Žilina – Nitra 2:3 (po s.n.) | Banská Bystrica – Martin 3:1 (kon.) | Poprad – Zvolen 0:4 (kon.)
Trenčín – Skalica 4:3 (kon.) | Piešťany – Košice 2:0 (kon.)
konec
HK Poprad
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
HKM Zvolen
sk Středa 19.12.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 30. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si po reprezentačnej prestávke od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím HKM Zvolen.

    Domáci tím "kamzíkov" sa po 31 odohraných zápasoch nachádza na priebežnej siedmej priečke s 42 bodmi a gólovým skóre 103:99. Na svojom konte má zatiaľ štrnásť výhier a až sedemnásť prehier. Dukla Trenčín, ktorá je momentálne na ôsmom mieste nestráca na Popradčanov žiaden bod, no chýba jej potrebné gólové skóre. Na šiestej priečke momentálne sídli tím HK 36 Skalica, ktorý má na svojom konte o tri body viac ako podtatranský celok. Aktuálna zápasová bilancia "kamzíkov", prehra - prehra - výhra - prehra - prehra, nám jasne hovorí o tom, že hráči Popradu nie sú v bohvieakej forme a predvádzajú nám slabšie výkony ako sa od nich tradične očakáva. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na domácom ľade, kde ich však po tvrdom súboji zdolali "barani" z Banskej Bystrice v pomere 6:5 po samostatných nájazdoch. O kolo neskôr sa Popradčania predviedli na ľade Nitry, kde sa im však tiež veľmi nedarilo. Ďalší tvrdý súboj skončil prehrou po samostatných nájazdoch - tentokrát 1:2. Pred popradskými hokejistami stála následne séria troch zápasov na domácej pôde. Najskôr sa "kamzíkom" podarilo zdolať Martinčanov v pomere 5:2, v ďalšom zápase však nestačili na výkon Skaličanov, ktorým podľahli v pomere 4:8. Pod tento výkon sa nevýrazne podpísal aj nový gólman Popradu - Alex Westlund, ktorý prišiel pod Tatry z tímu EHC Linz. V ďalšom zápase sa mu už darilo celkom dobre, aj popradskí fanúšikovia boli spokojný s výkonom domáceho tímu, no napokon "kamzíci" vo východoslovenskom derby podľahli Košiciam veľmi tesne - 4:5. Popradčania budú mať teda čo naprávať. Ich káder posilní staronový útočník, ktorý hral v Poprade už aj v minulej sezóne - Ľubomír Vaic. Ten prichádza do Popradu z tímu HK Spišská Nová Ves, kde v 31 zápasoch nazbieral zatiaľ 39 kanadských bodov (19+20). Domáci fanúšikovia dúfajú, že Popradčania sa po reprezentačnej prestávke pozviechali, no uvidíme, či prinesú proti skúsenému Zvolenu aj bodovú radosť.

    Hosťujúci "rytieri" zo Zvolena sú na tom v tomto ročníku hokejovej extraligy diametrálne lepšie ako ich dnešný súper spod Tatier. Zvolenčania aktuálne sídlia na čele tabuľky, kde majú po 31 zápasoch na konte fantastických 75 bodov a gólové skóre 128:80. Druhá Nitra na Zvolenčanov stráca už pätnásť bodov a pritom majú "rytieri" ešte jeden zápas k dobru. Na svojom konte majú zatiaľ 25 výhier a len šesť prehier (z toho dve mimo riadneho hracieho času). Aktuálna zápasová bilancia Zvolenčanov, prehra - výhra - výhra - prehra - prehra, nám hovorí o tom, že ani Zvolenčania neboli v najlepšej forme pred reprezentačnou prestávkou. Predviedli nám len veľmi kostrbatý výkon, v ktorom mohlo hrať úlohu aj zbytočné podceňovanie súperov. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na ľade druhej Nitry, kde si po tvrdom súboji nevybojovali ani jeden bod za tesnú prehru 2:1. V ďalšom zápase sa "rytieri" predviedli na pôde Martina, ktorý ich však mierne zaskočil a z plného bodového zisku im uchmatol jeden bod za prehru po predĺžení v pomere 4:5. O kolo neskôr sa predviedli na domácej pôde, kde privítali Skalicu, no tú napokon zdolali pomerne pohodlne - 6:4. V predposlednom kole sa Zvolenčania predviedli na ľade košickej Steel Arény, kde ich však vicemajstri napokon zdolali nekompromisne - 7:4. V poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou prišiel pre zvolenskýcn fanúšikov poriadny šok - v súboji prvého s posledným, ktorý sa odohral na zvolenskom ľade po skvelom výkone napokon naplno zabodovala posledná Žilina, ktorá zvíťazila v pomere 2:1. Zvolenčania sa cez reprezentačnú prestávku museli taktiež pozviechať z nie veľmi dobrých výkonov, no uvidíme, čo sa im podarí vykúzliť pod Tatrami.

