Ústí n/L – Litoměřice 4:1 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
HC Stadion Litoměřice
Neděle 14.10.2012, 16:00 • Zlatopramen Arena, Masarykova 232, Ústí nad Labem-Bukov • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (18:22:16)
     
    Předehrávka 12. kola I. hokejové ligy ČR nabídla další severočeské derby, Slovan hostil na své půdě Stadion Litoměřice. Oba týmy odehrály během dvou dnů dvě utkání, ale únava se ani na jednom celku nijak zvlášť neprojevila. Lvi diktovali od začátku střetnutí tempo hry a po vítězství 4:1 jim po právu náleží další tři body do tabulky. Cestu si do Zlatopramen Areny našlo 3 120 diváků.
     
    56:50
    Propad ústecké obrany, přesto ani souhra útočného tria Litoměřic gólem nekončí. Puk putoval po ose Gerhát - Lapšanský - Kafan, přičemž poslední jmenovaný po přikopnutí puku netrefil ústeckou branku.
     
    51:28
    Dušan Žovinec (LTM) oslabuje svůj tým a snižuje naděje na vyrovnání. Obránce bílomodrých vyloučen na dvě minuty za hákování.

    Celkem trestných minut v letošní sezóně za LTM: 20.
    Vyloučení celkem v zápase: 4:3, navíc Lapšanský (LTM) 10 min. OT [NESP].
     
    51:03
    Pro domácí přišlo varování od Pavla Mrni, který osamocený z prostoru mezi kruhy přestřelil svatyni Zdeňka Orcta.
     
    47:30
    Lvi právě vstřelili branku!

    Kapitán JAROSLAV ROUBÍK (10+13) využil zaváhání hostující defenzivy a z prostoru mezi kruhy prostřelil před sebou stojícího obránce i brankáře Petra Přikryla. Bez asistence.
     
    47:08
    Lvi právě vstřelili branku!

    Daniel Boháč (1+7) vyvážel puk po pravé straně do útočné třetiny. Když už se ústecký útočník dostal před Petra Přikryla, přihrál puk MARKU LAŠOVI (4+3), který bez sebevětších problémů trefil odkrytou část branky. Asistence: Daniel Boháč (1+7).
     
    45:48
    Žálčík vybízel ke skórování Kafana, kterému adresoval touš před Orcta. Kafan však naštěstí pro Ústí nad Labem přihrávku zpracovat nedokázal, a tak černá guma skončila v rohu hřiště.
     
    43:51
    Stadion se bude muset po dobu deseti minut obejít bez svého klíčového hráče, který vypracoval zatím jedinou branku hostů. Adam Lapšanský (LTM) vyfasoval totiž desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.

    Celkem trestných minut v letošní sezóně za LTM: 10.
    Vyloučení celkem v zápase: 4:2, navíc Lapšanský (LTM) 10 min. OT [NESP].
     
    Dnešní utkání sleduje 3 120 diváků.
     
    40:42
    Šance na vyrovnání pro hosty. Lukáš Špelda (UNL) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.

    Celkem trestných minut v letošní sezóně za ÚL: 8.
    Vyloučení celkem v zápase: 4:2.
     
    Ve druhé periodě vstřelily oba celky po jedné brance. Nejprve se o vyrovnání zasloužil ve 28. minutě v přesilové hře Ondřej Martinka, o necelých šest a půl minuty později vrátil vedení Slovanu navrátilec do útoku Zbyněk Sklenička. Po čtyřiceti minutách hry je skóre příznivější pro domácí, kteří mají k zisku tří bodů o něco blíže.
     
    Zásahy brankářů ve druhé dvacetiminutovce:

    Zdeněk Orct - 5;
    Petr Přikryl - 13.
     
    Statistiky druhého dějství:

    Vyloučení: 3:2.
    Využití: 0:1.
    V oslabení: 0:0.
    Zakázaná uvolnění: 3:5.
    Ofsajdy: 1:0.
    Vyhraná vhazování: 19:8.

