Willem II – Waalwijk 1:0 (kon.) | Zwolle – Heracles 0:3 (kon.) | Arnhem – Heerenveen 3:3 (kon.)
Kerkrade – Venlo 3:0 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
3:3 (0:1)
SC Heerenveen
Sobota 06.10.2012, 19:45 • Gelredome • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Janssenova tvrdá střela pořádně zaměstnala brankáře Nordfeldta, ten ale vytáhl parádní zákrok a míč vyrazil na roh.
     
    90
    Poslední střídání na straně Heerenveenu. Místo Svena Kumse přišel na hřiště Daniël de Ridder.
     
    82
    Hřiště opustil dvougólový střelec Alfred Finnbogason, jehož vystřídal Rajiv van La Parra.
     
    79
    Arnhem právě vstřelil branku!
    K nařízené penaltě se postavil WILFRIED BONY a s velkým přehledem dokonal svůj dnešní hattrick.
     
    78
    Arnold Kruiswijk fauloval Bonyho uvnitř vlastního pokutového území a od rozhodčího Liesvelda viděl za svůj zákrok druhou žlutou kartu. Heerenveen tak bude dohrávat pouze v deseti lidech!
     
    77
    Penalta pro Vitesse!
     
    76
    Hosté střídají: odešel Jeffrey Gouweleeuw, přišel Christiaan Kum.
     
    74
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Gólová přestřelka pokračuje! SVEN KUMS se ujal exekuce přímého kopu nedaleko pokutového území Vitesse a nádhernou střelou k levé tyčce nedal Velthuizenovi šanci.
     
    74
    Na domácí straně dochází ke střídání. Ze hřiště odstoupil Tomáš Kalas, kterého nahradil Dan Mori.
     
    70
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Máme opět vyrovnáno. Marco van Ginkel poslal ze strany vynikající centr na malé vápno, tam se probojoval k hlavičce WILFRIED BONY a vstřelil svůj druhý gól.
     
    65
    Hned vzápětí mohlo být opět vyrovnáno, ovšem Wilfried Bony po rohovém kopu orazítkoval svou hlavičkou pouze břevno hostující brány.
     
    63
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    ALFRED FINNBOGASON je dnešním hrdinou Heerenveenu. Tentokrát se mu podařilo využít chyby Patricka van Aanholta, po které poslal míč za záda překvapeného brankáře Velthuizena.
     
    55
    Za poměrně zbytečný faul ve středu hřiště viděl karetní napomenutí domácí Jan-Arie van der Heijden.
     
    53
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Domácí nyní předvedli pěknou kombinaci, po které slaví vyrovnávací branku. Reis perfektně našel volného van der Heijdena, ten následně přihrál WILFRIEDU BONYMU, který už zakončoval do zcela odkryté brány.
     
    43
    Už to mohlo být o dvě branky! Heerenveen měl hned dvě velké příležitosti, přesto ani jednu nevyužil: Djuričićovu střelu nejprve zblokoval obětavý van der Heijden, Kums vzápětí pro změnu mířil vedle.
     
    36
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně velké překvapení! Heereneen se dnes především bránil, přesto jde nyní do vedení. Raitala poslal ze strany vynikající centr na hranici malého vápna, tam se do něj položil ALFRED FINNBOGASON a ve skluzu neomylně zakončil.
     
    33
    Poprvé v utkání musel rozhodčí Liesveld sáhnout pro žlutou kartu. Za faul na Ibarru jí viděl hostující obránce Arnold Kruiswijk.
     
    28
    Mike Havenaar je dnes ve vzduchu opravdu nebezpečný, což potvrdil i nyní, kdy po centru Janssena od rohového praporku hlavičkoval asi metr nad břevno.
     
    22
    Heerenveen mohl jít z ničeho nic do vedení. Domácí obrana si nyní nepohlídala Filipa Djuričiće, který z pěti metrů poslal hlavou míč pár centimetrů nad břevno.
     
    21
    Přetažený Reisův centr vrátil Havenaar zpátky do malého vápna, tam se dostal k hlavičce stoper Guram Kašia, který míč poslal těsně vedle. Další velká šance Vitesse!
     
    18
    Jonathan Reis mohl poslat Vitesse do vedení, jenže jeho střela z otočky proletěla zhruba metr vedle tyčky. Byla však lehce tečována jedním z hostům, takže tu máme další domácí roh.
     
    15
    Z následného rohového kopu přišla další gólovka Havenaara. Tentokrát mu gólovou radost překazila pravá tyčka Nordfeldtovy brány.
     
    14
    Obrovská šance Vitesse! Van Ginkel poslal vynikající centr na zadní tyč, k hlavičce se dostal Mike Havenaar a jen výborný zákrok brankáře Nordfeldta teď zachránil Heerenveen od inkasovaného gólu.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 53. Bony, 70. Bony, 79. Bony (pen.) - 36. Finnbogason, 63. Finnbogason, 74. Kums

    Karty:   55. van der Heijden (ARN) - 33. Kruiswijk (HEE)   78. Kruiswijk. (HEE)


    SBV Vitesse Arnhem: (4-2-3-1) Velthuizen – Kalas (74. Mori), Kašia, van der Heijden, van Aanholt – Janssen, van Ginkel – Ibarra, Havenaar, Reis – Bony.
    SC Heerenveen: (5-3-2) Nordfelt – van Anholt, Gouweleeuw (76. Kum), Kruiswijk, Zomer, Raitala – de Roon, Mareček, Kums (90. De Ridder) – Finnbogason (82. van La Parra), Djuričić.

    Rozhodčí: Richard Liesveld
    bahis siteleri