    "Rytieri" a "kamzíci" sa v tejto sezóne stretli už trikrát. Najskôr sa zápas odohral vo Zvolene, kde domáci vrámci 3. kola zdolali Poprad v pomere 4:1. Ďalší duel sa odohral na popradskej pôde a bol už o čosi vyrovnanejší, no aj v ňom napokon Zvolenčania dokázali vyhrať veľmi tesne - 3:2. Tretí zápas sa odohral opäť na zvolenskom ľade, kde napokon domáci "rytieri" dominovali jasne - 7:3. Popradčania budú mať teda svojím dnešným súperom čo oplácať, no uvidíme, či sa im to poštvrtýkrát podarí.

    Oba tímy by mali byť po reprezentačnej prestávke zregenerované a určite sa budú chcieť do extraligy zaradiť opäť čo najlepšie. Na popradskom ľade teda očakávame pomerne vyrovnaný duel. Aj bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, no mierne preferujú hosťujúci tím, na ktorého výhru vypísali kurz 2,18. Na výhru domácich "kamzíkov" je vypísaný kurz 2,41 a napokon na nerozhodnú remízu kurz 4,20.

    Podarí sa Popradčanom prelomiť šnúru prehier so Zvolenčanmi a poprvýkrát v tejto sezóne zvíťaziť?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A") - Kovačevič, Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár, Fabian - Vandas, Vaic, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Takáč, Koskinen, Jabrocký - Paločko, Gríger, Gápa.

    HKm Zvolen: Šimko (Cibuľa) - Hraško, Výborný - Ťavoda, Mucha - Pichnarčík, Pokovič - Sucharda, Šiška - Síkela, Brabenec ("A"), Podkonický ("A") - Puliš, Lukáš Jurík ("C"), Chovan - Zuzin, Milan Jurík, Ďaloga - Čanky, Fekiač, Méry.

    Rozhodca: Juraj Konc - Zvrškovec, M. Valach.
     
    Domáci "kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.
    Hosťujúci "rytieri" zo Zvolena budú obliekať bielomodré dresy a koučovať ich bude tréner Peter Mikula.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:07
    Úvodné vhadzovanie v zápase síce zvížazil Zvolenčan Brabenec, no napokon sa k puku dostali popradskí hráči, ktorí schmatli nepresné nahodenie puku.
     
    00:40
    Do rýchleho úniku sa mohol dostať Andrej Podkonický, no po jeho ofenzívnom prieniku cez pravé krídlo ho napokon čístým obranným zákrokom odstavil pozorný Kovačevič.
     
    01:08
    Hra sa nám zatiaľ prelína len zo strany na stranu a zatiaľ môžeme vidieť len veľa nepresností na oboch stranách, ktoré prinášajú puk súperovi.
     
    01:39
    Gólman Šimko nám predviedol prvý úspešný zákrok, no nemal s ním veľké problémy. Nahodenie puku oblúčikom z hokejky Fabiana úspešne chytil vo svojej lapačke.
     
    01:45
    Nekompromisné zakončenie ihneď po vhadzovaní nám predviedol Gápa, no jeho tvrdá cedelovka napokon končí len tesne mimo brány Zvolena.
     
    02:10
    Po pravej strane to tentokrát skúšal Milan Jurík, no z ťažkého uhla bola jeho strela neškodná a gólman Westlund ju úspešne vyrazil svojím betónom.
     
    02:45
    Po peknom úniku z pravého krídla sa k zakončeniu dostal Martin Ďaloga, no aj jeho strelu gólman Westlund úspešne vyrazil svojím pozorným betónom.
     
    03:25
    Herné tempo sa nám opäť mierne upokojilo. Pri puku sú popradskí hráči, ktorí však majú puk len v obrannom pásme, odkiaľ sa snažia zaútočiť.
     
    03:58
    Po niekoľkých skvelých zákrokoch od Westlunda sa Zvolenčania napokon tešili. Nasledovať však bude konzultácia s videorozhodcom! Gól mal vsietiť pravdepodobne Radovan Puliš, no uvidíme.
     
    03:58
    Zvolen dal gól!
    Gól napokon platí! Popradský gólman Westlund sa síce dobre hádzal, no napokon sa jedna z dorážok stala pre Zvolen gólová. Po tvrdej strele od Muchu gólman Westlund puk ešte vyrazil, no napokon sa k nemu dostal RADOVAN PULIŠ, ktorý s ťažkosťami, ale prekonal popradského gólmana ponad jeho ľavú ruku. Asistenciu si pripisuje Ján Mucha.
     
