdeněk Blažek: "Chci poděkovat Městu České Budějovice, které nám významně pomohlo a pomáhat bude i v nadcházejících sezonách."
     
    Zdeněk Blažek: "Do letošní sezony jsme vstoupili se řadou změn nejen v hráčském kádru, ale i ve vedení klubu. Do sezony chceme vstoupit s naprosto odlišným herním systémem. Chceme přilákat diváky a sponzory a to tím, že budou mít pocit, že na ledě odvádíme maximum. Hokej v Budějovicích chceme hrát nadále na stejné úrovni, na jaké ho hrajeme."
     
    Úvodní slovo si bere Zdeněk Blažek.

    Michal Heřman

    Statistiky
    Program:
    1) Přivítání novinářů a hostů tiskové konference
    2) Úvodní slovo Zdeňka Blažka
    3) Slovo Petra Sailera
    4) Představení dresů HC MOUNTFIELD pro sezonu 2012/2013
    5) Dotazy zástupců médií
    6) Individuální rozhovory pro TV štáby a zástupce rádií
    bahis siteleri