Kanada – Rusko 5:6 (po pr.) | Švédsko – USA 1:3 (kon.)
po prodl.
Kanada
5:6 (2:3, 2:1, 1:1 - 0:1)
Rusko
Sobota 05.01.2013, 10:00 • Ufa Arena, Ufa • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:35
    Rusko právě vstřelilo branku!

    A je rozhodnuto! Rusko vyhrálo ve své třetině buly a okamžitě šlo dopředu. Puk si vzal VALERIJ NIKUŠKIN, který se po skvělé individuální akci dostal až před kanadského brankáře, kterého nadvakrát překonal a rozhodl tak o tom, že Rusko získalo bronzové medaile! Asistence: Vladimír Tkačjov, Arťom Sergejev.
     
    61:25
    Na druhé straně měl obrovskou šanci Hamilton, který si dojel na brankoviště pro odražený puk, ale trefil pouze obránce!
     
    56:44
    Grigorenko o pul přišel a dopředu šla Kanada. Před domácí brankou vznikl velký záver, ze kterého ale nakonec nic nebylo. Rusko mělo nyní ale obrovské štěstí, protože puk se válel před brankou, ve které ležel Makarov!
     
    50:46
    Kanada právě vstřelila branku!

    Povede! Po závaru před ruskou brankou se nejlépe zorientoval BRETT RICTHIE, který práskl do puku, který skončil za Makarovem. Asistence: Scott Harrington.
     
    49:45
    Před branku domácích si výborně najel Rattie, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Opět skvěle zasáhl Makarov.
     
    47:02
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Za hru vysokou holí je vyloučen kanadský Murphy.
     
    41:00
    Rusko právě vstřelilo branku!

    A nakonec se dočkali vedoucí branky. Po boji za brankou se dostal puk před svatyni Kanady, kde byl volný kapitán NAIL JAKUPOV, který střelou pod břevno překonal Subbana. Asistence: Kirill Kapustin.
     
    39:42
    Grigorenko byl podražen a na dvě minuty si musí jít odpočinout Strome.
     
    36:33
    Ve velké šanci se ocitl kanadský Strome, ale Makarova nepřekonal a stav se stále nemění.
     
    32:53
    Kanada právě vstřelila branku!

    Neuvěřitelné. Mladíci ze zámoří využívají čtvrtou přesilovou hru a vyrovnávají. Na modrou čáru dostal nabito RYAN MURPHY, který propálil vše co mu stálo v cestě a vstřelil čtvrtou branku svého týmu. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Jonathan Huberdeau.
     
    32:13
    Kanada měla tlak a vynutila si další přesilovou hru. Na dvě minuty je za zdržování vyloučen domácí Albert Jarullin.
     
    26:15
    Přesilová hra pro Rusko. Vyloučen je Ritchie.
     
    24:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ´
    A domácí jdou opět do vedení! Po zblokované střele se dostal k puku JEVGENIJ MOZER, který z bezprostřední blízkosti překonal střídajícího Subbana. Asistence: Maxim Šalunov.
     
    23:16
    Kanada právě vstřelila branku!

    A borci ze zámoří využívají i třetí přesilovou hru. Po krásné kombinační akci zůstal zcela sám před brankou Ruska MARK SCHEIFELE, který dostal přesnou přihrávku od Nugenta-Hopkinse, a propálil Makarova. Je vyrovnáno. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Ryan Murphy.
     
    23:00
    Za držení je vyloučen domácí Kosov.
     
    22:27
    Mezi kruhy vystřelil Murphy, ale Makarova nepropálil.
     
    18:38
    Po krásné individuální akci se dostal do šance i Kučerov, ale ani on na kanadského brankáře nevyzrál.
     
    16:32
    Přesilová hra pro Rusko. Za držení je vyloučen kanadská Ouellet.
     
    15:52
    Kanada právě vstřelila branku!