    04:28
    Zvolenčania sa dostali do ofenzívnej aktivity, no popradskí hráči im zatiaľ dobre čelia. Po nepresnej prihrávke puk schmatol Jáchym, ktorým nám predviedol zakázané uvoľnenie.
     
    04:59
    Nebezpečnú prihrávku pred popradskú bránu tentokrát poslal Podkonický, no popradská obrana bola v strehu a puk napokon poslal do stredného pásma.
     
    05:08
    Ďalšie nekompromisné zakončenie nám predviedol Gríger, no gólman Šimko sa nenechal zahanbiť a tentokrát zakročil svojou dobre osadenou výstrojou.
     
    05:33
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Peter Hraško.
     
    06:01
    Milan Jurík nám predviedol skvelú obranný prejav na pravej strane a napokon sa mu podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary. Zvolenčania následne striedajú.
     
    06:42
    Zvolenčania hrajú v tomto oslabení zatiaľ veľmi dobre. Po rýchlom úniku od Lukáša Juríka sa hostia ocitli v prečíslení, no násednú nepresnú prihrávku ukryl vo svojej lapačke gólman Westlund.
     
    07:12
    Zvolenčania nám momentálne naplno ukazujú svoje herné kvality. Domáci hrajú v početnej výhode, no zatiaľ sa im to nedarí. Ťavoda nám predviedol ďalšie vyhodenie puku cez všetky čiary.
     
    07:29
    Nekompromisné zakončenie z pravej strany nám tentokrát predviedol Lukáš Hvila, no gólman Šimko jeho strelu úspešne vyrazil svojími pozornými betónmi.
     
    07:48
    Zvolenčania si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu popradského tímu si na dve minúty za držanie odchádza sadnúť Michael Vandas.
     
    08:02
    Vo zvolenskej presilovej hre to ako prvý skúšal Výborný, ktorý nám predviedol tvrdé zakončenie z medzikružia, no napokon trafil len mantinel za popradskou bránou.
     
    08:35
    Po nepresnej prihrávke od Šišku sa k puku dostal Ľubomír Vaic, ktorý ho napokon nekompromisne poslal cez všetky čiary. Nasleduje striedanie oboch tímov.
     
    09:12
    Lukáš Jurík nám predviedol len veľmi nepresné nahodenie puku do útočného pásma. Puk následne získal Šterbák, ktorý ho tvrdou strelou vyhadzuje do bezpečia.
     
    09:43
    Ani Zvolenčanom sa v presilovej hre nedarí. Popradčania sú zatiaľ dobrí v defenzíve a svojím súperom nechcú dopriať radosť z ľašieho gólu.
     
    10:10
    Popradčania už hrajú v plnom počte a ihneď útočia. Jemné zakončenie švihom z ľavej strany nám tentokrát predviedol Samuel Takáč, no gólman Šimko bol v strehu a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    10:43
    Samuel Takáč sa síce snaží, no zatiaľ mu to veľmi nevychádza. Po rýchlom úniku cez pravé krídlo zakončoval z pravého kruhu, no jeho strela bola zblokovaná len na ochrannú sieť.
     
    11:10
    Sucharda nám predviedol veľmi obetavú hru pred popradskou bránou, no napokon bola márna. Pristavila sa k nemu dvojica obrancov Špelda - Kurali, ktorá ho od puku dostavila.
     
    11:28
    Lukáš Hvila nám predviedol ďalšie tvrdé zakončenie. Tentokrát pálil z pravého krídla, no gólman Šimko bol v strehu a dobre zasiahol vyrážačkou. Po jeho zákroku hlavný rozhodca napomína Jána Muchu a Michaela Vandasa.
     
    11:59
    Popradskí hráči sa momentálne snažia vyrovnať, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Ich nepresné prihrávky prinášajú puk na zvolenské hokejky, ktoré sa však previňujú zakázanými uvoľneniami.
     
    12:19
    Po fantastickej prihrávke od Dávida Buca sa k puku dostal v medzikruží nebránený Roman Tomas, no ten bol napokon neúspešný. Puk mu z hokejky odskočil a jeho zakončenie bolo len veľmi nepresné.
     
    12:37
    Zvolenčania sú pri puku za svojou bránou a snažia sa založiť ďalší útok. Momentálne sa im to však nedarí. Popradčania sa dobre bránia a forčekujú veľmi vysoko.
     
    13:10
    Puk je momentálne prevažne v strednom pásme, kde si ho prihrávajú hokejisti Popradu. Tí sú však pomerne nepresní a Zvolenčania následne získavajú puk.
     
    13:45
    Po skvelej prihrávke od Koskinena sa k zakončeniu tentokrát dostal Jabrocký, no jeho strela z medzikružia bola len veľmi nepresná!
     
