Olomouc – Hr. Králové 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kadaň 5:2 (kon.) | Litoměřice – Šumperk 3:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Ústí n/L 4:2 (kon.) | Písek – Třebíč 0:1 (po s.n.) | Beroun – Jihlava 3:2 (po s.n.)
Most – Benátky n/J 2:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Sportovní klub Kadaň
Sobota 29.09.2012, 17:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u sledování dalšího on-line přenosu u havlíčkobrodské Kotliny. Dnes je před námi sedmé kolo první hokejové ligy a to svádí dohromady celky HC Rebel Havlíčkův Brod a SK Kadaň. Souboj o další body do tabulky druhé nejvyšší české soutěže začíná v 17:00.
     
    Kadaň začala sezonu čtyřmi těsnými porážkami v řadě, ale v posledních dvou kolech již začali úřadovat především kadaňští střelci, které doprovodil spolehlivý Miroslav Hanuljak v brance a rezultovaly z toho dvě premiérové výhry. Ta první přišla na ledě Písku, kde zápas rozhodl Radek Hrabák, na jehož gól poté ještě navázal Jiří Charousek, který tak definitivně potvrdil první kadaňskou výhru. Zatím poslední utkání odehráli hokejisté z Podkrušnohoří v domácím prostředí proti Berounu, který dokázali zdolat až v samotném závěru, kdy na trefu Charouska navázal ještě Petr Macháček. Necelé tři minuty před koncem navíc ještě ujel do brejku Kamil Tvrdek, který byl zahákován a v nájezdu si vychutnal DiRienza.
     
    Rebelové se po úspěchu na ledě Benátek nad Jizerou vyhoupli do čela prvoligové tabulky. Hned v prvním kole si Rebelové vychutnali berounské Medvědy, které pomohl hattrickem udolat Martin Ondráček.Ve druhém kole přišla zatím jediná prohra Rebelů, jež podlehli Hradci Králové po nájezdech. Druhý domácí zápas v pořadí odehráli Havlíčkobrodští s Mostem a na světě byl druhý hattrick. Tentokrát z hole Milana Kostourka. Zápas s Litoměřicemi přinesl další bitvu na ostří čepele bruslí, kterou musel rozseknout až v prodloužení Ladislav Rytnauer. Následovalo domácí utkání se Šumperkem, v němž zazářil Václav Meidl, který se do statistik zapsal dvěma góly. Zatím poslední utkání se odehrálo na ledě Benátek nad Jizerou, které sice Rebely přestřílely, ale skvělý Daniel Dolejš v brance předvedl další parádní výkon a byl jedním z hlavních strůjců úspěchu.
     
    Vzájemná bilance obou soupeřů v 1.lize:

    Počet odehraných zápasů: 24
    Bilance: 8-5-2-9
    Výsledky: 3:4, 2:0, 1:3, 6:1, 4:1, 1:0p, 1:4, 4:3sn, 1:2, 1:2p, 6:3, 2:3, 2:1, 1:2, 3:2, 3:4, +4:3p, +4:2, +3:4p, +6:3, 3:2p, 2:4, 1:4, 2:1p
    Skóre: 66:58
     
    Minulé zápasy:

    BENÁTKY - HAVL. BROD 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 34. Dušek (Vlach, Vitásek) - 2. Polodna (Endál, Třetina), 2. Rytnauer (Ondráček, Kostourek), 45. Endál (Morava, Kostourek)

    Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Jelínek, Ostrčil, Pavlík, Protivný, Morava, Soldán, Blažek - Meidl, Štěpánek, Semorád, Endál, Třetina, Polodna, Rytnauer, Kostourek, Ondráček, Vondráček, Knotek, Stehlík, Musil

    KADAŇ - BEROUN 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
    Branky a nahrávky: 3. Jíra (Hrabák), 48. Charousek (Seman.), 54. Macháček, 58. Tvrdek (TS) - 4. Malý (Karpov, Vostřák)

    Kadaň: Hanuljak (Kaššák) - Kolář, Szakal, Opalek, Macháček, Trefný, Mazanec, Kolčava, Hoffmeister - Kůs, Charousek, Seman - Stoklasa, Tvrdek, Račuk - Hrabák, Gajovský, Jíra - Ton, Kroupa, Hantá
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    HC Rebel Havl. Brod:

    Nejproduktivnější útočníci:
    1. Ladislav Rytnauer 13 (6+7)
    2. Martin Ondráček 13 (5+8)
    3. Milan Kostourek 13 (3+10)

    Nejproduktivnější obránci:
    1. Radim Ostrčil 4 (1+3)
    1. Radek Novotný 3 (2+1)
    3. Marian Morava 3 (0+3)

