KHL
Omsk – Kazaň 0:5 (kon.) | Barys – Nižněkamsk 2:3 (po pr.) | Chanty-Mansijsk – Ufa 1:3 (kon.)
Viťaz – CSKA Moskva 4:5 (po s.n.) | Spartak Moskva – Novosibirsk 3:5 (kon.) | Doněck – Novokuzněck 3:4 (po s.n.)
Minsk – Lev 0:4 (kon.) | Riga – Chabarovsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Petrohrad 4:2 (kon.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Salavat Julajev Ufa
Pondělí 17.09.2012, 15:00 • Arena-Jugra (5 500) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké odpoledne, vítejte u sledování KHL. Dnes se představí poslední celek východní divize HC Jurga Chanty-Mansijsk, který na svém ledě přivítá pomaličku se rozjíždějící Ufu. Ta je prozatím na deváté příčce a má rozhodně co napravovat.
     
    Salavat Julajev Ufa: V týmu, kde nacházíme spoustu zajímavých jmen příliš nevyšel vstup do nového ročníku KHL. Ufa má na svém kontě pouze pět bodů. V posledním doposud hraném mači podlehla na ledě Minsku 3:2. A koho může český fanoušek zcela jistě poznat? Slovenského obránce Ivana Baranku a naše borce. Na beku operuje zlínský rodák Miroslav Blaťák a v útoku pak především kapitán národního týmu Tomáš Rolinek.
     
    Jugra Chanty-Mansijsk: Domácí jsou na posledním místě, ze čtyř zápasů vydolovali pouze jednu výhru a tři prohry. Tři body je tak řadí na poslední příčku východní divize. Dnes naráží na celek, kterému se také dvakrát nedaří, o to bude souboj obou soupeřů zajímavý. Z české stopy je zde kladenský Marek Trončinský, známý je i Edgar Masalskis nebo slovenský útočník Tomáš Starosta.
     
    Úvodní sestavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Masalskis) - Pepelajev, Trončinský, Osipov, Lekomcev, Chvostov, Ibragimov, Djakov - Chlyncev, Buljansky, Medveděv - Skorochodov, Sitnikov, Magogin - Altarjov, Videll, Golovin - Jacenko, Bocharov, Lapenkov. Trenér: Sergej Šepelev.

    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Tarkki) - Proškin, Kutějkin, Zubarev, Baranka, Isangulov, Blaťák, Gurkin - Mirnov, Rolinek, Svitov - Grigorenko, Saprykin, Chlystov - Filatov, Zinovjev, Pankov - Stepanov, Jemelin, Gluchov, Trubačov. Trenér: Vener Safin.

    Rozhodčí: Denis Naumov (Togliatti), Roman Šejniov (Togliatti) - Eduard Metalnikov (Samara), Alexander Sirotkin (Samara).
     
    Hráči a rozhodčí jsou na ledě, zaznívá ruská státní hymna, poté se pustíme do zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Jdeme na věc, do útoku jdou poprvé hosté.
     
    00:40
    Útok jim ale dlouho nevydržel, odpískán icing.
     
    01:26
    Sitnikov se snažil překvapit Tarasova u jeho levé tyče, nicméně ruský brankář měl své stanoviště řádně pokryté.
     
    01:58
    První vyloučení zápasu, na dvě minuty putuje domácí Ivan Chlyncev. Rozhodčí ho poslali na trestnou za hákování.
     
    02:15
    Birjukov teď musel dvakrát zasahovat. Především pumelice Baranky stála za to, ale zkušený ruský gólman vytáhl včas lapačku. Po následném buly pálil ihned bez přípravy Filatov, leč minul.
     
    02:49
    Hosté neustále tlačí soupeře, který hraje ve čtyřech, ale chybí tomu střelba. O ni se snažil český bek Míra Blaťák, ale nepropálil dobře clonící obranu.
     
    03:38
    Domácí přežili první oslabení a nyní se pokusí také zaútočit. Tarasov si prozatím nesáhl na kotouč.
     