    14:21
    Po dobiedzaní pred domácou bránou, v ktorom sa vyskytli hráči Ďaloga a Zuzin sa budú udeľovať vylúčenia - menší náznak potyčky. Gólman Westlund nám však predviedol pomerne dobrý zákrok.
     
    14:21
    Sily na ľade budú vyrovnané. Na dve minúty za hrubosť si odchádzajú sadnúť aj Ďaloga aj popradský hráč Vandas.
     
    14:55
    Nekompromisné zakončenie z ľavého krídla nám tentokrát predviedol Lukáš Hvila, ktorý sa rozhodol nenahrávať, no napokon svojou delovkou netrafil bránu Zvolena.
     
    15:10
    Zvolenčania si zahrajú v početnej výhode. Na popradskú trestnú lavicu si na dve minúty odchádza sadnúť aj Roman Tomas, ktorý sa previnil nedovolenou hrou s vysokou hokejkou.
     
    15:35
    Do dobrej gólovej šance sa tentokrát dostal Michal Chovan, no ten z ľavého krídla napokon nedokázal švihom trafiť popradskú bránu. Pri puku sú teda Popradčania, ktorí sa odlobodzujú.
     
    16:14
    Tvrdé zakončenie od modrej čiary nám tentokrát predviedol Michal Chovan. Následne backhandom dorážal Brabenec, no gólman Westlund ostal v strehu. Následne však padol na zem Jaroslav Špelda, ktorému tiekla krv z nosa. Vylučovať sa však nebude.
     
    16:32
    Zvolenčania hrajú už v plnom počte a na rade je ich 38sekundová presilová hra o jedného hráča. Tentokrát však boli prirýchli a čiarový rozhodca im odpískal postavenie mimo hry.
     
    16:54
    Od modrej čiary tentokrát zakončoval Ján Mucha, no gólman Westlund ostal v strehu a úspešne zasiahol svojím pravým betónom.
     
    17:18
    Popradčania sa dokázali ubrániť. Zvolenský ofenzívny tlak však pokračuje a po nepresnej prihrávke od Zuzina nám zakázané uvoľnenie predviedol Suchý.
     
    17:52
    Herné tempo zápasu sa nám opäť mierne upokojilo. Oba tímy nám predvádzajú celkom dobrý výkon, ktorému však chýbajú potrebné zakončenia.
     
    18:08
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval Lukáš Jurík, no gólman Westlund bol v strehu a puk vyrazil svojími rukami na ochrannú sieť.
     
    18:52
    Vaic nám predviedol len veľmi nepresnú prihrávku na Vandasa, po ktorej sa k puku dostávajú Zvolenčania. Tí sa snažia ihneď útočiť.
     
    19:23
    Po nekompromisnom nahodení puku od Ťavodu sa puk dostal až za popradskú bránu, a tak sa bude pískať zakázané uvoľnenie. Buly sa presúva napravo od zvolenskej brány.
     
    19:43
    Z medzikružia nekompromisne zakončoval Jabrocký, no napokon bol neúspešný. Gólman Šimko mu predviedol úspešný zákrok svojou ľavou rukou.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť dobrý výkon na oboch stranách, no napokon sa viac radujú Zvolenčania, ktorí si dokázali vybojovať vedenie. Gól Radovana Puliša v 4. minúte najskôr hlavný rozhodca neuznal, no napokon sa rozhodol telefonovať videorozhodcovi. Ten uznal, že "rytieri" si vybojovali jednogólové vedenie. V ďalšom priebehu hry sme videli aj presilové hry, no ani jeden z tímov sa napokon nedokázal už gólovo presadiť.

    Podarí sa Popradčanom v druhej tretine vyrovnať alebo prípadne vyhrávať v druhej tretine?
    Druhá tretina začína približne o 17:54.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:04
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine putovalo na hokejky zvolenských hráčov. Tí si puk stiahli pred vlastnú bránu a snažia sa založiť útok.
     
    20:55
    Po peknej prihrávke od Síkelu sa k puku dostal Lukáš Jurík, no ten nám predviedol len nedôrazné bachkandové zakončenie, ktoré gólmanovi Westlundovi neurobilo žiadne problémy.
     
    21:13
    Nahodenie puku na popradskú bránu nám tentokrát predviedol Chovan, no gólman Westlund tento padáčik úspešne chytil vo svojej lapačke.
     
    21:40
    Po skvelej prihrávke od Chovana sa k puku dostal Puliš, ktorý zakončoval z medzikružia, no popradský gólman mu predviedol veľmi dobrý zákrok svojím ľavým betónom!
     
