Vítkovice – Sparta 3:2 (kon.) | Litvínov – Třinec 1:4 (kon.) | Zlín – Motor ČB 0:4 (kon.)
K. Vary – Liberec 1:3 (kon.) | Slavia – Chomutov 4:0 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 5:3 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
HC Kometa Brno
Pátek 12.10.2012, 19:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:42
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí tým zachytil v obranné třetině puk a díky nahrávce Krejčího, který ve středním pásmu posunul na JANA STARÉHO. Ten s ním příliš nevymýšlel a těsně za útočnou modrou trefuje přesně, 5:3. Asistence: David Krejčí a Aleš Hemský.
     
    58:23
    Kometa bez brankáře se šesti hráči. Vhazuje se po pravici Dušana Salfického. Na vhazování Jan Hruška a David Krejčí.
     
    58:23
    Hostující trenérská družina v čele se Zdeňkem Venerou si pro HC Kometu Brno vybírá v závěru třetí třetiny oddechový čas.
     
    53:08
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Krásná branka domácích posílá výběr koučů Hynka a Lubiny do vedení 4:3. Po ráně Koláře se puk dostal na levou stranu na Davida Krejčího. Před kterým si odkrytá branka říkala o zakončení, které však k překvapení všech nepřišlo. Domácí šikula místo toho nahrál na pravou stranu, kde volný ALEŠ HEMSKÝ dokázal přízemní ranou procpat puk za nemohoucího Trvaje v brance Komety. Asistence: David Krejčí
     
    52:29
    Přesilovka pro domácí výběr. Dvě minuty vidí za držení hole Tomáš Malec.
     
    47:54
    A ihned si bere oddechový čas. Trenérská dvojice Hynek-Lubina se snaží domácí hráče uklidnit.
     
    47:54
    Šance utkání! Po nádherné akce Komety Brno zakončoval sám před Salfickým Jakub Svoboda, kterého ideálně u pravé tyče uvolnil přesným pasem Bičánek. Střelec třetí branky Brna zkoušel zakončit po naznačení, avšak jeho přízemní pokus jde pro hosty pouze do levé tyče! Domácí tým teď měl velké štěstí.
     
    41:32
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí tým přesto v závěru své početní výhody znovu vyrovnává, 3:3! Na pravé straně se k puku dostal KRISTOPHER BEECH, který z těžkého úhlu dokázal puk procpat o pár centimetrů za brankovou čáru. Kanaďan čekal na první branku do dnešního dne, kdy proti Kometě skóruje již podruhé. Asistence: Martin Bartek a Aleš Píša.
     
    39:44
    Po pravé straně si ještě zabruslil s lehkostí sobě vlastní Aleš Hemský. Při jeho následném zakončení byl faulován Bičánkem, který vidí dvě minuty za hákování.
     
    36:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Odpověď je však blesková a Brno si znovu bere vedení v utkání zpět! Po pravé straně se i přes faul dokázal dostat k odraženému puku JAKUB SVOBODA, který ležícího Salfického překonává bekhendovým zakončením. Pro oba asistenty při třetí brance Komety to je již třetí bod v dnešním utkání. Asistence: Jan Hruška a Jan Švrček.
     
    35:48
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Zaplněná ČEZ Areny propuká v jásot, je vyrovnáno 2:2. Po šesti vteřinách přesilové hry napřáhl od modré Brendl. Jeho pokus se pro domácí velmi šťastně odrazil zpět do brankoviště, kde jej na hranici regulérnosti dopravil do sítě KRISTOPHER BEECH. Asistence: Pavel Brendl a Aleš Píša.
     
    35:48
    Následně se domácí tým raduje z vyrovnání, avšak to ještě nemusí přijít. Beech dorážel odražený puk od zadního mantinelu do odkryté branky, jenže sudí si není jist, a tak volá o pomoc videorozhodčího.
     
    35:42
    Závěr druhé třetiny bude mít nádech přesilové hry Pardubic. Jakub Koreis vidí dvě minuty za hákování.
     
    35:13
    Obrovská šance však přišla na straně druhé. Statickou obranu Pardubic mohl potrestat gólovou trefou zcela osamocený Milan Hruška, ale ten v dobré pozici netrefuje Salfického branku!
     
    32:38
    O pár vteřin později však přichází velká šance Brna! Na pravé straně dostal puk volný Čermák, který však se zakončením příliš váhal, a tak mu stačil do rány vložit hůl dobře pracující Vašíček.
     
    32:02
    Avšak o pár vteřin přichází další trest. Unikajícího Petrovického jasně podrazil Jan Starý, a tak vidí dvě minuty.
     
    29:37
    Následně uvidíme přesilovou hru Komety Brno. Dvě minuty totiž vidí za hákování Martin Bartek.
     