    04:37
    Hosté jsou stále více aktivnější, nyní nebezpečně zahrozil Tomáš Rolinek a kotouč jen těsně prosvištěl nad břevnem Birjukova.
     
    05:00
    Stejnou mincí oplácel Magogin, který mířil nad vyrážečku Tarasova, puk je v ochranné síti po dobrých blocích jednoho z obránců hostů.
     
    05:37
    Do brejku se málem vřítil domácí Sitnikov, ale na poslední chvíli se stačil vrátit Proškin.
     
    06:39
    Z levého kruhu pálil z voleje Zinovjev, ale Birjukov neměl zakrytý výhled a v pohodě odráží jeho ránu.
     
    07:00
    Po komerční pauze se bude vhazovat po levici Tarasova.
     
    07:25
    Hraje se průměrný hokej, diváci se zatím asi příliš nebaví. Čekáme stále na nějakou gólovou akci.
     
    08:16
    Oba týmy jen tak vyhazují kotouč ze středního pásma před brankáře a chodí střídat. Jako by se blížil závěr zápasu a mužstva měla nahráno.
     
    09:08
    Ani teď se puk před Tarasova nedostal. Buljanskyho střelu tečoval mimo hřiště Proškin.
     
    09:26
    Pro změnu pískán ofsajd, do kterého se dostal Lekomcev.
     
    10:26
    No vida a pak že nerostou. Obrovskou šanci si vytvořil domácí Bocharov, který využil zaváhání rozehrávajícího Osipova, odebral mu kotouč a pádil na Tarasova. Ten ale dokázal cvaknout betony a stav nemění.
     
    11:27
    Prozatím celkem stuhlé diváky tato akce probudili a najednou povzbuzují svůj tým.
     
    12:26
    Tak první třetina je zatím o chybách. Obrany pracují celkem dobře, ale je zde velká absence lepšího bruslení a dohrávaní osobních soubojů. Hráči se na ledě pohybují jako na veřejném bruslení.
     
    13:27
    Altarjov hledal najíždějícího kolegu Vidella, ale tomu překazil akci velice záhy Isangulov.
     
    14:32
    Tohle už bylo daleko zajímavější. Proškin nahazoval touš od modré do klubka těl a Birjukov toho moc neviděl, nakonec si kotouč našel cestu do jeho výstroje. Měl velkou kliku, že nikdo z hostujících forvardů nedokázal protečovat puk za jeho záda.
     
    15:07
    Když máte dobrou obranu, tak co bych se namáhal. To si asi s trochou nadsázky řiká Tarasov, na kterého snad z pěti dnešních střel šla pouze jedna. Nyní opět zablokoval Baranka střelu Skorochodova.
     
    16:21
    Na velké šance vyrovnáno. Do tutkovky se dostával Filatov, který si dokázal zpracovat poskakující kotouč před Birjukovem, ale z těsné blízkosti nedokázal propasírovat kus černé gumy do svatyně Chanty - Mansijska.
     
    17:38
    Tomáš Rolinek napřáhl z levého kruhu a jeho pokus byl takový ukrytý, nebyl znovu vidět, ale reprezentační gólman Ruska ukázal dobrý postřeh.
     
    18:59
    Minuta do konce první třetiny, která mnoho divákům nenabídla.
     
    19:16
    Ibragimov vyhazuje touš přes všechny čáry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je již minulostí. Šancí bylo k vidění velmi poskrovnu, na obou stranách po jedné větší, ostatní zůstalo jen u nějakých náznaků. Obě mužstva dobře brání a nedávají útočníkům příliš mnoho prostoru. Birjukov a Tarasov tak mohou být v klidu. Druhá třetina začíná přibližně v 15:49. Doufejme, že budeme sledovat daleko výživnější podívanou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Vstupuje do druhé třetiny prakticky stejně jako do té první. Odpískán je totiž icing hostů.
     
