Havlíčkův Brod – Třebíč 4:3 (po s.n.) | SHK Hodonín – Warriors Brno 8:2 (kon.) | Litoměřice – PZ Kladno 3:5 (kon.)
po s.n.
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:3 (1:1, 1:1, 1:1)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pátek 21.09.2012, 18:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 • Liga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z úvodního kola druhé nejvyšší juniorské ligy. Hned první kolo juniorské ligy nachystalo velmi pikantní utkání. Do Kotliny dorazí krajský rival SK Horácká Slavia Třebíč, která bude chtít domácímu celku HC Rebel Havlíčkův Brod v domácí premiéře zle zatopit. Utkání začíná v 18:00.
     
    Jak si vedli v minulém ročníku...

    Havlíčkův Brod se stal vloni suverénem své soutěže a dokázal se stát i celkovým mistrem ligy, jíž vyhrál o tři body před Hradcem Králové. Rebelové si tak vybojovali výsostné právo bojovat o extraligovou příslušnost. Už už to vypadalo, že nakonec borci z Kotliny dokáží nejvyšší soutěž vybojovat, ale o jejich neúspěchu rozhodla první třetina odvetného střetnutí s Ústeckými Lvy před domácím publikem, jíž prohráli 0:3 a díky konečné prohře 3:4 si právo reprezentovat své barvy v juniorské extralize vydobilo právě Ústí nad Labem.

    Třebíč loňskou sezonu strávila ve skupině "východ", ale pro nadcházející ročník byla přeřazena do divize "střed". To ji přineslo významné oživení soutěžního ročníku, jelikož jí přibyly dvě derby. To první si odbyde dnes a hned v dalším kole na Třebíčské čekají žďárské Plameny. Ale zpět k minulé sezoně. Horákům sice vyšel závěr sezony velmi dobře, ale nakonec ani to nestačilo na lepší než čtvrté místo. Nutno dodat, že na pomyslnou bednu scházely Třebíči jen tři body.
     
    Oba týmy se spolu střetly již v přípravném období. Z obou zápasů vyšli jako vítězové Havlíčkobrodští, kteří svému soupeři dokonce uštědřili v Kotlině debakl, o nějž se výrazně zasloužil hattrickem Lukáš Brebera.

    Třebíč - Havl. Brod 3:6 (0:3, 1:2, 2:1)

    Branky a nahrávky: 24. Stromecký (TS), 48. Roupec, 55. Vondráček (Roupec) – 1. Zdražil (Szilva), 18. Havel (Kuchta, Chlubna), 19. J. Doležal (Žemlička), 35. Brebera (Szilva), 36. J. Doležal (Havel), 46. Chlubna.

    Třebíč: Máj – Roupec, P. Vondráček, Ščerban, Pelikán, Vlašín, Marek, Řehulka, Šabatka, Mašek, J. Krejčí, Tvarůžek, Caudr, Stromecký

    Havl. Brod: Vaněček (Č. Novák) – D. Vala, Křesťan, Kříž, O. Doležal, Diviš, Szilva, Zdražil, Žemlička, J. Doležal, M. Havel, Chlubna, Kuchta, Brebera


    Havl. Brod - Třebíč 7:2 (4:0, 1:0, 2:2)

    Branky a nahrávky: 1. Szilva (Brebera, Hošek), 11. Žemlička (Chlubna), 15. Brebera (M. Havel), 20. Chlubna (Kubát), 41. Brebera (D. Protivný), 55. Žemlička (Chlubna), 58. Brebera (Kříž, D. Protivný) - 43. Ščerban, 55. Mašek (Stromecký).

