Kanada – USA 1:5 (kon.) | Slovensko – Lotyšsko 5:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 3:2 (po s.n.)
konec
Slovensko
5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Lotyšsko
Čtvrtek 03.01.2013, 12:10 • Sport Palace, Ufa, Rusko • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:47
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se definitivně zachraňují v nejvyšší divizi mistrovství světa! MARKO DAŇO vystihl rozehrávku a ač byl faulován, dokázal dovést puk až do odkryté klece - 5:3! Bez asistence.
     
    54:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost na slovenské straně! Lotyšům se sice podařilo srovnat a byli nyní aktivnějším celkem, výstavní střela ANDREJE BÍREŠE od modré příklepem mířila přímo do šibenice Punnenovsovy branky - 4:3! Asistence: Peter Čerešňák a Marko Daňo.
     
    50:22
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšskému celku se to přece jen povedlo! Po několika přihrávkách v přesilové hře přišla střela od EDGARSE KULDY modré čáry v podání, která skončila až ve slovenské síti! Dnes se může stát ještě cokoliv - 3:3! Asistence: Edgars Siksna a Nikita Jevpalovs.
     
    45:14
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to zřejmě zakřikl. Lotyši se přibližují na rozdíl jediné branky, když brankář Nagy propustil do své sítě střelu tahem těsně za modrou čarou a zjevně nemá čisté svědomí. Autorem gólové trefy byl NIKITA JEVPALOVS - 3:2! Asistence: Teodors Blugers.
     
    33:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tým vedený Ernestem Bokrošem je stále blíže k záchraně! Nyní navyšuje své vedení na dvoubrankové, když přesilovou hru využil MARKO DAŇO a potřetí překonal brankáře Merzlikinse - 3:! Asistence: Tomáš Nechala.
     
    30:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenští hráči otáčejí skóre zápasu ve svůj prospěch! Skvělou práci odvedl TOMÁŠ MIKÚŠ, který nejprve objel dva protihráče a bekhendem vystřelil. Jeho pokus ještě gólem neskončil, avšak následná dorážka už ano - 2:1! Asistence: Matúš Matis a Michal Uhrík.
     
    14:03
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenští hráči sice početní výhodu zužitkovat nedokázali, avšak tři vteřiny po návratu vyloučeného hráče, mažou náskok svého soupeře! Na brankovišti odvedl skvělou práci ANDREJ BÍREŠ, když nadvakrát dorazil puk za záda ležícího Merzlikinse - 1:1! Asistence: Karol Korim a Richard Mráz.
     
    01:26
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Aktivita týmu z Pobaltí v úvodu zápasu je odměněna! KARLIS OZOLINŠ zaskočil slovenského brankáře Nagyho střelou z pravého kruhu a posílá lotyšský celek do vedení - 0:1! Asistence: Rihards Bukarts.
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 15. Bíreš (Korim, Mráz R.), 31. Mikúš (Matis, Uhrík), 34. Daňo (Nechala), 55. Bíreš (Čerešňák, Daňo), 60. Daňo - 2. Ozolinš (Bukarts), 46. Jevpalovs (Blugers), 51. Kulda (Siksna, Jevpalovs)


    Slovensko: Nagy (Romančík) - Čerešňák, Nechala, Mikúš, Daňo, Matis - Rusina, Bagin, R. Mráz, Bíreš, B. Mráz - Bajanik, Korim, Kolena, Uhrík, Reway - Buri, Hudec, Rapáč, Fujerik
    Lotyšsko: Merzlikins (34. Punnenovs) - Rosinskis, Lipsbergs K., Kulda, Blugers, Jevpalovs - Siksna, Zvirbulis, Lipsbergs R., Kuzmenkovs, Jelisejevs - Nimanis, Skuratovs, Bukarts, Ozolinš, Kurmis - Augstkalns, Siksnis, Ševčenko, Rancevs

    Rozhodčí: Jablukov (GER), Levonen (FIN) - Haster (SWE), Sivov (RUS)
    bahis siteleri