    20:48
    Přesilovku si zahrají poprvé také domácí. Kutějkin je potrestán za sekání. Před tím si Mansijsk vytvořil velký tlak před Tarasovem, ten dokázal odolat, ale bylo to i s faulem.
     
    21:36
    Tak co domácí přesilovka? Zatím žádná sláva, kotouč je ve středním pásmu a skoro minuta je fuč.
     
    22:00
    Chybí střelba, většinu pokusí před Tarasovem tlumí obrana. Výjimku netvoří ani střela Osipova.
     
    22:49
    Hosté jsou kompletní, nenechali prakticky nikoho ze soupeřových útočníků ohrozit Tarasova. Ufa za dobrou práci sklidila potlesk svých fandů, kteří za svými borci cestovali.
     
    23:26
    Od modré střílel hostující Mirnov a Birjukov má kotouč ve výstroji. Vhazování po jeho pravici.
     
    23:59
    Obraz hry se příliš nezměnil ani v této pasáži utkání. Stále se oba týmy snaží poctivě bránit a nedělat žádnou chybu. Trpí tak diváci, kteří čekali nějaké útočné hody. Na ně můžou zatím hodně rychle zapomenout.
     
    24:36
    Druhé vyloučení v týmu hostů. Za podražení již usedl na trestnou lavici Pankov.
     
    24:57
    Hosté dvakrát v řadě odpalují kotouč do bezpečí. Vůbec nepustili soupeře do nějakého soustavnějšího tlaku a usazení se v pásmu.
     
    25:26
    Po minutě přesilovky prověřil pozornost Tarasova útočník Medveděv, ale před ruským brankářem nikdo neclonil, tak neměl proto žádnou složitou práci.
     
    26:37
    Vadim Tarasov si teď na nedostatek práce nemůže stěžovat, ale všechno to jsou střely, které se na něj lepí jako magnet. Žádná clona, žádná teč, takže žádný problém.
     
    26:40
    Hosté v plném počtu.
     
    27:26
    Ufu trochu přibrzdila dvě oslabení, zatím si Birjukov příliš práce nepřipsal. Naopak domácí jsou mírně aktivnější a lépe se pohybují pro ledové ploše.
     
    27:57
    Stav se mohl měnit. Baranka poslal do jízdy Grigorenka a ten z pozice mezikruží jen těsně míjí pravou tyč Birjukovovy brány.
     
    28:56
    Na druhé straně pálil nebezpečně Sitnikov, ale dopadl podobně jako před chvílí Grigorenko.
     
    28:50
    Pepelajev vyloučen za hákování, dvě minuty pro něj.
     
    29:10
    Ufa právě vstřelila branku!

    A je tu úvodní gól, hosté se radují z přesilovky. ANDREJ KUTĚJKIN vypálil od modré čáry a kotouč proletěl do sítě bezmocného Birjukova, který toho příliš přes několik těl neviděl. Pochválit je třeba Grigorenka, který na sebe stáhl několik obránců soupeře, a ti tak nechali prostor zakončujícímu obránci Ufy. Dalo by se říci, že jeden hraje a druhý se směje. Uvidíme, co to s domácím celkem udělá. Asistence: Igor Grigorenko.
     
    31:27
    Hostům se podařilo udeřit z prakticky jediné šance v této třetině. Tady je zkrátka vidět, jak důležité jsou přesilovky. Domácí, kteří byli do této chvíle lepší, jsou najednou jako opaření.
     
    32:24
    Tým Jugra právě vstřelil branku!

    Pokud jsem říkal, že jsou domácí po obdržené brance v mírném útlumu, beru zpět. Rázem je vyrovnáno. Nakonec se Mansijsk přeci jen dokázal zaslouženě prosadit. Jacenko snad po vzoru Roberta Reichela pádloval za bránou, pak ji objel a místo zakončení zvolil nahrávku na STANISLAVA BOCHAROVA, který nadvakrát dotlačil poskakující kotouč za záda Tarasova. Asistence: Ivan Jacenko.
     
    33:15
    A Ufa je rázem pod drtivým tlakem, jen vyhazuje puky pryč ze své třetiny.
     