    Nejlepší/nejhorší účast na ledě:
    Ladislav Rytnauer, Martin Ondráček +8
    Roman Vondráček, Jan Knotek, Lukáš Endál -4

    Brankáři:
    Daniel Dolejš - 5 záp. - 245 min - 9 og. (prům. 2.2) - 93,43%
    Jaroslav Suchan - 2 záp. - 125 min - 7 og. (prům. 3.36) - 91,16%


    SK Kadaň:

    Nejproduktivnější útočníci:
    1. Jiří Charousek 5 (5+0)
    2. Radek Hrabák 4 (1+3)
    3. Nikola Gajovský 4 (0+4)

    Nejproduktivnější obránci:
    1. Martin Szakal 4 (0+4)
    2. Jakub Trefný 2 (1+1)
    3. Petr Macháček 1 (1+0)

    Nejlepší/nejhorší účast na ledě:
    Martin Mazanec +4
    Bronislav Andres -3

    Brankáři:
    Jan Kaššák 1 záp. - 59 min - 3 og. (prům. 3.05) - 92,50%
    Miroslav Hanuljak 5 záp. - 296 min. - 12 og. (prům. 2.43) - 92,26%
     
    Kadaň přijede do Kotliny bez Petra Jíry

    Severočeši přijedou do Kotliny bojovat bez jednoho ze svých tahounů. Petr Jíra začal zápas s Berounem výborně - ve třetí minutě otevřel skóre po průniku po křídle. Ovšem to ještě nevěděl, že o pět minut později nastanou jedny z jeho nejhorších chvil v jeho kariéře. Po souboji s Alešem Padělkem musel být odvezen do nemocnice v Mostě. Jíra dostal nepříjemný zásah do obličeje, zasaženo bylo i oko a lékaři si dokonce pohrávali s myšlenkou, že Jírův zrak by mohl být poškozen, ale tuto teorii naštěstí vyvrátili. Nicméně severočeský šutér zůstane na několik zápasů mimo hru.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Morava "A", Blažek, Protivný, Jelínek, Soldán, Pavlík "A", Ostrčil - Endál, Vondráček, Knotek, Ondráček, Meidl, Rytnauer, Havel, Třetina "C", Stehlík, Musil, Kostourek, Fiedler

    Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Hanuljak) - Kolář, Mazanec, Trefný, Szakal "C", Hofmeister, Opalek, Kolčava, Macháček - Hanták, Ton "A", Seman, Charousek "A", Kůs, Tvrdek, Gajovský, Stoklasa, Hrabák, Račuk, Deveri, Chlouba

    Rozhodčí: Petr Úlehla - Václav Guth, David Rittich.
     
    V sestavě domácích chybí kapitán Rebelů Petr Polodna, po němž převezme kapitánské "céčko" Miroslav Třetina. V sestavě Rebelů se na místě Polodny objevuje mladík Marek Havel. Nastoupit nemůže ani Radek Novotný, jehož místo tak znovu zaujme Michal Blažek.

    Sestava Kadaně, kromě citelné ztráty v podobě Petra Jíry, nastoupila do zápasu s novou akvizicí v brankovišti. Premiéru v první lize si odbude Jan Strmeň, jenž svými úchvatnými výkony v minulé sezoně pomohl juniorům Pirátů Chomutov k zisku ligového zlata.
     
    Na ledě již máme tu čest registrovat pruhované dresy trojice rozhodčích. Tím hlavním je dnes pan Petr Úlehla, jemuž budou na čarách asistovat pánové Václav Guth a David Rittich.
     
    Na led za bouřlivého potlesku tribun vyjíždějí z šaten domácí Rebelové, jež následují i hosté z Kadaně.
     
    Vše je připraveno na začátek zápasu. Obě zahajovací pětky včetně brankářů jsou na svých místech a centři těchto formací jsou připraveni ve středovém kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Rebelové vyhráli buly a z hloubi vlastního pásma založili první útok, na jehož konci stál Václav Meidl, ale svůj pokus nasměroval vedle branky Kadaně.
     
    00:54
    Poprvé v kariéře si v ostrém zápase, který chytá od úvodní minuty, první ligy sáhl na puk Jan Strmeň, jenž pod lapačku pokryl nahození od levého mantinelu. Bude se vhazovat.
     
    01:30
    Kadaň buly vyhrála, ale v útočné třetině nic nevymyslela a na druhou stranu mířil Lukáš Endál, jemuž při přihrávce puk odskočil a z akce nic nebylo.
     
    02:22
    Máme zde první vyloučení zápasu. Po pasáži hry, kde se hrálo zejména ve středním pásmu se do útoku vydala Kadaň a celou akci vyřešil podražením Jan Soldán (HBR).
     