    22:11
    Po rýchlom prieniku od Zuzina sa k puku opäť dostáva Westlund. Ten nám predviedol úspešné ukrytie puku vo svojej lapačke.
     
    22:42
    Po dobrom nahodení puku do útočného pásma od Koskinena sa k nemu dostal Takáč, no ten bol následne nekompromisne odstavený pozorným Suchardom.
     
    23:04
    Tvrdé zakončenie z ľavej strany nám tentokrát predviedol Vandas, no gólman Šimko bol v strehu a puk ukryl vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    23:40
    Po skvelej prihrávke od Paločka sa k zakončeniu dostal Gríger, no ten napokon netrafil priestor zvolenskej brány! Akcia to však bola viac než dobrá.
     
    23:51
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Dvojminútový trest obdržal gólman Marek Šimko, ktorý nám predviedol zdržiavanie hry.
     
    24:01
    Nekompromisné zakončenie spoza ľavého kruhu nám tentokrát predviedol Lukáš Hvila, no gólman Šimko mal šťastie, že pri jeho ľavej žŕdke stál obranca Výborný, ktorý puk zblokoval.
     
    24:45
    Ďalšiu tvrdú strelu od modrej čiary nám predviedol Radoslav Suchý, no ani tento puk sa k zvolenskej bráne nedopravil. Pred Šimkom ho zblokoval Šiška.
     
    25:18
    Popradčania sú opäť usadení v útočnom pásme, kde nám predvádzajú dobrý ofenzívny kolotoč. Zvolenčania sa však dobre bránia a zatiaľ sa úspešne oslobodzujú.
     
    25:51
    Ďalšie nekompromisné zakončenie z ľavej strany nám predviedol Koskinen, no bol neúspešný. Jeho strelu zblokoval gólman Šimko do bezpečia.
     
    26:12
    Popradčania nám predviedli skvelú gólovú šancu! Po skvelej prihrávke od Jabrockého sa k puku na pravom krídle dostal Koskinen, no gólman Šimko dobre vykorčuľoval a puk úspešne zachytil na svojej výstroji.
     
    26:41
    Domáci boli v ďalšej skvelej šanci. Tvrdé zakončenie od Hvilu gólman Šimko ešte vyrazil, no len k Vandasovi, ktorý nám predviedol tvrdú strelu, avšak len mimo brány.
     
    27:24
    Herné tempo sa nám mierne upokojili. Domáci sa snažia ofenzívne presadiť, no Zvolenčania zatiaľ veľmi dobre forčekujú a bránia sa už v strednom pásme.
     
    27:55
    Ďalšie tvrdé zakončenie z medzikružia nám predviedol Kovačevič, no gólman Šimko sa dobre premiestnil a puk vyrazil svojím pozorným ľavým betónom.
     
    28:20
    Na druhej strane sa k zakončeniu z pravej strany dostal Ďaloga, no ten bol nepokon neúspešný. Jeho tvrdá strela končí len mimo popradskej brány.
     
    28:47
    Fekiač nám predviedol rýchly únik po pravom krídle. Následne mu však puk skĺzol hokejky, čo na úspešný zákrok využil pozorný gólman Westlund, ktorý ukryl puk vo svojej lapačke.
     
    29:14
    Zvolenčania si zahrajú v početnej výhode. Dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si odchádza odpykať Samuel Takáč.
     
    29:32
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania ukázali svojim súperom ako sa má hrať v presilovej hre a po skvelej prihrávke od Puliša sa k puku na pravej strane dostal LUKÁŠ JURÍK, ktorý nám predviedol nekompromisný švih. Ten prekĺzol do popradskej brány ponad pravé rameno gólmana Westlunda. Asistencie si pripisujú hráči Radovan Puliš a Ján Mucha.
     
    30:15
    V početnej výhode si zahrajú aj popradskí hráči. Na dve minúty za nedovolené bránenie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Martin Výborný.
     
    30:41
    Gólman Šimko nám predviedol fantastický zákrok! Tvrdú strelu od Špeldu vyrazil svojími betónmi na hokejku Jabrockého, ktorý dobrým švihom zakončil, no jeho strela čelila dobrému semafóru v znení Šimkovej lapačky.
     
    31:18
    Domáci mali ďalšiu skvelú šancu, no zvolenský brankár je odhodlaný uhrať čisté konto. Po tvrdej strele od Vaica a aj následných dorážkach Vandasa nepoľavil a puk vyrazil betónmi.
     
    31:59
    Po nepresnej prihrávke od Suchého sa k puku dostal pozorný Mucha, ktorý ho poslal nekompromisným vyhodením cez všetky čiary.
     
    32:32
    Šimko je v skvelej forme a to nám ukázal aj tentokrát! Po skvelej prihrávke od Buca sa k zakončeniu dostal Roman Tomas, no jeho strela končí na výstroji zvolenského gólmana.
     
