HC Kladno – Motor ČB 4:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:4 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
Ústí n/L – Olomouc 5:4 (po s.n.) | Vítkovice – Slavia 2:1 (po s.n.) | Chomutov – Jihlava 5:3 (kon.)
HC Litvínov – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Třinec – Sparta 8:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
8:2 (1:1, 4:1, 3:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 29.11.2012, 18:00 • Werk aréna • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Viděli jsme divoký zápas, ve kterém Sparta byla na začátku lepším týmem, ale skončilo to pro ní debaklem. Mohli jsme vidět krásné góly a zápas okořenil i perfektní pěstní souboj jako vystřižený ze zápasu NHL. S konstatováním, že si Třinec připisuje tři body se s vámi loučím. (20:03:57)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Dva ne jednoho uháněli Třinečtí, Jakub Mach střílel do odkryté klece, ale perfektní lapačka Bílka zastavila jeho gólovku.
     
    58:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale přece jen se prosazují Oceláři. Pavel Bílek dokázal pokrýt Střelu a pak i dorážku, na druhou dorážku FILIPA OHERY však neměl nárok. Asistence: Tomáš Franek, Tadeáš Jaroš.
     
    58:40
    Alex Pisarik promáchl dobrou nahrávku, ze které mohl skórovat.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty utkání, ve kterých si Třinečtí zahrají v početní výhodě.
     
    57:47
    A opět Matuš, tentokrát mířil sám na bránu a byl podražen. K podivu všech usedá na trestnou lavici Dominik Bílek a není pískáno trestné střílení.
     
    57:06
    Třinečtí Oceláři se osvobozují a dostávají se do obrovské šance. Baton Bílka se nepodařilo přehodit Radimovi Matušovi.
     
    56:17
    Od modré vyslal ostrý projektil Radek Vítek, jeho střela končí pouze na výstroji jednoho z třineckých obránců.
     
    55:53
    Sotva Jakub Mach odešel z trestné lavice znova si tam usedá. Odsedí si dvouminutový trest za podražení a Sparta tak dostává další výhodu přesilové hry.
     
    55:14
    Sparta hraje svou přesilovku dobře, ale neméně dobře chyt i třinecký brankář Šimboch, který nechce dovolit Spartě další góly.
     
    53:46
    Filip Bajtek si střihl pěstní souboj s Jakubem Teubnerem, který jasně vyhrál třinecký Filip Bajtek. Teubner schytal pár ostrých ran do hlavy a pak skončil na zádech. Oba aktéři odchází pod sprchy do svých kabin. K ním se připojuje třinecký hráč Jakub Mach, který si odsedí dvě minuty za Bajtka za vražení na hrazení.
     
    52:00
    Hluchou pasáž hry přerušil ostrou střelou od modré Tomáš Franek. Pavel Bílek vyráží svým levým betonem tuto střelu do ochranné sítě a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    50:05
    David Dvořáček mohl snížit skóre, ale pečlivá obrana Třince mu nedovolila v poslední chvíli zakončit.
     
    49:10
    Tu sice nevyužila, ale Arnošt měl dobrou šanci, kdy dorážel z úhlu. Šimboch byl na správném místě.
     
    48:57
    A další vyloučení, aby toho nebylo málo. Tomáš Franek z Třince si odsedí dvě minuty za podražení. Sparta si zahraje kratičkou přesilovku pět na tři.
     
    48:45
    Střelu Veselého vyráží Šimboch do ochranné sítě.
     
    48:05
    Teď si hosté zahrají minutovou přesilovku pět na čtyři.
     
    47:37
    Hraje se čtyři na čtyři, počtu hráčů na ledě nerozumí nikdo ode mě, přes trenéry, až po samotné hráče. Ale rozhodčí v tom mají svůj systém.
    GSA

    Tomáš Golasowski

    Branky a nahrávky: 15. Bajtek (Matuš, Franek), 22. Kasperlík (Mach), 29. Franek (Hurtík), 30. Kasperlík (Bezuška), 39. Matuš (Bajtek), 42. Mach (Kasperlík), 48. Běhal (Kasperlík, Diviš), 59. Ohera (Franek, Jaroš) - 6. Skřivánek (Teubner, Slavíček), 27. Doležal (Vítek)


    HC Oceláři Třinec: Šimboch (Němec) - Běhal, Pisarik, Bezuška, Valíček, Hurtík, Foltýn - Bajtek, Kasperlík, Mach, Kurzok, Žvatora, Ohera, Kasala, Franek, Matuš, Bartoň, Diviš, Jaroš
    HC Sparta Praha: Neužil (Bílek) - Bílek D., Skřivánek, Březina, Veselý, Müller - Vítek, Doležal, Brém, Slavíček, Teubner, Brzobohatý, Havlena, Eis, Arnošt, Matějíček, Merta, Sekerka, Dvořáček, Procházka
    thejrc.org