    A i tentokrát Kanada přesilovou hru využívá. Od modré pálil Muprhy, s jeho pokusem si ještě Makarov poradil, jenže vyrazil puk pouze před sebe, kde byl nikým nehlídaný JONATHAN HUDERDEAU, který se výborně zorientoval a uklidil puk za záda ruského brankáře. Asistence: Ryan Murphy, Ryan Nugent-Hopkins.
     
    12:16
    Po hezké kombinační akci Kanady se v dobré pozici ocitl Scheifele, ale proti jeho pokusu výborně zasáhl Makarov, který puk vyrazil ramenem.
     
    11:21
    Máme tu další vyloučení. Za hrubost je vyloučen Chochlačev, který v přerušené hře srazil jednoho z kanadských hráčů.
     
    10:32
    Velkou šanci měl domácí mladík Kučerov, který ovšem z bezprostřední blízkosti Subbana nepřekonal. A to ani nadvakrát. Kanadský muž s maskou nyní svůj tým podržel.
     
    07:55
    Rusko právě vstřelilo branku!

    A už je to opět o dvě branky. Po vyhraném vhazování napřáhl mezi kruhy KIRILL ĎJAKOV, který prostřelil vše co mu stálo v cestě a zvýšil vedení Ruska. Asistence: Vladimír Tkačjov.
     
    06:58
    Kanada právě vstřelila branku!

    Hráči Kanady se rychle dostali do pásma a dočkali se kontaktní branky. Mezi kruhy se k puku dostal ostrostřelec RYAN NUGENT-HOPKINS, který prostřelil ruského brankáře. Asistence: Mark Scheifele.
     
    06:17
    Za podražení je na dvě minuty vyloučen domácí Mozer. Přesilová hra pro Kanadu.
     
    04:57
    Rusko právě vstřelilo branku!

    A domácí mladíci už vedou o dvě branky. Po krásné kombinaci se prosadil kapitán NAIL JAKUPOV, který uklidil puk do prázdné branky. Parádní akce domácích mladíků. Asistence: Albert Jarullin, Kirill Ďjakov.
     
    04:17
    Za držení je vyloučen Jenner (CAN).
     
    03:31
    Rusko právě vstřelilo branku!

    Domácí se usadili v obranné třetině Kanady a nakonec se dočkali vedoucí branky. Střelou z pravého kruhu se prosadil ALEXANDR CHOCHLAČEV, který se štěstím prostřelil kanadského brankáře. Asistence: Kirill Ďjakov, Albert Jarullin
    Marken.cz

    Jakub Kopřiva

    Branky a nahrávky: 7. Nugent-Hopkins (Scheifele), 16. Huberdeau (Murphy, Nugent-Hopkins), 24. Scheifele (Nugent-Hopkins, Murphy), 33. Murphy (Nugent-Hopkins), 51. Ritchie (Harrington) - 4. Chochlačev (Ďjakov, Jarullin), 5. Jakupov (Jarullin, Ďjakov), 8. Ďjakov (Tkačjov), 25. Mozer (Šalunov), 41. Jakupov (Kapustin), 62. Nikuškin (Tkačjov, Sergejev)


    Kanada: Binnington (8. Subban) - Harrington, Hamilton, Ouellet, Reinhart, Rielly, Wotherspoon, Murphy, Camara - Nugent-Hopkins (C), Rattie, Huberdeau - Scheifele, Drouin, Strome - Ritchie, Danault, Jenner - Lipon, MacKinnon, McNeill
    Rusko: Makarov - Jarullin, Nestěrov, Ďjakov, Dyblenko, Mironov, Koledov, Sergejev - Jakupov (C), Chochlačev, Kapustin - Kučerov, Slepyšev, Grigorenko - Tkačjov, Nikuškin, Kosov - Šalunov, Bigarjov, Žarkov - Mozer

    Rozhodčí: Dumas, Patafie - George (všichni USA), Semjonov (EST)
    bahis siteleri