    Další třetina začne přibližně v 17:40 h.
     
    37:42
    První početní výhodu si zahrají i Lvi. Jakub Kolář (LTM) obdržel menší trest za zdržování hry - vystřelení puku mimo hřiště.

    Celkem trestných minut v letošní sezóně za LTM: 4.
    Vyloučení celkem v zápase: 3:2.
     
    33:33
    Lvi právě vstřelili branku!

    Dobrým důrazem před Petrem Přikrylem se prezentoval navrátilec do útoku ZBYNĚK SKLENIČKA (3+1), který dorazil za záda litoměřického gólmana střelu Tomáše Sýkory (1+6). Forvard Slovanu měl také velké štěstí, neboť se jeho pokus odrazil od pravé tyčky směrem do branky. Asistence: Tomáš Sýkora (1+6), Vladimír Brož (0+4).
     
    28:15
    Domácí se z nedisciplinovanosti neponaučili, Stadion si opět zahraje v početní převaze. Menší trest inkasoval Tomáš Sýkora (UNL), a to za sekání.

    Celkem trestných minut v letošní sezóně za ÚL: 10.
    Vyloučení celkem v zápase: 3:1.
     
    27:12
    Litoměřice právě vstřelily branku!

    Využitá přesilovka! Adam Lapšanský (2+5) adresoval kotouč na útočnou modrou čáru. Zde se puku ujal ONDŘEJ MARTINKA (2+1), který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Adam Lapšanský (2+5).
     
    25:25
    Tentokrát už přesilovka k vidění bude, možnost zahrát si ji budou mít Litoměřice. Dvouminutovým trestem za vysokou hůl potrestán Zbyněk Sklenička (UNL).

    Celkem trestných minut v letošní sezóně za ÚL: 10.
    Vyloučení celkem v zápase: 2:1.
     
    22:09
    První vyloučení v utkání, přesilovou hru si ale nezahraje nikdo. Hrát se bude čtyři na čtyři, neboť jsou vyloučeni:

    Miloslav Čermák (UNL) - menší trest za hrubost (v sezóně celkem 8 TM);
    Jan Veselý (LTM) - menší trest za hrubost (v sezóně celkem 6 TM).

    Vyloučení celkem v zápase: 1:1.
     
    20:54
    Gerhát mířil sám na Orcta, ve finální fázi ale selhal a nezakončil podle představ.
     
    Obecenstvo ve Zlatopramen Areně mělo možnost během první třetiny shlédnout většinou vyrovnaný hokej, menší převahu měli domácí. Jedinou dosavadní branku obstaral v osmé minutě Robin Kovář, jenž tečoval střelu Lukáše Poživila od hranice útočné třetiny. Po dvaceti minutách hry je tak skóre příznivější pro Slovan.
     
    Zásahy brankářů v úvodní dvacetiminutovce:

    Zdeněk Orct - 9;
    Petr Přikryl - 13.
     
    Statistiky úvodního dějství:

    Vyloučení: 0:0.
    Bez využití.
    V oslabení: 0:0.
    Zakázaná uvolnění: 1:4.
    Ofsajdy: 0:3.
    Vyhraná vhazování: 10:12.

    Další třetina začne přibližně v 16:48 h.
     
    19:50
    Na závěr úvodní části ještě šance hostů. Lapšanský hledal v akci dva na jednoho v pravé části útočného pásma Kafana. Posledního jmenovaného čistě za vteřinu dvanáct odstavil od puku Poživil.
     
    11:10
    Pohledná akce hostů, kterou vypracoval pro Dušana Žovince Pavel Mrňa. Posledně jmenovaný adresoval puk na čepel Žovince do levého kruhu pro vhazování, odkud útočník Litoměřic mířil na ústeckého gólmana. Zdeněk Orct si proti kotouči zkušeně vyjel a pohotově zasáhl.
     
    07:26
    Lvi právě vstřelili branku!

