Žilina – Poprad 4:3 (kon.) | Banská Bystrica – Skalica 1:2 (kon.) | Nitra – Martin 5:4 (po pr.)
Piešťany – Zvolen 3:4 (kon.) | Trenčín – Košice 1:2 (kon.)
konec
HK DUKLA Trenčín
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HC Košice
sk Úterý 25.09.2012, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Zápas 4.kola hokejovej extraligy medzi Duklou Trenčín a HC Košice by sa obyčajne s určitosťou označil za "Šláger kola", ale pri súčasnom postavení po troch kolách je to otázne.

    Trenčianska Dukla zatiaľ len hľadá svoju správnu tvár. Síce máme len začiatok sezóny, čo zatiaľ vôbec nič neznamená, ale tri prehry z troch zápasov sa nedajú prehliadnuť. Trenčanom to škrípe ako na brankárskom poste či v obrane, tak aj v útoku. Žltočervení sa narobia na jeden gól tak ťažko, že v zápätí veľmi ľahko inkasujú a to je momentálne najväčší problém tímu Róberta Kalábera. Ten má okrem výsledkov problémy aj so zostavou. Duklu už opustil Tomáš Bulík a niektorých kľúčových hráčov trápi zranenie. Na mieste je preto otázka: Podarí sa Trenčanom chytiť sa na vicemajstrovi?

    Ten má v súčasnosti príjemnejšie problémy ako Dukla. Košičania tiež nezaznamenali víťazný vstup do ligy, keď podľahli doma Zvolenu 3:5. Svoje zaváhanie však napravili víťazstvom pod Tatrami v konkurenčnom Poprade. Oceliari sa naposledy predstavili pred vlastnými divákmi v nedeľu a druhýkrát už nezaváhali. S Piešťanmi sme mohli vidieť veľkú gólovú prestrelku. Zápas sa skončil víťazstvom Košičanov 9:5. Po "gólových hodoch" sa asi teda východniari zrejme uchýlia k defenzívnejšej taktike pod Matúšovým hradom a budú sa snažiť o zisk troch bodov zo zabezpečenej obrany a spoliehať sa budú aj na výborný výkon brankára Hyláka.
     
    Príjemný podvečer zo Zimného štadióna Pavla Demitru. Dovoľte mi, aby som vás privítal pri sledovaní online prenosu zo zápasu medzi Duklou Trenčín a HC Košice. Domáci sa trápia, v lige nemajú ešte ani jedno víťazstvo, Košičania sú na tom lepšie, keď v dvoch z troch duelov získali tri body.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:34
    Dukla začala zostra, hneď z prvého pobytu v útočnom pásme ohrozili Trenčania Hylákovu bránu, Fabušova strela však bola zblokovaná.
     
    01:07
    Jenčíkov pokus o prienik sa skončil, zastavil ho Bednár.
     
    01:21
    Sojčík s Gašparovičom unikli obrane hostí, no v prečíslení dvoch proti jednému nedokázal druhý menovaný zasunúť puk za Hyláka.
     
    01:58
    Bombicovu delovku od modrej tečoval tesne pred Hylákom Ondrej Mikula a puk so zmeneným smerom len tesne minul pravú žŕdku bránky Košíc !
     
    03:20
    Košice sa teraz dostali k hre v strednom pásme, ale v útočnej tretine to zatiaľ východniarom nejde, Trenčania totiž zatiaľ dobre vykrývajú priestor pred Kristínom.
     
    04:49
    Košice pred Kristínom, brankár Dukly si však dobre pokryl priestor pri svojej bližšej žŕdke.
     
    06:24
    Dlhšie sa nič nedeje, až teraz sa však Mikula oprel do Martina Chovana a číslo 8 zodvihlo pravicu !
     
    06:29
    Dukla, Mikula, 2 min + 10 min za napadnutie zozadu.
     