    32:55
    Po rýchlom úniku od Mateja Síkelu prišlo aj zakončenie z medzikružia, no gólman Westlund bol v strehu a úspešne zasiahol svojou hrudnou výstrojou.
     
    33:29
    Rýchly prienik po ľavom krídle nám tentokrát predviedol Koskinen, no následne sa k puku dostal Takáč, ktorý nahral len na zvolenské hokejky. Domáci sú tak vytlačení z pásma.
     
    33:50
    Nepresnú prihrávku od Jabrockého tentokrát zachytil Pokovič, ktorý nám predviedol vyhodenie puku cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    34:15
    Radoslav Suchý sa dobre premiestnil po pravom krídle a následne nahrával, no bol len veľmi neúspešný. Prihral na pozorného Výborného.
     
    34:46
    Roman Tomas sa mohol dostať do samostatného nájazdu, no napokon sa mu v poslednej chvíli efektívne a čisto hodil pod nohy Ján Mucha, ktorý podržal zvolenský celok.
     
    35:15
    Po tvrdom zakončení od Kloudu sa puk odrazil od mantinelu k zvolenskej bráne. Šimko nezaváhal, po puku sa efektívne hodil a ukryl ho vo svojej lapačke.
     
    35:47
    Po skvelej prihrávke od Jabrockého sa k puku na ľavom krídle dostal Koskinen, no ten bol napokon neúspešný! Puk umiestnil len nad zvolenskú bránu.
     
    36:13
    Zvolenská obrana nám predviedla ďalšie zaváhanie a po skvelej prihrávke od Vandasa sa k puku dostal Vaic, ktorý však tesne pred Šimkom netrafil jeho bránu!
     
    36:55
    Ďalšie zakončenie z ľavej strany nám predviedol Tomas, no jeho strela preletela len cez zvolenské bránkovisko von z brány hostí. Domácim sa v zakončení veľmi nedarí.
     
    37:25
    Pekné zakončenie z pravej strany nám predviedol Zuzin, no gólman Westlund ostal pokojný a puk ukryl vo svojom otvorenom náručí. Pri puku sú teda domáci.
     
    37:55
    Popradčanom sa momentálne veľmi nedarí. Puk držia len v obrannom pásme a Zvolenčania veľmi dobre forčekujú.
     
    38:00
    Zvolen dal gól!
    Hostia využili svoj efektívny forčeking a predviedli nám skvelý gól. Po nepresnej prihrávke Popradčanov sa k puku dostal ĽUBOR POKOVIČ, ktorý sa prekľučkoval cez popradskú obranu a následne vymietol pravý horný roh Westlundovej brány. Bez asistencií.
     
    38:55
    Aktívnejší sú hráči Zvolena, ktorí majú na svojom konte trojgólové vedenie a už im stačí len brániť, no oni stále útočia. Po tvrdej strele od Zuzina je pri puku Suchý.
     
    39:26
    Popradskí hráči potrebujú nejaké herné povzbudenie, lebo sa im momentálne veľmi nedarí. Zvolenčania sa veľmi dobre bránia a očividne nechcú inkasovať.
     
    39:57
    Po skvelej prihrávke od Kloudu sa k zakončeniu dostal Dávid Buc, no ten napokon svojím švihom nedokázal trafiť priestor zvolenskej brány.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sme mohli vidieť pomerne vyrovnaný výkon, čo sa však prelomilo v presilovej hre hostí. V 30. minúte zvýšil na 2:0 skvelým švihom Lukáš Jurík, ktorý puk nechytateľne umiestnil ponad rameno gólmana Popradu. Popradčania sa následne dostali do niekoľkých vyložených šancí, no buď ich vychytal Šimko, alebo sa im nepodarilo trafiť bránu. Dnes sa im v zakončení veľmi nedarí. V 38. minúte pridal ďalší gól Lubor Pokovič, ktorý nám predviedol svoje individuálne schopnosti a vycvičil si celú popradskú defenzívu.

    Podarí sa domácim s týmto zápasom niečo urobiť alebo to bude jasná výhra hostí?
    Tretia tretina začína približne o 18:40.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:19
    Úvodné vhadzovanie opäť získali na svoje hokejky zvolenskí hráči. Tí nám predviedli stiahnutie puku do vlastnej obrannej tretiny odkiaľ sa snažia útočiť.
     
    40:56
    Popradčania vstúpili do tretej tretiny pomerne dravo. Po zakázanom uvoľnení Zvolena vyhrali vhadzovanie a následne nám tvrdú strelu od modrej čiary predviedol Jáchym. Gólman Šimko však bol v strehu a úspešne zasiahol svojou výstrojou.
     