    Havl. Brod: Bernard - Kubát, Hošek, Kříž, O. Doležal, Diviš, Šíma - Szilva (C), Brebera, D. Protivný, Žemlička, Hynek, Chlubna, M. Havel, J. Doležal, Szilva

    Třebíč: Máj (21. Čáp) - Vyhnalík, Roupec, P. Ondráček, Abrahám, Jirák, Pelikán, Vlašín, Stromecký, Ščerban, Mašek (C), Fortelný
     
    Ještě jednou krásný dobrý den. Na led ZS v Kotlině právě vyjely oba týmy a hráči obsolvují předzápasové rozbruslení. Jak je již napsáno níže, dnes je před námi pikantní derby, které svádí dohromady celky Havlíčkova Brodu a Třebíče.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Bernard (Hlávka) - J. Doležal, Křesťan, O. Doležal, Kříž, Hošek - Jelínek, Zdražil "C", Protivný, Žemlička, Hynek, Chlubna, Havel, Brebera

    SK Horácká Slavia Třebíč: Máj (Svoboda) - Vyhnalík, Roupec, Vondráček, Ščerban, Pelikán, Vlašín, Stromecký, Marek "C", Horký, Šabatka, Caudr, Mašek, Kohout

    Rozhodčí: Jakub Couval - Petr Špringl, Jan Tasch.
     
    Rozbruslení je za námi, hokejisté míří so šaten a led nyní opanuje rolbař na svém pekelném stroji. Utkání začne zhruba za 20 minut.
     
    Led se leskne jako zrcadlo a do ochozů zimního stadionu v Kotlině se začínají scházet první diváci, kteří si dnešní derby nechtějí nechat ujít.
     
    Jen jsem to dopsal, vyjelo na led trio dnešních hlavních arbitrů, které kontroluje, zda jsou branky správně usazeny a jestli náhodou není v síťce nějaká skulinka, jíž by puk proklouzl.
     
    Také oba dnešní soupeři již čeří havlíčkobrodský led. Ti se staví na modrých čarách, kde si vyměňují úvodní pozdravy poklepáním holemi o led.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Hned po zisku úvodní bule se vydali dopředu Třebíčští, ale jejich kombinace z rohu pásma nebyla úspěšná.
     
    00:49
    Ovšem ani Rebelové na druhé straně příliš vzruchu neudělali a Horácká Slavia vyhazuje kotouč za Bernarda.
     
    01:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rudolf Bernard za brankou rychle rozehrál, puku se ujal jeden z obránců a zavezl jej do útočné třetiny, kde Tomáš Chlubna našel na pravé straně najíždějícího MARTINA HYNKA, který puk nekompromisně propálil za Máje! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    01:55
    Havlíčkův Brod i nadále útočí a je aktivnější, svého soupeře přehrává, ale nyní se dopustil vyhození puku na zakázané uvolnění.
     
    02:29
    Třebíč znovu nedokázala před Bernardem nějak vážněji zahrozit a na útočný výlet se vydali i Rebelové, kteří svou akci nedovedli k úspěšnému zakončení a puk končí na zadním mantinelu.
     
    02:53
    Havlíčkův Brod byl nakonec z útočné třetiny vyhnán a následně nepovedenou kombinací vytváří další technický prohřešek - druhý icing.
     
    03:17
    Žemlička si pohrával s pukem za bránou a cpal se i do zakončení, ale Máj volný puk přikryl pod lapačku a zamezil tak nebezpečí.
     
    03:57
    Mezi kruhy stál zcela nehlídaný Michal Vlašín, který také dostal kotouč a mohl střílet do poloodkryté klece, ale nakonec si puk ještě zpracovával, což byla chyba a trefil nakonec jen obránce před ním.
     
    04:50
    Rebelové zahrozili, před třebíčským gólmanem několikrát nebezpečně zakombinovali, ale neskončilo to vážnějším ohrožením branky. Zatím oba maskovaní muži spíše sledují jen dění před sebou.
     
    05:52
    To se potvrdilo i na druhé straně. Bernard musel být v pozoru, ale nikoli v pohotovosti, jelikož Třebíč se ke střele nedostala. Navíc přišla o kotouč i o pásmo.
     
    06:26
    Po odpískaném ofsajdu ze strany Horáků se vhazovalo u střídačky Rebelů, puk získala Třebíč a nahodila jej do útočné třetiny, kde byl nakonec i zašlápnut u mantinelu.
     
    06:40
    Nejprve ihned po buly pálil obránce Třebíče od modré čáry, ale Bernard kotouč schoval do lapačky a zapříčinil tak další vhazování. To vyhráli opět Třebíčští a střílel z kruhu Horký, ale Bernard vytasil bleskový pravý beton.
     