    07:04
    Kristín podržal tím úspešným zákrokom, Pardavý následne vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    07:42
    Sojčík sa dostal k puku v strednom pásme, v súboji 1 proti 1 sa rozhodol vystreliť spoza obrancu Kolbu, Hylák pozorný.
     
    08:02
    Chyba Košíc pri vyvážaní puku. Fabuš si všimol voľného Sojčíka pred bránkou a chcel mu prihrať, ale vracajúci sa obranca Košíc zabránil prihrávke.
     
    08:52
    Dukla hrá v pätici, presilovke Košíc sa bez problémov ubránila.
     
    09:34
    Ďalšia pekná akcia Trenčanov. Jakúbek vyviezol puk z pásma, na útočnej modrej našiel Mravíka, ktorý prihrával do jazdy Birovi. Jeho zakončenie bekendom chytá Hylák !
     
    10:10
    Veľmi dobrá práca prvej trenčianskej formácie, ktorá zovrela Košice pred Hylákom, no k zakončeniu a ohrozeniu bránky neprišlo.
     
    11:33
    Mravík rýchlym pohybom prekorčuľoval Takáča, v prečíslení 2 proti 1 prihral Gašparovičovi, ale ten netrafil ideálne puk.
     
    12:27
    Košice dali gól!
    Košičania sa ujímajú vedenia v zápase. Kristín vyrazil Pašekov puk len pred seba, MARCEL HAŠČÁK ho v stopercentnej príležitosti dokázal umiestniť za brankára Dukly Asistencie: Pavel Kuběna, Dušan Pašek.
     
    12:56
    Ďalšia šanca Košíc pred Kristínom. Z ľavého rohu klziska si nakorčuľoval pred bránkou Richard Hunu, Kristín však dobre zasiahol lapačkou.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Kristín – Bokroš, Imrich, Bagin, Bednár, Bombic, Biro, Habšuda, Ďurkech – Pardavý, Stantien, Fabuš, Tybor, Sojčík, Gašparovič, Mravík, Adamec, Mikula, Jakúbek, Nemčík, Koyš.

    HC Košice: Hylák – Brejčák, Deyl, Kolba, Chovan Martin, Takáč, Novák, Macejko, Jokeľ – Huna Ri., Huna Ró., Svitana, Jenčík,. Slovák, Mlynarovič, Pašek, Haščák, Kuběna, Baláž, Piatak, Gmitter.

    Rozhodca: .
     
    14:05
    Opäť Košice v akcii. Pred Kristínom závar, ktorý vytvorilo zakončenie Pašeka.Domáci obrancovia to však napokon spoločne so svojím brankárom vyriešili.
     
    14:55
    Košice po góle ožili, sú aktívnejšie smerom dopredu a aj viac nebezpečnejšie.
     
    16:18
    A teraz Dukla hrozí pred Hylákom. Najskôr našiel Pardavý Stantiena, následne si spoluprácu vymenili, no pekné dve akcie gólom zakončené neboli.
     
    17:10
    A ďalšia šanca domácich. Pardavý sa nenechal odstaviť od puku, na os klziska si zišiel Biro, ktorý mal pred sebou len Hyláka, no neprestrelil ho. Výborný zákrok brankára Košíc.
     
    18:04
    Tlak Dukly rastie. Domáci potočili Košice v útočnej tretiny, Gašparovič našiel parádnou prihrávkou spoza bránky Sojčíka, ktorého strela z prvej však letí vedľa. Hylák sa ani len nepozrel !
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:30
    Svitana prihrával do jazdy Richardovi Hunovi, ktorý sám pred Kristínom neuspel.
     
    22:29
    Košičania od úvodu strednej časti hry aktívnejší, Kristín musí riešiť viac situácií, no zatiaľ stopercentne, čo sa druhej tretiny týka.
     
    23:58
    Puk sa teraz z rohu klziska dostal k Róbertovi Hunovi, ktorý dokonca ešte dokázal spoza Habšudu zakončiť, Kristín bol však včas na ľade.
     