    02:50
    Daniel Dolejš nejprve skvěle vykryl střelu od modré čáry, kterou vyhlavičkoval a následně Rebelové vyodili. Protiakce Kadaně skončila ofsajdem.
     
    03:07
    Ihned po buly se domácí družina osvobodila dlouhým výhozem až do hájemství Jana Strmeně a další akce Kadaně zastavena opět ofsajdem.
     
    03:29
    Tentokrát byli na modré čáře úspěšnější hosté z Kadaně, ale Rebelové v obranném pásmu uzmuli puk a vyvezli jej až na svou útočnou modrou.
     
    04:08
    Kadaň nyní předvedla krásnou kombinaci, na jejímž konci stál Danko Deveri, ale jeho ránu z vrcholu brankoviště Dolejš vyrážečkou vytěsnil nad a následně se Rebelové osvobodili.
     
    04:24
    Havlíčkův Brod je již v plném počtu. Do další šance se hnali Kadaňští, ale opět zaúřadoval jen čárový rozhodčí, který odpískal ofsajd.
     
    05:00
    Přesilovku si zahrají i Rebelové. Na trestnou lavici míří Martin Mazanec (KAD), který bude pykat za držení protihráče. Mazanec zastavil útočný výpad domácích.
     
    05:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to byla lahůdka! Rebelové vedou díky brance v přesilové hře! Vondráčkovu střelu od modré čáry nejprve skvěle vyrazil Strmeň, ale Kadaň nedokázala vyhodit a od modré čáry našel po mantinelu Václav meidl Jana Knotka, který si sjel na brankoviště a křižnou nahrávkou našel ROMANA VONDRÁČKA, který dělovkou pod břevno nedal přesouvajícímu se Strmeňovi šanci! Asistence: Jan Knotek a Václav Meidl.
     
    06:09
    A mohlo to býý dva nula! Před branku dostal od levého mantinelu nahrávku Pavel Musil, který puk z první napálil na bránu, ale parádně se přesunul Jan Strmeň, který puk podržel v náručí a podržel i šance Kadaně!
     
    06:45
    Na druhé sraně se po pravém mantinelu probíjel Nikola Gajovský a na úrovni kruhu vypálil, ale jehi štiplavou ránu vyrazil domácí muž s maskou mimo svou svatyni.
     
    07:10
    Dolejš nejprve v leže zabránil soupeři ve skórování a na druhé straně se uthrl do nájezdu Martin Ondráček, který od modré čáry unikal všem, ale své sólo nezakončil ideálně. Snažil se vymíchat si Strmeně, ale ten se nedal a domácí střelec v rychlosti minul branku!
     
    08:18
    Rebelové jsou i nadále aktivnějším celkem a svému soupeři nedávají ani chvilku oddychu. Gólman Kadaně je stále pod tlakem, ale ukazuje své kvality a soupeře k dalšímu gólu nepouští.
     
    08:58
    Kadaň dostala puk do středního pásma, ale tam si hrací gumu opět přivlastnila domácí družina, která se vydala dopředu a Protivný nahazoval od modré čáry, ale puk skončil v lapačce brankáře Strmeně, který si s ním následně i efektivně pohrál.
     
    09:59
    Třetina s Meidlem nyní dlouho kombinovali v rohu útočného pásma. Druhý jmenovaný nakonec našel na modré čáře Jana Soldána, jehož střelu od modré zblokoval bránící hráč chrániči.
     
    10:31
    Rebelové nyní hráli půl minuty ve výhodě a jejich drtivý tlak uťal až Strmeň, jenž zalehl před Musilem puk. Nicméně na trestnou lavici míří Daniel Opalek (KAD) za držení protiháče.
     
    11:09
    Kombinaci Rebelů zastavil na brankovišti Martin Mazanec. Kadaň následně vyhodila a to samé předvedla i poté, co Rebelové znovu dostali puk do útočné třetiny.
     
    11:46
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Druhá úřesilovka znamená dvoubrankové vedení! Havlíčkobrodští tak navyšují své vedení na dva nula. Krásnou kombinaci Rebelů zakončil po nahrávce Ladislava Rytnauera střelou od modré čáry Marian Morava, jehoý střelu tečoval na brankovišti mezi Strmeňovy betony MILAN KOSTOUREK, který tak nedal hostujícímu gólmanovi šanci a rozjásal podruhé ochozy Kotliny! Asistence: Marian Morava a Ladislav Rytnauer.
     