    Lukáš Poživil (3+6) vystřelil od hranice útočného pásma směrem na branku. Z bezprostřední blízkosti nadzvedl touš šikovnou tečí ROBIN KOVÁŘ (7+3) a puk následně zamířil do růžku do branky Petra Přikryla, který byl bezmocný. Asistence: Lukáš Poživil (3+6), Ondřej Smetana (0+1).
     
    05:04
    Tato akce hostů už zaváněla gólem. Pavel Mrňa v přečíslení dva na jednoho hledal před Zdeňkem Orctem volného Ladislava Slížka, který by teoreticky dorážel do odkryté části branky. Puku se však po nepřesné přihrávce zmocnili Lvi.
     
    Podruhé ve Zlatopramen Areně se letos v soutěži ústeckým divákům představí Cody Hess.
     
    Premiéru v mistrovském utkání za ústecký "A" tým si v sobotním zápase s Mostem odbyl Jakub Grin. Obránce Lvů nastoupí i dnes, konkrétně s Ondřejem Holomkem.
     
    Kvůli zranění Davida Tůmy ve včerejším střetnutí se Zbyněk Sklenička posouvá do útoku. Defenzivu Lvů naopak posílí Ondřej Smetana.
     
    Hosté udělali v sestavě oproti včerejšímu utkání jedinou změnu. Kapitán Ladislav Slížek se posunul ze čtvrté formace do třetí, opačným směrem putoval Lukáš Žálčík, který jako centr dnes bude vést čtvrtý útok Litoměřic.
     
    V brankovišti týmů na začátku stanou:

    HC Slovan Ústečtí Lvi: Zdeněk Orct (v letošní sezóně 4 zápasy, 2 výhry; průměrná procentuální úspěšnost zákroků 91,84 %; průměr obdržených branek na zápas 2,13);

    HC Stadion Litoměřice: Petr Přikryl (v letošní sezóně 8 zápasů, 3 výhry; průměrná procentuální úspěšnost zákroků 89,61 %; průměr obdržených branek na zápas 3,79).
     
    Svěřenci Jaromíra Šindela, Jiřího Mičky a Tomáše Mareše mají z jedenácti zápasů na kontě devět výher, přičemž Benátky nad Jizerou zdolal Slovan až po samostatných nájezdech. Při penaltách naopak Ústečtí Lvi nestačili na Královské lvy z Hradce Králové, jedinou porážku utrpěli žlutomodří v zápase s Mladou Boleslaví.

    Tým Milana Vrzala a Daniela Tvrzníka dokázal z jedenácti bitev do vítězného konce dotáhnout pět duelů. Pokud došlo na prodloužení či dokonce samostatné nájezdy, Stadion byl vždy neúspěšný a bral pouze bod. Útěchou může být, že Litoměřice letos prohrály v základní hrací době pouze dvě střetnutí, a to s Mladou Boleslaví a Duklou Jihlava.
     
    „Podle mého názoru se bude jednat o kvalitní utkání, Litoměřice hrají letos dobře. Uvidíme, s jakou taktikou k nám přicestují, my budeme hrát doma a budeme chtít zvítězit. Každopádně bychom měli zápas zvládnout,“ předeslal před utkáním pro klubový web Slovanu ústecký útočník Petr Přeučil.
     
    Vzájemné střetnutí v přátelském zápase ovládli Ústečtí Lvi, kteří doslova přejeli do té doby neporažený klub Stadion Litoměřice. Po výsledku 9:2 se mohli před 550 diváky radovat z vítězství žlutomodří.
     