    35:05
    Vyrovnávací branka nesmírně nakopla hnací motory Mansijska, které teď pálí z každé pozice. Nebezpečná byla rána Djakova a posléze Medveděva. Vše mířilo jen kousíček vedle.
     
    36:15
    Prošin tvrdým úderem u hrazení srazil Chlynceva a ten zřejmě dohrál. Je v péči lékařů a odkulhává do kabin za mohutného pískotu domácích fanoušků, kteří by si přáli trest pro Proškina.
     
    36:37
    Tak nakonec možná kompenzace, Ivan Baranka dvě minuty hrubost.
     
    37:38
    Stepanov z mezikruží nemířil vůbec špatně, ale jeho pokus byl v hodině dvanácté zablokován.
     
    38:01
    Na Tarasova si nepřišel ani Lapenkov, člen čtvrté formace, který zastoupil zraněného Chlynceva.
     
    38:39
    Pomaličku míříme do závěru druhé třetiny, která byla daleko zajímavější než třetina první.
     
    39:38
    Poslední vteřinky, už se pouze dohrává tato část hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, ve které byly k vidění konečné také šance a především góly. Účet dnešního mače otevřel ve 30. minutě Kutějkin z přesilové hry a zdálo se, že v tu dobu aktivnějším domácím došel dech. Z bláta je však dokázal vytáhnout vyrovnávacím gólem Bocharov. Vedení hostům vydrželo pouze tři minuty a mohou být nakonec i rádi, že tento stav vydržel po druhé periodě. V určitých momentech měli domácí obrovský tlak, ale Tarasov do své brány dal s trochou nadsázky zátarasy. Poslední část startuje v 16:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Svitov nehraje vůbec špatně, nyní vystrašil Birkujova ránou z první.
     
    40:58
    A ten stejný hráč byl nyní zcela sám před brankářem, ale ani nadvakrát nebo snad i natřikrát kotouč do sítě nedostal. Ufa začala velice svižně.
     
    41:16
    O další útok se stará Zinovjev.
     
    41:58
    Stále je husto před Birjukovem, ten musel pokrýt dvě prudké střely Mirnova posléze i Pankova. Takový nástup tedy domácí nečekali.
     
    42:16
    A další tvrdá bomba příklepem v podání Zinovjeva. Ufa je v těchto fázích utkání hodně na koni.
     
    42:58
    Ale gól nepřichází ani po šanci Jemleina.
     
    42:26
    Dokonce ani Kutějkina, jenž dostal v útočném pásmu hodně prostoru k zakončení a fantastický Birjukov se opět vyznamenal. Místy je to drtivá ofenziva Ufy, ale chybí tomu to podstatné, branky.
     
    43:18
    Isangulov byl zasažen vysokou holí do obličeje Buljanskym a Ufa si zahraje přesilovku. Svůj tlak může ještě více vystupňovat.
     
    44:21
    Kutějkin prověřil lapačku Birjukova, ten lapačkou švihl a ukryl puk do svého pracovního náčiní. Přesilovka zatím není vůbec špatná.
     
    45:06
    Domácí ale dokázali vyhodit a druhou minutu oslabení zvládají bez úhony.
     
    45:21
    Marek Trončinský vyhazuje přes všechny čáry. Prozatím je český bek v první formací hodně nenápadný, což je ale pro obránce asi kolikrát lepší varianta.
     
    46:22
    Už se hraje v pěti.
     
    46:40
    Birjukov má kotouč v lapačce po nahození od modré čáry v podání Filatova. Chvíle na oddech pro domácí, je zde komerční pauza.
     
    47:05
    Konečně v akci také domácí, ale Tarasov neměl vůbec žádné problémy s ránou Vidella. Vyrážečkou odrazil kotouč do rohu.
     
    47:16
    Hosté mají k dispozici další přesilovku, Bocharov jde na trestnou lavici.
     
    47:34
    Ufa právě vstřelila branku!