    12:51
    Rebelové jsou na koni a znovu se ženou až před brankou Kadaně. Domácí tribuny je v tom značně podporují, ale proti je rezolutně Jan Strmeň, který si nyní poradil s dalším pokusem, jejž podržel na hrudi.
     
    13:44
    Hosté se vydali do útočné třetiny, ale domácí obrana skvěle zapracovala a na druhou stranu mířil Jan Knotek, jenž se na kruhu uvolnil a vystřelil na branku, ale Strmeň podržel kotouč na hrudi.
     
    14:22
    Lukáš Endál se za brankou Kadaně střetl s Jaroslavem Kůsem a oba hráči se ocitli na ledě. Tribuny pískají, ale vylučovat se nebude. Sudí Úlehla stál přímo u věci.
     
    14:47
    Po delší odmlce si na puk sáhl také Daniel Dolejš v brance Rebelů, ale nahození od modré čáry mu nedělalo problémy a snadno jej ukryl ve své široké rukavici.
     
    15:40
    Hra se nyní uklidnila a žádný z celků se nikam nežene. Rebelové teď zavezli puk do útočné třetiny, ale jen nahodili za bránu a odešli střídat. Takto činí také Kadaň.
     
    15:58
    Dvakrát po sobě se nyní hosté vystavili do postavení mimo hru. Před tím druhým ještě vjeli do útočné třetiny, kde od pravého mantinelu vystřelili, ale Dolejšův zásah lapačkou nebude počítán do statistik.
     
    16:35
    Hokejisté z Podkrušnohoří si nyní vynutili tlak, ale výsledkem byla jen střela Jakuba Trefného, která se však až k Dolejšovi nedostala. Rebelové následně odpalují puk na zakázané uvolnění.
     
    16:51
    Třetí přesilovka pro Rebely. Na trestnou lavici míří Daniel Kolář (KAD), který podrazil Ondráčka v úniku. Dají Rebelové třetí branku v přesilové hře?
     
    17:15
    Zatím to tak nevypadá. Kadaňští vyhazují kotouč až do blízkosti Daniela Dolejše. Rebelové musí začínat ze své třetiny. Kadaň střídá.
     
    18:05
    Havlíčkobrodští nyní zakombinovali a na konci celé kombinace stál Roman Vondráček, jenž však trefil jeh hráče před sebou, od nějž se puk odrazil do betonů Strmeně. Následně Kadaň vyhazuje.
     
    18:52
    Kadaňští v plném počtu. Rebelové nedokázali nějak vážněji ohrozit brankáře Strmeně. Jejich poslední akce byla zablokovaná na brankovišti.
     
    19:35
    Do samostantného úniku se dostal Martin Ondráček, který se dostal až před Strmeně a tentokrát se snažil o blafák na druhou stranu, ale hostující muž s maskou se natáhl a hrudí puk vyrazil! Parádní zákrok!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu uktání mezi Havlíčkovým Brodem a Kadaní, kterou zvládli lépe Rebelové. Jako první se prosadil v šesté minutě Roman Vondráček, na nějž o chvilku později navázal Milan Kostourek.

    Druhá třetina začne zhruba v 17:50.
     
    Na tribunách to začíná vřít. Na led najíždějí hráči obou týmů a ze svého teplého kamrlíku již vylézají i hlavní rozhočí. Druhá třetina tak každým okamžikem začne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Rebelové vyhráli úvodní buly druhé třetiny, ale nepovedlo se jim dobře zakombinovat a puk skončil na zakázaném uvolnění, což neuniklo bystrému oku rozhodcovu.
     
    20:30
    A bude se vylučovat. Na trestnou lavici míří hýče Kadaně Jíří Charousek (KAD) za hákování, jímž se provinil v útočné třetině, kdy Rebelové obrali Kadaň o puk.
     
    20:54
    Rebelové nezačali tuto přesilovku dobře. Hosté z Kadaně již podruhé za sebou dokázali vyhodit a puk je držen u Daniela Dolejše, odkud musí Rebelové začínat.
     
    21:23
    Kadaň právě vstřelila branku!

    Severočeši udeřili ve vlastním oslabení a snižují na dva jedna! Rebelové se nedokázali udržet v útočné třetině a na zteč se vydala Kadaň. Marek Račku ve středním pásmu převzal volný puk a uháněl kupředu. Z úhlu vypálil a kotouč se takovým prazvláštním způsobem (zřejmě pod betonem Dolejše) do stal na druhou stranu brankoviště, kde jej za záda domácího gólmana dorazil MARTIN MAZANEC! Asistence: Marek Račuk.
     
    22:30
    Kadaň v plném počtu. S tímto oslabením může být nadmíru spokojená. V závěru ještě pálil od modré čáry jeden z obránců, ale za Strmeně kotouč neprošel ani z dorážky.
     