    07:48
    Rebelové se krásnou kombinací dostali v útočném pásmu až k velké šanci! Zcela sám před Májem byl Marek Havel, jenž tlačil kotouč k bližší tyči, ale hostující gólman se včas přesunul a betonem puk odrazil do bezpečí!
     
    08:56
    Protivný kouzlil s pukem v útočné třetině, nakonec objel bránu a cpal se do zakončení, ale posila z Nymburka nakonec byla odstavena.
     
    09:46
    Po nepovedené první ráně pálil od modré Hošek, ale jeho projektil o kousek minul dolní růžek Májovy branky. Rebelové však stále na kotouči.
     
    10:30
    A dokonce i na brankovišti ohrozili Máje, který však bleskově sklapl betony. Na druhou stranu pal pílil Stromecký, zbavil se obránce a řádně protáhl Rudolfa Bernarda, ale ten nakonec ani nemusel zasahovat, jelikož puk mířil vedle branky.
     
    11:29
    Protivný se probíjel na modré čáře až ke střele, ale výborným obranným zákrokem se prezentoval jeden z třebíčských obránců, který mu puk vypíchl tak, že Protivný musí bruslit až ke své brance.
     
    12:32
    Zakázané uvolnění Třebíče je jen vyvrcholením toho, co se za posledních několik málo okamžiků na ledě událo. Puk poletoval z pásma do pásma a nakonec vše utla nepřesná kombinace Horácké Slavie.
     
    13:09
    Střela obránce Ščerbana od modré čáry byla zablokovaná obránce, takže brankář Rebelů nemusel zasahovat, a následně se píská Třebíči úmyslný ofsajd. Buly proběhne po Májově pravici.
     
    13:36
    Efektně efektivní zadovkou našel Roupec Marka, který se na kruhu otočkou zbavil obránce a vypálil, jenž z dobré pozice jen štrejchl boční síťku Bernardovy svatyně.
     
    14:02
    Za faul loktem putuje na trestnou lavici Daniel Kohout, který tak deává Rebelům možnost přesilové hry.
     
    14:39
    To byl kolotoč! Jelínek se Zdražilem se dostali na brankové čáře ke dvoum dorážkám, ale tu prvního jmenovaného Máj dokázal natažený zlikvidovat a následně druhý muž byl zablokován při svém pokusu. O střelu se pokusil i Jakub Doležal, a celkem úspěšně, ale Máj byl připraven a včas zaklekl! Následně se Třebíč osvobozuje!
     
    15:40
    Druhá polovina přesilovky není tak vyvedená. Třebíči se daří úspěšně bránit a vteřinky Rebelům utíkají velmi rychle.
     
    16:36
    Ti se nyní hnali, po skončení přesilovky, do dalšího útoku, ale ani ten nebyl úspěšný, jelikož útočící Rebelové byli velmi dobře vystínováni obránce Horácké Slavie Třebíč.
     
    17:04
    Caudr se na kruhu dostal ke střele, která byla sražena na brankoviště, kde se ten samý hráč pokusil doklepnout puk za prešouvajícího se Bernarda, ale nakonec trefil jen brankový oblouk.
     
    18:09
    Rebelové projeli do útočné třetiny jako nůž máslem a usadili se v ní. Dobrou střelou od modré čáry se následně prezentoval jeden z domácích beků, ale Milan Máj si kotouč našel a schoval do lapačky.
     
    18:47
    Sám na Bernarda uháněl Roupec! ten se na levé straně kluziště utrhl u střídačky Rebelů, nabral rychlost a dostal se před domácího gólmana, jehož se snažil překonat střelou mezi betony, ale pardubický odchovanec je sklapl a nenechal prosotor ani pro dorážku a puk schoval pod lapačku! Bravo!
     
    19:24
    Nejprve Rebely zastavil ofsajd, ale následně se dostali ke dvoum střelám, které skončily na připraveném Májovi.
     
    19:41
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!

    Třebíč těsně před koncem první části srovnává stav zápasu! Petr Vondráček našel ve středním pásmu hůl DAVIDA HORKÉHO, který si poradil s obráncem a pádil sám na Bernarda, kterého si položil a následně nekompromisně zakončil pod horní tyčku! Asistence: Petr Vondráček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku dnešního derby zápasu, která skončila nerozhodně. Nejprve poslal Rebely do vedení Hynek, ale devatenáct vteřin před koncem si v samostatném nájezdu poradil na výbornou Horký.