    41:14
    Popradčania nám predvádzajú dobrý a vysoký forčeking, ktorý eliminuje zvolenské šance. Puk bol opäť vyhodený a videli sme zakázané uvoľnenie.
     
    41:29
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania využili chybu v popradskej obrane a skórujú! Tentokrát to bolo naozaj famózne! Skvelý únik po pravom krídle nám predviedol Lukáš Jurík. Následne nahral na RADOVANA PULIŠA, ktorý fantastickým blafákom prekonal bezmocného Westlunda! Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Jurík a Michal Chovan.
     
    42:15
    Po pravom krídle si tentokrát dobre korčuľoval Peter Klouda, no jeho následná strela bola len veľmi nedôrazná a Šimko s ňou nemal žiadne problémy.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1421 divákov.
     
    42:55
    Po nepresnej prihrávke od Suchého sa k puku dostal Méry, ktorý ho poslal nekompromisnou strelou cez všetky čiary. Nasledovať bude vhadzovanie po Šimkovej ľavici.
     
    43:23
    Po nepresnej prihrávke od Tomasa sa k puku dostali opäť hráči zvolenského celku. Tí dlho neváhali a ihneď sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    43:56
    Kamil Brabenec odviedol v útočnom pásme veľmi dobrú prácu a jeho formácia odchádza striedať. Popradčania sa následne snažia vsietiť gól, no nedarí sa im.
     
    44:25
    Vandas sa dobre presúval po pravej strane, no gólman Šimko ho v kľúčovej situácii veľmi dobre vychytal. Puk mu pri prieniku vypichol hokejkou.
     
    44:46
    Náznak ďalšej potyčky je opäť potrestaný. Za údery si na dve minúty odchádzajú sadnúť hráči Michael Vandas a Kamil Brabenec.
     
    45:11
    Ľubomír Vaic nám predviedol dobrý únik po ľavom krídle, po ktorom prišlo nekompromisné zakončenie. Gólman Šimko však bol v strehu a puk zblokoval lapačkou na ochrannú sieť.
     
    45:19
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. K Brabencovi sa na trestnej lavici pridá Ján Ťavoda, ktorý nám predviedol nedovolené podrazenie.
     
    45:28
    Po peknej prihrávke od Suchého sa k puku dostal Dávid Buc, no jeho strelu z pravej strany gólman Šimko úspešne ukryl vo svojom náručí.
     
    45:37
    Z ľavej strany preveril Šimka ostrostrelec Roman Tomas, no zvolenský gólman mu predviedol ďalší úspešný zákrok. Tentokrát puk ukryl medzi svojími betónmi.
     
    46:12
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode o dvoch hráčov! Za vrazenie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Andrej Podkonický, ktorý tvrdo attackoval Dávida Buca.
     
    46:34
    Po peknej prihrávkovej kombinácii Popradu sa k zakončeniu z ľavej strany dostal Lukáš Hvila, no gólman Šimko sa stihol premiestniť a úspešne zasiahol svojími betónmi.
     
    47:01
    Od modrej čiary tentokrát preveril Šimka Marcel Šterbák, no aj on bol neúspešný. Strelu vyrazil do bezpečia svojími pozornými betónmi.
     
    47:30
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Šterbák, no Šimko ho dokázal aj nadvakrát vychytať! Najskôr zasiahol betónom a následne aj svojou lapačkou!
     
    48:02
    Z ďalšej útočnej vlny zakončoval Klouda, no jeho tvrdá delovka z pravej strany neprekvapila Šimka. Zvolenský gólman úspešne zasiahol svojou hokejkou.
     
    48:52
    Zvolenskí hráči sa dokázali aj v tejto početnej nevýhode ubrániť. Výrazne sa pod to podpísal gólman Marek Šimko, ktorý nám v dnešnom zápase predvádza naozaj skvelý výkon.
     
    49:11
    Po peknej strele od Tomasa sa gólman Šimko nenechal prestreliť. Je v obdivuhodnej forme a svojím súperom v dnešnom zápase nechce dopriať.
     
    49:55
    K zakončeniu do poodkrytej zvolenskej brány sa dostal Michael Vandas, no gólman Šimko tam položil svoju ľavú ruku a svojich obrancov, ktorí mu v tejto situácii poriadne pomohli.
     
    50:32
    Popradskí hráči sú síce pri puku, no dnes sa im naozaj veľmi nedarí. Nespokojné sú aj domáce tribúny, ktoré dávajú svoju nespokojnosť najavo hlasným výskotom.
     
    50:59
    Tvrdé nahodenie puku zo stredného pásma nám predviedol Hvila, no napokon sa k puku dostal len obranca Výborný, ktorý posiela svoj tím do útoku.
     