    Přehled vzájemného utkání v přípravě na sezónu 2012/2013 z pohledu domácích:

    Místo: Zlatopramen Arena.
    Výsledek: 9:2.
    Branky a nahrávky: 1. Roubík (Kovář, Pavlík), 10. Ludvík (Roubík, Pavlík), 14. Kovář (Ludvík, Roubík), 18. Matai (Rod, Handlovský), 28. Ludvík (Matai, Rod), 42. Handlovský (Matai, Roubík), 44. Handlovský (Matai, Vobořil), 47. Rod (Matai, Handlovský), 58. Handlovský (Holomek, Matai) - 33. Šinágl (Novák), 46. Racek (Hlusička).
    Rozhodčí: J. Volf - M. Biedermann, Ptáček.
    Vyloučení: 6:8. Využití: 4:0. Diváci: 550. Střely na branku: 42:32 (13:12, 12:11, 17:9). Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2, 9:2. Zakázaná uvolnění: 0:1. Ofsajdy: 3:0. Vyhraná vhazování: 45:30 (13:12, 14:9, 18:9).
     
    Letošní bilance obou týmů v I. hokejové lize ČR:

    HC Slovan Ústečtí Lvi:
    11 zápasů: 8 výher, 1 výhra po základní hrací době, 1 prohra po základní hrací době, 1 porážka; skóre 45:27, 27 bodů, v tabulce 2. místo.

    HC Stadion Litoměřice:
    5 výher, žádná výhra po základní hrací době, 4 prohry po základní hrací době, 2 porážky; skóre 33:36, 19 bodů, v tabulce 6. místo.
     
    Poslední utkání obou soupeřů:

    HC Most - HC Slovan Ústečtí Lvi 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
    Branky a nahrávky: 31. Parýzek (Gengel, Hranáč) - 14. Kovář (Rod, Roubík), 31. Roubík, 58. Kovář (Pavlík, Roubík). Rozhodčí: Úlehla - L. Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. Diváci: 508. Střely na branku: 24:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

    HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč 3:4 po prodloužení (0:0, 1:3, 2:0 - 0:1)
    Branky a nahrávky: 26. Martinka (Gerhát), 41. Gerhát (Lapšanský, Kříž), 59. Jaroslav Hašek (Mrňa) - 29. T. Vondráček (Burian, Zdráhal), 33. T. Vondráček (Zdráhal), 39. Ostřížek (T. Vondráček), 61. Burian (Ostřížek). Rozhodčí: Pavlovič - Komárek, Krátký. Vyloučení: 5:6, navíc Toman (LTM) - E. Kadela (TRE) oba OT [NESP]. Využití: 2:0. Diváci: 1 320. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.
     
    Krásné nedělní odpoledne ze severu Čech, kde v předehrávce 12. kola I. hokejové ligy ČR vyzvou Ústečtí Lvi v severočeském derby HC Stadion Litoměřice. Slovan bude chtít po čtyřech výhrách v řadě navázat na vítěznou šňůru. Naopak jeho soupeř v posledních dvou zápasech prohrál, i když jednou až po prodloužení a v nedělním souboji bude chtít opět získat tři body. Kdo zvítězí v dnešním severočeském derby, se zanedlouho dovíme.
    Marken.cz

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky a nahrávky: 8. Kovář (Poživil, Smetana), 34. Sklenička (Sýkora, Brož), 48. Laš (Daniel Boháč), 48. Roubík - 28. Martinka (Lapšanský)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Orct (Koutský) - L. Poživil, Smetana, Grin, Holomek, Vl. Brož, Špelda, F. Pavlík, Vobořil - R. Kovář, Roubík, Rod - J. Kloz, Hess, Handlovský - Sklenička, T. Sýkora, M. Čermák - P. Přeučil, Daniel Boháč, Laš. Trenéři: Jaromír Šindel, Jiří Mička, Tomáš Mareš.
    HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Sedláček) - Martinka, Toman, Žovinec, Veselý, O. Kříž, J. Evan, Husák, Jakub Kolář - A. Lapšanský, Gerhát, Kafan - Rudovský, Jaroslav Hašek, M. Novák - Mrňa, Slížek, Šinágl - M. Tvrzník, Žálčík, Antončík. Trenéři: Milan Vrzal, Daniel Tvrzník.

    Rozhodčí: Zubzanda - Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 3 120
    bahis siteleri