    25:07
    Košice, Takáč, 2 min. držanie.
     
    26:09
    Prvá minúta presilovka bola vcelku dobre prevedená zo strany Trenčanov, domácim chýbalo trošku viac šťastia pri streľbe.
     
    27:13
    Už je po presilovke, najviac ohrozila Hyláka v závere presilovky ešte Tyborova strela, ktorý sa ocitol trošku viac z uhlu pred košickým brankárom, no mierenou strelou do horných rohov bránky nedal gól.
     
    28:06
    Na ľade štvrté formácie, hralo sa v obrannom pásme Košíc, ale Hylák celú akciu ukončil zakrytím puku lapačkou.
     
    28:30
    Kombinácia Pardavý - Fabuš - Stantien, zakončenie tretieho menovaného z postu centra pred Hylákom nemalo potrebnú razanciu.
     
    29:03
    Košičania teraz trošku podcenili situáciu v defenzíve, Fabuš korčuľoval za pukom, za ktorým musel z bránky vybehnúť aj Hylák, a bol pri ňom veruže skôr ako útočník Dukly.
     
    30:04
    Akcia Košíc po netrafenom puku Bombica. Do úniku sa po ľavej strane dostal Róbert Huna a síce zakončil, ale Kristín puk chytá.
     
    32:49
    Po dlhšej dobe prišlo strelecké zakončenie z hokejky Sojčíka, bez problémov však zakročil Hylák lapačkou.
     
    33:51
    Dnešný zápas sa začína meniť na hokej bez duše.
     
    34:15
    Dukla, Biro, 2 min. hákovanie.
     
    35:21
    Haščák skúsil šťastie. Puk spoza bránky nahodil pred ňu a Kristín musel byť v pohotovosti. Nechýbalo veľa a domáci brankár si mohol streliť vlastná gól.
     
    36:15
    Trenčania v pätici, presilovka Košíc ubránená.
     
    35:35
    Sojčík zavelil do útoku, poľahky prekorčuľoval po ľavom krídle protihráča, rútil sa do šance, v ktorej mohol voliť radšej strelu, no prihral Tyborovi, ktorý nestíhal.
     
    37:40
    Stantien posunul na Pardavého, ktorý prekorčuľoval s pukom na hokejke modrú, vystrelil spoza obrancu, ale Hylák bol na mieste.
     
    38:18
    Mlynarovič hádzal puk pred bránku osamotenému Slovákovi, našťastie pre Trenčanov zasiahol dobre Kristín.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:49
    Úvod tretej časti hry sa začal v rovnakom scenári ako skončila tá druhá.
     
    42:09
    Až teraz sa ocitli v šanci Košice. S pukom okolo Kristína prešiel Gmitter, no nedokázal v ťažkej situácii ideálne zakončiť.
     
    42:39
    Šance na oboch stranách. Najskôr sa dvakrát pred Hyláka spoza bránky dostal s pukom Gašparovič, ale nastrelil len hráča pred sebou, na druhej strane unikol Róbert Huna, ale jeho príklep z ľavého krídla nemieril do priestoru brány.
     
    43:23
    Bednár spravil chybu na modrej, po ktorej sa Richard Huna s Haščákom dostal do brejku, ale prvý menovaný pokazil prihrávku a bolo po akcii.
     
    43:57
    Ďalší nábeh Košíc do prečíslenia. Puk sa už dostával na voľného Gmittera, ale v páde zozadu ho útočníkovi Košíc vypichol Sojčík.
     
    44:33
    Na druhej strane sa taktiež chybovalo, Košičania pustili Mravíka až pred bránku, no ten neprepasíroval puk za Hyláka. Následne sa sám pred brankárom Košíc ocitol ešte Biro, ale netrafil priestor brány.
     