    23:25
    Rebelové jsou zaskočeni a nyní je to Kadaň, kdo vládne. Domácí družina vyhazuje puky ze své třetiny a chybí jí lehkost, s jakou odehrála první třetinu. Severočechy ten gól hodně nabudil.
     
    24:14
    Hokej je nyní rozhádaný a na obou stranách dochází k nepřesnostem. Maskovaní muži mohou sledovat hru před sebou, jelikož na bránu se nyní nestřílí.
     
    25:06
    Rebelové se dostali ke střele, ale Protivného pokus byl zablokován mimo dostřel Strmeňovy branky. Na druhé straně také zahrozilo, ale pokus od modré čáry zaplul jen do připravené Dolejšovy náruče.
     
    25:22
    Poté, co Daniel Dolejš schoval v lapačce střelu od modré čáry se vhazovalo a Kadaňskou akci zastavil nedovoleným bráněním Marian Morava (HBR). Přesilovka pro Kadaň.
     
    25:36
    Kadaň zvládá svou přesilovku lépe než Rebelové a dokonce se dostala ke dvoum střelám. Ta první skončila mimo tyč brány Daniela Dolejše a ta druhá byla zablokovaná do ochranné sítě obráncem.
     
    26:00
    Rebelové vyhodili a drží kotouč v blízkosti Jana Strmeně, který nyní musí držet ostražitost, jelikož Havlíčkův Brod vlastní kotouč na svých holích.
     
    26:44
    Kadaň krátce zakombinovala, ale Rebelové ji rychle obrali o kotouč a zamířili na druhou stranu, kde se nakonec dokázali nějakou tu vteřinku zdržet, ale branku neohrozili.
     
    27:23
    Nejprve zastavil Kadaň ofsajd a poté její kombinaci zastavili obránci Rebelů. Domácí jsou v plném počtu, ale Kadaň stále drží puk na holích.
     
    28:09
    Tlak Kadaně zastavil až obloučkem do středního pásma Radim Ostrčil. Rebelové tak mohou konečně vystřídat a založit útočný výpad.
     
    28:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A ten také založili a radují se ze třetí branky ve Strmeňově síti! U mantinelu byl atakován jeden z domácích hráčů, ale píšťalka Petra Úlehly zůstala němá. Milan Kostourek však v pádu nahrál puk na mantinel na Ladislava Rytanuera, který si najel až na brankovou čáru, křižnou nahrávkou našel MARTINA ONDRÁČKA, který nedal přesouvajícímu se Strmeňovi sebemenší šanci! Asistence: Ladislav Rytnauer a Milan Kostourek.
     
    28:58
    Kadaň se rychle vydala na druhou stranu, kde způsobila značné komplikace a na trestnou lavici míří Tomáš Protivný (HBR) za držení hole. Na konci výhody ještě likvidoval ošemetnou dorážku mladý Daniel Dolejš.
     
    30:05
    Kombinaci Kadaně nakonec Rebelové překazili a vyvezli puk až do blízkosti Jana Strmeně, kde jej i drží a šetří tak cenné vteřinky z vyloučení Protivného.
     
    30:52
    Dvakrát po sobě dokázali Havlíčkobordští vyvézt kotouč ven ze své obranné třetiny a následně zastavil Kadaňské ofsajd. Rebelové budou za několik vteřin v plném počtu.
     
    31:17
    A již v pěti bruslařích na ledě zavezli kotouč do útočné třetiny a nahodili jej směr Strmeň, který si celou situaci pohlídal a podržel kotouč ve své výstroji.
     
    31:44
    Rebelové jsou nyní opět na koni a na branku hájenou Janem Strmeněm nahazoval Ondřej Stehlík, ale hostujícíc muž s maskou podržel kotouč na hrudi.
     
    32:14
    Jakub Hofmeister se prokličkoval až k zakončení, ale jeho pokus skončil v pohotové lapačce Daniela Dolejše. Za nedovolené bránění Hofmeistera míří na trestnou lavici Roman Vondráček (HBR).
     
    32:55
    Kadaň právě vstřelila branku!

    Také hokejisté z Kadaně ví, jak využít přesilovku! Od vyhraného buly prakticky nepřetržitě drželi puk na svých holích a nedávali Rebelům moc prostoru k dýchání. Vše nakonec vyvrcholilo tím, že v rohu kluziště, po souboji s Ostrčilem, sebral puk Jaroslav Kůs, který jej posunul na JIŘÍHO CHAROUSKA, který si s ním udělal jedno kolo kolem pásma, na modré čáře si sjel blíže k brance a ostře vypálil, což se ukázalo jako nejlepší řešení, jelikož Dolejš nic neviděl a puk skončil za jeho zády! Asistence: Jaroslav Kůs.
     