    Další třetina začne zhruba v 18:41.
     
    Aktéři jsou na ledě, můžeme tedy pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Třebíč začala aktivněji, ale nedokázala zuatím ohrozit Bernarda v brance.
     
    20:48
    Naopak na druhé straně se na brankové čáře dostal ke střele z úhlu Protivný, ale Máj byl připraven a puk vyrazil. Následně zachytil vyhození Chlubna a pálil od modré, ale vyrážečka Milana Máje byla na správném místě ve správný moment.
     
    21:42
    Zahřívací zákrok druhé třetiny má za sebou i Rudolf Bernard, který si poradil se střelou od modré čáry, jíž schoval ve výstroji.
     
    22:31
    Havlíčkův Brod byl nyní nastěhován před brankou Třebíče, ale nedokázal zde nic kloudného vymyslet. Něco podobného provedla i Třebíč, která však vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    23:17
    Rebelové se vlastní nepřesností vyhnali z útočné třetiny a dopředu mířila Třebíč, která však opět dotáhla svou kombinaci jen z icingu.
     
    23:33
    Máj za brankou nedůrazně rozehrál a ke kotouči se dostal Protivný, který backhandem našel hůl Hynka, který si vyjel na brankoviště, ale trefil jen vracejícího se Máje, který tak měl i notnou dávku štěstí!
     
    24:27
    Třebíč nyní zatápěla pod kotlem a byla aktivní. Na modré čáře se dostal ke střele Daniel Kohout, ale jeho pokus skončil jen na betonu roztahnuvšího se Bernarda.
     
    25:24
    Po faulu u mantinelu se zcela sám mezi kruhy objevil Šabatka, který z první napálil puk na bránu, ale Bernard reflexivně kotouč vykopl. Následně se přerušuje hra, na ledě zůstal ležet jeden z hráčů Třebíče, ale již odjíždí na střídačku. Na trestnou lavici míří Křesťan (HBR) za faul kolenem.
     
    25:38
    Rebelové vyvážejí kotouč a Chlubna odvádí dobou práci a drží hrací gumu v blízkosti třebíčské svatyně.
     
    26:13
    Nejprve se na brankovišti nedostal k zakončení jeden z třebíčských, a tak poslal puk na zcela volného Horkého, jenž do puku vložil dost síly, ale trefil jen přesouvajícího se Bernarda, který tak svůj tým podržel!
     
    26:28
    Po vyhraném buly se Rebelové osvobozují výhozem za Májovu svatyni.
     
    26:59
    Rebelové drží puk za vlastní bránou, oba týmy vystřídaly.
     
    27:25
    Rebelové na to mohli doplatit, jelikož jim hosté puk odebrali a mohli i zakončit, ale skvěle se nyní ukázal Hynek, který puk obětavě vypíchl a následně i podržel ve středním pásmu.
     
    27:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Obrovská chyba třebíčských obránců! Ti si nechali ujet Rebely do akce dva na nikoho a Martin Hynek nejprve po nahrávce TOMÁŠE CHLUBNY nedokázal překonat fantastického Máje, ale obránci Třebíče k této situaci přistoupili tak laxně, že nechali dokonce Chlubnu i dorazit puk za bezmocného Milana Máje! Asistence: Martin Hynek.
     
    28:40
    Třebíč nyní zatlačila a dokonce i ohrozila branku, ale pokus pd levého mantinelu skončil na připraveném Bernardovi.
     
    29:42
    Jelínek nejprve neměl lepší možnost, než jen nahodit puk do rohu, kde se o něj strhla mela, z níž vyšel jako vítěž právě Jelínek, který našel zadovkou Hynka, který si vyjel na brankoviště, ale trefil jen Máje, který následně raději puk odpálil holí k modré čáře.
     
    30:07
    Nahození od modré čáry nadělalo Májovi velké problémy, jelikož před ním stínoval Protivný, ale nakonec si třebíčský muž s maskou našel kotouč a stáhl si jej do lapačky.
     
    31:28
    Rebelové jsou v posledních chvílích lepší bruslařsky, ale soupeř lépe brání modrou čáru a nepouští Rebely k ohrožení branky. Nejblíže byl Marek Havel, ale byl odstaven Markem.
     