    44:50
    Dukla, Nemčík, 2 min. filmovanie pádu
    Košice, Brejčák, 2 min. podrazenie.
     
    45:22
    Teč Fabuša sa len tesne kĺzal centimetre od pravej tyčky Hylákovej brány ! Na druhej strane si Košičania rozobrali Trenčanov, ale Jenčíkovo zakončenie mierené do horných rohov bránky nebolo presné.
     
    46:22
    Pašek dostal prihrávku na os klziska, zakončoval z prvej, ale presnosť chýbala jeho strele.
     
    47:33
    Fabuš vybojoval v útočnom pásme puk a ihneď ho poslal na bránku, Hylák len reflexívne zasiahol.
     
    48:03
    Fabušova formácia teraz narobila riadny humbuk pred Hylákom. Trenčania zovreli pred ich brankárom, no ani v čistých šanciach sa nedarí domácim skórovať !
     
    48:40
    Fantastická akcia Radoslava Tybora po buly na modrej, keď sa cez dvoch hráčov prepracoval až k Hylákovi, no na tom jeho koncovka zlyhala !
     
    48:53
    Košice dali gól!
    Nedáš - dostaneš. Trenčania nepremenili svoje gólové šance a prišiel trest. Haščák našiel prihrávkou z rohu klziska pred Kristína korčuľujúceho DUŠANA PAŠEKA a ten posiela svoj tím do vedenia o dva góly. Asistencia: Marcel Haščák.
     
    50:00
    Dnešné stretnutie sleduje 1610 divákov.
     
    51:31
    Dukla sa aj napriek inkasovanému gólu snaží, je aktívnejšia, vie sa usadiť v pásme, no najväčším problémom je zakončenie.
     
    52:29
    Gašparovič vysunul v útočnej tretine Pardavého, ktorý v nájazde triafa tyčku ! Keď to nejde, tak to nejde...
     
    53:31
    Košice, Deyl, 2 min. hrubosť.
     
    53:34
    Košice, Takáč, 2 min. vyhodenie puku - zdržiavanie hry. Presilovka Dukly o dvoch hráčov takmer celé dve minúty !
     
    54:32
    Trenčín dal gól!
    Trenčania sa napokon dočkali gólu v presilovke o dvoch hráčov a ešte im ostáva jedna. Kombináciu žltočervených počas presilovky zakončil strelou EMIL BAGIN, ktorého strela so šťastím doskackala za bránkovú čiaru. Asistencia: Radoslav Tybor.
     
    55:42
    Košice sa oslabeniu druhému ubránili Dukla ale útočí s pukom v pásme.
     
    56:40
    Dukla sa začína dostávať do tempa, gól jej vlial krv do žíl.
     
    57:51
    Haščák unikol po ľavom krídle, jeho strela však letela nad bránu.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:20
    Dukla sa dopustila icingu.
     
    59:10
    Ďalšia snaha Dukly o prechod do útočného pásma sa skončila zakázaným uvoľnením.
     
    59:10
    Domáci tréner si vzal time-out.
     
    59:37
    Dukla v šestici.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:03:48)

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 55. Bagin (Tybor) - 13. Haščák (Kuběna, Pašek), 49. Pašek (Haščák)


    HK DUKLA Trenčín: Kristín – Bokroš, Imrich, Bagin, Bednár, Bombic, Biro, Habšuda, Ďurkech – Pardavý, Stantien, Fabuš, Tybor, Sojčík, Gašparovič, Mravík, Adamec, Mikula, Jakúbek, Nemčík, Koyš.
    HC Košice: Hylák – Brejčák, Deyl, Kolba, Chovan Martin, Takáč, Novák, Macejko, Jokeľ – Huna Ri., Huna Ró., Svitana, Jenčík,. Slovák, Mlynarovič, Pašek, Haščák, Kuběna, Baláž, Piatak, Gmitter.

    Diváci: 1610
    bahis siteleri