    51:41
    Do peknej palebnej pozície sa tentokrát dostal Roman Tomas, no ten z pravej strany svojím švihom umiestnil puk len na ochrannú sieť. Zvolenčania sú pokojní.
     
    52:24
    Zvolenskí hráči sa dostali do útoku, kde zatiaľ získavajú veľmi cenné sekundy. Pri puku je Ťavoda, ktorý zdržiava hru veľmi dobrými prihrávkami.
     
    52:58
    Dávid Buc sa mohol dostať do rýchleho úniku po prihrávke od Kloudu, no napokon túto šancu odignoroval a odchádza striedať. Domáce tribúny sa hnevajú.
     
    53:20
    Po tvrdej strele od Síkelu nám gólman Westlund predviedol úspešný zákrok. Puk úspešne zblokoval do bezpečia svojím ľavým betónom.
     
    53:57
    Po nepresnej prihrávke od Jáchyma puk zachytil obranca Pokovič, ktorý puk vyhodil cez všetky čiary, avšak len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    54:20
    Zvolenčania sa držia v útočnom pásme a predvádzajú nám svoje individuálne schopnosti. Momentálne si z domácich asi robia srandu a skúšajú backhandové fintičky.
     
    54:55
    Individuálny prienik cez stred nám predviedol Síkela, no Popradčania dokázali jeho backhandové zakončenie zblokovať a puk poslali do útočného pásma.
     
    55:28
    Lukáš Jurík nám predviedol ďalšie ďaleké vyhodenie puku, ktoré napokon končí za bránou Popradu bez teču. Zakázané uvoľnenie ako vyšité.
     
    55:57
    Domáci sa na malú chvíľu usadili v útočnom pásme, no presúvajúceho Šterbáka úspešne od puku odstavil Pichnarčík. Ten posiela svojich do útoku.
     
    56:25
    Hra sa nám momentálne presúva zo strany na stranu. Popradčania sa snažia gólovo presadiť, no zvolenská obrana hrá v zvoľnenom tempe a predvádza nám veľmi dobrý výkon.
     
    56:53
    Z ľavého krídla tentokrát tvrdo zakončoval Michal Šiška, no na popradské šťastie sa mu nepodarilo trafiť priestor domácej brány.
     
    57:47
    Tvrdé zakončenie z ľavej strany nám tentokrát predviedol Brabenec, no gólman Weslund nám predviedol dobrý zákrok svojou veľmi pozornou vyrážačkou.
     
    58:25
    Popradčania už vypustili aj poslednú paru zo svojho výkonu. Po nepresnej prihrávke od Zuzina puk ležérne cez všetky čiary vyhodil Kurali.
     
    58:56
    Hra sa nám dohráva v pokojnom tempe. Puk majú na svojich hokejkách popradskí hráči, ktorí nám však predviedli len zakázané uvoľnenie.
     
    59:25
    Koskinen sa dobre presúval po pravom krídle a následne zakončoval z hranice pravého kruhu. Jeho backhand bol však nedôrazný a gólman Šimko puk úspešne chytá.
     
    59:55
    Zápas je na konci. Zvolenčania upokojujú tempo hry a puk majú vo svojej moci. Prihrávajú si ho vo vlastnej obrannej tretine, kde sa im darí.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa domáci ešte chvíľu snažili, no napokon to nestačilo. Čo zabrali v útoku, vypustili v obrane. To na štvrtý zvolenský gól využil Radovan Puliš, ktorý si popradského gólmana vychutnal plným dúškom v 42. minúte. Následne nám domáci predviedli veľmi zlý výkon, ktorému chýbala bojovnosť a chcenie. To patrične ocenili aj popradské tribúny, ktoré boli zjavne nespokojné. Zvolenčania si tak po dvoch prehrách pripisujú veľmi dôležitý triumf a ďalšie tri body. Popradčania pre zmenu majú v štatistikách už tretiu prehru v rade.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:12:45)

    Branky a nahrávky: 4. Puliš (Mucha), 30. Jurík (Puliš, Mucha), 38. Pokovič, 42. Puliš (Jurík, Chovan)


    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A") - Kovačevič, Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár, Fabian - Vandas, Vaic, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Takáč, Koskinen, Jabrocký - Paločko, Gríger, Gápa.
    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) - Hraško, Výborný - Ťavoda, Mucha - Pichnarčík, Pokovič - Sucharda, Šiška - Síkela, Brabenec ("A"), Podkonický ("A") - Puliš, Lukáš Jurík ("C"), Chovan - Zuzin, Milan Jurík, Ďaloga - Čanky, Fekiač, Méry.

    Rozhodčí: Juraj Konc - Zvrškovec, M. Valach

    Diváci: 1421
    bahis siteleri