    31:56
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!

    A máme opět vyrovnáno! Rebelové zahráli na zakázané uvolnění a vhazovalo se po levé ruce Rudolfa Bernarda. Jan Caudr buly vyhrál a na modré čáře se do puku opřel ROMAN STROMECKÝ a kotouč propadl Bernardovou výstrojí až za brankovou čáru. Asistence: Jan Caudr.
     
    32:57
    Po nahrávce zpoza branky se ke střele na brankovišti dostal Chlubna, ale proti jeho zakončení vytasil Máj rychlý beton a puk skončil někde za brankou.
     
    33:19
    Na druhé straně pelášila kupředu Třebíč a nahazovala kotouč od modré čáry, což nebyl žádný problém pro branáře Bernarda, který si jej podržel ve výstroji.
     
    34:03
    Blízko premiérové brance v novém dresu byl Protivný! Ten se dostal na brankovišti k dorážce, ale trefil jen výstroj Máje. Ten následně puk holí vypíchl mimo dosah domácích střelců, ale vzniklý požár hasil ještě Vyhnalík (TRE), který si odpyká trest za nedovolené bránění.
     
    34:58
    Po delší kombinaci se dostal ke střele J. Doležal, ale Máj byl připraven. Ten si poradil i s další střelou od modré a nedovolil ani Chlubnovi dorážet.
     
    35:34
    Třebíč mířila kupředu a Rebelové její akci zastavili jen za cenu faulu. Za hákování míří na levici hříšníků Jakub Doležal (HBR).
     
    36:05
    Výpad Rebelů byl velice neúspěšný a na druhou stranu mířil Nikola Marek a jeho pokus málem skončil v brance! Ovšem kotouč se odrazil od tyče ven! Bernard se natahoval marně, rána to byla parádní. Broský gólman následně puk přikryl pod lapačku!
     
    36:57
    Rebelové se vymanili z tlaku soupeře a vyvezli kotouč ven ze třetiny až za Májovou branku. Ošem nyní je na kotoučí opět Třebíč.
     
    37:53
    Rebelové již v plném počtu čelí tlaku soupeře. Ke střele se nyní dostal na levém kruhu Horký, ale jeho projektil minul branku asi o půl metru.
     
    38:12
    Další nepříjemnost pro domácí barvy. Na tretsnou lavici putuje za napdení Zdražil (HBR).
     
    38:34
    Třebíč držela rebely v šachu a nakonec od modré vypálil Vyhnalík, ale jeho pokus skončil jen na hrudi Rudolfa Bernarda.
     
    39:09
    Rebelové vyvezli puk a na pravém kruhu se ke střele dostal Protivný, ale minul horní tyčku o několik decimetrů. Následně pak ještě zahrozila Třebíč, ale Bernard si puk pohlídal.
     
    39:45
    Ještě své štěstí zkouešeli Roupec a Ščerban, ale prvního jmenovaného vychytal Bernard betony a druhého muže v třebíčském dresu zase vyrážečkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla podobný obraz hry jako ta předchozí. Oba celky se snažily a byly odměněny brankami. Nejprve poslal Rebely znovu do vedení Chlubna a následně srovnal kork Stromecký.

    Další třetina začne zhruba v 19:27.
     
    Hráči jsou již na ledové ploše a spolu s nimi jsou tam i hlavní rozhodčí. Zápas může pokračovat, uvidíme, co nám nabídne třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!

    Tak tuto branku si Rudolf Bernard zarámovat jistě nedá! Rebelové pouze nahodili puk do útočné třetiny a kotouče se chopili Třebíčští a kupředu se vydal MICHAL VLAŠÍN, jenž již neměl příliš sil na razantní střelu a tak pouze nahodil puk na bližší tyč, kde kotouč propadl až za Bernardova záda. Třebíč se tak poprvé v zápase dostává do vedení! Bez asistence.
     
    41:21
    Rebelové byli nyní nastěhovaní před Májem a několikrát zahrozili. Vše nakonec vyřešil gólman hostí zalehnutím kotouče. Po buly ještě pálil od modré Jakub Doležal, ale Máj byl opět připraven a puk zachytil do lapačky.
     
