Salzburg – Znojmo 3:4 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 18.01.2013, 19:15 • Eisarena Salzburg • bet-at-home ICE Hockey League
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Základní část Erste Bank Eishockey ligy se nezadržitelně blíží ke svému závěru. Páteční kolo, které proti sobě svede Salzburg a Znojmo, má pořadové číslo 43.
     
    Momentálně osmý Salzburg již definitivně ztratil šanci na postup mezi nejlepší šestici týmů po základní části, která má zajištěnou účast v play-off. O poslední dvě místa ve vyřazovacích bojích se tak ještě bude muset poprat v nadstavbové části, která startuje příští týden. Do té doby musí Býci odehrát ještě dvě utkání, v tom pátečním se střetnou právě s Orly ze Znojma, kteří jsou s náskokem tří bodů na místě sedmém.
     
    Stejně tak tři body ztrácí znojemští hokejisté i na šestý Linz. Existuje tedy ještě jistá možnost, že Orli přeci jen do TOP 6 mohou nakouknout. Musí ale bodovat v Salzburgu a doufat, že Linz své utkání nezvládne. Potom by se rozhodovalo až v posledním kole, které je na programu v neděli.

    „Je pravda, že naděje na šestku už není velká, ale se Salzburgem budeme hrát ve druhé šestce o postup, takže my musíme ukázat soupeři, že jsme nad ním. Zápas je neméně důležitý, ať už hrajeme o první šestku nebo ne,“ prohlásil znojemský kouč Martin Stloukal.
     
    Letošní vzájemné zápasy obou mužstev vyznívají jasně pro Znojmo. To dokázalo zvítězit ve všech třech předchozích případech! Na ledě Salzburgu Orli vyhráli 3:1, v jihomoravských odvetách dvakrát přehráli svého rivala po prodloužení. Podaří se českým borcům zvítězit i počtvrté?
     
    Úvodní sestavy:

    EC Red Bull Salzburg: Brückler (Gračnar) – Heinrich, Davison, Glenn, Pallestrang, Welser, Lynch, Mühlstein, Raffl – Regier, Cullen, Latusa – Puschnik, Duncan, Di Benedetto – Kristler, Schremp, Komarek – Obrist, Brucker, Fellinger.

    Orli Znojmo: Kacetl (Landsman) – Wharton, Pláněk, Henry, Štach, Kulmala, Stehlík, Sova, Bořuta – Strömberg, Fiala, Jarůšek – Rožník, Bartoš, Beránek – Lattner, Šeda, Havlík – Beroun, Pucher, Uram.

    Rozhodčí: Berneker, Graber – Nothegger, Widmann.
     
    Domácím dnes kvůli chřipce chybí kapitán Matthias Trattnig.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    04:28
    Znojmo začalo aktivněji než soupeř, hraje o něco agresivněji. Větší šanci ale zatím diváci v aréně neviděli.
     
    08:25
    Orli právě vstřelili branku!
    Druhý zápas po zranění kolene, druhý gól! JAN LATTNER otevírá skóre duelu, poté co doráží za Brücklerova záda předchozí ránu a Znojmo jde do vedení. Asistence: Jan Šeda.
     
    08:48
    Vzápětí se Orli budou bránit. Jiří Beroun (ZNO) dostává menší trest za hákování.
     
    10:11
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Spolupráce rakouských reprezentantů přináší vyrovnání. Latusovu střelu tečuje v přesilové hře mimo dosah Kacetla THOMAS RAFFL. Asistence: Manuel Latusa a Ryan Glenn.
     
    10:44
    Lubomír Štach (ZNO) vyloučen za podražení.
     
    12:44
    Znojmo se v dalším oslabení ubránilo. Nebezpečné střely obránců pochytal Kacetl.
     
    18:43
    V závěru třetiny je tu první přesilovka pro Orly. Manuel Latusa (SAL) vyloučen za sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:07. Po dvaceti minutách je skóre v Mozartově městě vyrovnané. Po úvodní brance Orlů přišlo, v posledních zápas už tradiční, oslabení a vyrovnání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Domácí v plném počtu.
     
    21:58
    Jan Lattner v přečíslení dvou na jednoho volil střelu, ze čtyř metrů ale trefuje pouze střed branky a v ní připraveného Brücklera.
     
    26:48
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo jde znovu do vedení při hře v pěti na obou stranách. Uramovu přihrávku proměňuje ve svůj druhý gól v letošní sezóně ANTONÍN BOŘUTA, který dostal prostor, vyjel od pravého mantinelu na střed kluziště a zavěsil. Asistence: Marek Uram a Jiří Beroun.
     