    33:50
    Rebelové nejprve zahráli na zakázané uvolnění, ale nakonec se dostali na druhou stranu, kde jejich nahození skončilo jen na hrudi spolehlivého Strmeně.
     
    34:39
    Na druhé straně se dostala ke střele Kadaň, ale její pokus byl zablokován do ochranné sítě a domácí muž s maskou nemusel vůbec zasahovat.
     
    35:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se znovu dostávají do dvougólového vedení a opět to byla parádní akce! Už už jsem chtěl napsat, že se žádný z celků nepouští do ničeho velkého, když v tom sebral kotouč na pravém mantinelu Lukáš Endál a naservíroval jej na druhou stranu brankoviště, kde jeho křižnou přihrávku utěšenou ránou umístil pod břevno bezmocného Strmeně MIROSLAV TŘETINA, který tak vstřelil svou druhou branku v sezoně! Asistence: Lukáš Endál.
     
    36:18
    Rebelové opět založili rychlý výpad, jenž však úspěch nepřinesl, ale hra se vrátí znovu před Strmeně, jelikož Kadaň vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    36:44
    Ke střele od modré čáry se dostal Radim Ostrčil, ale jeho ránu ztlumil betony Jan Strmeň. Na druhou stranu mířila Kadaň, ale její akci zastavil jistým zákrokem Daniel Dolejš.
     
    36:59
    Duo Miroslav Třetina - Lukáš Endál opět zaúřadovalo. Druhý jmenovaný vlétl do útočné třetiny jako uragán a zadovkou našel svého parťáka, který tvdrým pokusem nepřekonal dobře vyjetého Strmeně! Diváci se dožadují vstřelení páté branky.
     
    37:32
    Tak teď zahrozila pro změnu Kadaň, která se usadila v útočné třetině a ke střele od modré se dostal Martin Szakal, ale jeho pokus mířící do vinglu skončil v připravené lapačce Daniela Dolejše.
     
    38:06
    Nikola Gajovský se proháčkoval až na brankovitě před Daniela Dolejše, který si však utěsnil prostoe u své bližší tyče a jeho pokus tak skončil na jeho plastrónu.
     
    39:05
    Bude se hrát čtyři na čtyři. Kupředu uháněl Karel Ton (KAD), který byl nejprve zahákován Romanem Vondráčkem (HBR), ale faul přihrál tak okatě, že to Úlehlovi nedalo a vyloučil jej také. Buly před Danielem Dolejšem.
     
    39:42
    Rebelové rychle vyvezli puk ze svého obranného pásma a před Strmeněm se dostali do dobrého tlaku, který uťasl hákováním Martin Mazanec (KAD).
     
    39:58
    Rebelové sice vyhráli buly, ale na zadním mantinelu se ke kotouči dostal Petr Stoklasa, který uháněl kupředu a vědom si časové tísně na kruhu vypálil, ale trefil jen Dolejše.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou část, v níž se dvakrát povedlo Kadaňským snížit na rozdíl jediné branky, ale Rebelové si dvougólový náskok sebrat nenechali.

    Třetí třetina začne zhruba v 18:46.
     
    Hlavní aktéři dnešného zápasu již najíždějí na ledovou plochu. Třetí třetina začne každou chvilkou. Uvidíme, jak tento zápas skončí.
     
    20:09
    Rytnauer nedokázal zastavit Macháčka, který vyhazuje a šetří tak Kadani cenné vteřinky. Rebelové mají přesilovku čtyři na tři.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:10
    Po nahrávce od Milana Kostourka od levého mantinelu střílel z první z brankoviště Martin Ondráček, ale parádní zákrok betonem předvedl Jan Strmeň, který vleže následně pokryl i dorážku!
     
    41:53
    Oba celky byly malou chvilku v plném počtu, což bude nadále platit jen na straně Kadaně, jelikož Lukáš Endál (HBR) míří ven za vysokou hůl.
     
    42:20
    Domácímu celku se povedlo vymanit ze sevření a vyhodit kotouč. Ten se následně ocitl mimo hrací plochu a bude se vhazovat ve středním pásmu na útočné modré Rebelů.
     
    42:32
    Domácí družina vyhrála vhazování a chvilku podržel puk na obranné modré čáře a následně odpaluje kotouč až do míst, kde kraluje Jan Strmeň.
     
    43:18
    Domácí hokejisté nyní opět dokázali vyhodit puk až za soupeřovu branku a nepouští svého soupeře v černobílých dresech k šanci.
     