    Přesilovka je využita a i druhý gól dává Ufa právě z této herní dovednosti. DENIS CHLYSTOV si najel na odražený kotouč a sám před Birjukovem ho propasíroval do brány. Ruský brankář si myslel, že kotouč má ve své moci, ale nějakým záhadným způsobem doputoval za jeho záda. Asistence: Vitalij Proškin, Sergej Zinovjev.
     
    49:40
    Hosté tak naprosto zaslouželně vytěžili vedoucí branku v tomto zápase. Do třetí třetiny vstoupil skvěle.
     
    49:42
    Teď však Alexandr Svitov nabídl domácím vyrovnání. Jde za sekání na trestnou lavici.
     
    50:42
    Trončinský je na přesilovce, ale ta se zatím Mansijsku příliš nedaří. Kotouč je ve středním pásmu.
     
    51:42
    Svitov se vrací na led.
     
    52:27
    Čas se domácím začíná krátit, mají ještě něco přes sedm minut na vyrovnání.
     
    53:27
    Andrej Kutějkin mohl definitivně rozhodnout, ale z dobré pozice nedokázal zamířit přesně.
     
    54:14
    Ufa právě vstřelila branku!

    A tentokrát už to bylo s maximální možnou přesností. Od modré vypálil ANDREJ ZUBAREV a jeho bomba proletěla až do brány. Birjukov se jen zlobivě ohlédl za svými obránci, kteří znovu nebyli příliš důslední. Asistence: Nikita Filatov, Jury Trubačev.
     
    55:16
    Další branku mohl přidat Zinovjev a následně i Svitov, Ufa ve třetí třetině hodně zlobí a Tarasov si snad ještě do této chvíle nesáhl na kotouč. Jasná převaha hostů.
     
    56:16
    Až teď se mohl probudit ze zimního spánku po nahození Sitnikova.
     
    57:16
    Domácí se ještě snaží něco vymyslet, ale času mnoho nemají.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a řekl bych, že i zápasu.
     
    58:49
    Birjukov zůstává v bráně, trenér Šepelev se zatím nerozhodl učinit nějakou poslední možnost ke snížení.
     
    59:32
    Poslední vteřiny zápasu a Mansijsk je v útoku, ale chybí střelba.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, favorit nakonec potvrdil větší kvalitu a sílu v útočné fázi. Ač byly dvě třetiny hodně vyrovnané, v té poslední jasně úřadovala Ufa, jenž dokázala vstřelit dvě branky. Nejprve se prosadil v přesilovce Chlystov a následně potvrdil tři body do tabulky obránce Zubarev, který od modré propálil všechny bránící hráče včetně gólmana. Za poslední třetinu si hosté zasloužili vyhrát. Domácí tak po této prohře zůstávají poslední, Ufa se pozvolna drápe do vyšších pater, kam bezpochyby patří.
     
    To je pro dnešní den z KHL vše, příště zase napočtenou. (17:11:01)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 33. Bocharov (Jacenko) - 30. Kutějkin (Grigorenko), 48. Chlystov (Proškin, Zinovjev), 55. Zubarev (Filatov, Trubačev)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Masalskis) - Pepelajev, Trončinský, Osipov, Lekomcev, Chvostov, Ibragimov, Djakov - Chlyncev, Buljansky, Medveděv - Skorochodov, Sitnikov, Magogin - Altarjov, Videll, Golovin - Jacenko, Bocharov, Lapenkov. Trenér: Sergej Šepelev.
    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Tarkki) - Proškin, Kutějkin, Zubarev, Baranka, Isangulov, Blaťák, Gurkin - Mirnov, Rolinek, Svitov - Grigorenko, Saprykin, Chlystov - Filatov, Zinovjev, Pankov - Stepanov, Jemelin, Gluchov, Trubačov. Trenér: Vener Safin.

    Rozhodčí: Denis Naumov (Togliatti), Roman Šejniov (Togliatti) - Eduard Metalnikov (Samara), Alexander Sirotkin (Samara).
    bahis siteleri