Tisková konference klubu Královští lvi Hr. Králové (kon.) | Tisková konference HC Kometa Brno (kon.)
Tisková konference HC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference HC MOUNTFIELD (kon.)
Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
konec
Tisková konference klubu Královští lvi Hradec Králové

Úterý 11.09.2012, 09:00Tiskové konference
     
    Tisková konference klubu Královští lvi Hradec Králové a.s. skončila. (09:38:45)
     
    S jakými kluby budete spolupracovat?

    Aleš Kmoníček:

    V současné době jsme v jednání s několika kluby. Podařilo se nám domluvit se s Pardubicemi. Hráči, kteří se budou potřebovat v Pardubicích rozehrát, půjdou k nám. Zatím nebudeme říkat jména, protože v sousedním městě mají dost velkou marodku. Dále jsme se pak domluvili se Zlínem. Máme přislíbeného mladého útočníka, jednání bude ale ještě probíhat. Pak se budeme snažit spolupracovat s Brnem.
     
    Máte nějakou speciální motivaci k dalšímu zápasu v Jihlavě? Loni jste tam vypadli...

    Martin Vágner:

    Samozřejmě víme, že jsme zde vloni vypadli. Zase taková velká motivace to není. Budeme se snažit vstoupit do sezóny vítězně a získat tři body.
     
    Martin Hosták:

    Adekvátní by bylo postoupit do semifinále. Ústí a Boleslav jsou největšími favority. Chtěli bychom hrát ten střed společně s Olomoucí, Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. I Třebíč má dobrý celek. Hradecký fanoušek je velice náročný, my jej ale budeme chtít potěšit.
     
    Cíle do nadcházejícího ročníku?

    Chtěli bychom se umístit do čtvrtého místa. Loni si fanoušci stěžovali, že nehrajeme dost atraktivně. Tím pádem přilákat i více fanoušků, samozřejmě pokud se bude chladit ve velké hale.
     
    Jaké byly náklady v přípravě?

    Jen působení našeho A-týmu v Pardubicích nás vyšlo týdně na 70 tisíc. Samozřejmě se to vždy měnilo.
     
    Je vůbec možné, že se stihne led do konce sezóny?

    Veškeré kroky musíme konzultovat s právníky. Každopádně ta naděje tu rozhodně je. My stále věříme. U soudu stále leží projednání o místní příslušnosti, kde se o tomto sporu bude rozhodovat. Není tam žádný termín, takže musíme čekat.
     
    Přijde vám prostředí nedůstojné pro Hradec?

    Musíme to brát jako fakt. Hráči jsou na to připraveni, trénují tam. Sdělil jsem to všem klubům první ligy, máme i souhlas svazu.
     
    V jaké hale se začne sezóna?

    Aleš Kmoníček:

    Stále jednáme. Chtěli jsme, aby se po elektro výstavě začalo chladit ve velké hale. Firma ABD však přišla s novými požadavky, které jsme neakceptovali. V současné době se budeme snažit vyvíjet tlak na firmu. První mistrovské utkání se bude konat v malé hale.
     
    Martin Vágner: (kapitán A-mužstva)

    Na novou sezónu se samozřejmě těšíme. Příprava byla dlouhá a trochu neobvyklá. Už se těšíme, až se zaběhne ten koloběh.
     
    Žákovské kategorie se nám také podařilo posílit. V mladším dorostu bychom chtěli pomýšlet na ty nejvyšší příčky. Starší dorost je trochu slabší ročník, o tom víme, ale chtěli bychom proniknout alespoň do play-off. V juniorce se nám podařilo udržet takřka všechny hráče. Akorát Bartoň odešel do Třince, má ale vyřízené střídavé starty zpátky.
     
    Miloš Říha: (sportovní ředitel mládeže)

    Chtěl bych poděkovat trenérům, jelikož pracují dobře. Daří se nám přivádět nové hráče, důkazem může být nedávaný nábor. Máme přes 130 nových dětí, což je pro nás perfektní zpráva.
     
    Martin Hosták: (hlavní trenér A-mužstva)

    Máme zde dva kvalitní brankáře, jim šlape na patu i Michal Mahdal. Musím říci, že mě příjemně překvapil i Martin Klement.

    Co se týče trénování, dávky jsme si splnili. Ty časy sice nebyly vyhovující, trošku mě mrzelo, že to bylo kontinuálně. V posledních čtrnácti dnů jsme však začali trénovat v malé hale. To by mohlo mužstvo posílit. Říka se, co tě nezabije, to tě posílí.
     
    Podařilo se nám doplnit kádr novými hráči. Posledním přírůstkem byl Petr Haluza, což je kvalitní útočník, jenž by měl hrát roli klíčového forvarda. Uvidíme, jak se mu to podaří přenést do mistrovských utkání.
     
    Aleš Kmoníček: (generální manažer)

    V létě proběhlo hodně změn. Neměli jsme k dispozici ledovou plochu, ale musím říci, že se nám to podařilo zvládnout dobře. V žádném případě se nemůžeme vymlouvat na to, že jsme neměli led. Tréninkové dávky se nám podařily splnit.
     
    Zastupitelstvo rozhodne v říjnu, čímž bude klub Hradec Králové finančně stabilizován. V létě se odehrála řada změn. Musím podotknout, že nemáme žádné negativní hodnocení od sponzorů.
     
    Majoritní akcionář by měl zajistit chod klubu na profesionální úrovni. V této chvíli jsme schopni si sehnat kolem 7 milionů sami.
     
    Martin Soukup (předseda představenstva):

    Z pohledu vztahu města a klubu řešíme doplacení příspěvku. Město Hradec ztratil nějaké peníze od sponzorů VCES a ČEZ. Tyto firmy totiž oproti minulým letům snížily příspěvky. Požádali jsme město, aby nějakým způsobem vyrovnalo tu částku. Rozpočet klubu na sezónu je cca kolem 25 milionů.
     
    Tisková konference klubu Královští lvi Hradec Králové a.s. byla zahájena.
     
    Tisková konference začne za malou chvíli.

    Sanny Muharem

    bahis siteleri