    44:06
    V úplném závěru se dostala Kadaň ke střele z mezikruží, kterou Doleš vyrazil mimo branku. Následně na led naskočil Endál, ale Kadaň zůstala na puku a vše zakončil střelou do boční síťky Karel Ton.
     
    45:02
    Na druhé straně se po přejerí modré čáry dostali Rebelové k nahození na branku, s nímž si Strmeň bez problémů poradil. Od modré čáry měl čistý výhled.
     
    45:17
    Za hákování v mezikurží se provinil Václav Meidl (HBR), který putuje na trestnou lavici. Nepříjemnost pro Rebely. Od návratu Endála neuplynula moc dlouhá doba.
     
    45:25
    Od modré čáry pálil ostře Petr Macháček, ale jeho pokus na bližší tyči parádně zneškodnil lapačkou Daniel Dolejš, který si užívá mohutné salvy tribun!
     
    46:01
    Havlíčkobrodští dokázali vyhodit kotouč až za branku Jana Strmeně. Na druhou stranu se dostala Kadaň do úniku, který vyřešil zalehnutím kotouče Daniel Dolejš.
     
    46:44
    Jakub Trefný nyní prokázal krásný přehled o hře a našel na pravém rohu brankoviště volného Kamila Tvrdka, který střelou do protipohybu Dolejše minul o metr bránu! Střelec následně zůstal stát s pokrčenými rameny. Následně ještě Trefný pálil od modré čáry, ale Dolejš s klidem zasáhl vyrážečkou!
     
    47:48
    Rebelové se dostali dopředu a jejich akci zastavila Kadaň jen za cenu zakázaného uvolnění. Hlasatel následně oznámil, že do Kotliny si našlo cestu 1083 diváků!
     
    48:14
    Rebelové se po zisku buly dostali ke kombinaci, která byla završena střelou od levého mantinelu, kterou s přehledem ukryl ve výstroji Jan Strmeň.
     
    49:15
    Rebelové nyní zahrozili a Jan Knotek nakonec zakončoval po nahrávce Romana Vondráčka, ale trefil jen Strmeňovy betony. Puku se poté chopila Kadaň, ale její kombinace skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    49:32
    Bude se vylučovat a tu čest zahrát si v přesilové hře budou mít domácí Rebelové. V obranném pásmu hasil rodící se požár nedovoleným bráněním Jakub Trefný (KAD).
     
    50:11
    Puk nyní putoval po ose Václav Meidl - Roman Vondráček - Radim Ostrčil a poslední jmenovaný nakonec pálil, ale jeho rána skončila mimo branku.
     
    50:58
    Rebelové nyní ostřelovali Strmeně ze všech pozic, ale branku vstřelit nedokázali. Nejvážnější byla rána Radima Ostrčila, kterou Strmeň vykopl betónem do rohu.
     
    51:48
    Kadaň se dokázala dvakrát rychle osvobodit a následně se Trefný opět objevil na ledě. Přesilovka končí, ale Rebelové jsou stále na kotouči.
     
    52:09
    Ofsajd sem, ofsajd tam. Nejprve přerušil hviz píšťalky čárového sudího akci Rebelů a následně zkazil šanci Kadaně, která měla solidně našlápnuto.
     
    52:33
    Rebelové se nyní nedokázali dostat přesnou kombinací do útočné třetiny a naopak k tomu pomohli Kadani. Zahráli totiž na zakázané uvolnění.
     
    52:57
    Kadaňští se drželi v útočné zuby nehty, ale nakonec dokázali domácí borci vyvézt puk do středního pásma, kde se pokusí rozjet brejk.
     
    53:21
    Ovšem ten rozjela Kadaň! Nikola Gajovský projel podél pravého mantinelu do útočné třetiny, kde v situaci dva na jednoho našel Romana Chloubu, který puk zasáhl, ale Dolejš jej schoval do lapačky!
     
    53:47
    Od modré čáry napřáhl Petr Stoklasa a jeho rána byla možná ještě tečovaná, ale Daniel Dolejš zaklekl rychle na zem a puk skončil pod jeho betony.
     
    54:36
    Kadaňští se v útočné třetině dostali k tlaku, který ukončil až rázným výhozem přes všechny čáry Tomáš Protivný. Píská se zakázané uvolnění a hra se stěhuje zpět před Daniela Dolejše.
     
    55:03
    Havlíčkobrodští Rebelové dostali kotouč ven ze třetiny a v pásmu nikoho jej uzmuli hosté, kteří se snažili o rychlý návrat do útočné třetiny, ale ten se jim nepovedl a píská se zakázané uvolnění. Trochu vzruchu opět před Strmeněm.
     
