Kanada – Rusko 5:6 (po pr.) | Švédsko – USA 1:3 (kon.)
po prodl.
Kanada
5:6 (2:3, 2:1, 1:1 - 0:1)
Rusko
Sobota 05.01.2013, 10:00 • Ufa Arena, Ufa • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Na Mistrovství světa hráčů do 20 let zbývá odehrát poslední zápas. A to velké finále, ve kterém se střetne Švédsko s USA. Podle odborníků jsou favoritem tohoto duelu hráči ze zámoří, ale uvidíme, jak to nakonec celé dopadne. Zápas začíná ve 14.00 hodin a my budeme samozřejmě u toho. (12:42:41)
     
    A je dobojováno. Zápas o třetí místo nakonec zvládlo lépe domácí Rusko, které vyhrálo 6:5 po prodloužení. Vítěznou branku vstřelil Valerij Nikuškin, který svému týmu vystřelil bronzové medaile. Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce...

    V první třetině jsme sledovali pohledný hokej, kterému nic nechybělo. Výborný vstup do utkání měli ruští mladíci, kteří už v 5. minutě vedli o dvě branky. Za domácí se prosadil Chochlačev a kapitán Jakupov. Pak se na druhé straně prosadila jedna z největších hvězd tohoto šampionátu, kanadský kapitán Ryan Nugent-Hopkins, který snížil. Jenže o minutku později to už bylo opět o dvě branky, protože se prosadil Ďjakov, který vyhnal z branky Binningtona. V 16. minutě využila Kanadu další přesilovou hru, když se trefil Huberdeau, který opět snížil na rozdíl jedné branky.

    Ve druhé třetině jsme viděli tři branky a stav byl po 40 minutách nerozhodný 4:4. Vyrovnávací branku na 3:3 vstřelil po necelých čtyřech minutách Scheifele. Jenže o minutku později šlo Rusko opět do vedení, když se prosadil Mozer. Ve 33. minutě hrála Kanada další přesilovou hru a opět ji využila. Trefil se Murphy, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

    Do poslední periody vstoupili lépe domácí mladíci, kteří se zásluhou kapitána Jakupova dostali do vedení. Poté začali hráči Kanady tlačil a nakonec se jim podařilo vyrovnat. Vyrovnávací gól vstřelil Brett Ritchie, který se nejlépe zorientoval před domácím brankovištěm. Poté už žádná branka nepadla a na řadu tak přišlo desetiminutové prodloužení.

    V něm měl první velkou šanci po 90 vteřinách kanadský Hamilton, ale nedokázal dostat puk do poloprázdné branky. Následovalo tak buly, které vyhráli domácí hráči. Na dlouhou přihrávku si najel Valerij Nikuškin, který po skvělé individuální akci překonal kanadského brankáře a vystřelil tak domácímu týmu bronzové medaile.
     
    Konec zápasu.
     
    61:35
    Rusko právě vstřelilo branku!

    A je rozhodnuto! Rusko vyhrálo ve své třetině buly a okamžitě šlo dopředu. Puk si vzal VALERIJ NIKUŠKIN, který se po skvělé individuální akci dostal až před kanadského brankáře, kterého nadvakrát překonal a rozhodl tak o tom, že Rusko získalo bronzové medaile! Asistence: Vladimír Tkačjov, Arťom Sergejev.
     
    61:25
    Na druhé straně měl obrovskou šanci Hamilton, který si dojel na brankoviště pro odražený puk, ale trefil pouze obránce!
     
    61:12
    Grigorenko je při chuto a ocitl se v další šanci, ale ani tentokrát neuspěl.
     
    60:44
    Domácí mladíci se tlačí dopředu. Ke střele se dostal Grigorenko, ale vítěznou branku se mu vstřelit nepodařilo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Zápas o třetí místo mezi Kanadou a Ruskou skončil po šedesáti minutách nerozhodně 5:5 a na řadu tedy přijde prodloužení. Pokud v něm branka nepadne, tak o bronzových medailích rozhodnou nájezdy. Nutno dodat, že utkání bylo nesmírně vyrovnané a remíza je zřejmě spravedlivá. Ale někdo vyhrát musí ...
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:51
    Vhazovat se bude po levici ruského brankáře. Poslední šance pro Kanadu, aby toto utkání rozhodla v normální hrací době.
     
    59:17
    Domácí se provinili zakázaným uvolněním a hra se tak stěhuje do jejich pásma.
     
    59:00
    Hraje se poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:34
    Dopředu šla i Kanada, ale ani Rattie se svým projektil neuspěl.
     
    57:52
    Kosov šel jeden na jednoho, zvolil střelu, ale Subban puk vyrazil.
     
    56:44
    Grigorenko o pul přišel a dopředu šla Kanada. Před domácí brankou vznikl velký záver, ze kterého ale nakonec nic nebylo. Rusko mělo nyní ale obrovské štěstí, protože puk se válel před brankou, ve které ležel Makarov!
     
    56:06
    Ale chybovali a ke střele se dostal kanadský Rattie, ten ovšem domácí svatyni netrefil.
     
    55:50
    Domácí mají puk za svojí brankou.
     
    55:20
    Dopředu se tlačí oba týmy, ale obránci dominují a na další šanci tak stále čekáme.
    Marken.cz

    Jakub Kopřiva

    Branky a nahrávky: 7. Nugent-Hopkins (Scheifele), 16. Huberdeau (Murphy, Nugent-Hopkins), 24. Scheifele (Nugent-Hopkins, Murphy), 33. Murphy (Nugent-Hopkins), 51. Ritchie (Harrington) - 4. Chochlačev (Ďjakov, Jarullin), 5. Jakupov (Jarullin, Ďjakov), 8. Ďjakov (Tkačjov), 25. Mozer (Šalunov), 41. Jakupov (Kapustin), 62. Nikuškin (Tkačjov, Sergejev)


    Kanada: Binnington (8. Subban) - Harrington, Hamilton, Ouellet, Reinhart, Rielly, Wotherspoon, Murphy, Camara - Nugent-Hopkins (C), Rattie, Huberdeau - Scheifele, Drouin, Strome - Ritchie, Danault, Jenner - Lipon, MacKinnon, McNeill
    Rusko: Makarov - Jarullin, Nestěrov, Ďjakov, Dyblenko, Mironov, Koledov, Sergejev - Jakupov (C), Chochlačev, Kapustin - Kučerov, Slepyšev, Grigorenko - Tkačjov, Nikuškin, Kosov - Šalunov, Bigarjov, Žarkov - Mozer

    Rozhodčí: Dumas, Patafie - George (všichni USA), Semjonov (EST)
    bahis siteleri