    42:07
    Střela Hoška od modré čáry trefila jen zadní mantinel. Následně se puk ocitl na střídačce Třebíče, kam jej poslali nechtěně Rebelové. Buly ve středním pásmu.
     
    42:52
    Tak to byly panečku šance! Nejprve se k dorážce vlastní střely dostal Vlašín, jehož však famózně vychytal betony Rudolf Bernard. K další dorážce se dostal Vondráček, ale Bernard svým betonem změnil dostatečně dráhu letu kotouče tak, že se otřel o tyč a vyklouzl ven. Jeden z obránců sice zvedal ruce nad hlavu, ale sudí nekomrpomisně rozpažil!
     
    43:33
    Třebíč je nyní lepší a dostává se k další šanci. Od levého mantinelu se po rychlé šanci dostala ke střele, která skončila jen na betonech pozorného Bernarda.
     
    44:56
    Oba celky nyní zkoušely útočné štěstí, ale pokaždé jejich snažení ztroskotalo na souboji v rohu kluziště, kde se k hracímu artiklu dostal vždy a pouze jen soupeř.
     
    45:39
    Horký se protáhl na pravém kruhu až ke střele, kterou dokázal Bernard vyrazit vyrážečkou za branku. Puk následně zašlápnut za v rohu hrací plochy.
     
    46:02
    Hned po buly pálil Marek, ale našel jen připravené Bernardovy betony. Rebelové následně vyvážejí kotouč ven z pásma.
     
    46:15
    Ale na na dlouho. Ke střele se proháčkoval opět Marek, ale ani jeho druhý pokus gólem neskončil, jelikož Bernardovy betony opět zaúřadovaly.
     
    47:50
    Vondráček nejprve pouze nahodil puk na Bernarda, který jej odrazil vyrážečkou do rohu a Rebelové se ve střední třetině sami obrali o puk a opět to byl Vondráček, kdo nahazoval nebezpečně na bránu, ale domácí gólman opět pozorný.
     
    48:34
    K nebezpečným dorážkám se nyní dostal Protivný, ale kejo pokusy našly vždy jen připraveného brankáře Máje, který puk i podržel. Buly bude však ve středním pásmu, jelikož předtím bylo pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    49:42
    Rebelové nyní trochu divoce kombinují a Třebíčští neví, kde jim hlava stojí! Před brankou byl sám Brebera, střelec hattricku z posledního utkání, ale nedokázal přesně zakončit, jelikož byl bráněn protihráčem.
     
    50:30
    Prostor ke střele si dělal Horký (TRE), ale byl odstaven Zdražilem. Následně se ještě u mantinelu provinil nedovoleným zákrokem a míří na trestnou lavici.
     
    50:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Výhoda jednoho muže v poli přináší Rebelům kýžené ovoce v podobě branky! A nejen ovoce, ale i ovace! Krásná přesilovková kombinace a nahrávka Martina Hynka na modrou čáru na Martina Kříže, který se opřel do puku a před Májem jej mezi jeho betony tečoval TOMÁŠ CHLUBNA, který tak opět srovnal stav zápasu! Asistence: Martin Hynek a Martin Kříž.
     
    51:51
    Oba týmy lehce povolily a snaží se útočit méně, než doposavad. Akce Třebíče nyní zastavena dokonce ofsajdem.
     
    52:21
    Agilní Hynek s Chlubnou měli na hokejkách vedoucí gól Rebelů! Tisíciprocentní šance nyní vychytal Milan Máj! Sám se před ním zjevil nejprve Hynek, proti němuž se třebíčský gólman roztáhl po celé šíři brankové čáry, a pak ještě dorážel právě Chlubna, ale trefil jen betony připraveného gólmana! Bravo jemu!
     
    53:19
    Havlíčkův Brod opět několikrát zaměstanal Máje, ale kupředu se vydala i Horácká Slavie, jejíž akci zastavila domácí družina jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    53:33
    Na trestnou lavici míří hráč týmu SK Horácká Slavia Třebíč, a sice Horký (TRE) zan hákování. Rebelové mají další šanci.
     
    53:44
    Po rychlé kombinaci dorážel na brankovišti Brebera, ale jeho pokus skončil na betonech Máje, který následně puk přikryl pod lapačku. Buly před jeho svatyní.
     