    29:54
    Přestože domácí prohrávají, obraz hry zůstává podobný jako na začátku třetiny. Mírně aktivnější jsou Orli ze Znojma.
     
    32:02
    Znojmo v těchto fázích kontroluje hru, nevytváří si ale příliš šancí.
     
    33:43
    Orli právě vstřelili branku!
    Nyní je tu ale třetí trefa a Znojmo odskakuje na rozdíl dvou branek. PETR BERÁNEK využil zakrytého výhledu brankáře Brücklera a skóruje. Asistence: Martin Pláněk a Kim Strömberg.
     
    35:22
    Do velké šance se dostal také Juraj Rožník, v rychlosti ale nedokázal před Brücklerem přesněji zakončit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:51. Po druhé třetině vedou Orli ze Znojma o dvě branky po zásazích Bořuty a Beránka. Přesně takovým výsledkem vyhrál znojemský tým v Salzburgu v prvním kole celé ligy v září.
     
    Vzhledem k tomu, že Linz aktuálně vede v Lublani 4:0, pojistí si s téměř stoprocentní jistotou účast v první šestce, a Znojmo tak navzdory případnému vítězství bude muset u účast v play-off bojovat v nadstavbě.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 31:28 (11:12, 20:16).
     
    Do třetí třetiny střídá Bernda Brücklera v brance Red Bullu Luka Gračnar.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:48
    Domácím se nadále nedaří vytvořit souvislejší tlak, natož gólové šance.
     
    45:09
    Až nyní se ke střele blízká dostal Obrist, zamířil ale nepřesně.
     
    48:42
    Orli právě vstřelili branku!
    Vypadá to vypadá, že Znojmo získá skalp bohatého Salzburgu i počtvrté v této sezóně. Orli ujeli do přečíslení dvou na jednoho, DAVID BARTOŠ převzal přihrávku a zamířil přesně. Asistence: Lubomír Štach a Petr Beránek.
     
    51:22
    Jiří Beroun (ZNO) dostává 2 minuty za krosček.
     
    52:22
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Red Bull se podruhé prosazuje v přesilové hře, tentokrát zásluhou MARKA CULLENA, který posílá Latusovu přihrávku nad vyrážečku brankáře. Asistence: Manuel Latusa a Robert Schremp.
     
    55:52
    Až nyní si domácí vytváří tlak a mají střeleckou převahu, Kacetl ale zatím všechny puky mířící na branku likviduje.
     
    57:58
    Gračnar míří ven z branky, Salzburg zkouší power play.
     
    58:30
    Richard Jarůšek (ZNO) inkasuje dvě minuty za hákování, Red Bull může hrát v šesti proti čtyřem.
     
    59:02
    O tuto výhodu ale záhy přichází, Justin Di Benedetto (SAL) vyloučen za sekání. Gračnar se vrací do branky.
     
    59:30
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Třicet vteřin před koncem snižují domácí na rozdíl jediné branky, když se v tlaku trefuje DOMINIQUE HEINRICH. Asistence: Mark Cullen a Ryan Glenn.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Orli Znojmo i počtvrté v letošní sezóně poráží Red Bull Salzburg, tentokrát poměrem 4:3. Výsledky ostatních utkání ale znamenají, že se český zástupce v mezinárodní soutěži definitivně nedostane do první šestky a o účast v play-off ještě bude muset bojovat.
     
    Poslední utkání základní části sehrají Orli v neděli od 17:45 na domácím ledě proti HC TWK Innsbruck. Díky za pozornost a příjemný zbytek večera. (21:34:02)

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 11. Raffl (Latusa, Glenn), 53. Cullen (Latusa, Schremp), 60. Heinrich (Cullen, Glenn) - 9. Lattner (Šeda), 27. Bořuta (Uram, Beroun), 34. Beránek (Pláněk, Strömberg), 49. Bartoš (Štach, Beránek)


    EC Red Bull Salzburg: Brückler (41. Gračnar) – Heinrich, Davison, Glenn, Pallestrang, Welser, Lynch, Mühlstein – Regier, Cullen, Latusa – Puschnik, Duncan, Di Benedetto – Kristler, Schremp, Komarek – Raffl, Obrist, Brucker – Fellinger.
    HC LERAM Orli Znojmo: Kacetl (Landsman) – Wharton, Pláněk, Henry, Štach, Kulmala, Stehlík, Sova, Bořuta – Strömberg, Fiala, Jarůšek – Rožník, Bartoš, Beránek – Lattner, Šeda, Havlík – Beroun, Pucher, Uram.

    Rozhodčí: Berneker, Graber – Nothegger, Widmann

    Diváci: 2380
    bahis siteleri