    27:20
    Hemský našel zpoza branky chirurgicky přesnou nahrávkou Kočího. Ten po zpracování pálil z mezikruží, ale Trvaj byl připraven. Do odkryté klece mohl utkání srovnat Benák, jenže ten v důležitý moment kotouč netrefuje.
     
    24:17
    Bartek dobře přistrčil puk na Tomáše Zohornu, který v útočném pásmu vypálil. Trvaj jeho ránu vyrazil a v tom momentu přichází faul domácího útočníka. Ten vidí dvě minuty za hákování.
     
    21:53
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Odpověď domácích však přichází téměř ihned! Z pravé strany zakončoval na Trvaje Zohorna, brankář hostů sice ránu stačil vyrazit, avšak pouze na levou stranu, kde se v brankovišti ideálně zorientoval a snižující branku přidal PAVEL BRENDL. Asistence: Tomáš Zohorna a Jan Buchtele.
     
    20:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    I začátek druhé třetiny patří jasně hostům z Brna. Podél pravého mantinelu domácím pláchl HYNEK ZOHORNA, který ideálně zpracoval nahrávku Švrčka. Dostal se až před Salfického, před kterým zvolil blafák do bekhendu a ten mu vychází dokonale. Asistence: Jan Švrček a Jakub Svoboda.
     
    15:50
    Dnes již podruhé se do útoku pustil domácí bek Kindl a jeho prudký pokus musel Trvaj vyrazit do ochranné sítě. Domácí bek byl při následné rozmíšce hodně aktivní, a tak uvidí i dvě minuty za napadaní a další dvě za hrubost. Za Kometu odjíždí natrestnou lavici Tomáš Malec dvě minuty za hrubost. Hraje se 4/4.
     
    14:45
    O pár vteřin později však přichází sekání Martina Dočekala, a tak uvidíme přesilovku Pardubic.
     
    11:58
    Teď však přišla největší šance domácích v utkání! Z pravé strany vypálil Hemský a Trvaj puk po zákroku tělem ztratil z dohledu. Dorážející Starý z dobré pozici branku netrefuje.
     
    11:03
    Následovat bude přesilová hra Pardubic. Hráčů Komety bylo na ledě šest, a tak přichází trest pro jeji střídačku. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Hynek Zohorna.
     
    09:36
    Šance Komety! Po nahrávce z pravé strany našla nahrávka zcela nekrytého Jan Wasserbauera, který však přízemním pokusem ztroskotává na pravém betonu Dušana Salfického. Brno se i poté snažilo o zakončení, ale i další pokusy si brankář domácích pohlídal a chytá.
     
    05:41
    Salfického trefil domácí Krejčí, ale vylučovat se bude samozřejmě i tak. V domácím dresu vidí tresty Aleš Hemský 2+2 minuty hrubost a Jiří Vašíček 2+2 minuty hrubost. Za Kometu Jakub Svoboda (krosček) dvě minuty, Jan Hruška 2+2 minuty hrubost a Bičánek 2+2 minuty také za hrubost
     
    03:24
    I první přesilová hra bude patřit hostům. Jakub Kindl totiž dostává dvě minuty za sekání.
     
    01:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté z Brna jdou hned v úvodu do vedení! Zpoza branky vyjel Hynek Zohorna, který našel volného Švrčka. Zadák hostí ihned pálil, ale jeho pokus stačil Salfický vyrazit. Bohužel pro něj pouze do levé strany, kde stál připravený JAN HRUŠKA, jenž prudkou ranou do odkryté klece posílá Brno do vedení. Asistence: Jan Švrček a Hynek Zohorna.
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 22. Brendl (T. Zohorna, Buchtele), 36. Beech (Brendl, Píša), 42. Beech (Bartek, Píša), 54. Hemský (Krejčí), 59. Starý (Krejčí, Hemský) - 2. J. Hruška (Švrček, H. Zohorna), 21. H. Zohorna (Švrček, Jak. Svoboda), 37. Jak. Svoboda (J. Hruška, Švrček)


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička) – Benák, Kolář, Píša, Kočí, Ďaloga, Kindl, Vašíček – Hemský, Krejčí, Starý – Bartek, Kousal, Somík – Brendl, Beech, Cetkovský – Buchtele, T. Zohorna, Semorád – Nosek.

    Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina

    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) – Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Malec, Valach, Valábik, M. Hruška – Hořava, Čermák, Dlouhý – H. Zohorna Hynek, J. Hruška, Jak. Svoboda – Erat, Petrovický, Holec – Wasserbauer, Koreis, Dočekal.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo

    Rozhodčí: Blecha, Hribik – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 9667
    bahis siteleri