    54:01
    Kříž opět pálil od modré, jeho pokus byl znovu tečován mimo dosah Máje, ale nyní mířil také o půl metru mimo dosah branky.
     
    54:43
    Třebíč se osvobodila a vybojovala přesilovku. Domácí hráč Křesťan (HBR) ve snaze odstavit si Vlašína tělem zasáhl hráče Třebíče do obličeje loktem. Ten se jen velmi těžce zvedá z ledu.
     
    55:12
    Ondřej Doležal byl v další tutovce!! Rebelové ujeli 2 na 1 a domácí štírek dostal puk přímo na hokejku před prázdnou bránu, ale Doležal místo zakončení do odryté klece přímo chtěl obhodit přesouvajícího se Máje, ale netrefil ani branku! To byla velá šance!
     
    56:45
    Horký se prokličkoval na pravém kruhu až ke střele, tlačil ji na zadní tyč, ale našel jen připravenou Bernardovu lapačku.
     
    56:38
    Rebelové vyvážejí puk, z jejich trestu moc nezbývá.
     
    57:05
    Od modré pálil na bránu Kohout, ale Bernard měl čistý výhled a výborně zasáhl lapačkou.
     
    57:17
    Tvrdě pálil od modré Vyhnalík, ale jeho pokus vykopl Bernard před sebe, kde si nedůrazná obrana nechala proniknout Marka, který však backhandem minul levou tyč Bernardovy svatyně!
     
    57:56
    Kombinační hru Rebelů v útočné třetině kazí Třebíč jen za cenu zakázaného uvolnění. Buly před Májem.
     
    58:32
    Vondráček se dostal k zajímavé střele z vrcholu pravého kruhu, ale Bernard se roztáhl a puk vykopl mimo své tři tyče. Následně se ještě o dorážku snažil Horký, ale minul branku, když se snažil nacpat puk do protipohybu gólmana!
     
    59:02
    Dvakrát za sebou se nyní Rebelové provinili ofsajdem. Buly před zraky třebíčských náhradníků.
     
    59:39
    Rebelové se nedostali přes modrou čáru, Chlubna byl zablokován a Rebelové začínají od znova. Tedy od Bernarda, ale moc času již není...
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí část je za námi. Třebíč se rychle dostala do vedení, když se trefil Vlašín, ale Rebelové zásluhou Chlubny dokázali vyrovnat. Nyní budou následovat tři nájezdy na každé straně.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Jako první se rozjel Protivný a zasunul puk pod Májovy betony! 1:0
     
    Za Třebíč jel Horký a vymíchal si domácího gólmana! 1:1
     
    Rozjel se i Martin Hynek, ale Máj mu puk vypíchl holí! 1:1
     
    Vlaším si položil gólmana, ale puk jej štrejchl a skončil mimo! 1:1
     
    Hynek jel znovu a trefil se přesně mezi nohy Máje! 2:1
     
    Marek nezasunul puk mezi Bernardovy betony! Rebelové vítězí! 2:1
     
    65:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Autorem vítězného nájezdu je MARTIN HYNEK!
     
    Konec zápasu.
     
    To je ode mne vše, s konstatováním, že Rebelové udolali svého soupeře na nájezdy se s Vámi loučím, přeji Vám hezký zbytek večera a v neděli opět z Kotliny napočtenou! (20:07:53)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 2. Hynek (Chlubna), 28. Chlubna (Hynek), 51. Chlubna (Kříž, Hynek), 65. Hynek - 20. Horký (Vondráček), 32. Stromecký (Caudr), 41. Vlašín


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Bernard (Hlávka) - J. Doležal, Křesťan, O. Doležal, Kříž, Hošek - Jelínek, Zdražil "C", Protivný, Žemlička, Hynek, Chlubna, Havel, Brebera
    SK Horácká Slavia Třebíč: Máj (Svoboda) - Vyhnalík, Roupec, Vondráček, Ščerban, Pelikán, Vlašín, Stromecký, Marek "C", Horký, Šabatka, Caudr, Mašek, Kohout

    Rozhodčí: Jakub Couval - Petr Špringl, Jan Tasch
    bahis siteleri