    55:45
    Oba týmy se nyní pokusily o rychlé výpady, které však něčím vážným neskončily. Jan Soldán na jedné straně přišel o kotouč již na modré čáře a na druhém konci kluziště byl Nikola Gajovský zatlačen do rohu pásma.
     
    56:17
    Milan Kostourek byl v samostatném nájezdu faulován a pojede trestné střílení! Velká šance pro Rebely na vstřelení páté branky! Domácí hráč byl faulován Jakubem Trefným!
     
    56:17
    Ovšem to gólem nekončí! Milan Kostourek si najel na pravou stranu kluziště a sjel si na brankoviště, kde se snažil prostrčit puk blafákem do forhandu za Strmeně, který však vymrštil beton a podržel Kadaň!
     
    56:49
    Kupředu se vydala i Kadaň, které se však nepovedlo podat dobrou finální přihrávku a Rebelové vyvezli puk ven ze své obranné třetiny.
     
    57:25
    Před branku se proháčkoval Lukáš Endál, který byl od puku odstaven tělem, což se v publiku nelíbí a tlačí na Úlehlu, aby hráče hostů vyloučil, ale sudí je neoblomný jako skála.
     
    57:45
    Oddechový čas pro Kadaň. Po jeho skončení bude následovat buly před domácí branku, kterou hájí Daniel Dolejš. Půjde Strmeň ven z branky?
     
    57:45
    Ano! Jan Strmeň zůastává na střídačce a Kadaň to zkusí v šesti bruslařích na ledové ploše! Domácí tribuny si žádají pátý zásah do sítě soupeře.
     
    57:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Kadaňští předvedli, jak se power-play hrát nemá a Rebelové bleskově pojišťují své vedení! Hosté na buly nebyli tak úspěšní, jak si přáli, a Aleš Jelínek nakonec ve středním pásmu, poté, co přijal puk od Jana Knotka, vysunul do rychlého brejku VÁCLAVA MEIDLA, který uháněl od modré čáry sám na prázdnou branku, v pohodě zavezl kus černé gumy za čáru a odšpuntoval tak radost v publiku! Asistence: Aleš Jelínek a Jan Knotek.
     
    58:46
    Tak ještě jedno vyloučení. Po buly ve středním pásmu se kupředu vydala Kadaň, jejíž šanci zhatil nedovoleným bráněním Tomáš Protivmý (HBR), který již sedí na trestné lavici.
     
    58:56
    Střela Kadaně od modré čáry rozvlinila šíťku za zády Daniela Dolejše, ale ne tu brankovou, ale ochrannou, jež se nalézá o něco výše.
     
    59:14
    Po ofsajdu Kadaně se vhazovalo ve středním pásmu a Rebelové buly vyhráli. Následovalo rychlé vyhození puku ke Strmeňovi a šetření vteřinek.
     
    59:24
    Hosté se dostali do dobré příležitosti, kterou však zhatil svým zákrokem na brankové čáře Dolejš. Následně se píská postavení útočícího hráče v brankovišti. Buly ve středním pásmu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Rebelové ve třetí třetině nejprve zahodili trestné střílení, když Milana Kostourka skvěle vyčapal Jan Strmeň. Výhru Rebelů pojistil střelou do prázdné branky Václav Meidl. Rebelové tak zvítězili 5:2 a potvrzují svou první pozici v tabulce první ligy.
     
    Já Vám děkuji za pozornost. Za hřmotu tribun, které vyvolávají heslo "Tak jsme první no a co, no a co," se s Vámi loučím. Přijměte mé přání hezkého večera někdy příště u onlajnů z Kotliny - Napočtenou! (19:28:20)
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 6. Vondráček (Knotek, Meidl), 12. Kostourek (Morava, Rytnauer), 29. Ondráček (Rytnauer, Kostourek), 36. Třetina (Endál), 58. Meidl (Jelínek, Knotek) - 22. Mazanec (Račuk), 33. Charousek (Kůs)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Morava "A", Blažek, Protivný, Jelínek, Soldán, Pavlík "A", Ostrčil - Endál, Vondráček, Knotek, Ondráček, Meidl, Rytnauer, Havel, Třetina "C", Stehlík, Musil, Kostourek, Fiedler
    Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Hanuljak) - Kolář, Mazanec, Trefný, Szakal "C", Hofmeister, Opalek, Kolčava, Macháček - Hanták, Ton "A", Seman, Charousek "A", Kůs, Tvrdek, Gajovský, Stoklasa, Hrabák, Račuk, Deveri, Chlouba

    Rozhodčí: Petr Úlehla - Václav Guth, David Rittich

    Diváci: 1083
    bahis siteleri